0 oy
1,060 göst.
Diğer kategorisinde (266 puan) tarafından
Kizlar bben şimdi komsumla komşuya gittik ilk defa evine gittim yani banami ters geldi bilmiyorum yada kendime göre mi düşünüyorum bem evime biri geldi mi yakın olsun uzak çay kahve yanında her zmn bsy ikram ederim gittik bı çay bı kahve yane bilmiyorum bsy için değil çok şükür herşey var evimde yani aç gözlü hir insan dglim elhamdülillah ama yani şaşırdım önceden söyledik ona geleceğiz diye siz evinize gelen kişiye yabancı olsun yakın olsun illa ikramda bulunur musunuz

39 Cevaplar

+7 oy
(2,814 puan) tarafından
Evet ne olursa olsun boş kimseyi kaldırmam bız anamızdan babamız dan böyle gördük 
(266 puan) tarafından
Aynen öyle cnm
(766 puan) tarafından
Çoğu yorumuna katılıyorum.
(2,814 puan) tarafından
Sevindim canım bende dıkkat ediyorum fikirlerimiz uyuşuyor
-Reklam-
+2 oy
(16,546 puan) tarafından
Yemek vs yapmam için haberli gelmesi kişiyi sevmem ve bir yemek vakti geçecek kadar oturması lazım ama bir çay hiç yoksa bir bisküvi ikram edilir yani ne var. Evimize gelen ustalara bile ikram ettik biz babadan dededen öyle gördük 
(266 puan) tarafından
Aynen öyle cnm
+2 oy
tarafından
Boş çevirmen hele ki önceden haberim varsa elimden geldiğince bir şey koyarım ama hiçbir zaman gittiğim yerde ikram olmadı diye dedikodu yapmam. Sizin bu yaptığınız arkadaşınızin yaptığından daha acınası bir durum iyi ki arkadaşım değilsiniz.

Kadının belki maddi imkanı yoktu malzeme alamadı yapamadı belki hazır alacak parası da yoktu. Ne bileyim belki tam o hazırlık yapacakken elektrik kesildi su kesildi belki o an ciddi bir işi çıkmıştı hazırlık yapmaya vakti olmadı belki bir anda evdeki bir birey hastalandı onunla ilgilendi vsvs yani o kadar çok şey olabilir ki böyle bir şey yüzünden kimse kimseyi yargılamamali ha belki de her şeye elverişli idi ama size ikramda bulunmak istemedi bu da bir seçenek. herkes herkese bir şey yapmak zorunda değil. 
+1 oy
(15,275 puan) tarafından
Evde varsa koyarim yoksa da kusura bakmayın hazırlığim yoktu derim. 
(15,275 puan) tarafından
Inanki bazen olmuyor ya. 2 kere eltimler geldi çayın yanına çıkaracak bişey yoktu evde. Kusura bakmayın dedim. Sonrasında meyve falan hazırladım ama çayin yanında bişey yoktu. Malzemem olsa kek yapardim ama ters gibi daha alişveriş yapmamıştık.
(266 puan) tarafından
Anladım cnm herkesin yapısı farklı demekki
(266 puan) tarafından
Anladım cnm bende öyleyim yaparım
(2,133 puan) tarafından
Yapı değilde maddi belki evde olan şeyleride çocuklar canı çekmiş yemiştir benim oğlum sürekli mutfakta ne var diye arar ve yer hatta bazeh almamaya çalışırız bu yüzden almayız
(266 puan) tarafından
Kukuli sen ikramda bulunmuşsun. Eldeki imkanlar dahilinde
+1 oy
(5,240 puan) tarafından
Haberli geleceklerse mutlaka bisey ikram ederim ya yaparim ya da hazir alirim. En basitinden bi kek yaparim. 

Habersiz gelen olursa da mutlaka buzlugumda biseyler olur genelde tatli ve tuzlu kurabiye. Kuruyemis olur genelde. Kuru incir,kuru kayisi falan olur. Biz yemiyoruz ama tatli ve tuzlu biskuvi de bulundururum. Ani misafirler icin. 

Bilemedim yani bizde boyledir kuru kuru cay kahve koysam cok utanirim. 

