0 oy
377 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ben doğum.yapyim daha 1 hafta olmadı 5 günlük logusayim 

Kaynım.esimi aramış bebeği sevmeye geleceğiz görmeye diye 

Eşim geldi bana sordu dedimki ben daha çok iyi değiim biraz zaman geçsin  haber bekliyoruz demişler birde eşim çocuklar durmuyor siz bilrisiniz hani annesi uğraşıyor  şuanda siz bilrisiniz bişey olmaz aha çıktık geliyoruz demiş çay içtiler.geldiler ben toparlandım biseyler giyindim üzerimi düzelttim siyah ferace siyah türban ama yuruyemiyorym koltuğa oturdum zaten yorgunum ** dayanamıyorum oturdularki saatlerce eşim diyorki çocuğun uykusu geldi annesi bı bakalım kalkmıyor lar neyse bebeği istediler uyuyor dedim amcası getir bı bakayım dedi getirdim uyandı biraz bakarken  oğlum ağlamaya başladı çok simardi üç barsak vay bembryaz halima döküldü ben sinirlendim lohusalık haliya bide halı vay oldu daha ne cocuklarina fur diyorlar ne oğluma bakıyorlar bebeğin başına toplandikar ben kalktım bez getirdim detarjanli su halıyı sileceğim eşim bağırdı kalk sakın silme diye aslinea kötülüğumu istemedi daha kalmak.bilmiyolar 

Annem vardı ozaman kalktı silmeye başladı hakiya tüm yayıldı çay daha kötü oldu ne suyu değiştirdi  nede bezi mutfak bezini getirdi eltim halıya tam silecekke. Sakin o mutfak bezi Allah'ım.bana yardım et demeye başladım eşim bozuldu kaynım.bozuldu eşim.bi dk ofaya grl dedi o benim kardeşim niye böyle yapiyon dedi ben rahatsizm gelmesin desem kırılacaksin gelsin desem daha herşey yeni ne bekliyorsun dedim alışma surecindeyiz ne vardı 40. çıkınca gelselerdi dedim. ortada hiç bişey yokken eşim.bana ben eşime kirilmistik şimdi doğum yapacak anneler ve yapmış olan annneler yeni lütfen kabul etmeyin istemegin açıkça söyleyin ben istemiyorum dedikçe geldiker aradan 20.gun geçti görümcem gelmiş çocuklar açıktı diyor ee rsimi çağırdım yemek bekliyorlar ben daha yeniyim dedim istemediğimiz halde geldilet halası bebekken girecek mis altın takacakmis mis mis 

Eşimde dediki yeter artık abingil geldiler sorun çıktı dedi bundada izin vermeyeceğim dedi biz yemeğimizi yedik dedi sizde annem.pisirsin tazece yiyin dedi çay var çay dedi okadar mutlu oldum ki acıktım diyen cocugada dayısı muz verdi bunu ge kabuğunu at yengen yeniden anne oldu dedi 

