+1 oy
142 göst.
Diğer kategorisinde (273 puan) tarafından
Öğretmeni kağıt göndermiş oğlum 4 yaşında kreşe gidiyor

Çocuğumuzu anlatan mektup yazacakmisiz ne yazayım nasıl başlayım bilemedim ya

6 Cevaplar

+1 oy
(3,743 puan) tarafından
Mektuptan kastı oğlunuza özel hisleriniz mi yoksa oğlunuzun karakterini anlatan bir yazı mı önce bunu bi öğrenin 
(273 puan) tarafından
Oğlumu tanıtan bir mektup olacak
-Reklam-
+1 oy
(1,836 puan) tarafından
tarihinde normal doğumla tam gününde dünyaya geldi. 16 ay anne sütü aldı. Emeklemeden yürüdü.

Yemek alışkanlığı olmayan bir çocuk. Hazıra çok alıştı, çünkü hep annem yedirdi.

Televizyom izlemeyi çok sever. Şimşek Mcqueen, Buz Devri, Mickey Mouse, Oyuncak Hikayesi,vb… Boş durmayı hiç sevmez, sürekli bir şeylerle meşgul olmak ister. Yerinde duramayan bir çocuk. İp baskısı, patates baskısı, sulu boya, kağıt karalama çok hoşuna gider. Elektronik eşyalara ayrı bir ilgisi var. Onları açıp kapatmak, dönen bir parçası varsa saatlerce izlemek en büyük keyfi.

Bana çok düşkün. Babasını işinden dolayı az görüyor, babası ile çok yakın değil. Hep bir arada iken her şeyiyle benim ilgilenmemi ister, genelde babasından bir isteği olmaz.

Kokulara ve seslere karşı aşırı duyarlı. Kötü ve güzel kokuyu hemen alır ve tepki verir. Yüksek ses olduğu zaman kulaklarını kapatır aşırı derecede rahatsız olur.

Meraklıdır, değişik bir şey gördüğü zaman mutlaka onunla ilgili sorular sorar, bakmak ister, çalışan bir şeyse çalıştırmak ister. Evde yaptığım her işi o da yapmak ister. Yumurta pişiriyorsam çeker sandalyeyi hemen işe koyulur, kek, yemek vb. ne yapıyorsam. Evde hep bir yardımcım var yaniJ. Her işin ucundan tutarJ.

Yüksek sesle uyarılmaktan hiç hoşlanmaz. Sakin ve tatlı dille anlatılmasını ister. (Ama bu her zaman mümkün olmuyor. Böyle bir durum yaşadığımız zaman özür dilememi bekler). Olmadık zamanlarda olmadık şeylere tutturması sabrımı zorluyorJ.

Arkadaş olmak, oynamak ister ama pek başarılı olamaz. Oyuncaklarını paylaşamaz. Kendinden büyüklerle daha iyi anlaşır. Onlara istediğini yaptırabilir. Bu nedenle büyüklerle oynamak işine gelir.

Sabırsızdır. İstediği bir şey hemen olsun ister, beklemeyi sevmez.

Hırslıdır. Bir şeyi yapamadığı zaman çok sinirlenir, üzülür.

İstemediği bir şeyi yaptırmak çok zordur. Mesela istemediği bir bluzu giydiremem, kabul etmez.  

Yaptığı bir şeyi hediye etmeyi çok sever, mutlu olur. Hediye almayı da çok sever. Özellikle oyuncak. Öğretmeninin verdiği yapıştırma yıldız, gülen surat O’nun için çok değerlidir. İlgi odağı olmak hoşuna gider.

Okulunu ve öğretmenlerini çok seviyor. Mutlu bırakıyorum ve mutlu alıyorum. Okulun ilk haftalarında biraz sorun yaşadık, ama çabuk uyum sağladı. Sadece akşamları geç yattığından sabah biraz zor oluyor. Sınıfında birkaç arkadaşı dışında herkesi çok seviyor. Üç arkadaşından biraz rahatsız zannedersem, O’nları yaramaz diye nitelendiriyor. Evden götürdüğü oyuncakları onlara vermeyeceğini söylüyor. Sınıfındaki Asya Efe’nin en kıymetlisi. O’na prenses diye hitap ediyor. Çünkü annesi O’na uzun etek giydiriyormuşJ.

Okulda tek başına uyuduğu için mutlu oluyor ve bunu benimle paylaşıyor. Okulda yapılan faaliyetlerden çok mutlu oluyor. Bize satranç öğretiyor.

Çocuklarla uğraşmak gerçekten zor bir iş. Onları en iyi şekilde yetiştirmek, gelecekte başarılı, sağlıklı ruh haline sahip insanlar olmasını sağlamak en önemli görev. Karşılıklı iletişimle bunu sağlayabileceğimize inanıyorum. Emekleriniz için teşekkür ederim."

Bu yazı yardımcı olur size
0 oy
(2,186 puan) tarafından
Mektup yani oğlunuzu tanıyan bir mektup olmalı şu zaman da doğdu şu huyları var şunu yer bunu yemez şunu sever bunu sevmez çocugunuzu anlatan bir mektup yazmalısınız
0 oy
(490 puan) tarafından
Ben yazdım bizden de istediler
(273 puan) tarafından
Ne yazdiniz nasıl başlayacağımı bilemedim
0 oy
(1,836 puan) tarafından
Aynısını biz yazdık. Mesela şöyle 

Çocuğun nelerden hoşlanır evde nasıl vakit geçirirsiniz 

Merakla mi nelere merakı var . En çok kime düşkün anne mi baba mi . En sevdiği yemek oyun nelerdir . Alerjisi var mi . Konuşkan girişken mi . Üzüldüğünde kızdığında nasıl tepki verir . Arkadaş edilirken zorlanır mi gibi gibi 
0 oy
(50,789 puan) tarafından
yaz iste cocugun hakkinda bilgileri

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 54 göst.
0 oy
1 cevap 51 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Npp (315 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 143 göst.
1 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Ftm1907 (521 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 66 göst.
9 Eylül 2023 Kültür-Sanat kategorisinde Zuhalll (735 puan) tarafından soruldu

404,007 soru

12,102,974 cevap

36,420 kullanıcı

...