0 oy
594 göst.
Diğer kategorisinde (325 puan) tarafından
Kaç yıllık evlisiniz ve kaç yıllık kiracisiniz ben 9 yıldır evliyim 9 yıldır kiraciyim artık bı evim olsun istiyorum nasıl alınır ki bu devirde ucuyo ev fiyatlari

33 Cevaplar

+2 oy
(10,070 puan) tarafından
10 yıldır kiraciyim babaevinde kiracı nedir nasıl bir duygu bilmezdim 
-Reklam-
0 oy
(1,366 puan) tarafından
Keşke zamanımda krediye girseydiniz 10 senelik falan.Bu devirde ev almak çok zor.Zamanında yapanlar alabiliyor genelde
(325 puan) tarafından
Maalesef eşimin net bı geliri yoktu Cesaret edemedik şimdide kredilere yanasilmiyor
(1,366 puan) tarafından
Kredi faizleri çok fazla 1 milyona neredeyse 2 buçuk geri dönüşü.
(446 puan) tarafından
Ama kuzum kredıyle alınan evın hayrı olmaz kı  kredı büyük günah degıl mı
(1,132 puan) tarafından
Krediyle alınan evin Hayri olmaz nasıl bir genelleme Allah aşkina ne yapsın insanlar o kadar parayı nasıl toparlayıp alsınlar .kim kime 10 yıl vadeli borç veriyor yada herkesin çevresinde o kadar para verebilecek birisi varmı .Herkes aileden yardimmi görüyor ki ev alsın .Sokaga çıksan evlerin yüzde 90 i krediyle alınmış hayrını görmüyor mu insanlar sizce .Gayette herkes sefasını sürüyor valla işin dini boyutunu diğer tarafta düşünür herkes günümüz şartları mecbur kılıyor .Bu işin günahı da vebali de insanlara bir ev dahi alamayacak duruma getiren yönetenlere olsun bir zahmet .
(2,091 puan) tarafından
1 milyon geri dönüşü 2.5 değil 5 milyonu buluyor o hangi banka bende çekeyim
(446 puan) tarafından
Emınecım bu acıklamayı bana yapma Allah'a yaparsın  beni hıc ılgelendırmıyor  sadece faız çok günah  en büyük günahlardan biri
(446 puan) tarafından
Allah verebiliyorsanız hesabını ne mutlu size ben aciz bı kulum
(1,132 puan) tarafından
Herkesin faiz hassasiyeti yok post sahibi de düzenli gelir olmadığı için kredi ile alamamış yani zamaninda .Günah olduğunu hepimiz biliyoruz ama herkes aynı hassasiyette değil  ve bir yerde insanlar sıkışıp kalıyor çareyi bankalarda buluyor.Artik gerisi Allah ile kul arasına kalmış .
(446 puan) tarafından
Bende faıze gırmedım evsız kalmayı tercıh ettım 300 bın eksıgim var  ama dedım kı o bir tarafta bir evım olsun
(1,132 puan) tarafından
Keşke ev almak isteyen herkes sizin kadar toparlayabilse o kadar para .açık kalan bir şekilde tamamlanır .ama dediğim gibi işin günahını sevabını herkes biliyor ama aynı hassasiyette olmuyor faize karşı .keşke mecbur kalmasalar insanlar TOKİ gibi sistemle ev sahibi olsa herkes .mesela bize maasimiz yüksek diye TOKİ den ev çıkmıyor karı koca memuruz engel oluyor . ama bankadan da yeterli kredi çıkmıyor yani öyle yada böyle ev alma şansım olmuyor.ama benim 24 bin maaşla çalışan abime TOKİ'den ev çıktı ve şuan ev sahibi oldu evini teslim aldı .onun evine giren para bizimkinin 4 TE birinden az .kredi ile ev alma şansı yoktu zaten odeyemezdi hani kredi cekmem günah kafasında da değildi çıksa çekerdi zaten .Ama biz her ay 100 bin üzeri kazanıp 27 bin kira aidat ödüyoruz ve ev alma şansımız yok .Benim yine tuzum kuru ailemden yüklü miktar toprak kaldi miras istesem satar 10 ev alırım ama toprak daha değerli benim için .istiyorum ki kendi kazancimizla da bir şeyler alalim boşa gitmesin ama olmuyor 4 sene önce evlendik evlendigimizde zaten herşey ucmustu öyle kaldık . Yani inan ki çok canım sıkılıyor ülkenin bu haline resmen birşeyler sahibi olma hakkımız elimizden alındı bizlere yazık günah değil mi herşeyi öbür tarafa mi birakalim bu dünyada da hakkımız olana sahip olmaliyiz diye düşünüyorum
(446 puan) tarafından
Senın esınle 100 bın üzeri gelırın  varsa kredi neden çıkmıyor kara lıstede falan mısınız   memur maası 40 bın ıkınızden biri düz memur degıl o zaman  .

