+1 oy
652 göst.
Diğer kategorisinde (2,169 puan) tarafından
36 haftalık hamileyim ablam ve kız kardeşim yok ne yazıkki keşke olsalardı kimseden bişey beklemem gerekmezdi belki de. Herkesle iyi olayım diye yapmadığım şey kalmadı ama şimdi anladım ki kim nasıl davranıyorsa benim de öyle davranmam gerekiyormuş. 3 tane görümcem var 1 tanesi evli hamile iken çalışmama rağmen iki üç kere evini temizlemeye yardıma gittim hep mesaj attım halini hatrını sordum. Peki şuanda bunları bana yapan var mı YOK bugün bütün odaların camlarını ve perdelerini yıkattım zar zor oldu ama helal olsun bana dedim kimseye minnet etmeden yaptımm yarında kapıları silicem her gün Bi iş yapıcam inşallah. Siz siz olun kimseden bişey beklemeyin beklenti içinde olursanız çok üzülürsünüzz 

26 Cevaplar

+2 oy
(15,279 puan) tarafından
Bende senin gibiyim kendi işimi kendim yaparım. Benim tek farkım kimseye yardım falanda etmem. O yüzden kendi işimi yaparkende hiç zoruma gitmez. 
(2,169 puan) tarafından
Ne yazıkki ben yaptım şimdi ki aklım olsa aramam da yardıma da gitmem aradım da ne oldu gittim de ne oldu hiç birisinden bir telefon bir mesaj bile gelmedi bişeye ihtiyacın var mı diye
(1,666 puan) tarafından
Aynen sen gibiyim kukuli
-Reklam-
+1 oy
(7,674 puan) tarafından
Ablan ve kız kardeşin olunca yapacağı ne malumdu canım.

Ben de ailemden uzağım kaynanam en alt katta iki hamileliğimde de faydasını görmedim daha çok zararı oldu eltim alt katımda o da çalışıyor yoksa yardım ederdi görümcem el evinde bütün işleri tek başıma hallettim eşimin yardımıyla tabi.
(2,169 puan) tarafından
Eşim yardım edemiyor ne yazıkki akşam 11 de geliyor eve o gelene kadar da beklemek istemiyorum bir ton iş yapılır o saate kadar. Otur kalk otur kalk yaptım Allaha şükür ama ayaklarım belim pert şuan da
(7,674 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum canım Allah yardımcın olsun.
(2,169 puan) tarafından
Sağol canım benim cümlemizin
+1 oy
(766 puan) tarafından
Kurda sormuşlar neden boynun kalın o da kendi işimi kendim yaparım da ondan demiş.  Bosver...
(2,169 puan) tarafından
Vaaayy bak bu söz çok güzelmiş :)) çok doğru söyledin bende kendim yaptım yapmaya da devam edeceğim
+1 oy
(6,058 puan) tarafından
Son  haftalardasin yorma kendini neolur neolmaz . 
(2,169 puan) tarafından
Öyle tabi canım ama bende ne olur ne olmaz aniden doğumum olur bişey olur diye evim temiz kalsın istiyorum
(6,058 puan) tarafından
Orası öylede de temizlikçi tutma şansın yokmuydu
(2,169 puan) tarafından
Öyle şansım olsa ne diye kendimi yorayım kız bir dünya borcumuz var
+1 oy
(1,202 puan) tarafından
Kiyamm ya ailem de bnden uzak yakınımda olsalardı illaki yaparlardı bnde yavaş yavaş yaptım vala pencerelere dokunmucam hem büyük hemde hemen kirleniyor ztn disrdan yağmur vs kapıları da birgun silecem okdr ama gorumcen çok ayıp etmiş insan iyiliği unutmaz yani nankörlük yapmış ynede kmseden bsy beklemeyin km size nasılsa öyle olun
(2,169 puan) tarafından
Bu saaten sonra öyle olucam zaten canım benim de annem uzak da yakında olsa o yapardı
+1 oy
(2,169 puan) tarafından
Dertleşelim kızlar 
+1 oy
(2,388 puan) tarafından
Bende ayni durumdayım herkese koştum gidemesem aradım sordum soframi açtığım kim varsa doyunca düşman oldu 3 ay önce ameliyat oldum riskli durumlardan geçtim ondan sonra gördüm kim dost kim düşman bana ben küçücük çocuğumla eşimin kuzeni doğum yaptı evimizin arasi da baya var  yürüme mesafesi 15 dk .40 çıkana kadar hergun gittim geldim işini gördüm misafir karşıladım ben ameliyat oldum bı kere göstermelik geçmiş olsun a geldi daha da ne aradı ne sordu daha kimler neler gördüm su son 3 ayda bı laf var elin varsa g,tünü kendin kaşı diye gerçekten öyle asla affetmicem beni yalnız bırakan insanları 
