0 oy
141 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,516 puan) tarafından
Bu annemin turşuları hep eriyor kizlarrrr eriyen tursuya bsey yapılır mı ? Sizin tarf varmı ölçülü 

Kütür kütür 

3 Cevaplar

0 oy
(4,028 puan) tarafından
Ben 1 litrelik yapıyorum içerisine 1 yemek kaşığına yakın iri tuz 1 çay bardağı sirke + sıcak su koyuyorum kütür kütür oluyor 
(2,516 puan) tarafından
Soğuk suyla yaptım ondan mı acaba
(4,028 puan) tarafından
Sanmam soğuk suyla yapan da oluyor belki sirkesi iyi değildir. Veya aşırı sıcakta yapmışsındır
-Reklam-
0 oy
(1,559 puan) tarafından
Erimesinin sebebi tuzunun eksik kalması ve sıcakta bırakılması, 1 litrelik kavanoz için 1 dolu yemek kaşığı tuz konması gerekiyor ama annelermiz aman tuzlu olmasın diyip cok az tuz koyuyorlar o yuzden eriyor, birde sofralık tuz  degil salamuralık iri ,tuz kullanmalı, 1 litrelik kavanoz icin sebzeler karışık konacak aralara sarımsak , 1 yemek kaşıgı kalın kaya tuzu, yarım çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı şeker, 1-2 dilim limon, üzerine hazır su eklenip kapatılacak, kaynar suyla da olur Soğuk suyla da, kaynar su hızlı olmasını saglıyor ama faydalı şeyleri öldürüyor o yuzden sıcak su koymamak lazım, klorsuz hazır su koymalı , 5 kiloluk bidonda yapacaksa ölçüler 5 e cıkacak, mesela 5 kaşık tuz gibi
tarafından
Kesinlikle ben ölçünun bir tık fazlasını koyuyorum
tarafından
Ben hazır suyla yapmıştım sonrasında çok güzel oldu
0 oy
(766 puan) tarafından
Tuz oranını ayarlayamıyorsunuzdur. 1 lt suya 80 gr tuz 1 çay bardağı sirke, 1 çay kaşığı şeker koyuyorum. Mutfak tartısında tartıyorum tuzu. Bir de olgunlaşan kadar kapağı sıkıca kapalı olacak, hiç açılmayacak. Suyu da musluk suyu değil hazır su olacak

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 340 göst.
+1 oy
5 cevap 152 göst.
0 oy
0 cevap 78 göst.
22 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde aleyaley (392 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 389 göst.
22 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde aleyaley (392 puan) tarafından soruldu

408,201 soru

12,260,625 cevap

37,347 kullanıcı

...