0 oy
168 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (51 puan) tarafından
Oğlum bir yıldır kekeliyor şimdi farklı bir boyuta geçti kekelerken ilk harfi uzatıp kendine vurarak söylüyor terapiste götürüyorum bir sonuç alamıyorum sadece gozlemle 2 ay sonra getir diyor zamanla geçer mj acaba ne yapmam lazım çok uzuluyorum

2 Cevaplar

0 oy
(1,905 puan) tarafından
Sanırım sinirleniyor hızlı konuşması için onu zorlayan biri varsa ya da kekeledigi zaman kelimeyi tamamlayan biri varsa ondan olur genelde yetişmek için 
(51 puan) tarafından
Yok aslında özellikle dikkat ediyoruz kimse onu zorlamiyor hadi konuş hadi dikkatli söyle vs .söylemlerde hiç bulunmadik
(1,905 puan) tarafından
Kendisi sinirleniyor olabilir öyleyse
-Reklam-
0 oy
(5,293 puan) tarafından
Çünkü şekil değiştiriyor bizde 3 yaşında başladı ve 8 aydır mücadele ediyoruz dil ve konuşma artı psikolog eşliğinde  bu duruma maalesef çok hakimim 

Kekemeliği 2 ye ayırabiliriz 

-Gelişimsel 

-Sekonder 

Gelişimsel genelde 2.5 -3.5 yaş arasında ortaya çıkan kendiliğinden düzelme ihtimali çok yüksek olan takılma durumu 

Sekonder ise daha ileri yaşta başlayan ve kendiliğinden düzelme ihtimalinin çok düşük olduğu takılma durumu

kekemelikte Kırmızı bayraklar var kalıcı olma ihtimalinin yüksek olduğu durumlar

-3.5 yaşından sonra başlaması

- 6 aydan fazla sürmesi 

-Erkek olması 

-ailede kekeme birinin olması 

-kekemeliğin şekil değiştirmesi ve tiklerin gelişmesi gibi 

* 3. Şekilde takılma oluyor 

- hece tekrarı = kökökököprü

-uzatma         = kööööprü

- blok             = …. Köprü ilk harfin çıkmaması gibi 

Şimdi canım hangi şehirdeain yaşı kaç ne zaman başladı ne oldu 
(1,064 puan) tarafından
Benimde kardeşim 10 yaşında ve sonradan oldu çok üzüldüm şuan geçme şansı yokmu
(5,293 puan) tarafından
10 yaşından sonra geçme şansı yok denecek kadar az terapiyle bu durumla baş etmeyi öğrenecek 10 yaşına kadar normaldi değil mi ailede var mı
(1,064 puan) tarafından
Ailede yok yaklaşık iki yıla yakındır kekeliyor konuşmakta zorlanıyor
(5,293 puan) tarafından
Kekemeliği nasıl acaba yukarıda bahsettim köprü örneğinden. Tikleri varmı
(1,064 puan) tarafından
Hece tekrarı söylerken hem uzatıyor ve takılı kalıyor
(5,293 puan) tarafından
Tikleri var mı peki canım iki yıl çok ama çok uzun bir süre terapiiye başlamanız ve teknikleri öğrenmesi gerekiyor ömür boyu uygulaması gerekiyor
(1,064 puan) tarafından
Evet var ayrıca telefon bağımlısı bir çocuk bugün başladılar pedagoga gitmeye bı faydası olurmu azda olsa
(5,293 puan) tarafından
Pedogog değil psikolog bendik be konuşma terapisti … Kesinlikle dil be konuşma terapistine gitmeniz gerekiyor devlette rapor çıkartıp ücretsiz devletin anlaşmalı kurumlarına götürenildiğiniz  gibi normal özel kurumlara direk ücretli de götürebilirsiniz siz hangi ildesiniz
(1,064 puan) tarafından
İstanbuldayiz küçük çocuklara pedagog bakıyormuş ondan oraya götürüyorlar aileme soyliycem belki sayenizde duzelmesi için bı adım atarlar
(5,293 puan) tarafından
Küçük çocuklara pedagog bakar değil canım pedagog ve çocuk psikologları farklı yaşı daha çok küçük kesinlikle kekemeliği için gitmesi gerekiyor akran zorbalığına maruz kalır lütfen siz ısrar edin
(1,064 puan) tarafından
Bende pek anlamıyorum o yüzden sordum size belli bilgili olduğunuz ben ısrar ediyorum ama 7.24 elinde telefon agresif her istediğini yaptıran bir çocuk anlaticam yarın söylediklerinizi çok teşekkür ederim baya soru sordum kusura bakmayın..
(5,293 puan) tarafından
Yardımcı olup bir çocuğun geleceğine dokunabiliyorum ne mutlu çocuk psikoloğu ve dil be konuşma terapistiyle aşabilirsiniz iyi akşamlar
(1,064 puan) tarafından
İyi geceler :)
(51 puan) tarafından
Erzincandayim 3.5 yasinda 6 aydan fazladır devam ediyor ailede kekeme olan yok
(5,293 puan) tarafından
Bizimde 3 yaşında başladı be 4 yaşına girecek yukarıda belirtim 6 aydan uzun sürüyorsa problem ben 1 yıldır dil ve konuşma terapistine götürüyorum

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 1,000 göst.
16 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 43 göst.
0 oy
11 cevap 341 göst.
19 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde nurayaksan (8 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 34 göst.
30 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mesudeee (20 puan) tarafından soruldu

413,389 soru

12,445,715 cevap

46,144 kullanıcı

Kategoriler

...