Maddi durumu yoksa orasi ayri tabi. Ama varda yapmiyosa ayip bence. 

Calistigim kurumda bile ziyarete gelen olunca biseyler alinir cayin ,kahvenin yanina. Ani gelen olunca biskuvi falan ikram edilir.
+1 oy
(10,452 puan) tarafından
Her zaman icin buzlugumda borek pogaca kurabiye bulunur icli kofte manti koyarim yemekli misafir gelecek olursa diye turk kahvesi icmeyiz yinede alif bulundururum mesela gecen komsu geldi cat kapi temizlige baslamistim heryer heryerde zaten hazirda ds bisey yoktu bi nescafe yaptim wvde ne bulduysan cikolara biskuvi falan koydum ac ceviz koydum bos gondermedim dinende dogru degildir 
(266 puan) tarafından
Aynen öyle zaten ilk defa gittim gitmem de
(10,452 puan) tarafından
Bi de haber vermissiniz ben olsam biri geliyorum dese zili calana kadae kostururum evin bi yerinde bisey var mi banyo wc temiz bi salon toplumu ikramlik sunu da yapiyim bunuda diye diye ayip etmis
0 oy
(12,045 puan) tarafından
Benim evimde hep birsey olur. Kuruyemis kuru meyve biskuvi bisey olur yani mutlaka. Asla kuru ikram edemem utanirim. Sanirim oyle alistigimizdan gordugumuzden. Bide haberli gitmissiniz yani
(266 puan) tarafından
Ağzına sağlık bende öyleyim yemin ederim utanırım yani şaşırdım vala benim etrafımda çok çevrem var hepside ikram eder yapar buna şaşırdım hiç demedi de kusura bakmayın falan
(12,045 puan) tarafından
Demekki onlardada oyle canim :) beb mesela genelde nescafe yaparim masaya buyur ederim. Meyve be varsa hepsinden cikaririm. Kuru meyve kuruyemis biskuvi ne varsa hepsinden koyarim tabaklara kaselere. Ortaya koyarim. Oyle seviyorum bende yiyorum yani.
0 oy
(59 puan) tarafından
Bi tek caymı içtiniz kahvemi odamı yok anlamadım ben orasını
(266 puan) tarafından
Kahve yaoti sonra çay TM demek istediğim yani bsy için dgl yanına bir şeker bir cikolata bile ikram etmedi biz aileden öyle görünce sasirdim
(59 puan) tarafından
Yoktur belkideya bence kahvenizi cayınızı ikram etmiş beklentide olmamak gerekiyor bende öyleyim bişi koyarım illada kimisininde alıskanlıgı öyledir
(266 puan) tarafından
Öyle cnm zaten çok şükür gozumuz tok ama insan sasiriyor
0 oy
(107 puan) tarafından
Vala bisey olmasa bile en azindn cayimi tek koyarim  kusura bakmayin bisey hazr yoktu derim yani caysz kahveszde olmazz
(266 puan) tarafından
Kahve çay yaptı cnm ama yanına hiç bsy koymadı bsy için dgl aileden öyle görünce şaşırıyor insan
(107 puan) tarafından
Yokmus herhlde cnm evde ondan  yada birz cimri
(266 puan) tarafından
Bence bu cimrilige giriyor yani market yanımızda demekki herkes aynı dgl
(107 puan) tarafından
O zmn cimri bir kadin benm 800 bin borcum var yinede evime gelene hersey veriyorm cok pugaca borekten kekten anlamam ama hazir alirim cerez olsn kek kurabiye olsun asla cay tek vermem tabu para olmadignda o ayri ama  kaynanamdn borc alir yinede aldigm olmjs
(266 puan) tarafından
Aynen öyle cnm bemde öyleyim etrafımdaki herkeste öyle vala sasirdim
0 oy
(758 puan) tarafından
Ben mutlaka bişey ikram ederim. Kendim yapamam belki ama kuruyemiş olur çikolata olur hazır kurabiye kek vs. O zaman bile derim kusura bakmayın yapamadım diye. Sadece misafir için de değil, annem geldiğinde de boş boş içecek vermem. Ben kendim de sevmem zaten, yanına bişey ararım illa 
(266 puan) tarafından
