Erimesinin sebebi tuzunun eksik kalması ve sıcakta bırakılması, 1 litrelik kavanoz için 1 dolu yemek kaşığı tuz konması gerekiyor ama annelermiz aman tuzlu olmasın diyip cok az tuz koyuyorlar o yuzden eriyor, birde sofralık tuz degil salamuralık iri ,tuz kullanmalı, 1 litrelik kavanoz icin sebzeler karışık konacak aralara sarımsak , 1 yemek kaşıgı kalın kaya tuzu, yarım çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı şeker, 1-2 dilim limon, üzerine hazır su eklenip kapatılacak, kaynar suyla da olur Soğuk suyla da, kaynar su hızlı olmasını saglıyor ama faydalı şeyleri öldürüyor o yuzden sıcak su koymamak lazım, klorsuz hazır su koymalı , 5 kiloluk bidonda yapacaksa ölçüler 5 e cıkacak, mesela 5 kaşık tuz gibi