0 oy
1,058 göst.
Diğer kategorisinde (266 puan) tarafından
Kizlar bben şimdi komsumla komşuya gittik ilk defa evine gittim yani banami ters geldi bilmiyorum yada kendime göre mi düşünüyorum bem evime biri geldi mi yakın olsun uzak çay kahve yanında her zmn bsy ikram ederim gittik bı çay bı kahve yane bilmiyorum bsy için değil çok şükür herşey var evimde yani aç gözlü hir insan dglim elhamdülillah ama yani şaşırdım önceden söyledik ona geleceğiz diye siz evinize gelen kişiye yabancı olsun yakın olsun illa ikramda bulunur musunuz

39 Cevaplar

0 oy
(4,544 puan) tarafından
Bize ac gelin haa sakin yemek yemeyin diyen tanidigin onumuze bir kase ceviz koymasi :)
-Reklam-
0 oy
(638 puan) tarafından
Yani en azından bu mercimek köftesi yada kurabiye yapsaymis bebeği mi var 
0 oy
(3,457 puan) tarafından

Kesinlikle birşeyler hazırlarim 

0 oy
(14,209 puan) tarafından
Haberleri gitmenşze rağmen bir şey yapmaması garip 
0 oy
(5,989 puan) tarafından

Her gelene cay kahve ikramı yaparız.  Istemezlerse meyve koyarız 

0 oy
(3,815 puan) tarafından
İmkanlar doğrultusunda tercih ,yapılsa iyi olur tabi ama yapilmayinca da dert değil benim için.Siz de haberli de olsa ilk defa tanışmaya gitmişsiniz bir çay kahve sohbeti kadar süre zaten normal bence.Zamana bırakın ayrıca daha yeni komşuluk tanışması yapmışsınız.Size güler yüz gosterdiyse buyur ettiyse biraz da tatlı sohbet olduysa gerisi teferruat..
0 oy
(2,270 puan) tarafından
Çay ve çay yanına ikramlık olmasa da bence kahve yapılmalı yani yapmalıymış
0 oy
(2,133 puan) tarafından
Dün kayınvalidem ve akrabaları gelicekmis bize ama benim bundan haberim yoktu ve bakkal market olmayan bir yerdeyim gitmeyr kalksam 20 dakika ve caddede oturuyuruz zaten aradılar biz geliyorz diye tak kapıda bittiler bizdede puskivit yoktu ama çay vardı çay yaptım yanına meyve koydum ne varsa elma armut üzüm onun arkasından kahve yaptım elimden ne geliyorsa söyledim de zaten puskivit bekliyo gelen bir tatlı bekliyo ama yoktu eşimde isteydi ve birden geldiler yani yine utandım çekindim 
0 oy
(3,018 puan) tarafından
Herkesin fikri adeti bir olmaya bilir ama bende gelene ikram vermeden yollamam
0 oy
(2,164 puan) tarafından
Ben de mutlaka ikramda bulunurum haberim varsa yaparım birkaç çeşit,ani olmussa hazır bisküvi kek vs. Olur. Mesela şimdi poğaça yapıyorum buzluk için. Ne olur ne olmaz diye. Hem ikramda bulunmayı severim hemde bana ikram edilmesini severim yani boş çay çok sevmem :D
0 oy
(5,325 puan) tarafından
Benimde misafirlerim geldi 11 de aradilar gelicez diye 13.30 gibi geldiler hem evi temizleyip hep kek börek yanina bseyler daha hazirladim o komsunuz yapmak istememiş belkide
0 oy
(94 puan) tarafından
Herzaman herkesin evinde birşey olmaz hele çocuklu evlerde alsan da  kalmıyor evet bız ailemizden öyle gördük  ama maâlesef herşey çok pahalı insanlar artik ekmek alamaz durumda ben varsa tabiki eksik etmem birşey ama yoksa da yumurtlayamam hem bi çay bır kahve neyımıze yetmiyor ıkramsa oda ikram 
0 oy
(794 puan) tarafından
Ben ıkram severım etmeyı de yemeyı de evde bulunmaz etmez vs diyenler olmuş ama atla deve değil arkadaşlar misafirlıge gıden gelen kısılee genelde bellıdır mesela ben kendımız ıcın aldıgımız kahve ikramlık vs dolaba yerleştirırım ama kılerde yanı zulada mıtlaka bır poşet ıcınde tatlı tuzlu karısık ikramlık ürünler ve 10 tane falan nescafe bır tane açılmamış Türk kahvesı bulundururum ne olur ne olmaz dıye durur arada yenilerim
0 oy
(2,847 puan) tarafından
Anı gelene bile cay kahve varsa meyve de ikram edilir. Çok abes buldum
0 oy
tarafından
Tabi ki ikram edilir türk adetlerinde bu böyledir. Bi çay, yanına kek vs. Zamanin yoksa hazırlamaya bisküvi koyarsın. İki ihtimal var canım ya gelmenizi istemiyordu bı mesaj vermeye çalıştı. İkinci ihtimal de bu çok normal bir durum. Bazen evinde hiç bişey olmuyo malzemen eksik oluyo vs. Cebinde paran da olmuyor yoksa napsin. Ben çok yaşadım yani cebimde 5 kuruş olmadığı zamanları. Çok şükür ki misafirlerime denk gelmedi hep sevdiğim insanları ikramlarla agirladim . Ve bizde de daha çok yemeğe davet edilir yemeksiz gönderilmez. Ama 1 saatlik oturmaya da gelebilir ona da tatlı kek sarma vs yapilir. 
0 oy
(303 puan) tarafından

Bizdede öyle yapıyoruz  ya öğlen olsa kahve yada çay yapariz kaynanamla ama mutlakada ev yemeği aç birakmiyoruz :)aksam olsa çay ve çerez vs

Ama bence biraz düşünmeden yazdın yane belki parası yoktu almaya onun durumu bilmeyiz 

0 oy
(434 puan) tarafından
Gelen misafir rızkını yer herzaman öncelikle bı kahve yaparım kahvemizi içtikten sonra hemen çay ve yanına birşeyler hazirlarim
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Yapamasam bile gider markettten kuru pasta alır yine de boş göndermem 
0 oy
(673 puan) tarafından
Hic kisme yemek yemeye gitmiyor ama bende mutlaka bise hazırladım habersiz gelecekse kurabiye kek falan yaparım ama haberi ise yemek tatlı kesin yaparım 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 163 göst.
3 Temmuz 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 314 göst.
0 oy
3 cevap 55 göst.
20 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde madens (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 120 göst.

403,543 soru