0 oy
370 göst.
Aile kategorisinde (2,075 puan) tarafından
Kızlar yarın rabbim nasip ederse taşınıyorum burda kiradan anlaşamadık hem küçük hem çok istiyor bı şey bozuldu mu yanaşmıyor adam her şeye karışıyorlar . Neyse burda 6 dan 8 yaptı 2+1 düzen yok banyoda vs her şey dağınık . Bizde 3+1 ev bulduk hem geniş hemde dolap vs açısından çok kullanışlı dağınık bı şey kalmicak ortada neyse bilenler bilir kayınpeder ille git iptal et taşınma 2 bin fazla verme eşyalar mahvoluyor diye eşimin basının etini yedi oda karışmayın biz karımla doğrusu neyse ona karar verdik dedi 3 hafta oldu tutali ne aradılar ne geldiler 

Ben rahatsızlık geçirdim ilaç kullandım kafam kalkmadı yengemle umre sohbetine gidiyorlar her perşembe ona soruyormus naptilar taşındılar mi diye oda Büşra hasta demiş 2 gün oldu ne aradı ne sordu bide utanmadan Selam söyle diyormuş 

Ne görümcem ne onlar aramadı perişan oldum 3 haftadır. Allah görüyor ya asla hakkım helal değil böyle dedim mi kötü gelin oluyorum 

Hele taşındıktan sonra arasın geliyorum desin kabul edersem

Siz olsanız nasıl davranırsiniz ??

16 Cevaplar

0 oy
(1,846 puan) tarafından
 Allah'a bırak gün gelir aynısı yaşar, Yada fazlasını...
(2,075 puan) tarafından
Allah büyük kardeşim 3 haftadır işten geliyor yardıma yorgun babam belden sakat bugün bütün dolap vs eşimle söktü ahşap dolaplar beli sakat insan için ağır . Annem desen geldi çocuğu bakmaya hatta şu an içerde uyuyor . Çok zoruma gidiyor bu yapılan
-Reklam-
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Siz olsanız tepkiniz ne olurdu 
0 oy
(1,546 puan) tarafından
3+1 evi taşıdık eşimle doğudan tayin çıktı. 20 aylık oğlum 6 aylık hamileyken yaptım bir de. Utanmadan arayıp taşındıktan 2 gün sonra yerlestiniz mi demişti. Eşim de kadın tek başına yapıyor ne yerleşmesi diye kızmıştı. Şimdi de tek başıma doğum yapacağım. Küsüz ve gelmeyecekler. Faydadan çok zararları oluyor zaten. Boşver canım sen de mesafeli durursun gelmezler
(2,075 puan) tarafından
Hele geliyorum desin yatılı
0 oy
(1,012 puan) tarafından
Ben olsam nasıl davranırım umurumda olmaz açıkçası. Ben beklentimi hep düşük tutarım kendim beklediğim kadar da destek olurum mesela örnek vereyim kaynanam misafir çağırsa gidip öncesini sonrasını yapmam işte çay servisi falan yaparım kendim misafir cagiriyorsam da kimseden hiçbir şey beklemem gibi. Taşınırken de kendi eşyamı kendim yerleştirdim esyalarimiz demonteydi evlendikten sonra evimize geldi eşyalar 2 gün kaynanamda kaldik ilk yatak odasını kurduk eşime kalsa ev tamam olana kadar anasinda kalacak sen kal ben evime gidiyorum dedim aldım elime tornavidayi aklına gelebilecek her şeyi ben kurdum ünite büfe masa sandalye kütüphane eşim işe gitti mecburen ben de evde koltuklarımi kurdum arada geldiler işte sagolsunlar kahvaltıya yemeğe çağırdılar onu da hallederdim de yine de sagolsunlar yani ben böyle düşünüyorum kimseden bir şey beklemem ben 
(2,075 puan) tarafından
Faydaadan çok zararı var zaten eksik olsun da vicdansız insan bı kere arar
(50,493 puan) tarafından
birsey beklemekten ziyade insan bir sormalarıni merak etmelerini yada yoruldun bak yemek yaptim gelin demelerini bekliyor halam ve kayinvalidem dedi kendi annem dusman kesildi
(2,075 puan) tarafından
Onu da geçtim kanamam geliyordu belkj de görmüşsundur yasmjn kullandım günde 3 tane resmen ölümden döndüm o halde ev topladım gündüz annem çocuk baktı arada yardim etti ya insan illa duymustur görümcem mesaj atmış söyledim o da gelmedi illa demiştir annesine böyle böyle diye ya kızım noldu der insan neden kanama geliyo neden ilaç içiyorsun der ya
0 oy
(948 puan) tarafından
Ben gurbette riskli gebelik yanımda bir çocukla ev taşıdım  kimsedeb beklentim yok annem sağolsun bu hayatta tek vefa borcum anneme  2 ciyede annemle yerleştirdk eşim topladı taşıdı 
(2,075 puan) tarafından
Benim de annem babam kardeşim her zaman yanımda babam belinde fıtık ve kayma var ona rağmen geldi dolap vs ne var söktü eşimle . Kız kardeşim 3 haftadır işten çıkıyor bana yardıma geliyor yorgun yorgun annemle temizledik yeni evi bugün de yatılı kaldı faydam olsun diye
0 oy
tarafından
Kabul edersen yazıklar olsun sana canım insanın ailesidir zur dar zamanında yanında olmalı. Maalesef tercih etmemişler kendileri bilir sen 3 gün fazla uğraşır eder üstesinden gelirsin kimsede gelip bir iğne kaldırdım diyemez Sana 
(2,075 puan) tarafından
Zaten afedersin denk gelelim ağzına etcem ne biçim insanlar ya her şeyi geçtim insan torununu arar ya sesini dyum diye. Sorsan ölür kızımın yoluna yalancı
0 oy
(50,493 puan) tarafından
bir haftadir esya tasiyorum topla tasi et 

