0 oy
366 göst.
Diğer kategorisinde (992 puan) tarafından
Dünden sonra cok da şaşırmadım ayrıntıya girmicem neyse yemek yaptım eşim hiç iştahlı yemiyor sormadım çünkü hep böyle yiyor yemegi sevdiremedim asla sonra durdu durdu Gülerek hem kırmak istemiyorum hem de demeden edemiyorum ama yemeklerinin hiç tadı yok yaa dedi şöyle bi mahcup baktı hc bişey demedim sinir etti aslında beni normalde hiç susmam bu sefer sadece sustum var mı aranızda böyle kocası olan

16 Cevaplar

+1 oy
(82 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Benim kocanın da yemekle arası yok yaşamak için yiyor sadece ve çok seçici Vedat milor sanki her yemeğe yorum yapar diyet yapar gibi yemek yer üç kaşık ondan üç kaşık bundan ayiklar tabağın içindekileri bende hep ona sorarim nasıl yapmam gerektiğini o nasıl istiyorsa öyle yapmaya çalışırim ozman soyleyecek bişey bulamıyor sende sor ona neyi eksik de nasıl olması gerekiyor de ne bileyim evet can sıkıcı bı durum ama orta yolu bulursunuz belki sonunda . .mesela kıymalı patates yaptım diyelim patates in içinde kıyma ne alaka der sanki ben uydurmusum da yapmışım gibi burun kivirir halbuki o yemeğin bı adı var kıymalı patates oturtma. Yani erkekler evde kendilerini padişah gibi konumlandirdiklari için patavatsızlasiyorlar çok da bisey beklememek gerek :) sen sor nasıl istediğini öyle yap daha da bişey derse senin ağzının tadi kaçmış dersin
(992 puan) tarafından
Ay bu resmen benim eşim olmayan bi yemek yapiyormusum gibi davranır baya oldu tavuklu pilav yaptım ama ditmedim küçük kupler halinde kestim böyle pilav mi olur diyor özelikle patates kiyma konusuna gelirsek tepkiler yorumlar bile aynı sorduğumda da bisey diyemez nasıl istediğini o da bilmiyor çünkü 3 kaşık ye seç seç ye kafayı yiyesim geliyor bazen... sadece ekmek arasını çok sefer fakir ruh nolucak neyse kibris tatlısı yaparım ıslak kek yaparım ne bilim canımın çektiği çikolatalı sütlü tarifleri yaparım çayın yanına der ki mama gibi yapiyon ben kuru kek seviyom abi zaten sütlü şeyler löp olur ağzının tadını bilmiyor hayatında annesi kuru kekten ve irmikten başka bisey yapmadığı için damak tadı yok adamda
(82 puan) tarafından
Heh sonda dediğin gibi kayınvalidem den ne gördüyse işte koca karı usulü yemiş hep ben bişey yapınca b.k yemiş gibi davranıyor :DD
-Reklam-
+5 oy
(1,694 puan) tarafından
Bence eşin elinden geleni yapmış kırıcı olmamak için. Alıştığı bir damak tadı var muhtemelen, onu bulamıyor. Üzülürsün ister istemez ama eşine yüklenme güzelce söylemiş bence. 
(992 puan) tarafından
Buna kesinlikle katılıyorum sebzeli Bulgur pilavı yaptım pilavın tadı bu değil ki farklı bisey katıyorsun bence diyor (annesi sulu yal gibi yapıyor orijinalini yiyince damak da bi sorguluyor tabi ) şaka bi yana annesinin eline alışkın tabi orda da yediği yemekler sayılı
(1,694 puan) tarafından
Bir gün birlikte girin mutfağa, beklentisini anlarsın. Bulgur pilavı da gerçekten sebzesiz güzel olmaz be :)
(5,318 puan) tarafından
Bazi yorelerde bulgur pilavi sulu yapilir. Hatta sulu goz denir. Yoresel bi yemektir. Kaynar suyun icine koyulir bulgur suyu cekilerek pisirilir. Pistikten sonra erimis tereyagi koyulur. Et ve kemik suyuyla yapilirsa daha lezzetli olur. Belki esiniz bu tada alismistir.
Sebzeli yapinca degisik gelmis olabilir.
(2,884 puan) tarafından
Bizde bulgur pilavını sulu yaparız :D kuru bulgur pilavı bize saman gibi gelir hatta iş yerinde  kuru çıkınca eşim yemiyormuş
(5,318 puan) tarafından
Bizde kuru olani sevmeyiz. Hafif sulu etli ve tereyagli olacak bizim ki. Bi de zaten bulgur dinlendikce suyunu cekiyo.
+1 oy
(15,384 puan) tarafından
Evliliğin ilk zamanları benim kocamda yemeklere hep bir kulp bulurdu. Üstelik seninki gibi kibarda değildi. Şimdi ben onun damak tadına alıştım, oda benim el lezzetine alişti. Ne yapsam severek yiyor. 
(992 puan) tarafından
4 sene oldu daha kaç sene geçmesi lazım annesine gidince de aynı muhabbet sıkıntı var ya bilmiyorum
(15,384 puan) tarafından
Bak benimkinin annesi hayatta değil buna rağmen benimle ilk zamanlar annemin yemekleri gibi olmuyor diye tartışıyordu. Dün akşam yemek yerken ayni annemin yaptığı gibi olmuş diyor. Aslinda annesinin yaptiği gibi değil ama alışkanlığı değişti. Biz 12 senelik evliyiz belki 10 yılda zor kabullendi bazi şeyleri.
+1 oy
(6,520 puan) tarafından
Kayinpederim öyledir. Aynı evdeyiz . Duymazliktsn gelirim. 
+1 oy
(1,031 puan) tarafından
Adam kırıcı olmamak için elinden geleni yapmış.
+1 oy
(5,142 puan) tarafından
Biz tuzda problem yasariz babam tansiyon hastasi yemege tuz katmaz annem herkes kendi tabagina kadar bendeki o alıskanlikta devam ediyor unutuyorum katmayi bir soyledi iki soyledi bakti hala ayni o da tabagina tuz ekliyor artik :) yemek konusunda asla suda guzel olmamıs  demez ben degisik salata yaparim bazen mesela borulce salatası patlican salatasi falan esim o tarz seyleri sevmez kendine yap ben böyle sevmiyorum der
0 oy
(2,884 puan) tarafından
Her kadının el lezzeti farklıdır. Bazılarında hiç yoktur.  Yıllardır yiyip de şimdi mi kafasına düşmüş. Eşim hiç öyle demez hatta annesine yemek soracsğımda sorma o beceremiyor der.
(992 puan) tarafından
4 senedir zaten hiç iştahla yiyen birisi değil ya insanın sevdiği yemek olmaz mı soruyorum düşünüyor yok bilmiyorum ki diyor annesinin evnde de boyle
(2,884 puan) tarafından
O zaman eşinden kaynaklı bu başkasının yemeği sevse seninkini sevmese senden kaynaklı derim de olay tamamen eşinden
0 oy
(1,838 puan) tarafından
Bunu benim 4 yaş oğlum yapıyor 

Yesene oğlum yemeğini diyorum 

Tadı yok anne diyor eşimde dalga geçiyor hemen :))
(992 puan) tarafından
4 yaşında olabilir mi eşim hahahah
(1,838 puan) tarafından
Erkeklerin gelişimi geriden geliyor olabilir bacım sjsjj
0 oy
(6,791 puan) tarafından
Bunda sinir olacak birşey yok ki herkesin el lezzeti bir değil o lezzeti tutturmak bir değil ilk zamanlar bende çok lezzetli yemekler yapmıyordum kayınvalidem de beni kirilcak diye ya kendisi yapardı ya da görümcem yapardı sonra sonra alıştım nerde hata yaptığıma dikkat ettim belki de damak zevkiniz bir değil buda eşin için tatsız bı yemek demek o yüzden canını sıkma sor eşine nasıl olmuyo neyi eksik ya da neyi fazla diye 
(992 puan) tarafından
Evet eşimle kesinlikle zıt yemek kültürüyüz ben Karadeniz yesillikleri bol yemekler o ise iç Anadolu etli bol çeşitli bi sofra istiyor
(6,791 puan) tarafından
Buda sizin için bı sıkıntı olabiliyo canım şuan en fazla 15 dk önce eşim yaptığım taze fasulyeyi beğenmediğini söyledi :D bende ona deseydin başka birşey yapardım neden demedin diye cevap verdim :D
0 oy
(1,652 puan) tarafından
Benimki öyle değil benimde elimin ayarı yok bu aralar gene sjsj
(992 puan) tarafından
Nasıl elinin ayari yok anlamadim
(1,652 puan) tarafından
Tuz ya az olur ya çok olur bi ara düzene koydum ama bu aralar tekrar başladım
0 oy
(4,619 puan) tarafından
Kırıcı söylememiş yağını değiştir baharat kullanımını eşin nasıl seviyorsa birde öyle ayarla bakalım baktın yine böyle diyor ben elimden geleni yaptım sen yemeği yap ev işlerini yap ben çalışayım de birde sen benim damak zevkine göre ayarlamaya çalış böyle deneyelim de
0 oy
(4,728 puan) tarafından
Canım b m 25 yıllık evliyim ilk zamanlar evet öyle oluyor şimdi benim eşim annesi yok kardeşi de dahil olmak üzere kismenin elinden açıdan öleceğini de bilse yemek yemez asla yemez yiyemiyorum der mesela annemlere gideriz ben önden giderim yemek yaparım iş yerinde bile yemez evden götürür hep der sana bişey olsa ben naparim der bende derim alışırsın alışırsın bana nasıl alistiysan
0 oy
(2,790 puan) tarafından
Bu şekilde soylediyse bence kırıcı olmamaya çalışmış 