Aynen öyle bizde öyle gördük vala demekki herkes aynı degilmis
(758 puan) tarafından
Bilmiyorum bizde ev sahibi gerekirse aç kalır ama misafir ikramsız yollanmaz. Ahım şahım sofralardan bahsetmiyorum, pestil cevizli sucuk falan bulunur mesela bende, hiçbir şey yoksa onlardan çıkartırım.
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Çat kapı gitmemissiniz aslında haber vermişsiniz en azından bir kurabiye çerez bir şey koyabilirdi. 
(266 puan) tarafından
Onu demek istiyorum yani yoksa bu zamanda herkes yer içer kimsenin kimsede gözü yok
0 oy
(734 puan) tarafından
Belki akıl edememiştir evi müsait değildi biz bilemeyiz durumunu 2 3 4 tekrarlarsa mesafeli davranmak istemiştir 
(266 puan) tarafından
Olabilir belki
0 oy
(2,056 puan) tarafından
Haberli gitmissiniz birde aniden olsa anlarimda, bir kek hiskuvi coknzor olmamali
(266 puan) tarafından
Bende onu düşündüm yani elimde boş gitmedim ilk defa gittim diye gitmem bı daha zaten
0 oy
(219 puan) tarafından
Haber verdiyse mutlaka yaparım yapamazsam bile gider bakkaldan buskivi bisey alirim çünkü kayinvalidem hep öyle yapar çayın yanına mutlaka bisey ikram eder 
(266 puan) tarafından
Bende öyleuim cnm arkadaş çevremde öyle insan böylelerini görünce şaşırıyor
(219 puan) tarafından
Valla inan bende bekliyorum Bi çay olsun kardeşime gidiyorum yakınız diye yapmiyo ama ne çay ne kahve ayda 1 bazen 2 ayda 1 gidiyorum ama o bana gelince Çayı taze yaparım kahve yaparım evde ne var ne yok mutlaka ikram ederim
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Evet mutlaka birşeyler ikram ederim önceden haber vermişse  tatlı tuzlu falan da yaparım 
(266 puan) tarafından
Onu demek istiyorum cnm yani bide çoluk çocuğu yok dcem fırsatı olmadı durumuda var yani
0 oy
(18,451 puan) tarafından
Haberli gittiyseniz garip. Habersiz gittiyseniz normal. Belki o an evinde ikram edecek biseyi yoktur. 
(266 puan) tarafından
Haber verdik cnm market dibinde desem
(18,451 puan) tarafından
Maddi durumları nasıl peki
(266 puan) tarafından
Kendi evi eşi çalışıyor herşeyi uerindeydi yani
0 oy
(2,061 puan) tarafından
Haberli gelene donatirim durumum gereği,   habersiz gelenede muhakkak ikramda bulunurum. Çay hazır olana Kadar ya bir kek yaparım yada evde olan hazır gıdalardan ikram ederim.
(266 puan) tarafından
Bizde öyleyiz öyle de gördük ailemizden elhamdülillah
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Hem haber etmişse hemde ilk kez gelmişse muhakkak 2 3 çeşit hazır ederim.

Çat kapı gelirse evde birşey olmaz ise de bi şekilde aldırırım çoluğa çocuğa. Elimin altında market bakkal var hep
(266 puan) tarafından
Bizde öyleyiz cnm vala aileden öyle gördük
(1,437 puan) tarafından
Kesinlikle canım
0 oy
(1,402 puan) tarafından
Varsa tabiki edilir ama bende de bazen olmuyor ve ikram edemiyorum  u birazda maddi duruma bağlı genelde evimde bulunmaz öyle şeyler haberim olsa alırım ama Cat kapi gelene bı çok kez ikram edecek bı şey yoktu evde
(266 puan) tarafından
Olabilir cnm haklısın herkesin düşünce yapısı farklı
0 oy
(50,769 puan) tarafından
biskuvi de olsa koyarim da belki alamamistir
(266 puan) tarafından
Olabilir ama bakkal market dibinde ve çocuğu fakan yok yane gidebilir yaoabilir

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 163 göst.
3 Temmuz 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy