+15 oy
1,122 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
✨️TEHLİKELİ SÖZLER

1-Allahım bizi de gör artık.

2-Burası Allahın unuttuğu yer.  

3-Allah yazdı ise bozsun.

4-Allah gelse bile seni elimden alamaz.

5-Allah özenmiş de yaratmış. _"(Özenmek acizliktir. Allah aciz değildir. "Ol" der "olur".)"_

6-Allah bizi unuttu. _"(unutmak fanilerin işidir)"_

7-Bu işte bir Allah'a birde sana güveniyorum, demek,

_"(Güven hususunda Allah ile o kimseyi ortak kılmak demektir)"_

8-Önce Allah' a sonra sana emanet ediyorum, demek.

_"(Emniyet hususunda Allah ile kimseyi ortak kılmak demektir)"_

9-Yukarıda Allah var demek.

_"(Allah yukarıda, aşağıda, ileride, geride değildir, mekandan münezzehtir)."_

10-Bir gemi için "Tanrı bile batıramaz" demek.

11-Bundan iyisini Allah bile yapamaz, demek.

12-Dini bir hükümle alay etmek. _"(Namaz, Oruç gibi, hükmü Kuran ve Sünnetle sabit bir olan bir ibadet ile alay etmek, espri konusu yapmak dinden çıkmaya sebep.)"_

✨️KADERLE İLGİLİ TEHLİKELİ SÖZLER

1-Kader utansın.

2-Böyle kadere lânet olsun.

3-Kaderi kötüymüş.

4-Kaderin oyunu

5-Kadersizim

6-Kaderim kader değilmiş 

7-Alnına kara yazı yazılmış.

✨️İNSANLARIN BİRBİRİNE SARFETTİĞİ TEHLİKELİ SÖZLER

1-Seninle cennete bile girmem

2-Cehenneme kadar yolun var

3-Yüzünü gören cennetlik

4-"Allah belanı versin" demek

5-Bir iş yaparken "ben bunun Allah'ını yaparım" demek

6-"Allahın belası" demek

7-"Allahın cezası" demek

8-Yalansız iş mi var, demek

9-Yalandan kim ölmüş, demek,

10-Biz de yalan çok, demek

11-Fala inanma falsız kalma... demek.

_"(Fala bakmak, baktırmak haramdır, Gaybı, geleceği Allahtan başka kimse bilmez.)"_

12-Kahpe felek 

*****aletin bu mu dünya.

✨️*ŞARKILAR-TÜRKÜLERE GİRMİŞ OLAN TEHLİKELİ SÖZLER*

1-Kahpe kader

2-Secd*****im taparcasına

3-Bir sana taptım bir de Tanrıya

4-Tanrım Madem unutacaktın beni neden yarattın

5-Kuluna kul oldum severek taptım

6-Alıştım kaderin zulmüne artık

7-Rabbim adaletin bu kadar mı?

8-Sensiz cennet bile sürgündür bana

Not: Kasten illa billah demeden sadece “Lâ havle ve lâ kuvvet” demek küfür alametidir. 

_"(Çünkü Bu Allah’ın kudretini inkâr anlamına gelir.)"_ 

Doğrusu “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh” demektir ki “Allah’tan başkasında kuvvet ve hareket ettirme gücü yoktur.” demektir.

❗️*Bu sözlerin bir çoğu imanı alır götürür. Tevbe etmeyi ve İmanı yenilemeyi gerektirir. Bilmeden söylemekte de büyük günahtır. Bu ve buna benzer sözlerden sakınmak gerekir. Çünkü islâmda cehalet, bilmemek özür değildir.*❗️

✨️Bu sözlere Din literatüründe Elfâz-ı Küfür denir. Ecdâdımız bu hususta cildler dolusu kitaplar yazmıştır. En dikkatsiz olduğumuz, önemsemediğimiz konulardan birisi de budur.

25 Cevaplar

+1 oy
tarafından

En İyi Cevap

Arkadaşlar kimin umurunda olur kimin olmaz bilemem ama ben daha da böyle postlar paylaşmama kararı aldım.

