0 oy
105 göst.
önce Diğer kategorisinde (506 puan) tarafından
Yıllar önce düzenli kılıyordum baya oldu biraktim şimdi tekrar başlamak istiyorum dünyanın derdine daldim öbür dünyayada yatırım yapmak istiyorum ama nasıl nerden baslasam bilemiyorum alıştım tabi 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (1,098 puan) tarafından
Önündeki ilk vakitten başla. Zaten nasıl yapacağını biliyorsun. Düzenini namaza göre ayarla ezan okununca namazımı kılayım sonra hallederim de bir şey yapacaksan. Daim olur inşallah ❤️
önce (506 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun
önce (806 puan) tarafından
Varya bacım haşa evimi şuan *** götürüyor. Oğlanı okula bıraktım geldim bi duş aldım bebeğimle. Şimdi emziriyorum yatırıp sonra hemen namaz kılcam. Vakit kaçıyor ev duruyor iş zaten bitmiyor. Önce namaz. Allah on izniyle
önce (1,098 puan) tarafından
Allah kabul etsin canım. Böyle kılmazsam sonrasında çok üşeniyorum ben ya da iş yaparken bir bakıyorum diğer vakit okunuyor. En iyisi ertelememek
önce (806 puan) tarafından
Aynen canım. Çok yaptım maalesef öyle
-Reklam-
0 oy
önce (17,583 puan) tarafından
Dolmadan olmuyor. Bol bol okumak lazım. Ya da dinlemek lazım. Dini videolar sohbetler falan 
0 oy
önce (317 puan) tarafından
Namaz kilma programı var canim ben onu indirdim ezan saati gelince bildirim geliyor hem takip etmesi kolay oluyor hem unutulmuyor. Ben de baslayip baslayip birakiyordum oyle alistim
0 oy
önce (9,078 puan) tarafından
Ya Allah bismillah dicen baslican canim kalk bi guzel abdedtini al ogleni kil 
0 oy
önce (2,633 puan) tarafından
Halinizi teferruatlı bilmiyorum, tam olarak size zor gelen şey nedir? Sorun ibadet edememek mi, vesvese mi, inanç mı? Vs vs. Öncelikle hastalığı teşhis etmek gerekiyor.

Bilmek lazım ki namaz kılmayanın ameli kabul olmaz. “Kıyamette kulun ilk sorguya çekileceği ibadet, namazdır. Namazı düzgün ise, diğer amelleri kabul edilir. Namazı düzgün değilse, hüsrana uğrar (hiçbir ameli kabul edilmez).” (bk. Nesaî, Salat, 9, h.no: 322)

 "Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir."(Ankebût, 29/45)

 "Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin.” (Ebu Davud, Edeb, 19, Tirmizi, Zühd, 45) 

"Kiminin imanı ancak zenginlikle salah bulur. Eğer o fakir olsaydı, küfre girerdi. Kimi de, ancak fakirlikle salah bulur, [doğru, iyi yolda olur], eğer zengin olsaydı, küfre düşerdi. Kiminin imanı da, ancak sıhhatte olması ile tamam olur. Eğer hastalansa, küfre girerdi. Kiminin imanı hastalıkla olgunlaşır. Eğer sıhhatte olsaydı küfre sürüklenirdi." [Hatib]

Şu bilgilere bakarak anlayabiliriz ki namaz için öncelikle gafletten uzaklaşmak, gafletten uzaklaşmak için de gafil insanlardan kaçınmak gerekir.

Kalpten kalbe yol vardır.

Ayrıca şükürsüzlük de eksiltir.

Namaz kılmanıza engel olan şeyi bulalım ilk önce, etrafınızdaki insanlara bir bakın.

 Allahü teala boşuna "Ey iman edenler! Allah'dan korkun ve salihlerle beraber olun." (Tevbe, 119) buyurmamıştır.

Sonra da o kimselerin size etkilerine bakın, kalplerinden size neler akıyor? TV, telefon gibi şeyler de buna dahildir. Bir gece 1000 rekat namaz kılmaktansa, Her gece 2 rekat da olsa az ama öz ibadet etmek her zaman daha makbule geçmiştir. Öncelikle namaza başlayın, en acilinden hem de. Siz namaz kılmazsanız, bir bakmışsınız sizin namazınız kılınıyor. Ölüm var ve asla vakitli değil.

İlk sorgu namaz oldığu için Allah bize "seni dünyada huzuruma getirmeyen şey nedir? Hadi gelsin de kurtarsın seni." Dediğinde ne cevap vereceğiz? Kolay olsaydı güzel olmazdı, en güzeli olduğu için de haliyle en zor ibadet namaz. Kader, gayrete aşıktır demişler. Siz halis bir niyetle başlamaya murad edin, bakın bakalım kılmanız için kolaylıklar nasıl önünüze seriliyor.