7 Cevaplar

0 oy
(1,689 puan) tarafından
Maalesef bende yaşadım buna benzer bir olay gerçekten insanlarda asla ama asla anlayış yok eve gelip boş boş oturup çocuğu kendi taraflarına benzetmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar o yüzden 40 gün kimse gelmesin kafa rahat olur gerçekten ikinci bir bebeğim olursa kesinlikle kapıya geleni kapıdan gönderirim o kadar istemiyorum kimseyi 
(1,689 puan) tarafından
O konuda o kader haklısınız ki benim ablam doğumuma gelmişti 3 yaşında kızıyla kızını asla kızımdan ayırmadım kızımı öyle çok herkese vermedim bebeğim uyuduğu süre boyunca hep yeğenimle oyunlar oynadım şusn kızımı kardeşi gibi sever herkese o benim canım kardeşim der kimseye laf söyletmez ben o konuda çok kararlıydım kimse yeğenimin yanında kızımı aşırı sevmiyordu Bi küçük aşırılık bir küçük fazla ilgi fark ettiğimde alıyordum bebeğimi emzirme bahanesiyle götürüyordum
tarafından
Keşke herkes sizin gibi anlayışlı olsaydi
(1,689 puan) tarafından
Maalesef olamıyorlar büyükler eve yeni bir üye geldi mi hemen onunla ilgileniyor ysni sanki o ayını doldurmamış bebeğin çokta umrunda senin onu sevmen bırak büyüğünü sev küçüğüne sadece annesi lazım dimi
tarafından
Aynen canım ya
(1,689 puan) tarafından
İnşallah çocuklarının arasındaki bağ senin sayende kuvvetlenir güzel anne inşallah mutlu olursunuz bundan sonra
-Reklam-
0 oy
(4,549 puan) tarafından
Lohusa evinde çok durulmaz hele de hizmet beklenmez ama bizim insanlarımız yemekde bekler çayda bekler meyvede bekler. Şükür lohusayken misafirim gelmedi gelseydide bir çay kuruyemiş yeterdi.
tarafından
Valla canım ya biliyorum kaynanam gil.bekledileer yemek saatiye çocuklar açıktı dedi hic bişey demedim eşimi çağırdım dedim. böyle böyle eşimde dediki gelirken getirselerdi yemeklerini burda yerdik dedi muz var evde yesinler çocuklar dedi açlıktan kimse ölmez zaten zor yapıyorum yemek ozaman
0 oy
(5,478 puan) tarafından
Allah kolaylık versin zor maalesef ışığı gören geliyordu bize Allah'tan her işimi kendim görebiliyordum takı kolik sancıları  minikimin başlayana kadar
tarafından
Ya canım vende yapıyordum sorun ney biliyormusun yemek içmek değil.ilj çocuğu sen abi oldun büyüdun.o küçük o kakali pis aman kirli bak küsmüş biz seni seviyoruz çocuk alına koymuş kardeşine anne pis o kakali demeye başladı hakkım.haram.zikkim.olsun gelenlere
0 oy
(20,344 puan) tarafından
Yani ben bu konularda rahatım dogrusu. Yegenlerini görmek istemeleri cok normal. Doğum yaptım hastaneden geldim . İkindin herkes toplandı geldi. Eşimin tarafı benim taraf. Teyzemler eşimin halasigil. Dedesigil. Herkes merak ediyor sevmek istiyor. Düşünüp gelmeseler ilk günler en azından daha iyi. Ama onlar ailedenler benim gözümde . O yüzden ses etmem. Rahatsizsam oturamiyorsam siz biraz oturun benim uzanmam lazım der bebeği de alır yatarım yatak odasında.  Ama lohusalık siniriyle herşey daha sinir bozucu geliyo bu bı gerçek 
tarafından
Öyle canım ama arkada bir. Küçücük çocuk daha olunca bu sefer başlıyorlar kıskanç aman nasıl kıskanç o boklu o.pis biz seni seviyoruz ve oğlum bir iki gün sonra şunu dedi anne bebek pis kakali yeter artık dedim herkesin içinde pis değil boklu değil o senin canın kanın kardesin birdaha duymak istemiyorum tamammi annecim ben senide onuda çok seviyorum dedim kardeş bal cici.cocuk hemen değişti yoksa gelsin sevsinler sorun değil merak etmeleri gayet normal
(20,344 puan) tarafından
Cahillik tamamen. Öyle yaparak çocuğu kıskanmayan koruyacaklar güya.
tarafından
Öyle canım bende herkesi dağıttım hakkım.helal değildir
0 oy
(18,774 puan) tarafından
Ay canım bende lohusayım keşke yemek yapıp getirseydin hadi bize getirmedin en azından çocuklarını doyurup gelseydin derdim 
tarafından
Dimi ama ya işte anlayacak insan nerde yapmadım ki zaten gittiler bozulup
0 oy
(18,166 puan) tarafından
Haklısın canm lohusayken insanın tahammülü olmuyor malesef biride yemek getirse yada gelip sana yardımcı olsa ama yook işleri güçleri zorlaştırmak sadece 
tarafından
Aynen canım insanlar çok anlayissiz
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Valla kimse kusura bakmasın insan perişan halde oluyor. Gelen yemek yapıp getirsin sevaptır. O halde kalkıp kimseye hizmet edemem 
(2,071 puan) tarafından
Valla ben yapmadım canım. Evime gelmeyin dedim. Ben karnimda bilmem kaç dikiş. Kucağımda kucucuk bebek bir de onlara hizmet mi edicem. Grip olsa insan 1 hafta yatıyor. Karnimiz kaç kat kesiliyor. Normal doğumda da dikiş oluyor
tarafından
Öyle canım orası ne kadar hassas günlerce avı çektim.ben mesela
tarafından
Ne tepki verdiler gelme dediklerin mesela canım
(2,071 puan) tarafından
Benim toparlanmami beklediler canım
tarafından
Kırılmadilarsa ne güzel canım bizimkiler uzaktan bile geldiler ne beklemesi

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 225 göst.
0 oy