0 oy
256 göst.
Diğer kategorisinde (908 puan) tarafından
Konteyner da oturuyorum 1 ay önce kaldıracaklar dediler . Kaynanama TOKİ'den ev çıktı mıras ( kaynanamın kardeşleri 6 kardeş) onlara 100 bin TL ver sen otur dedi. Bizim de 600 bin TL lik sadece arabamız var onun da 150 bin TL'si borç ödüyoruz. Taşınsak bile eviniz baya masrafı vardı eşyalarımızda yok denecek kadar. Eşimde ben alamam ama siz oturursanız bizi burdan çıkartırlarsa 1 odanı alırım dedim kaynanam da tmm dedi. Kaynanam bugün evi'ni taşıyor ev küçük 3+1 olmasına rağmen daha bizim yatacağımız odaya dolap, yataklık, kitaplık, masa fln koyacak. Eşim bilmiyordu yok benim odama koydurmam fln dedi ama koyulacak yani. Bende dün öğrendim konteynerları Ocak ayına kadar duracak. Eşim söyledim yine de taşınırsak eşyalar dursun anahtarı vermeyelim geliriz dedim bakarız dedi. Ben konteyner da kalmayı hemi istiyorum hemi istemiyorum nedeni de burdayken eşim maaşını haftalık 6bin tl günlük 100tl alıyor bana da günlük 100 tl veriyor mutfak alışverişi için daha içinden günlük ekmek de alıyorum. Diğer haftalığını borç ödüyor yani bize bir şey kalmıyor. Kaynanam gille oturursak yemek parasını biriktirebilirim. Eşim bu kış oturacağız zaten dedi yani yazın ya ev başvuru yapacağız yada kiraya çıkacağız.  Evde toplam 7 kişi olacağız 3 kişi biz 4 kişi onlar İki tane ikiz görümcem, kaynanam, kayınbabam, eşim, ben, kızım olacak herkez sabah gidecek işlerine okullarına akşam 5 gibi fln yemek yenecek yani evde kızımla ben duracağım hafta sonları herkez evde olur. 

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama dünden beri düşünüyorum orda mı kalıyım yoksa yerimden hiç kıpırdamayım. 

7 Cevaplar

+1 oy
(2,174 puan) tarafından
Azıcık asim kaygısız başım onca insanın yemeği bulaşığı çamaşırı sende olacak demek oluyor bu kolay degil
(908 puan) tarafından
İlk evlendiğimde 1 sene oturdum birlikte evi baya büyüktü daha o sırada 1 görümcem daha vardı yine ben yapıyordum hatta 6 ay eşim yurtdışında çalışıyordu yine yanlarındaydım yani yemek temizlik de sıkıntım yok da eskisi gibi olacak mıyız onu bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(6,250 puan) tarafından
Burdan okuduğum kadarıyla zaten çok anlaşamıyorsunuz ben istemezdim 1+1 olsun benim olsun o kadar insanın temizliği yemeği çamaşır bulaşığı az olmaz para konusunda el el üstünde oturmak olmaz illaki sizde alacaksınız o eve yiyecek 
(908 puan) tarafından
Evet eşim ayda sâdece 3 bin veririm dedi kaynanam yok dedi de yine eşim alır kayınbabam da kaynanam da çalışıyor daha diğer evlerini kiraya verecekler ordan da gelir pek bize dokunmazlar gibi şuan kiraya da çıkma ihtimalimiz yok başvuru açılırsa başvuru yapacağız kiraya çıksak bile 1 sene sözleşme olur ya o zaman ev çıkarsa 2 tarafı nasil ödeyeceğiz onu da düşündük
0 oy
(4,542 puan) tarafından
Tıkış Tıkış yasayacagin bir oda

Ne kadar dayanabilirsin sence?

