+1 oy
165 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (754 puan) tarafından
Kızlar 38.2 de havaale geçirdi oğlum ayakları kasıldı içe doğru gözleri sabit kaldı akı görüldü Allahimm şükür iyi ama psikolojik olarak kötüyüm.oanik atak oldu bende ateşimi var hasta mı şu bu. sizde ne dedi dr ilk gittnzde bidaha olsa ne olur yada hasar için ne dedi. Bizde 7 saat kadar gözlemde olduk tekrar olurmu diye bu süreci nasl atlyorsunuz. Bu arada Dr aferin ilacı havaaele olanlar kullanmaz dedi tetikliyomus bilginize 

8 Cevaplar

0 oy
(1,523 puan) tarafından
Yani bu konuyla alakalı bilgi sahibi olduğum tek şey sirkeli su yapıyolar ateş çıkınca asla yapılmamalı.Anlık ateşi düşürebilir ama sonrası daha da kötü yapar 
-Reklam-
0 oy
(1,583 puan) tarafından
Öncelikle çok geçmiş oldun canım geçen sene 14 martta yaşadık bu durumu Allahım düşmanıma vermesin anne baba olarak insan kahroluyor. Bizde hastaneye gittik ateşi var diye yok dediler eve geldik 15 dk sonra havale geçirdi yani bana 1 gün öncesinden beri ateşi var gibi geliyordu hastane giderken üstünü başını açık bırakmıştım düşmüş demekki söyledim de üstü başı açıktı diye boğazı kulağı kızarmış dediler ilaç yazdılar gönderdiler. Eve geldik uyumak istedi babasıyla birlite aniden ne oldu nasıl oldu anlamadık mos mos ağzından salya akıyor elleri ayakları kilitlenmiş yana kaymış gözleri Allahım sen yaşatma kimseye insan bişi oluyor sanıyor Allah korusun. Ambulansı aradım hemen zaten 2 3 dk felan sürmüştü havalesi hastsneye gittik serum taktılar kan aldılar tekrarlama ihtimaline karşın bizde 5 6 saat gözlemde durduk doktorların dediği şey 6 yaşa kadar çocukların çoğunluğunda görülebilen bir durum ama havale süresi 10 dk yı aşınca sorun olabilirmiş aynı gün tekrarlama olasılıpı var mış 1 yıl içinde tekrarlarsa araştırılması gerekiyormuş onum haricinde sanıldığı gibi korkulacak birşey değilmiş. O gün ve sonraki birkaç hafts bende deli gibi sürekli bakıyordum kendinde mi bişi oldumu ateşi varmı durup durup eşimle ağlıyorduk ama çok şükür allah herşeyi nasıl unutturuyorsa bununda yoğunluğunu unutturuyor zamanla daha çok alışıp sadece dua ediyorsun Allah bütün evlatları korusun kimseyi evladıyla sınamasın inşallah. Uzun yazdım kusura bakma yazsam daha neler neler var detaya insem inan çok iyi anlıyorum seni ama zamanla alışacaksın tekrarlamaz inşallah öyle düşünüp kendine zindan etme günleri
(754 puan) tarafından
Olur mu öyle şey ne kusuru estağfurullah çok sevindim aksine yazmanıza kendini gördün sizde ok gcemis olsn insAllah tekrarlamZlar
0 oy
(13,419 puan) tarafından
çocuk nörolojiye muhakkak git
(754 puan) tarafından
Doktorumuz nörolojiye gitcek bir durum yok dedi tekrarlarsa o zaman gidin %60 çocuklar geçiriyormuş bikere Allah korsun
(13,419 puan) tarafından
evet çoğunda olabiliyor ama bem giderdim
0 oy
(2,362 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun,bir bilgim yok benim ama 38.2 de havale geçirmesi dikkatimi çekti daha yüksek derecelerde geçirme ihtimali daha çoktur diye biliyordum şimdi bir korktum kızımın ateşi çok fazla yükselmez ama yine de 38.5 gördük korkuyo insan çok. 

