0 oy
327 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1 puan) tarafından
Kızıma hiç vurmadım Allah göstermesin de sadece bazen sert tepkiler verebiliyorum. Dün annem geldi bebeğim de bayağı hiperaktif ve huzursuz bu aralar asla durmuyor eline bacağına vur yapma de diyor bana. Yapma diyorum o sırada ne yapacağına da anlatıyorum ama neden vurayım ki? Çok saçma geldi bana. Aranızda bebeğine bunu yapan var mı yani hiç doğru değil bence ya. Ben nasıl kiyabilirim ki ona. Tabi bebeğini döven caniler de var.

14 Cevaplar

+1 oy
(7,243 puan) tarafından
Sana karşı savunmasız birine vurmak bana göre de canilik. Tâbiki doğru değil. Üstelik bizler çocukların aynasıyız bizden öğrenip ve gördükleriyle birer birey olacaklar. Hep bu yaşta kalmayacaklar. Sınırları öğretmek,yaptıkları yanlışları da onaylamadan güzel bir dille anlatmak lazım tâbiki ama şiddet ile değil. Yapıcı disiplin ile gerçekleşir. Katı olmayıp tutarlı olmak en doğrusu.
(1 puan) tarafından
Vurmadım asla, annem zamanında bize öyle yaklaştığı için bunu bekliyor benden de. Ama bağırmalarım oluyor bazen .
(7,243 puan) tarafından
Aslında çok şiddetli, yüksek sesle bağırmakta vurmak ile aynı orantılı yani çocukların beyni bunu çok farklı algılıyor. Oluyor hepimizde keşke olmasa ama bağırırken sesin tonuna bile dikkat etmek gerekiyor. Çocuğun özgüvenini zedeleyecek derecede değil.
-Reklam-
0 oy
(2,239 puan) tarafından
Genelde sesim bir tık fazla çıkar sonra da pişmanlıktan uyuyamam 
(1 puan) tarafından
Bende öyle ya ama çileden çıkarıyor bazen
tarafından
Bu ben
0 oy
tarafından
Ben direk ilgisini dağıtıyorum başka şeylere 

Oda unutuo bnde sakinlesiom
(1 puan) tarafından
İlgisi hiç bir şeye yok sadece benim peşimde geziyor
tarafından
Kaç yaşında cnm
0 oy
(2,574 puan) tarafından
Vurmak nedir yahu... 
(1 puan) tarafından
Ben anlamıyorum ki onlar zamanında bize vurmuşlar ya ondan herhalde
0 oy
(434 puan) tarafından
1 yaşındaki bebeğin eline ayağına vurup bana da bunu tavsiye eden arkadaşım var, laftan da anlamıyorlar, uyarmak ayrı o da ciddi ses tonunda bağırıp korkutmadan yapılmalı belli bir yaştan sonra
(1 puan) tarafından
Bence de öyle tavsiye edilecek bişey değil ya
0 oy
(7,076 puan) tarafından
Ben hep anlatma konuşma yoluyla gittim geçen kızım diyor anne popoma vur geçsin ya konuşma arkadaşım öyle dedi ondan duymuş galiba benimkide istiyor ☺️
(1 puan) tarafından
Anladım canım ben çok nadir de olsa sesimi yükselttiğim oluyor
(7,076 puan) tarafından
İllaki ses yükseliyor canım ama vurmak bambaşka bir boyut
0 oy
(5,118 puan) tarafından
Kaç yasnda ki
0 oy
(299 puan) tarafından
Neden vurayım düzgünce konuşmak anlatmak varken !!!!
0 oy
(782 puan) tarafından
Ben bir kere o hataya düştüm vurdum vurdukça o devamı geldi üzerine ikinci çocuk olunca kızdıkça sinirlendikçe ona vurdum geçen gün farkettim ne kadar kötü bir anne olduğumu o günden beri sesimi bile yükseltmiyorum aşırı yaramaz yerinde durmaz yapma denilen ne varsa hepsini yapar ama unutmayalım ki bugünlerin hiç biri gelmiyecek
0 oy
(2,582 puan) tarafından
Düzgün anlatınca zaten alıyor bende hiç vurmadım dört çocuğum var hiçbirine vurmadım 
0 oy
(20,548 puan) tarafından
Vurmak çözüm değil ya anlatmak konuşmak ceza yöntemleri daha mantıklı
0 oy
(1,906 puan) tarafından
Çok biliyo benimde kaynana aynısı söyledi sen oğluna yap onu benim oğluma karışma dedim el kadar ben neyine vurcam nefesi süt kokuyo daha.sinirlerinirsem bagririm ama vurmak aklımdan dahi gecmez
0 oy
(4,186 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşında bazen sesim yuksekliyor ama vurmak mi asla. Karşıma alıp konuşuyorum 10 dakika sonra yine aynı daha doğru yanlış anlamıyorlar ki 
0 oy
(1,017 puan) tarafından
kızın kaç yaşında bilmiyorum da küçükse zaten vursan da anlamaz.. büyükse de gururu incinir çocuğun. gücü yetttiğine söz geçiriliyor diye öğrenir hem. büyüyünce umursamaz seni. 

düşündüm şöyle bi neresinden tutsam saçma geldi. bence vurmak hiçbir işe yaramaz. uzun vadede sürdürülebilir bir çözüm gibi görünmüyor.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 153 göst.
0 oy
1 cevap 46 göst.
26 Eylül 2024 Diğer kategorisinde 1111 (351 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 67 göst.
0 oy
3 cevap 298 göst.
12 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Pelin1 (672 puan) tarafından soruldu

409,901 soru