(2,388 puan) tarafından
Çatır çatır insan siliyorum zerre umrumda değil kimse haftalar oldu kaynanamı aramıyorum ben canimla cebellesiyorum o oğlunu arıyor gelin neden ise gitmiyor rapor alıyor diye
(2,169 puan) tarafından
Ona da ayrı ayarrrr oluyorum ya bana soracağı soruyu gidip eşime soruyor benim kaynana da öyle benş ara bana sor kızım ne oldu ne yaptın diye ama yok hepsi aynı ya bunların gerçekten. Sil gitsin valla iyi yapıyorsun
(2,388 puan) tarafından
Amma abartmışm öyle diyor oğluna seni ilgilendirmez dedim bende arkadan . Zor topladım kendimi ağır gectj miyom aldırdım ama çoktu büyüktü ve rahime yapışıkti ameliyat esnasında solunum durmuş zor nefes almışım . Ondan sonra da çok çektim
(2,169 puan) tarafından
Çok iyi demişsin ama bundan sonra sil gitsin
(2,388 puan) tarafından
Umrumda değil aramıyorum bile
+1 oy
(1,122 puan) tarafından
Valla canım bende hamileyim hiç kimsenin yardımını görmedim yardımı bırak kasımda k.vakidem gelecek elini hiçbirşeye vurmaz işin yoksa bide onlara hizmet et.
(2,169 puan) tarafından
Neden ediyorsun canım o sana destek olsun sende ona destek olursun zaten ama böyle enayi yerine konulunca hiç hoş olmuyor
(1,122 puan) tarafından
Yok canım şuram ağrıyo buram ağrıyo diye yerinden kalkmaz. Oğluma 8 aylık hamileyken onlarda kaldım vallahi sabah kahvaltısınde bile ben uyanana kadar çayı bile koymazdı yemek bulaşık beklerdin vicdansız işte kızına da 1 poşeti hamilesin diye kaldırtmadı Allah görüyo  sırf kendi evim diye ses etmiyorum
(2,169 puan) tarafından
Ayrımcılık yapıyor işte her kaynana gibi Allah yardımcın olsun ama mesafemi koysan biraz
+1 oy
(337 puan) tarafından
Herkese koşarım herkese 5 sene yeme içme birdi ilk bı sene bir gün kaynanama normal ev temizliği yaparken diğer gün bana yapardık sonra hamile kaldım ise baslayasi tuttu ne yardım ne bişi diyorlar e cagirmadin altımda oturuyorsun yani duyuyorsun gelmiyorsan napim ki genç yani o yapınca giderdim falan covuk oldu iyice ellerini cektiler ama benim işim bitmedi kendime yapip aşağı gider yapar bide anneme yapardım benim işim hep 3 e katlanirdi herkes benden bekler mesela büyük temizlik yapmaz yapmicam der ben yarın baslicam derim ben başlarım gelmez benim işim az kalır bı bakarım girmiş ise iş yapasi gelmiş  elimden geldiğince gene gider yaparım çocuklarım ile zor olsada o kadar şey yaşadım ki mesela iyiler cimri değiller ama yaptığım herşeyi bir kalemde silip naptın ki derler zoruma giden bu işte on gündür tüm temizliğimintek başıma yaptım iki çocukla dedi ben yapmicam bı baktım girmiş gene gittim petekleri iç dış temizledim bir ay önce bir senedir silmedigi camlarını silmiştim mutfak dolablarini iç dış temizledim banyosunu 3 defa temizledim  biliyirm gene diyecek napti ki  yeri gelsin ufak bı tartışalım gene yalan konuşup nankörlük edecek ben Allah'a bıraktım yakında taşınıcsm yeni elti gelecek benim yerime oda kimseyle şimdiden Muhattap olmayan bir tip ama el üstünde bu hafta sonu da gidip anneme dip köşe koltuk silme petek temizligi banyo yıkama cam silme duvar silmeye gidicez kardeşlerimle kardeşlerimin bana yardımı çok dokundu tek birakmak olmuyio
(2,169 puan) tarafından
Eee öyle gelinler el üstünde tutulur bu bir gerçek ama biz vicdanlı saf temiz kalpli olunca hep eziliriz boşver sen mesafeni koy yapma onun temizliğini felan da