"İman edenler Allah yolunda savaşırlar. Kâfirler ise şeytan yolunda savaşırlar. Öyle ise ey müminler haydi, şeytanın taraftarlarıyla muharebe edin. Şeytanın hilesi, cidden zayıftır." (Nisa, 4/76)

Bu ayeti kerime var ya bu ayeti kerime, insanın yüzüne tokat gibi çarpıyor. Şeytanın kendi adamıyla uğraştığı nerede görülmüş? Ayette diyor ya "iman edenler Allah yolunda savaşırlar." Bu Cihad olarak da algılanabilir ama esas büyük Cihad, şeytan ve nefisle olan savaştır. 

"ŞEYTANIN HİLESİ, CİDDEN ZAYIFTIR." Üfüfüf, şimdi biz şeytanın kalbimize yaptığı zayıf fısıltılardan daha mı zayıfız yani? Bizim imanımızın kalorisi mi düşük? Gramajı mı eksik? HAYIR. Bilakis efendimizin (sav) bir hadisinde "Vesvese imanın kuvvetindendir" diye geçer. Çünkü boş eve hırsız girmez derler.

Allahü Ekber dediğimiz, namaza başladığımız yerde o şeytanı kovamadığımız an yazıklar olsun bize. Çok güçlü bir savunmamız varken zayıf bir saldırıya kurban gitmemeliyiz.

 Hayır, vesvese insanın iradesini etkilemez. Ben gelir gider size çay çay derim, 2 dk sonra canınız çekti sanar gider çay koyarsınız. Vesvese de budur.

İrade sizindir ama ben aklınıza hatırlatma amaçlı söyleye söyleye komut vermiş gibi oldum. Ancak İRADE SİZİN. Dilerseniz tak diye kesersiniz, yapmıyorum dersiniz. Şeytan da öyle bakakalır. 

Hazreti Ömer'i (ra) sokağın ucunda gördüğü için kaçan bir şeytandan bahsediyoruz. Tamam biz bir Ömer değiliz (ra) ama şeytan aynı korkak şeytan. Banyo yapılan yere afedersin işemek vesvese ve unutkanlık yapar. Bu tür durumlara da dikkat etmek lazım.
önce (1,098 puan) tarafından
Şeytan kendi adamıyla uğraşmaz cümlesi benim için motivasyon olmuştu geçen bir yoruma daha yazmıştın. Banyo konusunun da ne kadar etkili olduğunu anladım. Biliyordum ama dikkat etmezdim gerçekten evde ufak tefek şeylere dikkat etmeye başladım başlayalı sebepsiz sandığım vesvesem azaldı çok şükür
önce (2,633 puan) tarafından
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazamıyorum diye kopyala yapıştır yapıyorum :D
önce (1,098 puan) tarafından
Olsun aynı şey sonuçta :D yine de okuyorum takvim arkası yazısı gibi geliyor onu da çok severim
önce (2,633 puan) tarafından
Takvim arkası yazısı wkwkwwsjwjjs bayıldım :D
0 oy
önce (3,146 puan) tarafından
Namaz kılmadığında cennetin kapısına kadar gidiyorsun, ama anahtarını dünyada unutmuşsun bunu düşünüp daha da sarılın. 

Biri düğününe davet etse en güzel kıyafetleri giyinip, ayıp olmasın diye oraya icabet ederiz değil mi? Peki en güzel davet kendi için de değil yine bizim için olan NAMAZ ezanla bizi huzuruna yine bizim kurtuluşumuz için davet ediyor. 

Namaz işi de biraz nasip, insan nasibini gütmeli. Nefsinizi kenara bırakıp, boy abdesti alın bismillah deyip secdeye gidin. Siz yere fısıldarken, göklerden duyulacak sesiniz. 
0 oy
önce (1,920 puan) tarafından
İlk adımı duş alarak yap abdesti ni al gerisi gelir 
önce (386 puan) tarafından
Ya bende bırakmistim ,geç ay 2ay kıldım ,denize gittim çoluk çocuk hasta olcam diye diye bıraktım ,bugün bende başlayacam tekrar ,bilmiyorum nedendir imanım mi zayıf bilmiyorum ki ,çok istiyorum ama hep bir şeyler öne çıkıyor ,ya hasta oluyorum ya o dakika çocuklar durmuyor bı bakiyorum ki vakitler Gecmis ,biri 4 yaşında diğeri 1 yaşına girdi.inanin insanlar sen nasıl iş güç yemek yapiyosun diyolar ,bak bunları anlatırken bile bahane ediyorum,inşallah inşallah birdaha bırakmam ,banada dua edin bırakmamam için
önce (1,920 puan) tarafından
Sende vana dua et canım tam başladım adet oldum
önce (386 puan) tarafından
Vallahi niye böyle oluyor istikrarlı bir şekilde kiliyodum.sohpet vs.sonra normal tansiyon vs felan dusuyodu adetti onu şu ,rabbim yardımcımiz olsun , içimize namaz aşkını herzaman tattirsin ,inşallah sende kilarsin canim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 62 göst.
6 gün önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Miniminnaķ (3,150 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 19 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Ozlem.23 (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 135 göst.
29 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Busra63 (221 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 6 göst.
8 dk önce Diğer kategorisinde Serennn (1,393 puan) tarafından soruldu

398,146 soru

11,906,748 cevap

36,035 kullanıcı

...