0 oy
739 göst.
Diğer kategorisinde (330 puan) tarafından
Kızlar doğuma 3 ay var ama şimdiden düşünüyorum doğum yaptığımda yardım edıcek kımsem yok annem hasta uzakta olcak kaynanam bebeği yıkmaktan çok korkuyo benle eşim yıkılabilir miyiz bende çok korkuyorum çok üzülüyorum ne yapcam tek

46 Cevaplar

0 oy
(1,990 puan) tarafından
Bende tek yıkadım salonda legende yıkadım elime aldım sırtı bana dönük şekilde yıkadım sonra elimi istaltim başını yüzünü yıkadım biraz su döktüm çıkartım mecbur biraz büyüdü kolaylasti merak etme sakin ol yeter
-Reklam-
0 oy
(2,256 puan) tarafından
Önce suyu serçe parmağını soktuğunda parmağını yakmayacak şekilde ayarlayacaksın. Küvet fileleri var küvetin üstüne fileden koyacaksın çocuk filelin üstünde yatacak. Kafasına su dökmeden vucudunu yıkayabilirsin. Kafasını yıkamak için yüzü yere bakacak şekilde tutup yıkayacaksınız. Leğen demişsinizde yeni doğan için tavsiye etmem bir küvet daha uygun olur fileyle daha rahat edersiniz.
0 oy
tarafından
Hic korkacak bisey yok benim ilk banyosunu kaynanamla kayinbabam yaptirdi simdiki aklim olsa onu da kendim yapardim zaten ilk ve sonda bi dahakilwri esimle birkikte yaptirdik bi kac aylik olunca kendim yaptirdim keskd bastan tek basima yapsaydim 
0 oy
(17,927 puan) tarafından
Canım korkulacak bisey yok gerçekten çok kolay

Bak ben soyle yapardım 

Suyu leğene giyilecek kıyafeti bornozu falan herseyi hazırlardjm sonra legenin içine suyu kiyardim az bisey sonra yavaşca suyu önce bacaklarına sonra yukarı doğru yıkadım ilk önce bedenini sonra en son başını yıkayıp çıkarırdım bu şekilde sırayla yapinca hic korkmuyorsunuz 

Benimde doğum 4 ay sonra 
0 oy
(339 puan) tarafından
Oglum ufacikti 2 kilo dogdu sirf deri kemik titreye titreye yikadim.zaten bi tas su yetti yikamaya 

Kuvet oluyor ustune de filesini geciriyorsun cok rahaat oluyor.
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Ben kendimle banyoya soktum küvette çok ağlıyordu. Duşa girdim sandalye ile bacağıma muslin bez koydum. Suyu az ve yeterli sıcaklıkta açtım. Eşim suyu tuttu. Ben yıkadım. Hem su hiç kesilmesigi için usumedi hem de agladigimda göğsüme aldım sakinledi. Duşta emziredebilirsin.
0 oy
(6,692 puan) tarafından
Küvete file takıp yıkıyorum ben. Kafasına şu dökerken de elimle şapka yapıyorum şu dökülünce elimle birlikte yüzüne indiriyorum anlatabildimmi bilmiyorum ama o şekilde kolay oluyor