Kanıt sorana kanıt veririm.
Ama sormadan "bence ahalisi" olarak kendi kanaatince kanıt sunmadan ve güzel konuşmayan insanlarla "açıkça" uğraşmak istemiyorum.
Tartışma veya çekişme insanı değilim, öyle bir durum vaki olduysa haklarınızı helal edin. Benden yana helal olsun.
Ben de insanım ve üstüne hamileyim, böyle hassas bir dönemde daha da hassas olduğum bir konu hakkında kanıt istendiğinde kanıt sunduğum halde delilsiz reddiye yapılması beni yıpratıyor.
Sözüm de şahsi algılanmasın lütfen, kimseyi tanımam etmem. Kimse de beni tanımaz etmez.
Allah hepinizden razı olsun, cennette Rasulullah (sav) ve ashabı kiram efendilerimize komşu olarak buluşmak dileğiyle. Allaha emanet :)
-Reklam-
+4 oy
(2,220 puan) tarafından
Önce Allah a sonra sana emanet sözünde birşey yok bence
(2,220 puan) tarafından
Bir olamaz zaten. Cümlede eşitlik iması yok. Senden sonra Allah a emanet ol demek istiyoruz
(2,220 puan) tarafından
Son cümle yanlış oldu. Önce Allah a sonra sana emanet demek istiyoruz
(1,317 puan) tarafından
Aynen bende bunda yanlış olduğunu düşünmüyorum çünkü niyetimiz önce Allah'a emanet etmek öncelik O'nun. O'ndan iyi koruyan tabii ki olamaz. Kula göz kulak ol manasında 'sonra sana emanet' diyoruz. Hâşâ ortaklık bakımından asla demiyoruz, demeyiz de ama böyle yazıyorsa kitaplarda daha dikkat ederiz. Rabbim küfrden korusun hepimizi
(2,220 puan) tarafından
Bilmiyorum ben hiç bir yerde bu tarz bir yazıya denk gelmedim bana da mantıksız geldi açıkçası ama birilerine soracağım bakayım ne diyecekler
(1,317 puan) tarafından
Tamam canım buraya da yazar mısın bende merak ettim
+2 oy
(3,784 puan) tarafından
5ten sonra biraktim. Sadece su dikkatimi cekti 5teki ozenmek birine ozeniyo anlaminda degil yani en iyisini yapmak anlaminda kullaniliyo.
tarafından
Allah özenmekten münezzehtir haşa böyle diyen birisi diğer insanları Allahın özenmeden yarattığını ima etmiş olur.
(3,784 puan) tarafından
Yahu bu kinayedir, oyle yapmistir diye demiyor kimse. Karsidaki kisinin guzelligini vurgulamak icin diyor. Allah'a laf atmiyor veya imada bulunmuyor. Herseyi yaratan Rabbim ona mi laf deniyir veya denmiyor mu ayirt edemiyor da dikkat edin diyosunuz. Laflari abartacaginiza baska seyleri abartin.
+1 oy
(483 puan) tarafından
Emeğine yüreğine sağlık Allah razı olsun ☺️❤️
+1 oy
(1,329 puan) tarafından

Haşa tanrı bile bu tekneyi batıramaz , dedi ve su alan teknede can verdi TİTANİK kaptanı:)

Allah razı olsun canım . La havle yi öğrenmiş oldum bak ne denmez diye sayende <3

+1 oy
(789 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yüzünü gören cennetlik demenin nesi tehlikeli.Yani seni o kadar az görüyorum ki cennet ehli gibi mutlu ve seçilmiş hissediyorum demek istiyor.

Allah özenmiş demek daha da üstüne düşmek anlamında kullanılmış .İmrenmek anlamında değil.