Normal bi şekilde söylemiş yani 

Bazen eşimde beğenmez olabilir der geçerim 

Uzatacak bi mevzu değil her yemegimizi beğenmek zorunda da degiller
0 oy
(2,370 puan) tarafından
İlk başlarda normal. Biz ilk evlendiğiniz zamanlarda aşırı fark ediyordu eşim. Her şeye kulp bulurdum, çok acı, şöyle böyle diye. Çünkü kaynanam neredeyse hiç baharat kullanmaz, hiç alışmamış damağı baharatlara. Ama 2 buçuk sene oldu şimdi çoğu yaptığıma bayılır, bazen olmuyor hamur işinde pek iyi değilim  çünkü onu da çok yapmıyorum artık. Zaten birinin yanında da dese Nur güzel yemek yapamıyor diye dalga geçerler, evlendiğimizden beri 20 kilo aldı, arada ben diyorum annen sana bakamıyormuş diye
0 oy
(44 puan) tarafından
7 senelik evliyim, evlenirken yemek yapmayı bilmiyordum evlendikten sonra öğrendim. Ben kendi yaptığım yemekleri hiçbir zaman lezzetli bulmuyorum mesela, kendim yaptığım için mi bilmiyorum ama başkasının hazırladığı yaptığı yemek bana daha lezzetli geliyor. Ama eşim şu 7 yıllık sürede hiç eleştiri yapmadı, beğenmediği şeyler illaki olmuştur ama asla söylemedi. Hatta ben hep diyorum yemek güzel olmamış diye, yoo çok güzel diyip yiyor. Ama eminim beğenmediği zaman da oluyordur, ha kızamam da olabilir ama bu durumu bana hiç yansıtmıyor. Aksine sürekli yaptığım yemekleri övüyor, çok güzel yemek yapıyorsun der. 

Ben böyle bir durum yaşamadım ama şu garibime gitti anlattığınız şeyde, yani eşiniz 1 kere bile mi yemek sevmedi. Her gün yemek yapıyorsunuz illa bir tanesi damak tadına uymalı ya makarna yapsanız bile onu iştahla yemiş olması lazım açken. O garibime gitti benim. Ama sizi kırmayarak söylemeye çalışmış bir şey diyemem fakat insanın 1 günde mi yediği şeyden tatmin olmaz? Ben kendi yaptığım yemeği beğenmiyorum ama arada lezzetli güzel geldiği de oluyor. Acaba eşinizin standartları mı çok yüksek? Dışarıda, lokantada, misafirlikte yemek yerken nasıl yine aynı iştahsız mı? Bir de ne kadar kötü yemek yapabilirsiniz ben kötü yemek yaptığınıza inanmıyorum. Eşinizin damak tadında bence bir problem var ya da standartları aşırı yüksek
(992 puan) tarafından
Lokantada yemek yemez sabah kahvaltısını verme akşam da önüne bisey koyma niye koymadın demez yaşamak için yemek yiyor resmen yumurta havlaması sever çay kaşığıyla yer elimden geldiğince güzel yapmaya çalışıyorum hiçbir şey yapmasam internetten değişik tarifler bakıp yapıyorum ona da ben uydurmuşum gibi tepkiler veriyor makarnadan bile lezzet bulamıyor çok çok nadir işte sac yemeklerinde falan oo güzel olmuş der o kadar
(44 puan) tarafından
Üzgünüm problem eşinizde. Takılmayın he deyin geçin, sizlik hiçbir problem yok kendinizi de üzmeyin. Eşinizin yemek ile ilişkisinde bir problem var.
0 oy
(684 puan) tarafından

Kız benimki de beğenmez ama kim yese el lezzetin var derler. Gerçekten yemek yapsam güzel yaparım (çorba hariç :'(

Ama ona gelince illa bişey bulur bende ister ye ister yeme diyorum. Düşün dün kısır yaptım ilk defa hadi bugünde böyle olsun dedim kısır cacık yeşillik üzüm herşey vardı. Bana iki yumurta kirsana dedi hiç kendimi üzmedim çocuk değil banane. Ben yedim doydum kalktım olay bu. 

Bazen diyor ben ayırt etmem ama et tavuk balık olmasa seçicilik yapar davarr

(992 puan) tarafından
Benim bi tek corbalarimı çok severek yer başka da bisey yok
(684 puan) tarafından
Takma kafana canım sende bak tam olarak ne sever nasıl baharatlli yemek mi yoksa sade yemek mi seviyor ona göre yaparsın.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 572 göst.
2 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 512 göst.
25 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde WhiteSwaN (14,695 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 139 göst.
20 Nisan 2024 Diğer kategorisinde 1bebekannesi (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 292 göst.
5 Aralık 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,631 soru

12,153,533 cevap

36,579 kullanıcı

...