0 oy
322 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından
Merhabalar, bana sezaryen sırasında sol omzuma 2 defa iğne yapıldı baya da acı yapıyor. Çevrem de sezaryen olanlara söylediğim zaman hiçbirine böyle bişey yapılmamış. Bana neden yapıldı acaba merak ediyorum. Doktoruma sorma fırsatım da olmadı hiç. Başına böyle bir durum gelen var mı acaba? neden ameliyat sırasında omuza iğne yapılır ki? İnternette de arattım ama hiç böyle bişey çıkmıyor karşıma.

18 Cevaplar

0 oy
tarafından
İlk defa duyuyorım banada böyle bişey yapılmadı kolunda damar yolu açık değil miydi gereken ilaçları oradan veriyorlar
(2 puan) tarafından
Evet açıktı ama bebek alındıktan sonra kapatılırken 2 defa omzuma kocaman iğnelerle de ilaç verildi
tarafından
Çok şaşırdım başıma gelmedi böyle bişey
-Reklam-
0 oy
(7,711 puan) tarafından
Nasıl yani belinize iğne yapmadılar mı?
(2 puan) tarafından
Bele ilk spinal yapıldı uyuştu zaten ama bebek alındıktan sonra kapatılırken yapıldı 2 defa üst üste sol omzuma.
0 oy
(1,205 puan) tarafından
Ben iki sezeryan oldum asla öyle bir iğne yapmadilar
0 oy
(1,540 puan) tarafından
Bana yapmadılar ilk defa duydum desem
0 oy
(18,550 puan) tarafından
Sanırım çoğu kişi ilk defa duydu bende dahil cnm

Bacağa yaparlar doğumdan sonra 

Oda ağrı kesicidir dogralamadigimiz.jcin bacağa vuruolar

Ve çok agrimisri bnmde 3 4 ağ boyunca ağrısı vardı 
0 oy
(768 puan) tarafından
Bana da yapıldı bebeği çıkardıktan sonra yapıldı ama. Sakinleştirici iğne, ben çok stresliydim ve dokunuşları çok fazla hissedip bağırıyordum ondan yapıldı
(2 puan) tarafından
Yaa anladım bana da bebek alındıktan sonra kapatılırken yapıldı 2 tane sol omzuma. Ben de his yoktu gayet normal duruyordum tansiyon için veya sakinleştirmek için yapılır diyenler de olmuş belki ondandır.
0 oy
(10 puan) tarafından
Bana da yapıldı. Benim o anda tansiyonum aşırı yükseldi korkudan sanirim o yüzden yaptılar galiba hiç. Sormadm ama bence öyle yani 
(2 puan) tarafından
Anladım evet olabilir belki tansiyon için . O an biz farketmiyoruz tabi onlar anlayıp yapmıştır büyük ihtimalle. Sakinleştirmek için de yapılır diyenlerde olmuş.
0 oy
tarafından
3 seçenek oluyor , kan sulandırıcı, ayrı kesici veya sakinleştirici 
(2 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim.
tarafından
Ayrı kesici ne ya :) ağrı kesici olacaktı o
0 oy
(1,459 puan) tarafından
Ben  oksijen alamadım panikledim hem damar yolundan hem normal omzundan vurdular galiba sakinleştiriciydi
(2 puan) tarafından
Anladım çok geçmiş olsun size de evet sakinleştirmek için yapılır diyenler olmuş büyük ihtimalle öyle olabilir.
0 oy
(2,987 puan) tarafından
Canım bana yapıldı ilkinde yapılmadı ikinci de ben istedim o kadar rahattıki epidural artı spinal dedim yaptı Doktor
(2,987 puan) tarafından
İlacı ordan verdiler agrım olmadı
(2 puan) tarafından
Anladım, teşekkür ederim.
0 oy
(2,060 puan) tarafından
Bana da yapıldı kan sulandırıcı diye biliyorum canım bide tansiyonum düşmüştü onun için de sağ koldan yaotilar 
(2 puan) tarafından
Anladım geçmiş olsun size de.
(2,060 puan) tarafından
Sizede canim
0 oy
(2,129 puan) tarafından
Bende 2 ay önce doğum yaptım dediğn gibi sol omuzundan iğne yaptılar sebebini bende sormaya unutmuşum.
(2 puan) tarafından
Kan sulandırıcı olabilirmiş, tansiyon için olabilirmiş bir de büyük ihtimalle sakinleştirici olabilir diyenler var.
0 oy
(18,697 puan) tarafından
Bele yapılan iğnenin giriş yeri omuza sabitlenip ordan ara ara yeni doz veriliyodur. Normal doğumda epidural aldığımda öyle yapmışlardı benim. Önce anestezi uzmanı belime iğneyi yaptı. İğnenin serum gibi ucunu omuzuma kadar çıkartıp ordan saat başı yeni doz yaptılar 
(2 puan) tarafından
Anladım geçmiş olsun. Benim öyle değildi direk bele spinal yapıldı serum gibi ucu yoktu. Sol omzuma etime yapıldı iğne baya da büyüktü canım acımıştı.
0 oy
(3,050 puan) tarafından
Bana doğumlarımdan birine yapıldı. Sakinleştirici olarak yaptılar fazla stresli idim 
(2 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim.
0 oy
(346 puan) tarafından
Banada yapıldı tam olarak bilmiyorum ama ameliyat tan çıktığım lda bağırıyordum iğne vurdular omzuma
0 oy
(2,474 puan) tarafından
O neymis kız omuza ne iğnesi yaptılar 
0 oy
(2,326 puan) tarafından
Sadece ameliyattan 6 saat sonra damar yolundan antibiyotik yaptılar. Sormadınız mı ne yapıyorsunuz diye
0 oy
(434 puan) tarafından
Bana tetenoz yapıldı 2 kere doğumdan sonra birkere daha yapıldı bende anlamadım 

İlgili sorular

0 oy
65 cevap 1,419 göst.
0 oy
12 cevap 192 göst.
12 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Nurrsa (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 113 göst.
12 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Nurrsa (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 198 göst.

404,751 soru