Kaderi kötüymüş demenin nesi tehlikeli? İyi kader kötü kader yok mudur?2 yaşında tec*vüz edilen öldürülen bebek için kaderi kötüymüş demek niye tehlikeli 

Vs vs daha birçok şey sıralayabilirim.Bunları bilmeden söylemek bile büyük günah diyorsunuz.Unutmayın ameller niyetlere göredir.Hz Musa'nin Allahla arkadaşı gibi konuşan çobanla arasında geçen kıssa gibi. Günah uydurmayın bence( bazı maddelere evet ben de katılıyorum nahoş söylemler ama kesinlikle çok çok büyük günah olduğunu düşünmüyorum .
(8,634 puan) tarafından
Allah her kulunu özenerek yaratmıştır.
Hickimseyi ayırt etmeksizin herkesi özene bezene yaratmıştır.

Kaderi kötü demek,biz nerden biliyoruzki belki onun için en hayırlısı odur.

Peki ya sen cennetlik değil isen sırf birini uzun suredir görmediğin icinmi cennetlik olacaksın?
(789 puan) tarafından
Şimdi edebiyat dersi veremem maalesef.Seni gördüm diye cennetlik oldum mu diyor?Ya da 2 -3 yaşindaki bebek için en hayırlısı bu öyle mi ?Aman neyse kime laf anlatiyorsam
tarafından
Esma yeterince iyi açıklamış. Nasıl ki ameller niyetlere bağlıdır (ufak bir örnek olarak nasıl ki vişne suyunu şakacıktan şarap niyetiyle içenin sol tarafına şarap içti diye yazılır burada da o hesap vardır. Ancak içkiyi su niyetiyle içerse bu niyet halis olmaz çünkü içki maddi olarak içilmiştir)
Birisine sen cennetliksin veya cehennemliksin minvalinde sözler sarf edilmez, Allah özenmekten münezzehtir haşa böyle diyen birisi diğer insanları Allahın özenmeden yarattığını ima etmiş olur. Kötü kader diye bir şey yoktur, kader şahsa aittir ve bizim şer gördüğümüzde hayırlar vardır. Örneğin Musa as hayatı gibi. Dışarıdan bakan için ailesiz büyüdü, katil oldu, ülkesinden sürüldü ve yalnız kaldı. Ancak o şerrin altında yatan hayırları saysak bitiremeyiz ki bunun en büyüğü peygamberlik verilmesidir.
(789 puan) tarafından
Bazı şeyleri ne kadar açıklarsam açıklayayım iş karşıdaki kişinin kapasitesinde bitiyor.O yüzden daha da açıklama yapmaya gerek duymuyorum.İyi akşamlar.
tarafından
İtikat konusunda bilgi sahibiyseniz bizi de aydınlatın ki yanlışa düşmeyelim. Böyle ben ne yaparsam yapayım anlamayacaklar modunuz bize bilgiliymişsiniz de bilginizi ne kadar kanıtlarla sunsanız da biz inanmamışız gibi oluyor.
(789 puan) tarafından
Durum bundan ibaret ne yazık ki...Başkaları gibi burdan boş fetva vermek istemiyorum .Allah akıl vermiş.Kullanmak gerek
tarafından
E buyrun o vakit? Açıklayın ki biz de yanlışta kalmayalım.
(789 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yukarda açıkladım zaten .Anlaşılmayıp tekrar tekrar aynı şeyden bahsediyorsunuz.En basit örneği olarak Hz Musa ve çoban örneğini verdim zaten.Ayrıca genel olarak şarkı dinlemek haramdır diyen birine fazla bile açıklama yaptım.Sizin gibi insanlar maalesef insanları dinden uzaklaştırıyor.Asıl tehlikeyi sizler olarak görüyorum
(1,766 puan) tarafından
Genelde dinden uzaklaşmaya yer arayanlar uzaklaşır. Onlar söylemekle mükellef absürt şeyler de söylemiyorlar. Bunu bir çok bilirkişi söylüyorsa doğru olma ihtimali vardır. Bir şarkı için dinimi riske atmam şarkı vb dünyevi zevk veren şeyler yasak dendi diye de dinden uzaklaşmam. Ahirette hangisinin doğru olacağını bu kadar net bilemezsin kanıtsız bir şekilde.
(789 puan) tarafından
Maide süresi 87-88. Ayeti Allah'ın hoşnutluğu kazanmak için hayatın helal zevklerinden mahrum kalmama çağrısında bulunuyor .Uydurma zihniyet dine en büyük zarari verir
Diyorum ya istediğim kadar bilgi vereyim kapasite sınırlıysa boş
(1,766 puan) tarafından
Kaç yorumdur ilk defa bir ayet kullandınız. Buna bilgi vermek değil yorum yapmak denir size dolmuş kapasitenizle iyi günler
tarafından
“Hiçbir delile dayanmadan sırf dillerinizin yalan yere nitelendirmesiyle, “Şu helâldir, şu haramdır” demeyin. Böyle yapmakla Allah adına yalan uydurmuş olursunuz. Allah adına yalan uyduranlar ise asla kurtuluşa eremezler.” (Nahl 16/116)

