+1 oy
460 göst.
Aile kategorisinde (2,994 puan) tarafından
Oglm.4 yasinda anaokuluna gidince sanki cocuguna bakamayan,cocugundan kacan anne konumuna sokuyo cevre yok kucuk degil mi 

Sende oynatabilrsn okuldan sikilir vs 

1 cocukta ne var gibi soylemler isitiyorm.

22 Cevaplar

+1 oy
(17,108 puan) tarafından

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuninin bir repliği vardı.

Ben öyle uygun gördüm 
Sık sık kullanırım sana da tavsiye ederim daha da uzatana senin fikrini sormadım de 
Ben çalışıyorum mecbur gidecek ama çalışmıyor da olsam dört yaşında çocuğun 30 yaşındaki beni hadi oynayalım diye çekiştirmek yerine yaşıtları ile oynamasını tercih ederim 
tarafından
Bu kesinlikle ben ❣️
Banada diyolar 4 yaşında benimkide napsin oturup tv izleyip kafayimi yesin mutlu mutlu gidiyo iste ☺
(17,108 puan) tarafından
Benim oğlum Aralık'ta üç yaşına girecek bu sene göndermedim seneye kesin göndereceğim. Bir kaç ay eksiğinden devlet anaokulu olmuyor sanırım bende özele göndermeyi düşünüyorum
(2,994 puan) tarafından
36 ay itibariyle alan devlet okullari da var bizim okul wliyodu
(17,108 puan) tarafından
Seneye Eylül'de 44 aylık olacak ben bu sene bitmeden bir sorup öğreneyim o zaman teşekkür ederim canım :)
(2,994 puan) tarafından
Rica ederim okullarin kendi sitesinde de yaziyor cnm netten de bakabilrsn yads instagram sayfalarina da yazablrsn
-Reklam-
0 oy
(302 puan) tarafından
4 yas zaten artık okul yasi hangi saftirik sokuyor lafı.

5.5 yaşta Bile 1. Sınıfa giden çocukları düşünürsek ay hesabi ile okula alınıyor ya artık o yüzden 4 yas zaten devlet anaokulu bile 4 yaşta aliyor
(2,994 puan) tarafından
Cocugunu okula gonderen anne rhtligi icinms
(1,517 puan) tarafından
Vala hiçte rahatlık değil beslemesini hazırlıyoruz okula bırakıp almaya gidip mekik dosuyoruz resmen yaşı geldiyse gitmeli
(302 puan) tarafından
Aman cahil insanları takmayin
(5,809 puan) tarafından
kimseyi baglamaz ki bi. ben yirtiniyorum gunleri sayiyorum anaokulna baslama donemi gelsin diye. hatta hic 4  bucuk yasi bekleyemicem dogrusu seneye ozele gindercem. hem kendi akil sagligim hemde. ocugun gelisimi ikiside onemli. evde ben nekadar oynayabilirim ki. cocouk okula gdince resmen insana donusuyor ki birkac ayda bile gelisimi farkediyir. anne baba bunu asla veremez . yasitlariyla ayni seviyedeki ccklarla ve ogretmen otorite rutini gerekiyor. asla yemedigi seyleri bile yemeyi ogreniyorlar. sirf bunun icin bile cck anaokulna gtmeli
0 oy
(674 puan) tarafından
evde arkadaş mı var? akranlarıyla iletişim kuracak, oyun oynayacak. ay ne saçma yorumlar ya. anaokuluna gönderenler evde bakamadığı için mi gönderiyormuş? bizim bu millet bazen gerçekten ***** oluyor ya. ayrıca 4 yaş küçük değil. şeyse kundağa sarsınlar 4 yaşında çocuğu. köylerde tarlada çalışıyor o yaşta çocuklar saçmalamasınlar
(2,994 puan) tarafından
Velev ko rahatlik.icin gonderiyorm kime ne ya banane diyende yok
(674 puan) tarafından
amaan tersle geç. bana emzirmede ve mama vermede yapıyorlardı onu. son zamanlarda ay meme de veresim yok mama da içiresim yok ondan vermiyorum demeye başlamıştım. ya da işte "neden yürümüyorlar hala" dediklerinde "sordum yürüyesileri yokmuş" diyorum.
herkesin her konuda fikri var
(17,108 puan) tarafından
Bana da bu zamana kadar yürümesi lazımdı diyenler oluyordu niye yürüse okula mı yazdiracağız diyordum ki oğlum 14 aylıkken yürüdü şimdi hiç oturmuyor
(2,994 puan) tarafından
Oo herkes bilirkisi  herkes ehil ya toplumumz birisi danismadan akil fikir verme huyundan ne zmssn vazgececek
0 oy
(2,372 puan) tarafından
Kimseyi dinlemiyin, ağzı olan konuşuyor
0 oy
(2,295 puan) tarafından
Kıskanıyorlar bosver :) 

Şaka bi yana ne küçüğü evin içinde çocuk ne yapsın akşama kadar en azında okul öncesi eğitim alıyor arkadaşlarıyla kaynaşio üstüne oyunlar oynuyor millete bakma sen ağızları çuval değil ki büzesin aldırma bile 
0 oy
tarafından

Valla ulaş yaklaşık 3 3,5 yaşındayken ben yarım gün kreşe göndereceğim evet kafa dinlemek için göndereceğim :D başkalarına da fışkı düşer yani kimse umrunda olmasın boşver . Ağzı olan konuşuyor …. Çocuklar sıkılıyor bir süre sonra mesela kuzenlerim geliyor oyun oynuyorlar saatlerce ama benimle sıkılıyor bir süre sonra çocuk bir süre sonra yaşıtlarını istiyor 

0 oy
(329 puan) tarafından
 boşver millet ne derse desin canım seneye benimde oglum 4 yasına değecek ve bende vereceğim anaokuluna milletin ne dediği onemli değil hem okulda daha guzel ogrenir hem de ne guzel arkadas cevresi olur sosyallesir 
0 oy
(9,509 puan) tarafından
Canım takma boşver ağzı olan boş konuşuyor benimde çocuklarım Kürtçe bilmiyor diye beynimi kemirdiler. Kürtçe çok zor bir dil önce Kürtçe ogretseydin sonra Türkçe ogrenswydiler . Gerçektende Türkçe dili Kürtçe dilinden daha rahat ama hangisini öğreteceğim benim tercihim usandım artık soranlara keyfim böyle istedi diyorum. Yani onlar konuşacak birşey hep bulurlar 
(2,994 puan) tarafından
Kesinlikle cnm benim guluyorm aci bir tavir takinarak
0 oy
(10,020 puan) tarafından
Ayy millet burnunu sokacak delik arıyo bende kaç haftadır anaokulu ile uğraşıyorum. Bana da aynı şeyleri söylüyorlar umrumda mı değil. Herkes Kendi dogurduguna baksın yorum yapsın karışsın 
(2,994 puan) tarafından
Kesijlikle herkes evladi icin en iyisini dusunur baskasonon dusunmesine gerek yok bencede
0 oy
tarafından
Kim ne derse desin ben çocuğun hayata erken ve bağımsız atılması taraftarıyım. Zaten anneye bağlı geçirdiği 3 4 sene var, bundan sonra tecrübe edinmesi ve sosyalleşmeye, insan tanımaya bir yerden başlaması gerekiyor.

Hem el becerileri, hitabet ve sosyalleşme kabiliyetine erken sahip olan her çocuk, büyüdüğünde başarıyı diğerlerinden daha çabuk elde ediyor. Kavrayışı ve zekasını verimli kullanıyor.

Annem biz 3 4 yaşlarındayken subyanda aşçılık yapıyordu, oraya da bizi götürüyordu ama yaşımız tutmadığı için derslere çok sokmuyorlardı. Ona rağmen kulak aşinalığıyla elifbayı sökmüştük ablamla. Ayrıca annem de daima bizi yaşımıza bakmadan büyük çocukların görevlerine tabi tutardı. Şimdi 3 yaşında bir çocuğa tabak taşıtınca millet aaaa diye sevinip kayda alıyor, biz o zaman anneme yardım olsun diye sofra kurar kaldırırdık. Şimdi kafir ezildi düzeyinde temizliği rahatça yaparım çünkü insanoğlu pratikle uzmanlaşıyor. Ne kadar erken, o kadar iyi.

En erken 2 yaşımı çat pat hatırlarım ama 3 ve sonraları çok berrak. Bunun sebebini de karar verme yetkisini erken yaşta bana sunmalarına bağlıyorum. Ben 26/27 senedir ana baba boyunduruğu altında kaldığım hiçbir anı hatırlamam.

İlkokulda aynı sınıfta olduğum ablam dahil herkes 7 yaşındayken ben 6 yaşındaydım. Ailemde herkes anaokuluna gitmesine rağmen ben gitmedim ama sınıfın kalanından hep daha ilerideydik. Çarpım tablosunu zaten babam ezberletmişti, okumayı bilmesek de harfleri tanıyorduk. Yani annemle babam bize yaşımızın ne olduğunu umursamadan okul dersleri yaptırmıştı.

