+1 oy
679 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (12,051 puan) tarafından

image

şunu gecende paylasmistim çocuklara kilo aldirip boy uzatiyomus diye. Bizim kiloya ihtiyacimiz yokda masallah :) dedim bi deniyim guzel biseye benziyo. Ay ben çok sevdim ben bununla bol bol kilo alirim :D sanki yokmus gibi. Bebelerde çok sevdi valla ozellikle kucuk olan annr ben domadim ver diyo :D 20 aylik. Bencede atom gibi gercekten kilo aldirir deneyin gayette saglikli kizlar. Instagramda hastalanmayançocuk sayfasinda gormustum. 

20 Cevaplar

0 oy
(12,051 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

kizlar tarif bu ama ben goz karari koydum herseyini. Az yaptim yerlerse diye devamini yaparim dedim. Kavanoza koyup kapatiyo sobra buzdolabinda sakliyo bitene kadar
(452 puan) tarafından
Chia medir kız
(12,051 puan) tarafından
Bir tohum canim :)) bak netten
(4,452 puan) tarafından
bende bu tarife göre yaptım herseyi çiğ  yaptım tadı acı oldu
-Reklam-
+1 oy
(1,384 puan) tarafından

Yeğenim için yaptık işe yaradı gerçekten.

1 sb badem 
1 sb ceviz
1 sb fındık
1 sb kabak çekirdeği
1 çb susam
1 çb çiya tohumu

Biz bunları robotta çektik üstüne göz kararı tahin ve harnup pekmezi koyduk kıvam alana kadar.

NOT: Yemekten sonra verin, önce verirseniz yemek yemeyebilir. 
(1,438 puan) tarafından
Gerçekten kilo alımı var mı ben kilo alamıyorum kızımda öyle o kadar şey denedim fayda etmedi ona göre yapacağım
(1,384 puan) tarafından
Yeğenim 10 atlıkkem denedik, biraz minyon bir bebekti 700 gram aldı. hastalanmayancocuk Instagram hesabında yorumlara bir bak istersen çok memnun olan var
(1,438 puan) tarafından
Bakayım bi cnm benle kızım anca veriyoruz almıyoruz atom fln herseyi denedim çünkü
(4,452 puan) tarafından
sizin acı olmadı  mi tadı bende yaptım tadı acı oldu  pekmez kattım
(1,384 puan) tarafından
Bizimki güzel oldu gayet, yeğenim bebek olduğu için bal koymadık
0 oy
(676 puan) tarafından
Kız deneyin deneyin demişsin de bir tarifini verseydin bari Bizim de kilo için ihtiyacımız var işe yarar inşallah
(12,051 puan) tarafından
Kiz sabitledim yukariya
0 oy
(1,341 puan) tarafından
Tarif nedir 
(12,051 puan) tarafından
Yukari sabitledim :)
0 oy
(1,438 puan) tarafından
Alayım acil tariffff
(12,051 puan) tarafından
Canim sabitledim yukariya
(1,438 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(8,882 puan) tarafından

Tarifide yazaydin eydiiiii melek görünümlü seren hanim:D

(12,051 puan) tarafından
Ahaha dalga gecme kiz :D sabitledim yukariya
0 oy
(6,144 puan) tarafından
Bu neymiş kizzzzz ınstagram yok bacım bize de tarif ver hayrina
(12,051 puan) tarafından
Canom yukari sabitledim bak
(6,144 puan) tarafından
Ayyy Allah razı olsun canım demiyecem muhakkak yemeyen bebe doğurmuşum sinirlerimi alt üst ediyor sağolsun
0 oy
(919 puan) tarafından