Haram belli helal bellidir. 1400küsur senedir bir Allahın kulu da çıkıp helale haram hükmü vermemişken bize ne oluyor da kafamıza göre hüküm veriyoruz?

Mealen bakarak kuran okunmaz, o ayet hangi hal üzere ne için inmiş önce ona bakılır, buna da tefsir denir. Tefsir ilmi boşuna öğretilmez, aksi türlü Arapça bilen herkes kalkıp meal yazabilir.
Meallere bakarak nesholunan (geçersiz kılınan) ayetleri nasıl anlayacak insanlar? Bunun için o dönemi, durumu, hangi olay üzerine ne sebeple nesholunduğunu öğrenmek gerekir ki hangi ayetlerle amel etmemiz gerektiğini bilelim.
(789 puan) tarafından
Diyorum ya  istediğim kadar konuşayım.Karşının kapasiteli belli.Dini kendinize göre yorumlamayın.İmsanları yanlış yönlendirip yanlış yollara sokmayın.Allah akıl vermiş.Buyrun kullanın
(8,634 puan) tarafından
Senin kapasite olmadığı için bizde sana anlatamıyoruz malum.cunku kapasite belli.
Ağzından dusurmuyon kapasite kapasite kapasite kimde ne yoksa en cok onu konuşur.
(4,365 puan) tarafından
İyi de Alaska ben Anonimin hiç günahlar diye post açtığını görmedim. Aslında bunu yapan sensin. Yukarıda yazdıklarında mantık çerçevesinde bazılarını anlıyorum da anlamı o olmayan şeyleri bile büyük günah diye listelemişsin. Bunlara kaynakların var mı? Şu cümle şu yüzden günahtır diye, hayır yok. Bunları açıklama şeklin yorumlar şeklinde. O zaman yazdığın yorumu kendin için de düşünmen gerekiyor gibi sanki.
(789 puan) tarafından
Esma bu söylediğine bakarsan din iman diye ağzından düşürmeyip tehlikeli şeyler işte büyük günahlar diye liste yapan ben olmadığıma göre bu da sizde eksik olan vasiflar :)) işte böyle ağzından çıkanlar vururlar seni canım
tarafından
Ben tartışma veya çekişme durumlarını sevmiyorum arkadaşlar, 2 taraf da kanıtlı bir şekilde ayet ve hadislerde şöyle geliyor bak böyle gelmiyor demediği müddetçe sözlerimizin bir kıymeti yok.
Ehli sünnet itikatının dersini yaptığınız zaman aşikar şekilde bir kimseye cennetliktir veya cehennemliktir denilmez yazdığında bence böyle değil mi diyeceksiniz? Doğru bir tutum mu?
Basit bir örnek vermek istiyorum. Bir çocuk sala.k apta.l değil daha kuvvetli bir küfür etse ve siz de o kimseye bu küfürdür böyle söylemen hiç hoş değil deseniz, o çocuk size bence küfür değil dese... o vakit o laf küfür olmaktan çıkar mı, çıkmaz mı? Bence diye bir kavram yoktur işte. Eğer itikat meselesinde böyle bir konu olmasaydı hiçbir Allahın kulunun var demeye yüreği yetmezdi.
Eksik vasıflar konusunda haklısınız, en eksik benim. Ne kadar araştırırsak araştıralım ölene kadar öğrenemeyeceğimiz milyonlarca bilgi var. Bir tanesini öğrendiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz ve bize yararlı olduğu kadar başkalarına da yararlı olsun diye paylaşıyoruz. Ancak bence öyle değil böyle diyerek ayet hadisle kanıt sunmadan kendi düşüncesini savunan bir kimsenin fikri ne denli doğru olabilir?
Bunlar benim şahsımın fikri değil. Ben fetva vermem, kafadan verilmesine de karşıyım.