esimin abisi Allah razi olsun kendi evi gibi toparliyor her yeri 

kayinvalidem yemek yapiyo iki gün geldi temizliğe yarin gelme dinlen dedim yormuyorum ama gelmesi yapmasi yetiyo 

halam kizima bakiyor 

annem babam abim yokmus benim kendi ailem benim icin bitti bir kez bile sormadılar naptiniz diye he abim esime mesaj yazip sormuş hayirlisi yazmis geçmiş 

sebepte neden kızımın dogum gününü abime gore ayarlamadik diye 

sanki gelmeye cok merakli iki sene once de ona ayri mesaj yazmadik diye gelmemisti 

hicbirsey eskisi gibi olmayacak 

liseden arkadasim ve esi geldi yardima diger arkadaslarim arayip surekli soruyorlar yardima gelelim diye ailem halamın üst katında oturuyo insan taş olsa çatlar 

ben bu hayatta en cok aileme güveniyordum ama artık benim icin yoklar perisan oldum bir haftadir dertleri değil 
(2,075 puan) tarafından
Benim de eşimin ailesi anlatttigjn gibi taş olsa çatlar bide ben rahatsızlık geçirdim geçen hafta parça pıhtı kanamam geldi elim ayağım tutmadi ilaç içtim ölümden döndüm 3 tane Yasmin içtim başka şekilde durmadı ki Yasmin de ağır bir ilaç illa duydu görümcem göstermelik mesaj attı illa duydu ondan ne aradı ne sordu kaynanam

Kız kardeşim 3 haftadır geliyor iş çıkışı yorgun eşya topluyoruz elleme gunduz abla düşer bayılırsn dedi annemle temizledim yeni evimi yatili bugün bende babam belinden fıtık ve kayma var dün geldi bütün yatak dolap ne söktü iki büklüm halde

Benim de bu hayatta sadece ailem var oglan kardeşim iş kazası geçirdi parmağının biri yok yarın gelcek eşya taşımak için .

Benim sadece annem babam kardeşlerim var bu hayatta eşimin ailesi bitmiştir
0 oy
(5,415 puan) tarafından

Yardım etmek zorunda değil aşko ben eşimle sürekli bu kafadayiz kimseden bişey beklemeyiz sende bekleme boşver arayıp sormamasi sen ve eşin için en hayırlı olan emin ol ararsa bişey diyip moral bozarlar ya da tartışma çıkar sessiz kalmaları senin hayrına bence şuan boşver Allah size güç kuvvet versin kimseye muhtaç etmesin 

(2,075 puan) tarafından
Tamam yardım etmesin ama hasta olduğumu illa duydu insan arar torununu hiç mi özlemedin Allah sorsun
0 oy
(2,896 puan) tarafından
Kiranizi kayinbabanmi ödüyor..sizin aile isinize o neden karisiyor ki.. büyüklük sende kalsın canim..ben olsam öyle yapardim .
(2,075 puan) tarafından
Yo eşim ödüyor . Her şeyi onlar biljr biz safz da ondan. Kendi işleri oldu mu sabahın köründe ararlar hadi gelin diye . Büyüklük bende kalsın diye diye azitti zaten bunlar etmicem kabul gitsin kızına
0 oy
(1,284 puan) tarafından
Böylelerini bilirim bacım..

Dağınıklık bitecek düzen kurulacak hazır sofraya oturup tek eksik tuzu koyacaklar. 

Çok yoruldum yorulduk deyip kenara geçecekler. 

