+1 oy
573 göst.
Diğer kategorisinde (596 puan) tarafından
Çocuğum üç gündür hastanede yatıyor. Bugün babasına bırakıp eve geldim temizlik yapmaya. Hastaneden çıktıktan sonra uğraşmamak için. Bu arada annemler arabayla iki saat mesafede. Kardeşime gittiler kalmaya. Babam emekli annem çalışmıyor. İsteseler gelip bizde de kalabilirler biz eşimle hastanedeyiz. Her gün fotoğraf atıyor bir yerde geziyorlar. Gezsinler hakkı bir şey demiyorum ama benim zaten kimsem yok yaşadığım şehirde eşimden başka. Elimden geldiğince bakıyorum ilk çocuğum. Mümkün olduğunca evimi temizliyorum. Tabikide anneler beğenmez. Sürekli klima açıktı o yüzden hasta oldu parka çıkıyor dışarı çok çıkardınız o yüzden hasta oldu diyip duruyorlar. İyiligimiz için diyorlar belki ama zoruma gidiyor artık. Ben ister miyim hasta olsun. Birde sürekli evi düzgün temizle, çocuğuna dikkat et diyip duruyor. Neyse bugün aradı ben temizlik yaparken temizlik yapıyorum dedim. Hijyene dikkat etmiyorsunuz iyi temizle dedi. Gerçekten geldi geleneler artık. Yok biz b*k içinde yaşıyoruz bir şey yapmıyoruz dedim. Elimden geleni yapıyorum dedim ağlamaya başladım kapattım telefonu. Sonrasında mesaj attım. Biz çok konuşuyoruz çok taviz veriyoruz o yüzden bu kadar çok kırıcı konuşuyorsunuz suç bizde dedim. Benim eşim sessiz o yüzden bu kadar hesap veriyoruz size dedim. Annanem bu kadar laf söylese size babam ne derdi acaba dedim. Bu arada gerçekten her şeyde istemeden hesap veriyorum. Mesela doktora gidicez resmen önce izin alıyoruz durumundayım. Mesela altın bozdurucaz annem duymasın hemen karışıyor. Başkalarının aileleri de bu kadar karışıyor mu bilmiyorum. Babamla annem bir şey yapmaya karar verdiğinde kimseye laf söyletmezler. Annanem asla karışmaz. İçimde tuttuklarimi yazdım bir anlık sinirle. Gördü cevap vermedi sonrasında aradım açmıyor:(

22 Cevaplar

+7 oy
(3,736 puan) tarafından
Üstüne düşerseniz hatasını anlamayacak ve başa dökeceksiniz. Anne baba hakkı gibi evladın da hakkı var ve siz haklısınız. Kimse çocuğu hasta olsun diye çabalamıyor, destek olacakları yol gösterecekleri yerde bir de sizi suçluyorlar. Evet akıl verebilirler büyükler ama bunun da üslubu olmalı. Sizin de anne baba olduğunuzu unutuyorlar. 
(596 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım bir kere aramıştım bir daha aramadım. Evet çok doğru destek olan yok ama akıl vermeye eleştirmeye gelince en önce geliyorlar
-Reklam-
+1 oy
(4,554 puan) tarafından
Dogrunolani yapmışsın o ev senin o çocuk senin evin içindeki altın vs de senin annen sen sorarsan fikir almak istersen söz sahibi olmalı herşeye karışması doğru değil 
(596 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
+1 oy
(543 puan) tarafından
kaynananlarla durum nasıl? 
(596 puan) tarafından
Kayınvalidem çok sessiz birisi ayda yılda bir konuşuruz telefonu yok. Ne faydaları ne zararları var diyim. Ama anlaşırız gidince falan bir sorunumuz yok. Zaten çok uzaktalar
+1 oy
(687 puan) tarafından
Sen haklısın kırdığın bir şey yok evi b*k değilde evi pislik götürüyor doğru olabilirdi kaba olmaması için...