Elimle şapka yaptığım için boğazına şu kaçmıyor. Filede takarsan kayar düşer elimden korkusu da kalmaz
0 oy
(2,485 puan) tarafından
Köpüklü fileler var ondan al bebek küvetine tak. Eşinle kolayca yikarsiniz hiç korkma. İlkinde zorlanırsn belki ama hemen alışırsın 
(2,485 puan) tarafından
Benim dediğim tek file değil. Yatak gibi oluyor bebek yatıyor sen yikiyorsun öyle düşün
0 oy
(1,124 puan) tarafından
Hiç te korkulcak gibi değil eşinizle yıkıya birlsiniz..benim gibi korkan cesartlsiz biri inan bebeğim oldu bütün korkuklar cesaret bı anda geldi eşimle yıkadık tek ben bile tek yıkyom 40 liyken bile kaç kez yıkadım arda hastnde falan gelirken kayna ugrarken yıkardık onla bide  ben her gün yaptıryordum havalar soğudu bugün yaptırmadım artk 2 günde bir yaptırım büydu havalarda soğudu artk 4 ayına gircek bı iki kez yıksaniz korkuyu yenersiniz kimseye gerek duymasiniz eminin kendizniz daha rahat yıkarsınız
0 oy
(1,471 puan) tarafından
Leğene battaniyesini ser bide yastık koy başı yüksekte kalsın ılık sudan dök ilk ayaklarindan başla ön tarafı yıka ama başı yıkama onu en sona bırak sonra arkasını çevir yastığın üzerine yatır bir elinle hafif kaldır başını şampuanla boydan boya su dök kurulsrken kulaklarına su kaçmış mi ona dikkat et 
0 oy
tarafından
Ya yıkarsın ne var onda. Benim kızım prematüre 2 kilo biseydi hep tek yıkadım 
0 oy
(252 puan) tarafından
İlk bebeğimi teyzem geldi yıkadı iyice baktım nasılsın yikiyo küvet filesi vardi ama teyzem takmadı üstünden çıkardığımız kıyafetleri koydu birazda ıslattı oğlumu koydu gorumcem şu döktü az az teyzemde şampuanla elinde kopuk yaptı ve başladı ayaklarını falan yıkamaya en son başına gelince dikkatlice yıkadı rüzgarda saçlarımızı geri atarız ya o şekilde eline su döktürdü geri geri şampuanı attı birden şu dökmedi oğlum 2 aylık oldu ve kışdi bu sefer kaynamlar soğuk yıkama derdi ama ben onlar yatmaya gidince küvet 1 kova su şampuan hepsini odama alır çocuğu yıkar geri banyoya taşırdım simdi oğlum 3 kızım 1 yaşında ikiside suyu seviyi ama saçlarını yıkarken ağlıyorlar oysa yazın her akşam yıkardim yine de aglarlar
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Göbek bağı düşmeden yıkama bebeği bunu zaten doktorlarda söylüyorlar katlanabilir küvetler var fileli oluyor bebegi onun üzerine yatırıyosun çok kolay yıkaması hiç korkma yıkadıgın odanın sıcaklığına dikkat et yeterli bide suyun sıcaklıgı önemli dirseginle kontrol et bebegin suyunu dirsegini yakmayacak ısıda olması lazım bende sezaryen oldum 2 3 defa annem yıkadı sonra hep kendi başıma yıkadım :) şimdi 7 aylıgız tabi
(1,667 puan) tarafından
Legen olmaz elinden kayıp düşer bebek küveti ve filesi alıcaksın
0 oy
(7,775 puan) tarafından
Küvet ve küvet filesi muhakkak al onunla çok rahat yıkarsın. Korkma hiç. 
0 oy
(20 puan) tarafından
Oğluma doğum yaptığımda 1 hafta durdu annem yanımda o yıkadı altını üstünü değiştirdi gitme zmanı geldiğinde gözünün içine baktığımı bilirim gitmesin diye ama yapıyorsun ya iç güdüyle hareket edyorsun zten ilk yıkıcam zaman görüntülü aramıştım annemi nasıl yapıcam diye öyle böyle yıkadım akışına bırak stres yparsan hata yaparsın şimdi ikinciye hmileyim doğuma 1 ay kaldı doğum korkusu dışında korkum yok
0 oy
(927 puan) tarafından

kendin soyun duşa gir bebeği dizine yatır. ayakları senin karnına gelsin başı senin dizlerinin ucunda olsun. eşin yanında dursun sen bebeği köpükle ve tut eşin su tutsun. 

birçokları bu yöntemi korkunç buluyor ama bence çok pratikti

eğer bebek küveti kullanacaksan da küvete azıcık su koy baş kısmına da kıyafet bebeği suyun içine yatır. öyle daha sakin oluyor ve dahaa az üşüyor.
ben file kullanmadım. bebek fileden daha çok korkuyor
0 oy
(142 puan) tarafından
Kuzum küvet al leğen olmaz tutmazsin  nenekler icin  kuvet var onda  al derim
0 oy
tarafından
Ben hep tek yıkadım leğene bı küçük havlu koyuyodum bı elimi altına koyup yavaş yavaş yıkadım. Havlu olunca kaymıyorlar. 
0 oy
(22,185 puan) tarafından
Bende 4.aya kadar tek yikiyamiyorum

Eltilerim yıkıyordu 
0 oy
(3,425 puan) tarafından
Kiz yikayipta kese yapacak değilsin ta 

Hemen yavaş yavas dokun suyu sampuanlayin vücudunu kafasini suyunu döküp cikarin 

Ama bile biri olsa daha iyi olurdu 

Yakınlarda olsaydim yardım ederdim valla

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 172 göst.
22 Aralık 2021 Diğer kategorisinde ummuhanoz (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 251 göst.
6 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Prensesp (8,704 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 117 göst.
29 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu