0 oy
195 göst.
Aile kategorisinde (3,314 puan) tarafından
Şimdi hepimiz anne baba olduk ve cocuklarımıza en iyisini vermeye ve yapmaya çalışıyoruz, peki ya siz cocukluga dair ne hatırlıyorsunuz 

Nasıl bir anne nasıl bir baba anneanne babaanne ? 

Keşke öyle davranmasalardı dediğiniz bir şey mesela cok otoriter bir anne yada baba veya keşke daha fazla kontrol etselerdi mi diyorsunuz 

Ben genel olarak annemi hatırlıyorum orta otorite sağlardı baba hep işte evde olsa bile alkol alırdı 

Ve ikisi arasında kavga dövüş çok olurdu artık normal karşılardım anneanne ve dededen çokça ilgi ve sevgi gördüm babaanne yoktu zaten 

9 Cevaplar

0 oy
(51,083 puan) tarafından
cocuklugumdaki ailem yok şuan cok degistiler boşlukta gibiyim
(754 puan) tarafından
Bu üzdü :(
(19,550 puan) tarafından
İkomm '((
Hala mi :(
(51,083 puan) tarafından
tasindim anne baba ve abim sormadılar bile.
(754 puan) tarafından
Kız niye böyle oluyor bunlara ki
(51,083 puan) tarafından
bir bilsem anlasam
-Reklam-
0 oy
(1,820 puan) tarafından
Bu konuda hiç biesey demek istemiyorum 
(3,314 puan) tarafından
Olur oyle bazen
0 oy
(754 puan) tarafından
Çok yorgunum diyeceklerim bu kadar 
(3,314 puan) tarafından
Ya keşke daha küçükten yormasalarmış
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Bogazımda yaşanmışlıklardan bir avuç gözyaşı kaldı diyeceklerim bu kadar
(3,314 puan) tarafından
Ya keşke daha küçüklükten yormasalarmış
(1,517 puan) tarafından
Psikolojik men yoruldum
0 oy
(5,710 puan) tarafından

Çocukluğum ;) ah çocukluğum  biz bir mahallede büyüdük öyle guxel bir mahalleki hep özlerim  tlefon, tablet  sevgili  bilmezdik üç katlı apartmanda iki amcam bzdik . Yan evde  dedmler  köşede dayimlar diğer köşede kuzenlerim mahalle hep bizdik sabah akşam disardaydik o kadar güzeldi ki şimdiki çocuklara üzülüyorum aslında kendiklerimede hep evde TV . 

Sadece uzuldugum şey babam hep dışarda çalışırdı bize bakmak için kurban oldgm çok comertti çok Irak'tan biseyler getirirdi hepimiz oturur yerdik . Hadi gel dediğimizde siz yiyim ben diyarın derdi 

Şimdi anne olunca anlıyorum ne demek istediğni   evlatlarım  yesin ben doyuyorrumnderdi <3

(3,314 puan) tarafından
Senin adına çok sevindim bende güzel bir mahallede dışarıda büyüdüm o güzellikleri bildiğimiz için de kızımız için koye dönüş yapacağız inşallah
0 oy
tarafından
Babamın mesleği gazeteci olmasına rağmen kendisi tam bir öğretmendi. Hayata bebek denilecek kadar erken yaşta atılmış öksüz bir çocuk, kendini olabilecek en iyi versiyonuna çevirmişti. 6 evladına da nabza göre şerbet misali konuşurdu.

İnsanları asla yargılamazdı, "onu da böyle kabul ediyoruz ki bizi böyle kabul etsin." derdi.

Eski Osmanlı medreselerinin en ünlüsü Enderûn'un kapısında "Biz kuşa yüz, balığa uç demeyiz." Yazılıymış, babamdan öğrenmiştim. O kaş çatmayı bilmezdi, sesi yükselmezdi. Daima çay içerdi ama bir kere bile bizden hizmet beklemedi.

Kendi işini daima kendi görürdü, bize ayırdığı gibi mutlaka kendine de zaman ayırırdı. Hobileri vardı. Resim çizer, eşya boyardı. Alacağı bir şey varsa 1 lirayı helalinden 1000 lira eder, gider alırdı. Yüzlerce iş batırdı ama bir kere olsun umudunu yitirmedi.

Dünya bizim gözüyle bakardı. Ev satın almaz, "Tüm dünyanın evleri benimken neden bir tanesinde sıkışıp kalayım" derdi. Gideceği hiçbir yere araba, taksi, otobüsle gitmezdi. Ya motor sürerdi çılgın ya da yürürdü.

Annem babama nazaran hem daha erken hayata atılmış, yetim kalmış, çok zulme uğramış ve 9 yaşında tek başına bir aileye bakmak zorunda kaldığı için daha ciddi. Asla maddi düşünmez, hep olayın arka yüzünü görür. Mesleği güzellik uzmanlığı olmasına, babamın fransızcası gibi annemin de 2.dili almancaydı ama hiç konuşmazlardı. Daima türkçe lisan ve harf yutmama çabası. Annem babamdan daha ciddi bir öğretmen öğretmenmiş, şimdi anlıyorum.