Bunlardan çok var malesef
(2,075 puan) tarafından
Valla benim damarıma bastı mı zor bacım beni ararsa kabul etmem ki etmediğim de çoktur eşimi arayıp gelirse gelir ancak . Beni böyle günümde sırt dönüyorsa ancak gelir 1 saat görür o günlerdir aramadığı torununu en son köye ne Zaman yatılı gittim hatırlamıyorum. Ameliyattan aylar önce gittim düğün vardı geçen ona gittik geldik millet içinde neden yatılı kalmıyorsunuz dedi işimiz var mecbur değiliz dedim
(1,284 puan) tarafından
İyi demişsin canım. Eşin ne diyor
(2,075 puan) tarafından
Eşim benim bu konudaki tutumumu bilir seslenmez demez neden öyle dedin demez
(1,284 puan) tarafından
Eşin destekse kimseye ihtiyacın yok bacım öyleyse
(2,075 puan) tarafından
Çok şükür
0 oy
(1,250 puan) tarafından
Benim kaynanam kayinpederimde öyle canım. Alıştım artık boşver uzak dursunlar daha iyi.
(2,075 puan) tarafından
Evet ama gelcek illa yemek isticek ayy hastayım dicem bende
0 oy
(16,134 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bak üç sene oldu yine aklıma geldi taşınana kadar bir işin ucundan tutmayan eşimin ailesi ben emziriyorum eşim niyetli yemek bile yapamadık beş aylık bebe ile bütün gece eşya topladık ertesi gün ev gidip yerine inince akşam bize yemeğe gelin diye geldi kaynanam al oğlunu git kolumu kaldıracak halim yok şurdan iki yumurta kırar yatar uyurum dedim de kıçına baka baka gitti 
(2,075 puan) tarafından
Anaları çok işe yariyor ya :D
(16,134 puan) tarafından
Kız görümcem geldi eşim çağırmıştı sadece bir kutu tabak gazeteye sardı sonra geldi benim oğlanı aldı seviyor kayinvalidem sen oruçsun gel otur yorulma dedi bende sizlik bir iş kalmadı zaten çoğunu ben halletmiştim dedim yolladım taşınırken geldi yumurta kapıya dayanınca oğluna yardımsever görünecek çünkü
(2,075 puan) tarafından
Zaten işleri o bugün kaynanam arıyor naptın taşındın mi diye he dedim taşındım e bilmem kimin Hayri varmış da gelememiş gerek kalmadı ben yerleştiririm dedim
(16,134 puan) tarafından
Benimkiler bende eşim evde iken kayinvalidem mutfaktan çıkmaz eşim yokken de girmez :) işten geldiğimde oturup benim gelip yemek yapmamı beklerler tatil günü benim kalkıp kahvaltı hazirlamamı bekler eşim evde olsa mutfakta pişi gözleme yapıyor olur
(2,075 puan) tarafından
Haha ne kadar da benim kaynanam :)
0 oy
(9,217 puan) tarafından
Yardım etmek böyle seylerde aile içinde adetlerimizden olmuş. Ama yardim etmek zorunda değiller son 4  tasinmamada tek başıma yaptım herşeyimi ilkinde oğlum 40 liydi ikincisinde 1 yasindaydi ikincisinde 2 yasindaydi 3uncu tasinmada gene 2 yasindaydi. Kızımda var oğlumdan büyük.. 
(2,075 puan) tarafından
Valla eğer onlar beni mecbur görüyor benim anam babam telef oluyorsa mecburlar kusura bakmasın
(9,217 puan) tarafından
Tamam ama yapmıyorlarsa dert edinme cnm sende yardım etmezsin ihtiyaçları olduğunda ben öyle yapıyorum
(2,075 puan) tarafından
Etmem zaten
0 oy
(9,812 puan) tarafından
Yani isinize karismasi dogru degil evet onlara ne yani siz kararinizi vermissiniz de yardim etmek zorunda degil ki 
(2,075 puan) tarafından
Kendilerine gelince zorunda gibi davranıyorsa mecbur
(9,812 puan) tarafından
Sende yapmak zorunda degilsin
(2,075 puan) tarafından
Yapmıyorum umrumda da değil
(9,812 puan) tarafından
Bencede olmasi gereken bu iste
0 oy
(45 puan) tarafından
Benim taşınmama kaynanam yardım etmedi o taşındı yardım istedi bende ona yardım etmedim ztn benim taşındığımda kızım 1 yaşındaydı. Onun taşındığında kızım 3 yaşındaydı . Gitmedim . Sonradan ufak tefek mutfağı falan hallettim benden için gelince o halleder demiş dolaplara hakmis herşeyi. 
(2,075 puan) tarafından
O sana yapmıyorsa sende elini sürme bacım
0 oy
(1,332 puan) tarafından
Allaha bırak ve mesafeli ol bak gör gün gelince devran nasılda dönüyor ben bizzat o devran dönerken gördüm keyifle izledim ;) 
(2,075 puan) tarafından
Dönüyor elbet gelecek onunda yardıma ihtiyacı olduğu anlar

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 108 göst.
0 oy
6 cevap 289 göst.
0 oy
7 cevap 297 göst.
11 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 210 göst.