0 oy
210 göst.
Aile kategorisinde (114 puan) tarafından

Kızlar merhaba. Oğlum 5 yaşında ama yeri geldiğinde yaşıtlarıyla sanki aynı yaşta değil. Bugün mesela en basit örnek vereyim. Öğretmeni video attı bilmece soruyor bütün çocuklara herkes fikir atıyor ortaya bazıları hemen biliyor bazıları şu yada bu diye fikir söylerken benim oğlum çok sessiz kalıyor sanki söylemekten korkuyor gibi. Öğretmenimiz den çok memnunuz bu onunla alakalı asla değil. Bir misafirliğe gittigimizdede öyle içine kapanık gibi adam akıllı cümleler kuramıyor. Aklımda soru işaretleri var artık ya. Sizce nedendir bir gostersemmi doktora?

8 Cevaplar

0 oy
(4,416 puan) tarafından
arkadaş çevresi nasil  akranlarıyla   oyun oynama filan varmı cnm biraz açılması  için aktive filan yapın belki arkadaşlarıyla  anlaşamıyor  onları sevmiyor  olabilir 
(114 puan) tarafından
Ya hayır çok seviyor ama etrafında sadece bir kişi olsun istiyor diğerleriyle oyunu fazla uzun tutmaz . Bide hep yönetir yönetilmeye hiç gelemez çok çabuk sıkılır. Aktivite olarak cimnastige gidiyor
-Reklam-
0 oy
(351 puan) tarafından
Başkasıyla oynamaması belki istemiyordur diye düşündüm ama adam akıllı cümle kuramıyor deyince iş değişiyor bence bi çocuk psikiyatrisi ne götürün test yapıyorlar ve sana ne yapman gerektiğini söylüyorlar çocuğunu en iyi sen tanırsın gerçekten yaşıtlarından geride olduğunu düşünüyorsan mutlaka götür derim ben benim oğlumda öyleydi küçükken dedim ki götürmeyip sonra ah vah edeceğime götüreyim en azından içim rahat etsin götürdüm ve ciddi gerileme çıktı ve 8 yıl rehabilite merkezine gitti şuan çok iyi çok şükür ama bizim başka rahatsızlıkları mız vardı ve o rahatsızlık tetiklemiş ondan dolayı geriledi 
0 oy
(1,877 puan) tarafından
Bu ben . 38 yaşındayım hiç değişmedim. Çekingen değil de içine kapanık ve etrafında fazla insan sevmeyen biriyim. Karakter meselesi. 
0 oy
tarafından
7 yaşımda afedersiniz cinsellik dahil her şeyi biliyordum ama 9 yaşıma kadar kimseyle iletişim kurmadım adam akıllı.

Evet hayır tamamdan ibaretti. Hiçbir derste asla dersi dinlemedim, gittim resim yaptım. Gittim kitap okudum.

Ne zaman ki medresede yatılı olarak anne babamdan ayrı kaldım, o zaman iş başa düştü diyerek sosyalleşmeye başladım.

Ailesi yetiyorsa arkadaşa ihtiyaç yok.
0 oy
(4,894 puan) tarafından
Bi anormallik olduğunu düşünüyorsan mutlaka cocuk gelisim uzmanına götür çocuğunu çünkü annenin icine doğarboyle şeyler. Burda hiçbirimiz uzman değiliz ve sana net bisey söyleyemeyiz malesef. Bu arada benim çocuğum da hemen hemen oyle hatta daha fazlası ve gelişim geriliği teşhisi aldı. 
0 oy
(3,223 puan) tarafından
Sizin yanınızda nasıl sadece dışarıda mı çekingen 

Belliki yapısal Bir durum biraz daha yaşıtlarıyla aktiviteler yapması lazım 
0 oy
(1,961 puan) tarafından
canım her çocuk bir değil sizinle nasıl konuşuyor mu rahat bir şekilde sen kendin sorabilirsin orada ne oluyor çekiniyor musun vs gibisinden. belki bir kaygısı olabilir çekiniyor olabilir. biraz konuş bakalım ne diyecek oğlun sonra baktın devam ediyor çocuk psikoloğuna gidebilirsin tabi. evde de onun öz güvenini arttıracak oyunlar oynayabilirsiniz. ona bol bol konuşma pratiği yaptırabilirsin mesela. 
0 oy
(9,344 puan) tarafından
Belki utaniyo çekiniyor bazı çocuklar öyle. Oğlumun sınıfında bir kız vardı asla konuşmazdı bilirdi de ama tek kelime etmezdi sürekli masanın altına bir oyuncak alıp otururdu orda ama annesi gelince koşar ziplae konuşurdu 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 56 göst.
4 Mart 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Eeebbrrrruuuuuu (762 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 523 göst.
22 Ocak 2021 Diğer kategorisinde 2prensannesi!! (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 371 göst.
30 Aralık 2020 Aile kategorisinde Ezgibbb (530 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 120 göst.

403,527 soru

12,089,582 cevap

36,380 kullanıcı

...