+1 oy
(707 puan) tarafından
Dogurunca da daha fazlasını büyütürken de daha daha daha fazlasını 
(2,169 puan) tarafından
Aynen öyle canım yeter ki sağlığımız yerin de olsun
0 oy
(127 puan) tarafından
Ne yap ne bekle çünkü yapsan gozukmez onlar zaten seni insan yerine koysa yaparlardı bosver
(2,169 puan) tarafından
Yapmasalar bile insan sorar bişeye ihtiyacın var mı varsa yapalım edelim diye ben zaten düşünmeniz yeter derimm niyetini beni önemsediğini anlamış olurum ama yok
(127 puan) tarafından
3 kere doğum yaptım 4 hamilelik geçirdim doğumdan gelip kendi işimi yaptım hamileyken evimi kendim temizledim aile apartmanında oturuyorum ha yanlış olmasın görümce elti kaynana ne arasan var biri el atmadi bana lazimda değil artik benim gözüm açıldı dhaaa benimde onlara hayrim olmaz
0 oy
(2,871 puan) tarafından
Eline sağlık üzme kendini, evet insan yardim ederse bekler de. Ama düşüncesiz insanlara ne yapsan boş bacım 
(2,169 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(1,881 puan) tarafından
37+4 de bütün evimi tek başıma temizledim kimseden yardım istemedim 4 gün sonra da doğuma gittim. Kimseye de yardıma gitmem. Sadece hamileyken onda da yeni transfer olmuştu o yüzden annem bir kere yardıma geldi oda çok ısrar ettiği için eşim getirdi bir hafta boyunca çok yoruldum demesini dinledim bir daha tövbe dedim kimseyi istemiyorum. Doğumda bile annem bir gece yanımda kaldı sonra evine gitti kimseyi istemedim sonrasında yanımda . Ben kendime de çocuğumada yeterim çok şükür. Kayinvakidemle aynı apartmanda oturmamiza rağmen 1 tas çorba getirmedi getirmezde. 
(2,169 puan) tarafından
Üzüldüm gerçekten boşver yap çorbanı iç sende
0 oy
(734 puan) tarafından
Ayyy amannnn boşver kız insan tek olunca daha güzel temizler asla kimseden birşey beklemem kendim tek başıma evimi çiçek gibi yaptım ablam sadece mutfak için yardıma geldi. 3 haftadır dip köşe tek yapıyorum bugün yarın dogumum olur kimseye yap demiyeyim diye dun WC yıkadım bugün bany9mu temizlicem bitti. Doğum sonrası içinde limonlu kurabiye tuzlu kurabiye açma mayalı peynirli poğaça yaptım bir tepsi baklavamida alırım kuru yemiş hepsini masaya koyacam semaverimi yakicam kim ne yemek isterse bir zahmey tabağa koyupta yesinler kimseden bir beklentimin olmadığını herkes görsün bilsin çok şükür ayağı kalkabiliyorum doğum sonrası kimden meded umucam hiç benlik bir durum değil kinsenin yardımına ihtiyaçim yok Rabb'im kimseyi muhtaç etmesin her konuda
(2,169 puan) tarafından
Maşallah ne güzel yapmışsın canım
0 oy
(7,586 puan) tarafından

Zor bir gebelik akabinde 33haftalik hastane yatisi 34haftalik doğum yaptım 6aylik gebeyken 15kisi yemeğe geldi 2 kişi davet etmeme rağmen 7 ayliktim zeytin toplattilar gitmiycem dedim orda yemegimizi hazırla bari dediler 3 gün yemek diye akşama kadar zeytin topladım ve sonuç 28gun sonra suyum bittigi için erken doğuma alındım hastaneye de kimse gelmedi hamilelikte de kimse gelip işlerime yardim etmedi ben yaptığım enayilikle kaldım birde hamile olduğumu bilmiyordum kaynanamın evi inşaat benden de çalışmamı istediler bayram ustuydu yapalım bitsin kafasında yardım ettim bayramda 50 kişiye hizmet kimse doğru düzgün yardım etmedi eşim dışında sonuç bayramin son günü kanama ikiz bebeğin biri düşmüş şimdi konusu olunca Allah öyle uygun görmüş diyorlar biz bunları yaptırdık diyen yok seni senden başka kimse düşünmez sende kendini dusun ve kimseye kendini kullandirtma şimdi çektim kendimi benden kötüsü yok..

