+1 oy
112 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (697 puan) tarafından
Merhaba güzel kadinlar.  Bebeğim 8 mart doğumlu.  7ay 6 günlük.     Çogu tadimlari yaptık.  Şuan günlük olarak soyle veriyorum.    Elma ayva irmik bunlardan pure yapiyorum.  Mesela öğlen gibi yarım çay bardagi kadar veriyorum.  Akşam da çorba içine patates iciriyorum.  Her gün meyve püresi veriyorum birde yemek veriyorum.   Yani ben bi düzen olusturamiyorum baska neler verilir ne yapilir.  Hem meme hem mama olarak besleniyor Bebeğim.   

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Canim bebek daha cok kucuk bi duzene ihtiysci yok ki meyve yiyo sebze yiyo zaten asil gidasi meme mama zaten var doyuyuodur ds yeterlidirde merak etme 8 ayini doldursun 9 a dogru ogunleri oturtman lazim ama sen butun sebzeleri meyveleri tattirmaya calis alissin 3 gun kuralini taparsan cok iyi olur ha yasak olan seylere dikkat et ama cilek kivi patlican bal gibi gibi yasak seyler var onlari verme 1 yasa kadar 
(697 puan) tarafından
Evet biliyorum zaten şuan tadimlik olarak veriyorum karnına doyuracak kadar yedirmoyorum. Evet yasakli olanlari vermiyorum.  Teşekkür ederim
tarafından
Birazda kahvalti da yiyecek seyler tattir mesela peynir salatalik zeytin avokado bebe biskuvisi yapabilirsin l falan bunlari tanitinca 8 9 aylik olunca da siz sofraya oturdukca ona da az az verirsiniz gunluk ogun olarak da oglen bi corba verirsin mesela aksam etli bi swbze yemegi yaparsin ona tuzsuz salcasiz yogurtla yediririsin ogun olmus olur
-Reklam-
+1 oy
(354 puan) tarafından
6. Ayda mı başladınız ek gıdaya ?

Sürekli püre vermen sağlıklı değil böyle devam edersen bebek pütürlü yemekleri kabul etmez patates veya pişmiş sebze verirken tatlı catalıyla damağında ezebileceği bir kıvamda vermen lazım ki çiğnemeyi öğrensin. Benim bebeğim 8 ayına girmeden pirinç bulgur bebek kuskusu vermeye başladım. Erken dersen de erken değil çünkü bebeklerin 9 ayına girdiklerinde bir öğünde karnını doyuracak kadar yemesi gerekiyor. 9 aydan sonra anne sütü ana öğün değil ara öğün olarak verilmesi gerekiyor. Başlangıçta evde mayaladığın yoğurdun içine kırık pirinç kaynatıp koyabilirsin çok sert olmayacak şekilde, birde her gün meyve vermen çok iyi ama ilk öğünü meyveyle başlarsan sebze yemeklerini yemek istemeyebilir. İrmik bebek unu bunları kullanmanı önermiyorum zaten dediğim gibi püre vermeye başlarsan bunlara gerek kalmayacak.
(697 puan) tarafından
Hayır 5. Ayda başladım.   Patatesi falan çatalla eziyorum.   Anladım canım ben meyveyi aksamlayin vereyim o zman.
0 oy
tarafından

Pirinç unundan çorba yapıyorum. Kabak çorbası yaptım. Bebek tarhanasi veriyorum mesela . Bide yumurta sarısı veriyorum 

(697 puan) tarafından
Ya yumurta Ilk defa denedim gogus kafesinde küçük küçük noktalar belirdi acaba alerjimi diye kestim vermeyi.
tarafından
Bende öyle bisi olmadı.
0 oy
(697 puan) tarafından
Başka yorum yokmu
0 oy
(12,832 puan) tarafından

Benim kızım da 4 Mart da dogacakti 20 ocakta doğdu ben ek gıdaya biraz geç başladım o sebepten Dr o şekilde uygun gördü ben şu şekilde veriyorum canım belki sanada fikir olur 

Sabah 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne karıştırıp yediriyorum 1 çay kasigi pekmez içiyor 2 saat sonra falan 2 kaşık yoğurt yediriyorum öğlen çorba içer ya da meyve püresi yaparım bende ama irmiksiz akşam da bizle sofraya oturur bizim yediklerimizden ya da çorbası bişeyi olur illaki ve bu öğünler dışında emiyor da bizim kız birazcık tosbik diye muhallebi vs yapamıyorum sen bebek muhalkebisi vs de yapabilirsin 

(697 puan) tarafından
Anladim canım.  Saglikla buyut bebeğini.  Dişleri çıktımi bizimki hala patlamadi
(12,832 puan) tarafından
Çıktı canım 8 aya 1 hafta kala patlattı şükür gelir sizinde eli kulağında :))

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 626 göst.
0 oy
1 cevap 127 göst.
0 oy
1 cevap 102 göst.

411,105 soru

12,374,125 cevap

42,686 kullanıcı

Kategoriler

...