Degermi o kadar insanla ugrasmaya iyi düşün karar ver para biriktirebilceginde kesin degil yarin sizde bu evde yasiyorsunuz para vereceksiniz demeyecekleri ne malum
(908 puan) tarafından
Eşim zaten sıkılır bilmiyorum benim de istemediğimi biliyor ama biraz sabır et valla bu sabrın sonu selamet olacak dedi konteyner da 1 buçuk sene oturduk bana sabır ettik arabamıxı aldık orda da Mart, Nisan'a kadar idare edeceğiz başvuru yaparım çıkmazsa kiraya çıkarız dedi en azından biraz arabanın borcunun da bitirmiş olurum dedi
0 oy
(47 puan) tarafından
Oraya gittiğine kesin pişman olursun ama para biriktirmek içinde güzel fırsatta gene de sizde durmaz ufak refekgene harcarsınız zor bir seçim 1 2 hafta deneyin olmadı geri geçersiniz 
(908 puan) tarafından
Evet pişman olunur her iki taraf içinde çünkü küçük ev alan dar eşya çok düşün daha dün balkonu yıkarken aşağıya şu sızıyormuş eski evi'nde kaynanam her gün yıkar temizlerdı o bile canını sıktı koridor mutfak fln hep şu akıtıyormıs yıkama fln yok kaynanam diğer evınde mutfakta halı yıkıyordu
0 oy
(51 puan) tarafından
Eğer anlaşıyorsan olur ama senle eşin için zor olur insan kendi evinde her zaman daha rahat olur 
(908 puan) tarafından
Bizim evimiz yok şuan konteyner da kalıyoruz kiracıydık ev yıkıldı
Evet eşimde zaten biliyor rahat edemeyecegımızı ama bu kış orda geçirelim zaten kış bitince ev çıkmazsa kiralık eve çıkacağız
(51 puan) tarafından
İdare edersin ya o zaman Allah büyük  hem kışın hava soğuk
(908 puan) tarafından
Evet cânım yaz gibi çok iş te olmaz zaten anca kızımla ilgilenirim zaten akşam erkenden yatıyorlar herkez sabah evden çıkıyorlar çünkü
0 oy
(3,843 puan) tarafından
Ben olsam bu kadar kalabaligin icine gitmem, ne kadar anlasiyo da olsam kendi duzenin gibisi yok. Illaki bi yerden maraz cikar o evde.
(908 puan) tarafından
Evet canım burda 1 odada 1 buçuk sene oturuyoruz hâlâ da yani rahatız eşimde biliyor zaten çok gitmek istemediğimi ama çıkartırlarsa ne yapacağız dedi
0 oy
(1,390 puan) tarafından
Çıkmayın daha çok mahvolursunuz 
(908 puan) tarafından
Ne zaman gelip çıkartacaklar bilmiyorum ki bizim aşağı tarafı komple kaldırıldı sağlık ocağı yapılacakmış
(1,390 puan) tarafından
Kiraya çıkmaya calisin ama o birlik eve girme yoksa sen hrseyle muhatap olmak zorunda kalacaksın düşünsene herkes yataktan çıkıp yemek yiyip cikicak ee haliyle sen kalkıp yatakları toplayacaksin sonra sofrayı topla sonra evi derken gelecekler hepsinin arkasını toplamak zorunda bırakacaklar seni bunu 1 yaparsın 2.yapamazsin bebek var yani şimdi diyorsun ben kalkacağım sadece ev süpür yemek yap bebekle ilgilen öyle olmayacak inan akşam yemeği yenilecek herkes köşeye yayılacak sonuçta yorgunuz fln denilecek gene sen kalkıp iş yapacaksın dinlenemeyeceksin eşinle ozelin kalmayacak bak daha siz gitmeden sizin odaya esya koymuş zırt pırt odana girip çıkacaklar
(1,390 puan) tarafından
Bak ben evimi ayırdım dekont faturalar taşınma derken cepte kuruş kalmadı inan eşim eve gelir gelmez gitti çalıştı fazla fazla çalıştı izin yapmadı öyle öyle düzene girdik 2 sene oldu taşınalı şimdi kafam rahata erdi evimde bi yatak odam ve 2 halim tek vardı şimdi herseyim var
(908 puan) tarafından
İnşallah Can'ım bizde bu kışı atlayalım diye birlikte oturalım dedik yoksa annesinden toki' evi'ni biz alacaktık ama araba gidecekti eşya evi'n tadilatı araba borçu kredi borçları olmadı
(908 puan) tarafından
Evi'n temizliği konusunda kaynanam çok titiz kendi yatağını fln kaldırır çocklarını hep uyarır dağıtman diye aksine biz dağıtırız o yönden sıkıntım yok bir'de eşim yanımda olacak ya belki olmazsa yanımda yok kalamam derim zaten banyo 1 tane ortak eşim de zaten kışı geçirmeye çalışır yaz gelsinde eve çıkalım diye  kaynanam belki diğer evi'ni satıp bize ev alabilir

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 447 göst.
0 oy
14 cevap 647 göst.
26 Ekim 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 314 göst.
13 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,387 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 149 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Nalankt (1,387 puan) tarafından soruldu