0 oy
153 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,714 puan) tarafından
tarafından yeniden etikenlendirildi
Kızım 2 yaşında ama konuşmakla ilgili çok sorun yaşıyoruz. Otizm falan yok, göz teması var, ne istediğini bilir, istediğini anlatır ama her şeyi işaret ederek ya da değişik heceler ile anlatıyor. En basiti kaka yapınca puff diye poposunu gösterir. Eşimde bende geç konuşmuşuz genetik olabilir mi? 2 yaş aşısından ebe muayenede ismi ile seslendi baktı, bir sorun yok dedi, teması iyi dedi. Konuşma konusunda değişiklik olur dedi. Ama ben üzülmeye başladım. Eltimin kızı 4 ay büyük ve gayet iyi konuşuyor, eşimde onun 2 abisi var gayet normal diyor. Ne yapmalıyım kızlar. 

3 Cevaplar

0 oy
(4,280 puan) tarafından
Çocuklari kıyaslama canim, her çocuk farklıdır. Eşin bir konuda doğru abi faktoru etken. Benim oğlumda tek geç konuştu 2 yaşında kelimleri vardir 27 aylık olunca cümlesi oldu. TV izliyorsa izletme kitap oku, kitaptaki görselleri anlat ve parka götür yaşıtları ile oynasın. Oyun grupları var çevrende varsa götûr çok etkisi olur 
(2,714 puan) tarafından
Evde tek başına, ne kadar oyun oynatmak istesemde telefon izliyor. Tamamen kesmek imkansız oluyır
(4,280 puan) tarafından
Tamamen kesemiyorsan bile saat koy yarım saatten fazla verme çok iyi birşey değil telefon.  Dışarı çıkar parka götür, sokakları gezin
-Reklam-
0 oy
(782 puan) tarafından
Hiç belirgin kelimeleri yok mu oyuncak anne baba mama dede su kaşık çatal gibi 
(2,714 puan) tarafından
Anne, baba, mama, dede, bu ne bunları devamlı kullanıyor. Yok, aşkım, möö, gibilerini de önceden söyleyordu, artık söylemiyor
(782 puan) tarafından
Benim oğlan 25 aylık ne dese bir daha demez ama devamlı kullandığı kelimeler vardır bak diye bağrırı bişeler gösterir anlamadığım bişeler anlatır ne gösterirse onun hakkında bişeler diyorum böyle böyle daha çok devam eder bir iki kelime anca anlarım
0 oy
(4,592 puan) tarafından
Çevrenin de etkisi çok benim oğlum da konuşmuyordu. 2.5 yaşında 1 hafta halasına bıraktım kuzenleriyle kaldı eve bi geldi şıkır şıkır konuşuyor. Bizleyken konuşmak istemiyormuş kelimesi varmış.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 383 göst.
8 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sirinalperen (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 205 göst.
8 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sirinalperen (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 499 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Cikolata canavari (745 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,176 göst.
15 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Tuba Y (934 puan) tarafından soruldu

410,657 soru

12,354,501 cevap

40,821 kullanıcı

Kategoriler

...