Bu kelimelerin itikat büyükleri tarafından "tehlikeli" olduğu beyan edilmişse bize fikir beyan etmek değil, o zaman söylemeyelim demek düşer. Hiç kimse daha nazik veya alternatifi olan bir sözü söylemedi diye ölmedi. Aksine müslüman kimse tedirgin olur ve şüpheden kaçmak için sakınır.
Sahabe-i kiram efendilerimiz 1 mekruhtan (çirkin görülen bir şey) kaçabilmek için 70 mendupu (güzel görülen bir şey) işlememişler.
Ayrıca lütfen üslubumuzu, karşımızdaki insan kim olursa olsun nezaket çerçevesine ayarlayalım.
Bu konuda kanıt nedir diye sorsaydınız emin olun çoktan yanıtınızı alacaktınız ancak tabirimi maruz görün hissettiğim şekilde beyan ediyorum, saldırır gibi yazdığınız zaman (öyle olmayabilir) insan yaptığı yapacağı şeyden pişman oluyor.
Uzun oldu kusura bakmayın.
(4,365 puan) tarafından
“Hiç kimse daha nazik veya alternatifi olan bir sözü söylemedi diye ölmedi. “ demişsin.
Yalandan kim ölmüş demekten farkı ne bunun? O büyük günah bu değil mi?
Ayrıca tabirimi mazur görün dediğin zaman üslubun yumuşamıyor, saldırır gibi dersen bu üslupsuzluk olur.
tarafından
Yüzünü gören cennetlik demek yerine, seni gördüm çok mutlu oldum kaç zamandır nerelerdesin demek o kadar da zor değil manasında söyledim. Ayrıca orada (öyle olmayabilir) diye parantez içinde açıklamıştım, öncesinde de "tabirimi maruz görün hissettiğim şekilde beyan ediyorum" diye de belirtmiştim.
Yazılan diğer yazılar da varken sizin özellikle buraya dikkat etmeniz, bu açıklamalarımı hiçe saymanız ve üstüne açık aramanız bile benim için kafi geldi. Allaha emanet olun, selametle.
(4,365 puan) tarafından
İşinize gelmeyen noktada kafi oldu deyip çekilebilirsiniz elbette, bu açık aramak değil gördüğüm yanlışı uyarmak tıpkı senin post açarken yapmaya çalıştığın gibi… Şimdi bahanelere sığınıp, günaha bu cümleyle neden girdiğinizi açıklamadan gidebilirsiniz. Selametle.
tarafından
Sormadınız ki. Keşke en başında sorsaydınız da konu bu kadar ilerlemeseydi.
Nesefi akaidi, imamı azamın yazdığı akaid kitabı olan Fıkhu-l Ekber ve ehli sünnet itikadında birisine kati şekilde Cennetlik/Cehennemlik hükmü verilmez. Aşere-i mübeşşereden başkalarına garanti cennetlik denmez. Dinimizde Allah'ın rahmetinden ümit kesip, "Biz garanti cehennemliğiz" demek küfür olduğu gibi, "Biz garanti cennetliğiz veya sen cennetliksin" demek de küfürdür.
Ehli sünnet alimlerince bir müslüman Allahü teâlâdan korkmalı ve rahmetinden de asla ümidini kesmemeli, yani kitapta geçen lafızla "beyn-el-havfi ver-raca" (korkuyla ümit arasında) olmalıdır. Bir diğer husus ise, herkesin muhakkak Cennete gideceği kesin değildir, çünkü bu hususta âlimlerimizin farklı kavilleri vardır.
"İnşallah Cennette buluşacağız veya seni gördüm mutlu oldum, Allah bizi cennette de buluştursun" denebilir.
Temenni ayrı, kesin konuşmak ayrıdır. İtikat kitaplarında böyle geçer.
Bu sebeple "seni gören cennetlik" Lafzı, durumu sanki cennete kesin girmenin anahtarı o insanı görmektir manasına getiriyor.