(2,169 puan) tarafından
Üzüldüm gerçekten canım kendi değerimizi kendimiz bilicez başka çaresi yok
0 oy
(2,290 puan) tarafından
Kimseye yardım etme yardımda bekleme bu hayatta sonrası üzüntü oluyor ben iki gebeliğimde temizliği eşimle yaptım daha doğrusu işin çogunu eşim yaptı sağolsun durumun varsa temizlikçi çağır yarım gün bile olsa cam siler uzanması zor yerleri siler işin kolaylaşır
(2,169 puan) tarafından
Keşke durumum olsa hemen çağırırım ama şuan da öyle bir durumum yok
(2,290 puan) tarafından
Doğrudur canım onlarda şimdi çok pahalıya geliyormuş yarım günü bile bin TL den başlıyormuş bebeğine bir şey alırsın
(2,169 puan) tarafından
Aynen öyle canım bak ben yaptım otur kalk otur kalk dinlene dinlene param da kaldı cebime
0 oy
(492 puan) tarafından
Büşra hanım mesaj yazıp kapatmışsınız göremedim yazdığınızı
0 oy
(841 puan) tarafından
Görümcem 2 defa temizliğe geldi sadece 34 hafta boyunca. Misafirlerin yanında da bunu hep dile getirip durdu. Beni çok rahatsız etti bu durum. Temizliği de bir şeye benzese. En iyisi kimseden gerçekten bir şey beklememek. 
0 oy
(290 puan) tarafından
Kimseden birsey beklemem yaptirgimida oda bana destek olsun diye dusunerek yapmam cunku insanlar herkes bir degil o swkilde dusunmek sadece beni uzer birakin camlar kirli kalsin helal olsun diyemicem cunku kendinizide bebgidw bir nevi riske atmisiniz son zamanlarda o kadar kendinizi yormak bence dogru degil birde evdeki islerin en tehlikelisi su an gunluk genel isler olsa tamam ama gercekden caniniza yazik az beklenti cok hzuur kendinizi uzmeyin gelmediler vs diye 
(2,169 puan) tarafından
Maalesef pis insan değilim pis kalmayı da sevmem benden başka kim yapacak bu işleri
(290 puan) tarafından
Ben size pissiniz demedim yorumumdan bunu mu anladiniz pesss!!!! Anladiginiz seyden sonra aciklama bile gerek yok cunku ne yazsam anlamak istediginizi anlarsiniz
(2,169 puan) tarafından
Canım yaptığın yoruma kötü demedim ben.. Bırak öyle kalsın VS dediniz diye ben pis biri değilim içim rahat etmez demek istedim siz bana pis dediniz demedim ki öyle bişey de asla anlamadım. İstediği kadar kirli kalsın sonunda yine ben yapacağım o işi
0 oy
(1,272 puan) tarafından
Benim bacım var bekar ne çalışıyor ne okuyor ama yapmıyor . Hamileliğim boyunca o kadar hastalık çektim bir gün olsun kapımı açmadı telefonda konuşuyoruz o kadar hastayım yemeğimi yapamıyorum işlerimi göremiyorum diyodum bi kere olsun acımadı gelmedi . Sezeryan doğum yaptım. 13 gün oldu . Tek başımaydım gelip ne beni ne de yeğenini görmedi. Arıyor açmak istemiyorum içimden gelmiyor ama yalandan da olsa kalbi kırılmasın diye açıyorum ne kadar zorluk çektiğimi anlatıyorum hiç umursamıyor. Allah aileninde hayırlısını versin 
(2,169 puan) tarafından
Bundan sonra yalandan da açma bence telefonu o nasıl davranıyorsa sende öyle davran

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 516 göst.
29 Haziran 2021 Aile kategorisinde Nisann (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 517 göst.
21 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (718 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 298 göst.
28 Eylül 2022 Aile kategorisinde Bn bir anneyim (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 514 göst.