Tarifi Can'ım :D

(12,051 puan) tarafından
Sabitledim canim yukarda :)
0 oy
(452 puan) tarafından
Kız tarifi ne benimkiler zayıf ,boyu kısa sanki
(12,051 puan) tarafından
Sabitledim canim.yukari
0 oy
(122,404 puan) tarafından
baci belcikanyada  bi igne var tam adinj bilmiyomda saglikli bi igne 10 yasina gelen cocuklara aile dr  yapiyo tabi anne baba yap derse ve o igne yilda 10 cm boy uzatiyo zaten cocuk kisaysa dr yapalim diyomus aay ben yapsa kebdimede yaptircam 180 olurum miiss☺️
cpcuklara yaptirrim ben kesin kardesim 196 hani benimkiler 180 olcana 190 olsunlar
(1,438 puan) tarafından
Trde var mi o iğneden sjsjsjs
(12,051 puan) tarafından
Ay kiz yok ya kuzenim 1.95 hic guzel durmuyo bence. 1.83 1.85 hadi uyi brnce daha uzunu çok uzun. Ama bana yapilabilir :D
sanirim turkiyede yok  10 yasdan snr yapiliyo ben yaptircam cocuklarima hani sagliksiz bisi olsa belcika dr asla yapmaz ulkedede oyle bisi durdurmazlar hele  herkez uzun demekki o ignedenmis
(1,438 puan) tarafından
Keşke gelse tr yaa ben kaç doktor gezdim boyum için kimse birsey yapmadı kemik gelişimi gayet normal diyip saldılar boyum 1.50 :(
0 oy
(665 puan) tarafından
Tarifini de yazsaydın bari bizde faydalanırdık.
(12,051 puan) tarafından
Yukarda ya kiz sabitledim
(665 puan) tarafından
Şimdi gördüm :)
0 oy
(105 puan) tarafından
Bebeğimin kilosu iyi de annesi zayıf:)) 23 yaşındayım 48 kiloyuyum ben kendim kulansam uygun mu acaba her gün düzenli mi yapıp yemek lazım ne kadar tüketmek gerekio
(12,051 puan) tarafından
Yap kendin ye canim sanada aldirir bu insallah. Yapinca çok oluuo zaten dolaba koyuyosun kavanozla. Kaşik kaşik ye. Yemeklerden sonra tavsiye ediyo istah kesmesin diye ama alerjiniz yoksa istediginiz kadar yiyebilirsiniz diyo
(105 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim kalkıp yapım bi inşallah aldırır..yemekten sonra çayla yesem olar mi
0 oy
(5,240 puan) tarafından
Bi benim cocugum kilo almadi bunla heralde :( 1 aydir veriyorum bizde bi degisiklik olmadi. 

Ama kilosu boyu iyi zaten ondan mi acaba bilemedim.
(12,051 puan) tarafından
E iyiyse niye dert ediyon bacim :)) ben kilo icin yapmadim tadida hosuma gitti. Ne kadarlik seninki
(5,240 puan) tarafından
Krese gidiyo yedikleri cok besleyici degil o sebeple veriyorum bende. Yani neden kilo almadigini merak ettim. 3 yasinda yasina gore boyu kilosu iyi ama 1 aydir veriyorum hic etki etmedi.
(12,051 puan) tarafından
Benimkilerinde kilolari iyi mesela oglum 4yasinda. Çok uzun zamandir 20 kiloydu. Daha yeni 20.700 olmus
(5,240 puan) tarafından
Yazin 2 ayda 1 kg almisti boyu da 3 cm uzadi. Simdi krese basladi 1 aydir ayni kiloda yetersiz beslendigini dusunuyorum bende. 1 ay verdim kurude bari 100-200 gr alsaydi :)) demek ki okulda hic yemiyo bi aksam yedigiyle duruyodu belki de bu atomu vermesem zayiflayacakti.
(12,051 puan) tarafından
Ben sanmiyorum canim. Benimki herseyi yemesede guzel yiyo yani yedigi seyleri. Meyvesini kuruyemisini falan ama kil9 almadi. 1 sene nerdeyse ayni kiloda durdu. Bence bi donem ayni kaliyolar :) kac kilo boyu kac şuan
(5,240 puan) tarafından
Belki de canim bu zamana kadar iyi almisti. Oyle bende krese baslayinca acaba yemiyo mu diye dusundum. Zaten kendisi yiyen bi cocuk degil ben ittire ittire yediriyorum. Kreste de oyle benim gibi ilgilenmiyolar.
17 kg 100 cm suanda.
(12,051 puan) tarafından
Masallah boyu kilosu guzel canim. Ozelemi gidiyo tam gunmu ogretmenle konus yiyomu yemiyomu. Gecen sene benimkide tam.gun ozele gidiyodu
(5,240 puan) tarafından
Evet canim boyu kilosu iyi. Hep boyleydi ama gecen sene de gitti bu senede gidiyo. Krese gidince gelisimi yavasliyo. Yaz tatilinde evde ben cok dikkat ediyorum guzel kilo aliyo boyu uzuyo.
Ozel krese gidiyo yiyo diyolar ama fazla yemiyo zaten az koyuyolar. Corba ve sebze yemek istemiyomus. Zorlamiyolar. Genele makarna,pilav,yogurt tarzini severek yiyomus. Bi de ikindi ogununu iyi yiyomus atistirmalik ve meyve oluyo genelde.
Siz yedirin dedim ama surekli de benimkiyle ugrasamiyolar. Onlara da bisey diyemiyorum maalsef benim ki boyle ittire ittire yiyo.
Neyse en azindan 1 haftadir evde kahvalti ettiriyorum aksam da iyi yediiryorum. Napayim en fazla bu kadar oluyo.
(12,051 puan) tarafından
O zaman sen destekliyceksin canim mesela kahvaltisini ettir gotur yada en azindan sabah 1 yumurta haşla yoldada olsa yedir derim. Aksamda zaten gyzrl yedirirsin yemegini yogurdunu yatmadanda meyvesini kuruyemisini falan. Hmsonu zaten hep evde sen desteklersin
(5,240 puan) tarafından
Calisiyorum canim. Oyle sabah kahvalti ettirmek kolay olmuyo. 45 dk 1 saatte anca kahvalti ediyo cignemez agzindakini yutmaz. Ama erken kalkiyo genelde ettiriyorum. Yolda falan yemez yani. Dedim ya ben ittire ittire yer. Zor yer. Aksam da tek ogun yer ama iyi yediririm yemegidir yogurdudur. Sonra da bu atomdan veriyorum. Cani isterse meyve veya kuru meyve yer. Zaten 8:30 gibi uyumus oluyo. Cokta yemem firsati olmuyo.
0 oy
(16,577 puan) tarafından
Benim oğlum zayıf ve boyu uzasın istiyorum yapayım ben 
(12,051 puan) tarafından
Insallah faydasi olur canim. Çok guzel toz gibi ogutulurse daha çok faydaliymis bagirsaklarda hemen emiliyomus
0 oy
(9,354 puan) tarafından
Peki ne kdr yiyecek 1 kaşık mi istediği kdr mı ne kdr vermeli günde kaç defa vermeli 
(12,051 puan) tarafından
Ogunlerden sonra diyo canim istah kesmesin diye. 1 tatli kasogi 1 yemek kasigi ne kadar yerse. Gunde 3 defa verin diyo ortalama. Mesela yazanlar vardi sevdi daha çok yemek istiyo. Verebilirsiniz demis icinde zararli birsey yok yedigi kadar yesin ama alerjisi yoksa eger.
(6,067 puan) tarafından
Çok yemesin hiperaktiviteye sebep olur
(12,051 puan) tarafından
Orası aşıkar zaten ama benimkinin kiçı zaten yeri gormuyo hic :D
0 oy
(16,209 puan) tarafından
Postunu favoriye ekledim kalsın silme olur mu 
(12,051 puan) tarafından
Tamam canim
0 oy
(6,067 puan) tarafından