Şimdi sıra sizde, eğer birine seni gören cennetlik denebilir diyorsanız bana hangi akaid kitabında geçtiğini söyleyin ki hatamı düzelteyim.
(4,365 puan) tarafından
Siz günaha neden girdiğinizi açıklamadan konudan konuya atlıyorsunuz. Bu şekilde iletişim kurulmaz ki. Yukarıda yazdığınız şeyi büyük günah diye listelerken neden kendiniz kullanıyorsunuz bunu lütfen izah eder misiniz öncelikle?
tarafından
Günaha nerede girdiğimi öğrenmek isterim, açıkça yazdıysanız bile anlayamamışım. Tekrar eder misiniz? Açıklayayım.
Sonra da siz açıklayın.
tarafından
Ha bahsettiğiniz şey "Hiç kimse daha nazik veya alternatifi olan bir sözü söylemedi diye ölmedi" sözümse onu açıkladım zaten.
"Yüzünü gören cennetlik demek yerine, seni gördüm çok mutlu oldum kaç zamandır nerelerdesin demek o kadar da zor değil manasında söyledim." Diye beyan etmiştim zaten.
Kaldı ki o cümle de yalan söyleyin anlamına gelmiyor.
Yüzünü gören cennetlik cümlesinin alternatifi var, seni gördüm mutlu oldum gibi. Onun yerine bunu söyledi diye kimse ölmedi. Ayrıca diğer türlüsü (Yüzünü gören cennetlik lafzı) öyle ya da böyle şüpheli olduğu için kaçınması gerekirken insan neden ısrarla bunu söylemek istesin ki?