Okumayı söker sökmez sene sonunu beklemeden türkçe ders kitabındaki tüm hikayeleri bitirmiştim, kütüphanedeki 16 32 sayfalık küçük kitapları da herkesten önce okumuştum. Ablam hala bambi kitabını çok sevdiğim için belki 5 10 kere okumamla dalga geçiyor.

Ben bunun sebebini erken öğrenime bağlıyorum. Çocuktur diyerek ertelemek öğrenmesini de erteler. Çocukların en göstermeyeni bile süperzeka çünkü bembeyaz tahta gibi zihinleri var. Ne görse Sünger gibi çekecek. Söz dinlemez belki ama tavır kopyalar.

Örneğin benim ilk resmim babamın sigara paketinin içine çizdiği güvercinin kopyasıydı. O resmi görünce ben de hep sigara paketinin içine çiziyordum. Babamın kaligrafi ve çizim yeteneği vardı ve çok güzel resimler yapardı ama bana çiz demek yerine kendi çizip elime kalemi tutuşturdu.

Bizde duvar boyama yasağı da yoktu ayrıca. Annem bize özel bir tane duvar tayin ederdi, dilediğimizi çizerdik. Taşınırken de boyardı babam. Öyle müthiş çizimler hep o boyaların altında kaldı ama bizi yasaklamayıp aksine cesaretlendirdikleri için ben bugün profesyonel düzeyde resim yapabiliyorum, ilkokul 5.sınıftan terk olmama rağmen türkçe imla kurallarına dair hatrı sayılır bilgim var ve daha önemlisi babam zor ya da imkansız anlamazlar demeden bize İngilizce çizgifilmler izletirdi, şimdi seviyesinden emin olmadığım ama ileri düzeyde İngilizcem var.

Uzun oldu kusura bakmayın ama bir çocuğu cesaretlendirmenin ne kadar faydalı olduğunu anlatmak istemiştim. Siz kimseye kulak asmayın, en doğrusunu yapıyorsunuz.
(2,994 puan) tarafından
Cok begendim icerigini mesajinizin sagliklo ayrismak lazom.ogretim.seklinde bakmoyorm oglm.mutlu olsn saglikli ayrisalim.istiyorm bagimli yetiskin olsn istemiyorm.ileride
Ayrica orada yasayacagi problemler sorun cozme.kabiliyetini ve durumlae.karsisinda guclu esnek kisilik gelistimesine katki ssgllayacagini dusunuyorm
tarafından
Çocuk zaten başardıkça etrafındaki insanlardan olumlu tepki alacak ve bu hissi sevecek. Bu da onu mutlu edecek. Çünkü onaylanma, insanoğlunun psikolojisinde en temel ihtiyaçlardan. Ayrıca çocuğu aşağı çekmek yerine "Sen en güzel şeyi yaptın yani hata yaptın, şimdi sıra öğrenmede" gibi destekleyici cümleler kurulursa (ki anaokulu gibi yerlerde genelde böyle motive ederler) o vakit çocuk özgüvenini kaybetmemek üzere sağlam kazanır. Çünkü anlar ki başarısız olmak demek rezil olmak değil, tecrübe edinmek demekmiş. O sebeple mutluluğu da sadece oyuncakta arkadaşta değil, aslında onaylandığı ve tamamen bağımsız bir şekilde kendi olabildiği zaman daha keskin bulacak. Çünkü kabul gördü.
(2,994 puan) tarafından
Kesinlikle olaya sosyal yonden bakiyorm akademik basaro olsn her anne ister hddefler ama onceligim degil bir akrabam bi oglunu anaokuluna gondermismiste liseyi bile zor bitirmiis kizini gondermemis ogrtmen plms cocugunda is flan tarzi da konustu dediginiz gibi toplum.icinde yer edinsin onaylansn direncli olsn diye gonderiyorm
0 oy
(6,646 puan) tarafından
Zırlasınlar dursunlar bende duyuyorum aynılarını ama umrumdamı hayır 
(2,994 puan) tarafından
Benilde degol bana da iyo geliyo sefam olsn
0 oy
(1,701 puan) tarafından
Ben de erken verme taraftarı değilim ama 4 yaş iyi bence. Kendim 4 yaşta vermeyi pek düşünmüyorum ama verene de böyle muamele etmem. 
(2,994 puan) tarafından
Herkesn kendi evladi he4k3s en iyisini oster evladina sorgulanamaz
0 oy
(590 puan) tarafından
Cevrenizdekiler kaba tabirle bos konusuyorlar, suanda 1.sinifta ogretmenler kesme yapabilen ve kalem tutma becerisi olan hazirlikli cocuklar istiyor.Okul sadece oyun degil disiplinde yeri hadi diyelim 1.sinifa kadar yollama ne zorluklar yasayacagini yazsam destan olurki sen en dogrusunu yapiyorsun suanda.
(2,994 puan) tarafından
Valla okumaktan zarar gelmez avrupalilar 2 yasinda baslatiyolarms zorunlu
0 oy
(11,608 puan) tarafından
okul öncesi eğitim çok önemli ayrıca çocuğun amneye ihtiyacı olduğu gibi sosyalleşmeye de ihtiyacı var bunun için de en uygun ve güvenli yer okuldur. 
(2,994 puan) tarafından
Kesinlokle
0 oy
(7,757 puan) tarafından
Valla benden sıkılıyor okuldan sıkılmıyor.Sen de böyle de benim kızım aynı bu şekilde her sabah heyecanla okula hazırlanıyor. 
(2,994 puan) tarafından
Saglikli ayrosma zamani oldufunu da dusinuyorm
0 oy
(636 puan) tarafından
Benim kızım 4 yaşında anaokulu için hala uygun değil seneye düşünüyorum. 

