0 oy
59 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,150 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Anneler kızım hastaydı diye uykusundan kalkınca hep emzik verdim şimdi alışmış emzikle uyumaya gece kalkinca emzik istiyor verince sbaha kadar ağzından çıkarmıyor cikarincad ağlıyor nasıl bıraktıra bilirim  yeni 18 aylık oldu

3 Cevaplar

0 oy
(4,173 puan) tarafından
Derin uykuya dalınca ağzından al ama yanına koy  tekrar uyanıp ağladığında geri ver yine aynısını yap önce surekli kullanmanın önüne geç.

Benim kizim 3 yasa kadar uykuya dalarken emzik kullandı  sonra (geniz eti vardı zaten burun tikali alerjik bir çocuk ağzı açık uyuduğu için agizdan düştü) avent night emzik aldim karanlıkta görünüyor aldı ağzına attı geri uyudu kendi..banada konfor sağladı yani simdi yalan söylemeyeyim.. 

Sonra onunla büyükler emzik kullanmıyor Dr duydun biz de bırakmalıyız vs diyordum pek de uğraşmadim açıkçası önceliklerim arasında değildi kendi takmamaya başladı bir dönem kutusunda uyku arkadaşı gibi uyudu.Sonra baktım oyuncakların içine attı kendi bıraktı ben büyüdüm artık değil mi anne va dediğinde onayladım o kadar.

Benim kendi deneyimim çocukta birseyi çok gündem yaptıkça bitmiyor başka şeylerde böyle oldu evet 3 yaş az değil ama demekki bu süreye kadar ihtiyacı varmış dusunuyorum.(sadece uykuya dalmada kullanırdı başka hiç)
(5,150 puan) tarafından
Benim kızda günlük hayatta emzik kullanmaz doğduğu günden beri uykusu gelince emziğini alır uyur   18 aylık oldu bir kaç gündür emziği ağzından çıkarınca kalkıyor
-Reklam-
0 oy
(2,030 puan) tarafından
canım valla zor ama sen kararlı olursan en fazla 1 hafta ağlar sonra aramaz benim kız da emzik bağımlısıydı ben 1 ay konuştum artık emzik gidecek bak dişlerine zarar veriyor dişlerimiz ***** olur son gün de dedim artık sabah uyancaz ve emziklere bay bay diyeceğiz diye sonra çok kararlı oldum ve hiç vermedim ilk 1 hafta çok zor geçiyor ama sonra alıştı
(5,150 puan) tarafından
Kızım yeni 18 aylık oldu ne yapsam ağzından çıkarmıyor
0 oy
(291 puan) tarafından
Kaç yaşında bilmiyorum ama benim oğlum da emzik kullanıyor 26 aylık. Açıkçası öyle çok da bıraktırma girişiminde bulunmadım. Eninde sonunda emziği bırakacak 20 yaşında emzik kullanan kimse yok elbet bir yerde o da kullanmak istemicek diye şuan acele etmiyorum. Seviyor onunla rahatlıyor bunu elinden almak istemiyorum :) 3 yaşa doğru gidişata bakıp ona göre belki harekete geçerim. Yaşı büyük değilse bence siz de dert etmeyin
(5,150 puan) tarafından
Yeni 18 aylık oldu kaynanam sağ olsun eşime emzikle uyuması iyi değil diyor kafasını karıştırıyor eşimde emzige alıştı diyor
(291 puan) tarafından
Niye iyi değil ki aksine amerikan pediatri akademisi emzik kullanımının ani bebek ölümünü azalttığı sonucuna varmış. Ayrıca anneye de büyük rahatlık uyku süresini uzatıyor anne mutlu bebek mutlu mis gibi icat
(5,150 puan) tarafından
Eski kafa dusuncesi cnm
(291 puan) tarafından
Evet sanırım öyle

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 45 göst.
0 oy
7 cevap 89 göst.
29 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Gulsahh. (554 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 211 göst.