Bu da müslüman kimsenin şüphelilerden kaçınması gerektiğine dair delil.
Nu'man İbnu Beşir (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Şurası muhakkak ki, haramlar apaçık bellidir, helaller de apaçık bellidir. Bu ikisi arasında (haram veya helal olduğu) şüpheli olanlar vardır. İnsanlardan çoğu bunları bilmez. Bu durumda, kim şüpheli şeylerden kaçınırsa, dinini de, ırzını da güvene almış olur. Kim de şüpheli şeylere düşerse harama düşmüş olur, tıpkı koruluğun etrafında sürüsünü otlatan çoban gibi ki, her an koruluğa düşebilecek durumdadır.Haberiniz olsun, her melikin bir koruluğu vardır, Allah'ın koruluğu da haramlarıdır. Haberiniz olsun, cesette bir et parçası var ki, eğer o sağlıklı olursa cesedin tamamı sağlıklı olur, eğer o bozulursa, cesedin tamamı bozulur. Haberiniz olsun bu et parçası kalptir." [Buharî, İman 39, Büyû 2; Müslim, Müsakat 107, (1599); Ebu Davud, Büyû 3, (3329, 3330); Tirmizî, Büyû 1, (1205); Nesâî, Büyû 2, (7, 241).]
(1,766 puan) tarafından
Bence bu son paragraf nokta oldu. Şüpheliden kaçmanın önemi göz ardı ediliyor. Kaçsak ne kaybederiz ya? Bir tek bu konular değil hayatta ufak tefek görünen noktalar var ve kaçınılsa gerçekten bir şey kaybetmeyiz. Ne dünya nimetlerini ne de nasipse cennet nimetlerini. Çabana sağlık Alaska :)
(4,365 puan) tarafından
Açıklamadınız kimseyi yalana özendirmekten bahsetmiyoruz zaten, yukarıda da dediğim gibi cennetlik olma muhabbetiyle senin söylediğinin bir bağlantısı yok. Kendini ve fikrini her daim haklı görmek, söze gelince bir şey bilmiyorum deyip , en doğru bilgileri vermek için araştırıyorum, soruyorum deyip uygulamaya gelince aksi fikirleri sürekli kendi fikirlerine ikna etmeye çalışmak da bir kibirdir ve kibirden de kaçınmak gerekir unutmayalım. En bilgisizi benim dediğiniz noktalarla ilgili postlar açmak da bu kibire girer. Lütfen biraz özeleştiri yapalım. Aşağıda da daha detaylı yazdım açıklamada, iki yorumda da biz konuşuyoruz şuan.
(1,766 puan) tarafından
Herkes bildiğini paylaşmaya devam edebilir. Kafamıza yatmayanı araştırıyoruz zaten. Biz araştırarak öğrenebiliriz diye hocalar anlatmaktan vazgeçmiyor. Her müminin görevidir bildiğini aktarmak. Körü körüne inanan internete yazıp ilk önüne çıkana da inanır zaten. Sen yolundan vazgeçme hem sana iyi geliyor hem bize hatırlatıyor
tarafından
Allah razı olsun ikinizden de, inşallah cennette de buluşuruz :)
Allaha emanet, iyi geceler.
(4,365 puan) tarafından
Cicikuş, biz Alaskayla konuştuk çözdük ya da birbirimizi anlamaya çalıştık diyelim. İyi akşamlar Alaska.
(1,766 puan) tarafından
Alaskayla konuşuyorum zaten. Sadece umarım ki hevesini kıran sen değilsindir :)
(4,365 puan) tarafından
Ben ne hakaret ettim, ne aşağılayıcı konuştum, fikirlerimizi sunduk her iki yorumda da. Hepimiz de burada fikirlerimizi tartışacak kadar olgunuz saygı çerçevesinde. Dolayısıyla aldığı karara da saygım var.
0 oy
(4,468 puan) tarafından
Canım Allah razı olsun rabbim mizanina koysun hemen ekran görüntüsü aldım bilmeden neler sarfediyormusum 
0 oy
(95 puan) tarafından
Ne güzel yazmışsınız İnşallah demiyenlerden oluruz
0 oy
(768 puan) tarafından
Allah razı olsun.
0 oy
(152 puan) tarafından
Özelden yazdım  dönmedin bana küstüm sana
tarafından
Uzun uzadıya dönmem gerektiği için mesajlara henüz dönmedim nolur kusura bakma şahsi değil, bir de pazar olduğu için eşimleyim boş olduğum ilk an inşallah döneceğim ❤️
(152 puan) tarafından
Kız şaka yapıyorum arayamı kaynadı acaba dedim
0 oy
(10,983 puan) tarafından
Çok güzel bilgiler eline sağlık. Böyle aydın, bilgili kişiliklere çok ihtiyacımız var
0 oy
tarafından
"Rabbim adaletin bu kadar mı" Şarkısını çok sık dinlerim ama o kısım geldi mı tekrarlamıyorum. Yine de günah sayılır mı? 
tarafından
Genel olarak şarkı dinlemek günahtır, 2 günahı cem etmek gibi olur.
(404 puan) tarafından
sarki dinlemek neden gunah ya
0 oy
(9,254 puan) tarafından
Ellerine sağlık çok faydalı olmuş 
0 oy
tarafından
Ayyyyy ayyyyy Allah'ım sen affet. Ben bazenLa havale vela kuvvete diyorum devamı gelmiyor ama bilerek değil.  Çok kötü oldum şu an ya ಥ_ಥ
0 oy
(3,330 puan) tarafından

Okurken dedim bunu Alaska yazmıştır diye :D

Allah razı olsun eline sağlık çok yararlı bilgi gerçekten. 

