0 oy
280 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (649 puan) tarafından
Yaprak sarması yapıyorum etli veya zeytinyağlı ikiside aynı oluyor üzeri kuruyor ve kararıyor piştikten sonra neden oluyor anlamıyorum. Sizin bi fikriniz varmı acaba

17 Cevaplar

+2 oy
(5,500 puan) tarafından
Ben yapağı sarınca üstüne yaprakla kapliyorum taşını yada tabak koyuyorum kararma olmuyor 
tarafından
Tam yazacaktım yorumu görünce tekrar yazmaya gerek yok dedim ben de böyle yaparım kurumaz kararmaz ama kurusa bule ben o üstte kuruyana altta yanana bayılıyorum ya :)
(5,500 puan) tarafından
:)) bende severim yaprak olsun yeterli :)
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Kapak kapatmıyor musun canım sarma tasi faln
(649 puan) tarafından
Yapıyorum canim
tarafından
Kuzum suyunu fazla koy ozaman sarmaları geçecek derecede koyuyorum hatta biraz daha geçiriyorum en kısık ateşte 1 saat falan kendi kendine pişiriyor yüksek atesde iyi olmuyor bence :)
(649 puan) tarafından
Tşk ederim
+1 oy
(2,086 puan) tarafından
Onları bana gönder bayılırım üstte kuruyana altina yapışana
(768 puan) tarafından
Bende ❤️
+1 oy
(3,835 puan) tarafından
Az mi su döküyon acaba
(649 puan) tarafından
Siz ne kadar koyuyorsunuz
+1 oy
(768 puan) tarafından
Suyu tepesine kadar çıkmıyor ya, ondan
(649 puan) tarafından
Siz ne kadar koyuyorsunuz
(768 puan) tarafından
Yarısına kadar falan koyuyorum kaynarken üste kadar çıkıyor ama yine de en üstü siyah oluyor ama bana göre sorun değil
+1 oy
(2,062 puan) tarafından
Üzerine yaprak koyun 
(649 puan) tarafından
Koydum yinede oluyor
+1 oy
(5,745 puan) tarafından

annem ustune sarilmamais yaprak seriyor piserken bi de tabak koyuyo limon dilimleriyle. sarma sicakken de acmio o yapraklari yoksa kuruyup kararaio pisip ilidiktan sonra acio. tada sicakken sarma alacaksa icinden geri ortuyo o yapraklari . yorgan gibi ortuo yani:) ama sicakken tabaga koyup yiyecegimiz bile karario. o yuzden ilininca koyar tabaga

+1 oy
(782 puan) tarafından

Bende özellikle o kararmış kuru olanları seviyorum.Allta olan sarma dolma lapa gibi gelir hep üsttekileri toplarım kendl tabağıma:)

+1 oy
(291 puan) tarafından
Zeytin yagini inmeye yakin uzerine dokun ve suyunh birazcik geckin koyun yapraklarin uzerini kapatsin birde uzerinw ben tabak kapattirim 
+1 oy
(12,656 puan) tarafından
Üzerine yaprak kapat kapağını soğuyunca aç
+1 oy
(3,852 puan) tarafından

Tencerenin kapağını azıcık açık bırakıyorum ki üstü güzel kurusun :D

(782 puan) tarafından
Ahahasj bu ben.Geçen bi tarif gördüm fırına atıyodu sarmayı kuruydu üstü kararmıştı da acaba bende mi öyle yapsam dedim.
+1 oy
(796 puan) tarafından
Pişirirken üstüne biraz zeytinyağı gezdirin kurumaz hemde parıl parıl parlar :)
+1 oy
(4,692 puan) tarafından

Canım sarma yağı sever yağı bol olacak üstü basa su olacak yaprakla üstünü kapataksin bide yaprak taşı veya porselen tabak kapatcaksin bnde daha yeni sardım pismede

image

0 oy
(733 puan) tarafından
Zeytinyağı gezdir tencerenin en üst kısmına
(649 puan) tarafından
Piştikten sonrami
(733 puan) tarafından
Hayır, sarmalari tencereye dizdikten sonra en üst tabakaya zeytinyağı gezdirip sonra suyunu ekleyip sarma taşını koyup pişirin o zaman kuruma olmuyor hatta parlak oluyor
0 oy
(66 puan) tarafından
Sıcak açma canım soğuduktan sonra kapağını ac
0 oy
(1 puan) tarafından
Özellikle yaprak sarması soğumadan kapağını açarsanız kurur. Soguyana kadar kapak hiç açılmaz. Pişirirken üzerine yaprakla kapatmaniz gerekiyor.
0 oy
(727 puan) tarafından
Tabak yada dolma tadı koyuyorum hiç kararmadı üstüne yaprakda örtebilirsin

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 2,167 göst.
8 Eylül 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Guldnz&14 (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 211 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ulkemdeyabancistmyrm (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 98 göst.
25 Ağustos 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Neyla (403 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 87 göst.
5 Ağustos 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Neyla (403 puan) tarafından soruldu

404,803 soru

12,126,315 cevap

36,488 kullanıcı

...