Annen çok büyük haksız ne demek hâlâ hesap vermek benide sen yetistirdin ondan boyle olmuşum keşke aklını kendinde kullanaydin bana karışana kadar deseydin
(3,736 puan) tarafından
" Aklını kendinde kullansaydın bana karışına kadar " demek kendi evi b.k demekten daha kaba bence ☺️
(687 puan) tarafından
Doğru  Olabilir :)) o açıdan bakmadım
(596 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım arada dayanamayıp diyordum sen çok dikkat ettin de ne oldu kardeşim de bende her ay hastanede yatardik. Hemşireler tanırdı artık. Ama yok anlayan
+1 oy
(10,471 puan) tarafından
Benim esimin ailesi oyledi dua et sen patlamissin esin patlasa nolurdu bi de cunku ben patladim esimde oturdu dinledi sadece bosancam dedim tutturdum zor ikna ettiler evet ana baba hakki odenmez ama bu kadar karisamaz benim ailem su gun oldu tek kelime edemezler 
(596 puan) tarafından
Evet eşim bir şey demiyordu ama son zamanlar o bile 5 seneden sonra çok karışmıyor mu falan diyordu arada bir
(10,471 puan) tarafından
Valla adam iyi sabirliymis yine aynisini onun ailesi yapsa napardin
+1 oy
(4,122 puan) tarafından
Evcilik oynamiyosunuzki
+1 oy
tarafından
Boşuna üzülmüşsun ve fazla detaylı nazik düşünüyorsun. Kim olursa olsun bazen kırılmamak için kiracaksin. Yoksa seni parçalarlar
(596 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
+1 oy
(6,292 puan) tarafından
Keşke hiç aramasaydin annede olsa yerini haddini bilecek herkes
(596 puan) tarafından
Evet o zaman dayanamayıp bir kere aradım sonra pişman oldum
+1 oy
(118 puan) tarafından
Anne baba hakki kadar evlatta var .evladada üff dedirtmeyin diyorlar