Sesli şekilde eşime okudum arada birkaçını kullanıyoruz maalesef 

0 oy
(7,629 puan) tarafından
 İsyan içeren şarkılar   da   dinlemek  hükmü nedir
(4,365 puan) tarafından
Helal olsun. Iyi aksamlar.
(7,629 puan) tarafından
Rlm öncelikle görüslerine bayıldım    seninle uzun uzun dinî sohbet etmek isterdim
(4,365 puan) tarafından
Açıkçası ben dini bilgisi çok çok fazla olan biri değilim, hiç de böyle bir iddiam olmadı. Sadece araştırıp okumayı ve bu fikirleri birileriyle münazara etmeyi severim. Bazen haklı çıkarım, bazen de çok yeni bir bilgi öğrenirim. :) İşin özeti okuyup, araştırıp, seviyeli tartışabileceğim şeyleri severim. Bakarsın bir gün denk geliriz, uzun uzun herhangi bir konuyu tartışırız :D
(7,629 puan) tarafından
İnşallah   sevgiyle kal
(4,365 puan) tarafından
Sen de sevgiyle kal
0 oy
(2,677 puan) tarafından
Allah razı olsun kardeşim.. bide şu kelime var bi iş yada evlilik olacağında yada olduğunda -Allah ayırmasın --Allah bozmasın- deniliyor.. belki niyet güzel ama .doğru bir kelime değil gibi geliyor bana.. kullanmamaya dikkat ederim hepsini .. 
0 oy
(702 puan) tarafından

Daha başlıktan anlaşılıyor sen oldgun teşekkürler :)

Birkaçı dışında zaten söylemiyorum onlarıda ögrenmiş oldum Allah razı olsun 

0 oy
(2,511 puan) tarafından
Allah razı olsun kardeşim ❣️
0 oy
(395 puan) tarafından

Rahmetli babam benı döver eziyet ederdi vara yoğa bazen sebepsiz yere döverdi kız çocugu sevmezdi evde tek kız çocugu bendim erkek çocuklarını çok severdi benı öldüresiye dövüyor senı geberticem diyordu hırsını alamıyordu erkek olsaydın keşke derdi ben dua ederdim Allah'ın benı kurtar bunun elinden yardım et diye daha çok öfkelenir seni ALLAH Mİ KURTARACAK BENİM ELİMDEN DERDİ BAK KİMSE YOK DERDİ VS ÇOK ZORUMA GİDERDİ BEN İNANIYORUM ALLAH VAR HAK VAR ZAMAN VAR DERDİM 

sonra onun şiddetinden kaçtım evlendim çocugum oldu görüşmüyordum tabi bir gün telefon geldi baban kanser olmuş diye gittim yinede teselli vermeye çalıştım yüzüme pişman pişman bakıp sadece ağlıyordu konuşamıyordu sırtı vs ç.ü.r.ü.m.ü.ş.t.ü çok hastaydı sırf kemik kalmıştı resmen çok zayıflamıştı öldü gitti.. 

Kusura bakmayın uzun oldu :(

(404 puan) tarafından
of ikinize de cok sarilmak istiyorum aglayacagim nerefeyse gozlerim cok dolu :( daha bebekken baslayan bi siddet allahim dusunmek bile istemiyorum nefesim kesildi resmen
(1,329 puan) tarafından
Allah razı olsun canlar<3
(395 puan) tarafından
Allah razı olsun sağol canım daha neler varda buraya yazmakla bitmez bu hikayemizin 4 te biri benim için :(((
(404 puan) tarafından
allahim.sana sonsuz huzur ve mutluluk versin
(395 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun hepimize inşallah canım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 40 göst.
21 Ekim 2024 Aile kategorisinde Anneadayadayi (1,630 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 140 göst.
0 oy
5 cevap 148 göst.