Siz yinede isterseniz çocuk nörolojiye götürün. Hasar kalmaz inşallah bakın üstte bir arkadaş yazmış. Rabbim şifalar versin 
(754 puan) tarafından
Bende ona şaşırmıştım canm. Çünkü benm oğlum İnfülanza olmuştu. 39 4 du geçirmedi ama 38.2 de normal burun akıntısı geçirdi . korkmayın herkes bir olcak değil Allahm izniyle olmaz . Ama çok temkinli davranın lütfen ilk havaaele olunca ikinciyi olma olasılığı fazlaymis. Oğlum 2 yaşında de bişey olmaz bir kez daha geçirirse git dedi
0 oy
(699 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun

Ne çok havale duyuyorum geçen bi tanıdığımada iburamin zero verme demiş havale yapıyor diye  
0 oy
(905 puan) tarafından
Benim kızım da 9 aylıkken 40 derece ile geçirdi ilk çocuğum du anlamdim yarım saat önce ateşi yoktu baktım parmaklıklar morardı lleri ayakları buz gibi oldu 20 saniye bir yere odaklandı hemen dr a gittik 8 saat gözetim altında kaldık evde gece baktım yine lerri soğumaya başladı hemen ilaç verdik şükür olmafi bekledim sabaha kadar başımda şükür bir hasar bırakmadı 15 dk ustu süren havaleler tehlikeli imis
(754 puan) tarafından
Bizm iki dk surdu sanirm en fazla ne korkunçtu. Allah'ım kimseye yaşatmasın
0 oy
(46 puan) tarafından
1 sene oncesine kadar bizde gecirdik atesi vardi uyudu uyandi esime dedim gece kotulenmesin gidelim acile genede diye yolda motorla gidiyoruz bu arada uyur gibi oldu dedim uyuyacak baktim memesini birakti korktum gozleri dondu aginda tukmuk oldu cocuk gri oldu bole esime bagirdim ölüyor diye allahim nasil bi duygu kimseye vermesin salliom cirpiom bi yandan bise olmasin diye dilini tutmaya calisiom acilin kapisina varmadan asagi attim kendimi bagirdim yarsim edin gitti cocugum dedim o ladar kotu bi durumki elimden kim aldi cocugu kim goturdu bilemiom acilin kapisini ustumuze kapattilar kizimi goremedim sonra ayikmis ignesi varmis onu vurmuslar anne anne die bagrio gittim sonra altina yapmis cocugum korkudan sukur bi hafta yattik bise cikmadi ailede varmi dedi bizdede olan var babam menenjit gecirmis dedim gene olacaktir 6 yasina kadar dikkat edin sukur bi kalinti olmamis dedi aferin iburamin alerji vs tarzı ilaclari yasak bizde de 
(754 puan) tarafından
Evt bizede aferin deis ama iburamin alerji vs ilaçları demedi. Evet ben. Yasadgmla aynisniz hemen hemen sanki beni anlatiniz
(46 puan) tarafından
Rabbim kimseye yasatmasin cok kotu bi durum evladin kucaginda öldu dedim ben
0 oy
(1,941 puan) tarafından
Bizde temmuz 3de geçirdik doktora gittik doktorun yanında geçirdi 2 dk sürdü sürmedi 1 gün müşahede kaldık ama ben deli gibi elimde ateş ölçerle dolandım hala aynı en ufak şeyde hala aynıyım atamıyorum içimden korkuyu
(754 puan) tarafından
Bende öyle panik atak oldum resmen
(1,941 puan) tarafından
Doktora gittim yok geçmiyor doktor dedi bana kendini dinleme düşünme hasta degil de kendini de düşün

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 65 göst.
+2 oy
7 cevap 124 göst.
4 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Yummyyumm (826 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 87 göst.
0 oy
0 cevap 10 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Cansuylmz (32 puan) tarafından soruldu

411,004 soru