Bence aramamaliydiniz 

Simdi hakliyken haksiz durumuna dustunuz
(596 puan) tarafından
Evet öyle oldu biraz :( Dayanamadım bir kere aradım o zaman acaba yanlış mı yaptım diye sonra pişman oldum
0 oy
(2,386 puan) tarafından
Üstüne gitme bu kadar karışmaya hakkı yok benim kaynanam ve kayınpeder böyle ama ne eşim ne ben dinlemeyiz he he der geçeriz boşver üstüne gitme 
(596 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(1,114 puan) tarafından
Valla annemler senden daha yakın 45dkka anneme ilk bebeğime 14aylik o vakfı gel bizde bak diyorum buraya getir diyor diğer bebeğimde 2 aylikonla hastanede kaldım birgece bize gel bak dedim halde boş evde napcam ben dedi o an anladım o kapıdan çıkınca bitiyo anende olsa eskisi gibi deilim eşimin kafası git gellli olduğu için gidip geliyor bana kalsa ben gidemem öz anam ama gidmek istemem
(596 puan) tarafından
Gerçekten öyle evlenip gidince bir daha eskisi gibi olmuyor
0 oy
(3,853 puan) tarafından
Yazdiktan sonra neden aradin ki. Haklisin. Ben ailemi karistirtmam. Sonucta benim esim var. Artik onceligim kendi ailem. Hasta da olsa bana saticaksam da bana. Ben o seti zaten evlenmeden oncede koydugum icin karismazlar. Hos benimkiler karismayi sevmez. Fikri varsa der yoksa azarlamaz. Esimde ailesine karsi ayni benim gibi. Bence yazman bi yerde iyi olmus. Kirilacak biri varsa burda sensin. Cocugun hasta kalkip gelebilirler. Benim ailem gelmeyip gezse ben direk lafimi soylerdim. 
(596 puan) tarafından
İyileştikten sonra geliriz diyorlar. O zaman bana ne faydası olacak, gelmeseler de farketmez o zaman. Şimdi ihtiyacım var insana. Ev zaten boş bir çorba bile yapsa o kadar makbule geçerdi ki
(3,853 puan) tarafından
Evet cok haklisin. Acikcasi zora gelemediklerinden iyilestikten sonra diyolar.
0 oy
(2,944 puan) tarafından
Haklıyken ne diye ariyorsun ki. 
(596 puan) tarafından
Ah işte o zaman yanlış mı yaptim dedim buraya yazmak sonradan aklıma geldi fikir almak. Bir kere aradım sadece ama pişman oldum sonrada
0 oy
(519 puan) tarafından
Ben bir aydan geçti konuşmuyorum sebepte hasta olmuş safra kesesinde tas varmış cuma günüydü akşam abim aramıştı yarın hastaneye götürün bizimde iki günlük iş var ben hamileyim 3 yaşında kızım var eşim işleri bitirmeye çalışıyor isler yetişmiyor diye dedim abi iki gün işimiz var hem hafta sonu pazartesi götürelim dedim o tavır yaptı kapattı ertesi gün annemi aradım 3 kere açmadı abimi aradım yine tartıştık annem sonra açtı çok kotuysen ben götüreyim dedim sen nasıl goturcen çocuk ne olcak filan dedi siz işinize bakın diye trip attı sonra yine aradım dedim tamam öğleden sonra eşim calismicak götürelim özele filan abime de para bıraksın yok işi yoğun yok bağırır diye laf etti iş gormezsiniz zaten diye laf etti ya eşim babam parmağı koptu ameliyatboldu adam bir hafta kal dedi ama bunlar ne yaptı yine aynı şeyi adama laf sokuyor iş ucundan tutmaz diye sofra başında zar zor ikna edip götürmüştüm bayramlarda kontrole gidince kal yardım et diyen adam hep kötü oldu bende arayıp sormadım o da sormuyor artık anneler bazen gerçekten halden anlamaz oluyorlar şimdi ameliyat olmuş eşimde göndermiyor kendide gitmiyor kendim gidebilecek gibi değilim olduğum yerde otobüs dolmuş bile gecmiye eşim ilçeye götürürse öyle gidebiliyorum ki 3 yaş çocuk 34 haftalık gebelik çok zor olcak benim için o yüzden gidemedim ama şimdi benden daha kötüsü yoktur temelli düşman olmuşlardır zaten eşimin iş leri çok yoğun doğuma kadar yetiştireyim diye uğraşıyor 
0 oy
(2,870 puan) tarafından
Bazen anne de olsa başkası da anlaması gerek bazı şeyleri. Hiç üzülme, önemli olan çocuğun sağlığı başka şeylere kafayı takma ❤️ bu arada kırıcı konuşmamışsin olanı söylemişsin 
(596 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(4,545 puan) tarafından
Sen çocukken hic hasta olmamismisin sana 4/4luk bakmis demekki
(596 puan) tarafından
Nerdee, her ay abartmıyorum her ay ya kardeşim ya ben hastanede yatiyorduk, hemşireler gene mi geldin diyordu artık
0 oy
(379 puan) tarafından
Bu kadar evin içine karışıp bide beğenmeyip sürekli eleştiriyosa annen bile olsa bir yerde dayanamıyorsun işte. Şimdilik arama bence canım düşünsün taşınsın o da bence anlayacak hatasını biraz zaman tanı. Benim annem de hiç karışmaz mesela öyle yiyin için gezin der, temizlik yapıyorum desem çok yorma kendini yavaş yavaş yap der. Haklısın bence inşallah daha güzel olur herşey bundan sonra sizin için 
(596 puan) tarafından
İnşallah canım çok teşekkür ederim
0 oy
(602 puan) tarafından
En iyisini yapmışsın canım ne anne nede kaynana evinin içine sana eşine ve çocuğuna karışamaz sakın arayıp da bak ben haklıyım o yüzden arıyor mesajı verme bırak kendisi arayıp özrünü dilesin 
0 oy
(50,771 puan) tarafından
arama sende anne de olsa durmasi gerektigi yeri bilmeli gecmis olsun bu arada 
0 oy
(1,625 puan) tarafından
Evlilik iki kişi arasında olur canım üçüncü kişi olmamalı 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 550 göst.
26 Ocak 2023 Aile kategorisinde busra.b (113 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 246 göst.