Kendisi yetim büyüdüğü için bizi de "oldu ki öldüm, kimseye muhtaç kalmadan birbirinize yetin ve hayatta kalın" düsturuyla büyüttü. Ev temizleme veya kirletme Annem için aynıydı. Sabahına canı çıkarcasına temizlediği evde akşam pembe gacısı gibi çekirdek çiftler yere tükürürdü.

Bizim evde para Daima ortada olurdu, kimin ne ihtiyacı varsa söyler ona göre miktar alır ve harcardı. Bu ihtiyaç fuzuli bile olabilirdi.

İsteyen istediği yerde yatabilirdi, sofraya küsmek yasaktı, birinin bir şeyi olsa hepimiz bilirdik ve ona göre istişare eder çare bulurduk.

Annem babamı, babam annemi şehvetten uzak şefkatle gözümüzün önünde devamlı sevmiştir. Öpmeleri bile öyle güzeldi ki biz bunu görünce mutlu oluyorduk. Babam bize aklına geldikçe beyaz, anneme kırmızı gül getirirdi.

Anneme atarlansak babam, babama atarlansak annem birbirlerini savunurlardı. Annem bize atarlansa babam bizi savunurdu, haklı olmasak bile. Sonra dönüp "haksız olan sizdiniz ama anneniz kızarsa bu halin üstüne gidersiniz diye yanınızda durdum. Hemen düzeltin kendinizi" der, bizi sakince o ruhaniyetten çıkarırdı.

Ananem çok pasif ama sert bir kadındı, hayatına hep erkekler hükmetmiş ama kendisi tam bir hükümet. Babaannemi resimler harici görmedim bile, kendisi babamı terk etmiş birisi. Dedelerim ölmüş zaten yani bende büyük diye biri yok.

Dayımları da babam büyüttüğü için benim adıma onlar dayıdan ziyade abi gibidir. Öyle işte...

Şimdi bu yaşadıklarımı kendi hayatımda ister istemez uyguluyorum ama öğrendiğim bir şey var. Çocuklar anne babaya ne kadar asi olursa olsun günün birinde onların tavırlarını ve sözlerini anlıyorlar. İyi veya kötü. Herkesin aklı bir zaman sonra o noktaya geliyor. O yüzden Rabbime bırakıyorum ki evlatlarımı o büyütsün, kendimi boşuna hırpalamayayım. Neticede öyle ya da böyle anlayacaklar, bana sadece analık görevimi sevgi saygıyla yapmak düşüyor.
(3,314 puan) tarafından
Ne hoş çocukluğunu aileni güzel anmak büyük nimet adına sevindim
tarafından
İyi aile nasıl evladın yaptıklarına bir ödül değilse, kötü aile de evladın suçu değildir. Allah takdir etmiş, bize kabullenmek düşüyor.
Kötü yanları hiç mi yok? Tabi ki var, haşa peygamber değiller ki günahsız olsunlar.
Eften püften de değil, büyük büyük meseleler ama mühim olan bunları zarar ziyan olarak görmek değil, tecrübe edinmek.
Onlar böyle yaptı ben mutlu oldum, demek ki böyle yapmam lazım. Onlar şöyle yaptı ben üzüldüm, demek ki böyle yapmamam lazım. Tüm mesele bu bence.
0 oy
(19,550 puan) tarafından
Çok şükür Çok güzel Bı ailede büyüdüm 

Çocuklugumu hakkıyla yaşadım 

Güzel günlerdi bee

Kapı önünde saklambaç çizgi yakan top akşama kadar oynardık 
(3,314 puan) tarafından
Bende herseye rağmen güzel geçirdim
(19,550 puan) tarafından
Rabbm çocuklarımiznda geleceklerinu ak u pak eylesin amin
0 oy
tarafından
Ailemi oda ney 
0 oy
(1,935 puan) tarafından
Küçükken annemden ziyade babam yakindim. Annemin beni bir kere öptüğünü, bana sarıldığını hatırlamıyorum. Sürekli sert bakışlar. Kendisi da farklı bir şey görerek büyümemiş ama ben de aynı şeyleri yaşamak zorunda değildim. Hep uslu sakin bir çocuktum belki de fazlaca bastirildigim ve annemden cekindigim icin. Dışardan güzel gibi görünse de ben özellikle ergenlikte çok fazla değersizlik, istenileni verememe, ozguvensizlik gibi duygularla boğustum. Anneme asla yakın deglim, başıma bir iş gelse anlatayim diye aklıma gelmez. Ama kendisi bana çocukken göstermediği yakınlığı şu an benden bekliyor. Ben de zaman zaman kendimi anneme benzetiyorum ve canım sıkılıyor. 
(3,314 puan) tarafından
İşte bu yüzden yaşadığımızı yaşatmayalım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 38 göst.
0 oy
17 cevap 451 göst.
24 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde KEBELEK (1,745 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 719 göst.
14 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Prensimibekliyorummm (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 447 göst.
4 Mart 2021 Diğer kategorisinde ASENA40 (20,319 puan) tarafından soruldu

406,479 soru

12,190,584 cevap

36,711 kullanıcı

...