0 oy
82 göst.
Diğer kategorisinde (1,714 puan) tarafından
Kizlar belki cogunuz artık biliyorsunuz hayatimizin 100/95 i aslında 0-7 yaşa kadar progrmlamalarımızdan oluşuyir. Çocuklaırmızı nasıl programlamalıyız ? Ve hepsini sadece annemi programlar , yoksa cevrüninde katkısı varmı? . Aşırı derece psikoljiye kendimi iyice verdim ben yaa. 

5 Cevaplar

0 oy
(1,244 puan) tarafından
programlamak ne demek? yani çocuk çevresel faktörlerden etkilenerek büyür diye biliyorum ama onun için özel bişey mi yapılıyor?
(1,714 puan) tarafından
Yok canim özel değil ama anne babalaırmız da farkında  olmadan bizi programlıyorlar psikoljide bize aşıladıkları şeylere bilincaltı  programlama diyolar . Yani mesela bizde suçluluk duygusunu aşılyacak şeyler mesela suç ayib günah gibi soylemleri sık kulanarak bizde bu duyguuyu yaratiyorlar. Veya mesela çok zemginse biri, kesin kotu islerle mesgul o yuzden bu kadar parası var gibi, sen kızsın  şunu şunu soyleyemezsin , yapamazsın  gibi gibi bakış açımızı daraltacak seyler. Ve gelecekdede eleştiriden çekinen el alem ne der gibi düşncelerle biçok şeyden çekinoroz risk alamıayız bazı seyleri. Ve bu programlardanda inançlar doğuyo . Ama psikologa gittiyimizde bizi yeniden programlarlar ve bidaha hayatimiz eskisi gibi olmaz tabi bunu her psikolok yapamıyo. Bilinc altı programlarımız değişirse hayatimda cok sey olumlu yonde değişir bizim bakış açımız falan
-Reklam-
0 oy
(5,572 puan) tarafından
Kiz cocuk makinemi programlansın sadece sunu bilir soylerim mesala ilgili alani muziktir danstır falan ama sen inatla matematik ogrensin diye cabalarsan o cocuk mutlu olmaz mesela benim ilgi alanim edebiyat ve tarihti inadina matematik geometri ugrastim yapabiliyor muyum hayatta yapamiyorum hele geometri hic bir sey anlamiyorum lisedeyken o ogretmenimiz hep izinliydi okula hic gelmedi nerdeyse. Bence ilgi alanlari neyse o konuda destek olmak lazım mesela muzigi cok mu seviyor ya da dansi bir kursa gitmeli 
(1,714 puan) tarafından
Canim dogru anlamaıdn beni, simdi kusra bakmada onceki yoruma yazdigım açıklamayj kopyala yapistir yapicam . Şöyleki anne babalaırmız da farkında olmadan bizi programlıyorlar pskoljide bize aşıladıkları şeylere bikincaltı  programlama diyolar . Yani mesela bizde suçluluk duygusunu aşılyacak şeyler mesela suç ayib günah gibi soylemleri sık kulanarak bizde bu duyguuyu yaratiyorlar. Veya mesela çok zemginse biri, kesin kotu islerle mesgul o yuzden bu kadar parası var gibi, sen kızsın  şunu şunu soyleyemezsin , yapamazsın  gibi gibi bakış açımızı daraltacak seyler. Ve gelecekdede eleştiriden çekinen el alem ne der gibi düşncelerle biçok şeyden çekinoroz risk alamıayız bazı seyleri. Ve bu programlardanda inançlar doğuyo . Ama psikologa gittiyimizde bizi yeniden programlarlar ve bidaha hayatimiz eskisi gibi olmaz tabi bunu her psikolok yapamıyo. Bilinc altı programlarımız değişirse hayatimda cok sey olumlu yonde değişir bizim bakış açımız
0 oy
(4,948 puan) tarafından
Ergenliğe kadar aile etkiliyor ergenlikte çevre  yetişkinlik döneminde tekrar ailenin öğrettikleri ona kazandırdıklarıyla  yaşamını sürdürüyor 
(1,714 puan) tarafından
Aynen. Bu cevabi ariyordum yani sadece anne değil doğer cevrediklerinde etkisi var. Peki nasıl kpruya bilriz cocuklarımızı
0 oy
(743 puan) tarafından
Benimkini kocam etkiliyor şımartıyor ben kural koyanım kötü polisim. Ama büyüyünce beni anlıycak çocuğum
(1,714 puan) tarafından
Aynen ayni durumdayiz canim bende kural koyuyorum benim hayir dedikelrime evet diyolar. Ama buyuyunce anlayacaklarda anlayana kadarda bize olan oluyo
0 oy
(5,974 puan) tarafından
Kızım yada oğlum nasıl mutluysa öyle hareket eder. Tabi bazı şeylerin dozunu aşmamak kaydıyla tabiki kurallarim var ama onları kendi istediğim role koyamam ki mutsuz olur   

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 242 göst.
12 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,574 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 90 göst.
+1 oy
4 cevap 125 göst.
0 oy
6 cevap 161 göst.
7 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Angel1992 (79 puan) tarafından soruldu

412,582 soru