Benim oğlan yemez onu . Görsel olarak biraz değişik :D

(12,051 puan) tarafından
Aynu kurabiye gibi kiz. Istersen sekil ver icjne hurma koy top top yap kurdana batir. Hindistan cevizine bulayan var
(6,067 puan) tarafından
Mantikli . Teşekkürler: )))
0 oy
(726 puan) tarafından
Bende 1 haftadır oğluma yediriyorum çok zayıf yaşıtlarına göre inşallah kilo alır
(12,051 puan) tarafından
Almadimi canim hic daha. Arkadasimin kizi almis 600 700 gram
(726 puan) tarafından
Yemeden önce tartmadım ama dün okulda bakmış kilosuna almış gibi ama ergenlik dönemine adım attı ondan mı bilmiyorum
0 oy
(1,393 puan) tarafından
Bende 10.5 aylık bebeğime yapmak istiyorum malzemeleri almaya usenmezsem. Ama içerisine bal yerine ne koyabilirim acaba, pekmez koymak istemiyorum her sabah cevizle verdiğim için dicem ama bu tarifte de ceviz var ki zaten, pekmez mi koysam ne bir anda yazarken kararım değişti ahahahaha .D.d.d.d
(12,051 puan) tarafından
Evet canim bal yerine pekmez diyo tatlandirmak icin :)
0 oy
(4,452 puan) tarafından
ben yaptım  tadı acı geldi kızım yemedi sen nasıl yaptın  ben tarifte ne dese o
(12,051 puan) tarafından
Nedne aci oldu acaba canim. Ben avcumla 1.5 2 avuc attim kuruyemislerden once onlari cektim doktum kaba. Sonra susamla chiayi cektim doktum. Ustune ekledim iste tahini 3 4 kasik tatli kasigiyla. Sonra tatlanana kadar bal koydum. Guzel oldu valla
(4,452 puan) tarafından
hepsi 1 su  bardağı   ceviz badem  fındık   bide kabak cekirdegi hepsi  çig kuruyemeis susam koydum kıvama alana kadar tahin  yarim çay bardağında pekmez
(12,051 puan) tarafından
Biseyin aci olabilirmi. Cevi, mesela acilanmis falan
(4,452 puan) tarafından
3 kere denedim. cnm üçüde acı oldu farklı yerden  aldim ürünleri yok  sen tarifini  tam yazsana hepsi ölçü  şeklinde

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 384 göst.
13 Şubat 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 284 göst.
26 Şubat 2023 Aile kategorisinde Ecenin annesiii (1,079 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 407 göst.
1 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 532 göst.
25 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Isissuusu (1 puan) tarafından soruldu

403,705 soru

12,095,113 cevap

36,392 kullanıcı

...