0 oy
143 göst.
Diğer kategorisinde (8 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar. Kızım normalde gayet güzel konuşur kelime haznesi geniştir 2li 3lü cümleler kurar fakat son 2 haftadır falan bir şey söyleyeceği zaman birkaç kere aynı sesi tekrarlıyor kekeliyor resmen. Mesela uykum geldi diyecek; u u u uykum geldi diyor. Ba ba baba aldı diyor örneğin. Her zaman her cümlesinde yapmıyor fakat özellikle son 2 3 gündür çok fazlalaştırdı ve kafama çok taktım niye böyle oldu yani evde bişey olmadı korkmadı etmedi çok canım skkıldı bu duruma.. başından geçen var mı :( 

5 Cevaplar

0 oy
(3,134 puan) tarafından

Kekemeliğin Erken Belirtileri

Kekemeliğin ilk belirtileri çocuklar 18-24 aylıkken kelime dağarcığı arttığında ve çocuklar cümleleri oluşturmak için kelimeleri bir araya getirmeye başladıklarında görülür. Ebeveynlere, kekemelik rahatsız edici ve sinir bozucu olabilir, ancak çocukların bu aşamada kekelemesi doğaldır.

Buna ek olarak, benim oğlumda bir ara yaptı onu sonra düzeldi, yeni kelimeler öğrendikçe olabiliyor canım ama yinede için rahat etmezse bir doktora götür 

(8 puan) tarafından
Genelde çoğu çocukta oluyormuş fakat kalıcı olmasından çok korkuyorum acayip kafama taktım :( cümle kurmasında sıkıntı yok takip edicem eğer çok uzun sürerse kesin doktora götürücem çok teşekkür ederim cevabınız için
-Reklam-
0 oy
(185 puan) tarafından
Benim oğlumda 2 yaşlarında öyle yapıyordu sonradan kendiliğinden düzeldi 
(1,497 puan) tarafından
Amin cümlemizin anne olmayı çok bekledim tam 4 yıl çok şükür oldum ama çok zormuş çocuk büyütmek kolay değilmiş Bi ara çok kekelemişti babasına sesimi verin konuşamıyor um demişti aklıma geldikçe ağlarım
(1,497 puan) tarafından
Olabilir inşallah düzelir çocuklarımızın konuşmaları duada var ben okuyorum devamlı
(8 puan) tarafından
Ay canım benim ya anneler olarak ne kadar hassasız dimi.. Rabbim yavrularımıza sağlık sıhhat versin hayırlı yazılar yazsın inşallah. Söylenen her şeyi uygulayacağım duayı da mutlaka okuyacağım çok teşekkür ederim cevaplarınız için canlar
(1,497 puan) tarafından
Rabbim in izniyle inşallah geçecek bu günler de
(185 puan) tarafından
Herşeyin hayırlısı olsun rabbim evlatlarımızı korusun inşallah
0 oy
(3,332 puan) tarafından
Benimde oğlum aynıydı bir süre takip ettim baktım yapmıyor gôtürmedim doktora. 
(8 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
(3,332 puan) tarafından
Rica ederim canim
0 oy
(18,702 puan) tarafından
 Bir dönem oğlumda da oldu. Ben hiç ustunde durmadım. Öyle bişey yokmuş gibi davrandım. Kendiliğinden geçti şükür 
(8 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ben de öyle yapıyorum herkesi de uyardım düzeltmeyin üstünde durmayın diye. İnşallah geçicidir...
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Beyin ağızdan hızlı çalıştığında da olabiliyormuş yani çocuk beyninde cümleyi tamamlıyor ama ağzı ona yetisemiyor o zaman kekeleme başlıyor biraz takip edin artarsa doktoru ile görüşün 
(8 puan) tarafından
İlginçtir ama zeki çocuklarda bu tarz bir şey olduğunu okumuştum ben bir yazıda. Muhtemelen bu yazdığınızla aynı mantık gibi.. inşallah geçicidir tek duam bu

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 200 göst.
31 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Elif2021 (1,497 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 164 göst.
8 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Gurbett (349 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 33 göst.
15 Aralık 2023 Aile kategorisinde Hrklts (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 190 göst.