Ama komşumun kızı 4 yaşında ve çok hazır bı çocuk bu sene başladı mesela gidiyor. Bunun yaş ile alakası annelik ile alakası yokki. Çocukla alakası var. Çocuğun hazırsa tabiki gitmeli. Benim kızım sosyal değil evine aşırı bağımlı göndermedim. Komşumun kızı arkadaş okul bağımlısi kendini gayet koruyan istediğini anlatan bı çocuk. Bencede gitmeliydi. Böyle şeyleri anneliğe bağlamak çok saçma geliyor. 
(2,994 puan) tarafından
Diyorum ya velev ki annelok olsn onu ne ilgilendirir hem cocuguma hem bana iyo geliyo yalnz anneym kendimde nefes aliyprm ayrisma zamanimzda geldi
(636 puan) tarafından
En iyisini anne olarak sen bilirsin sen düşünürsün. Gerisine kulak asma. Bende ilk kizimi erken yazdırdım. O zamanlar bende yalnız anneydim. İnan 5 dakika bile olsa nefes alabildgim gün çocuğuma daha verimli oluyordm. Kim ne dersin boşver
(2,994 puan) tarafından
Kesinlikle eve 1 ekmek alacak kimsem yok disaro isi de bana iceri de cocukta manevi olarak konisup rahatlicam 1 alo diyicek kimsem yok hayatta ufak rahatlikta benim hakkm
(636 puan) tarafından
Kesinlikle haklısın kendini kötü hissetme bu senin doğal hakkın
0 oy
(4,003 puan) tarafından
Herkesin yetistiris tarzi farkli. Ben evde oldugum icin oglumu 5 yasinda verdim anaokuluna ama ayni sekilde baska bir arkadasimda evde ama 3 yasindan itibaren krese gonderdi. Herkesin fikri baska. Kendi fikrimizden eminsek cokta takmamak gerek.
(2,994 puan) tarafından
Aynen eminim bir an bile tereddut etmedm
0 oy
(579 puan) tarafından
Kızım atalikta 4 yaşına girevek ama gönderdim bu yıl kendi ta geçen yıl istedi yollamaistim çocuklar evde sıkılıyor evde olsa ne ypaiyorlar belli bı sure oynatabilirsin sonrası TV telegon bakıyorlar en azından arkadaş ortaminda daha mutlular 
(2,994 puan) tarafından
Kesonlikle evde tv televzypn
0 oy
(6,540 puan) tarafından

Önce milleti kınıyorlar sonra aynısı kendileri yapıyor.  En iyisi kimseyi duymamak 

(2,994 puan) tarafından
Velev ki dusundgu gibi ona ne
0 oy
(18,873 puan) tarafından
Cahille sohbeti kes boşver. 
(2,994 puan) tarafından
Ahsjs favoro yorumum
(18,873 puan) tarafından
Ahahhaha

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 85 göst.
0 oy
8 cevap 104 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Cem.re 123 (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 120 göst.
20 Mayıs 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir5 (260 puan) tarafından soruldu

405,728 soru

12,158,230 cevap

36,598 kullanıcı

...