E sana madem toprak kaldıysa  ve sen 10 ev alabılck sevıyedeyse 1 daire en kötü 2 mılyon olsa     senın arazı 20 mılyon edıyor   e 20 mılyonluk arazıye sahip olana nasıl kredı çıkmıyor  siz kime ne anlatıyosunuz
(2,091 puan) tarafından
Sizin geliriniz varsa zaten üstünüzde mülk toprak vs varsa zaten TOKİ çıkmaz TOKİ adı üstünde dar gelirli vatandaşa çıkıyor...
(446 puan) tarafından
10 daire alacak arazın var ama tokıye basvuruyon ve kredı çıkmıyor  benimde süpürgem var  üstüne bınıyorum uçuyoruz tüm dünyayı
(1,132 puan) tarafından
Evet kredi cikmiyor bize en fazla 1 milyon çıkıyor 1 benim köşede birikim olarak 400 binim var arabamı da satsam en fazla 2300 ediyor toplam .bu fiyata bulunduğum ilçede ev yok malesef .eşimle ogretmeniz ikimizde görev yeri mi değiştirelim ucuz ev alabilmek için .kredi çıkmıyor değil çıkan kredi yetmiyor .devlet bankası 400 den fazla vermiyor özel banka bir milyon verip 3 katı alıyor .ayrıca topraklar benim üzerimde değil şuanda hisseli tapu olarak kaldı vefat eden annemden .miras yoluyla kalan şeyi neden satip savayim benimde çocuğum var ona bırakacağım .Sorun olan bu kadar kazanip bu ülkede ev alamamak .
(446 puan) tarafından
Emine sen ne dıyon ya bu kadar zengınken neden bu kadar fakırsın   senden bsıy anlamadım.
(1,132 puan) tarafından
Benim zenginligim yada fakirliği. Değil olay annemden toprak kaldi evet ama şuan bana maddi getirisi yok zengin falan değilim yani sadece çocuğumun geleceği garanti o kadar .Demek istediğim şey 16 sene okuyup karı koca çalışmaya rağmen neden bu kadar emek verdiğimiz mesleğimizin gelirinden ev alamıyoruz ben bunu sorguluyorum .ben evlendiğimde evler zaten uçuk fiyattı istesek de alamadık yani .Mevzu benim köydeki toprakları satip zengin olmam değil yani köylu olan herkesin o kadar toprağı var zaten  .İnsan kendi çalıştığı emeginin yemeğini yemek istiyor mirasıni değil .ama olaya farklı yerlerden bakıyoruz o yüzden daha fazla tartışmaya giremeyecegim kusura bakmayın iyi günler dilerim
(992 puan) tarafından
Emine seni bı ben anlarım :D insanlara laf anlatma boşver
(1,132 puan) tarafından
Sizde öğretmendiniz yanlış hatirlamiuorsam .Anlasılabilmek guzel :),insanlar saniyorki biz her ay eve giren maaşın yarısını veya fazlasını ayiirp biriktirip ev alabiliriz .2 maaşı üst üste koyup ancak normal yaşam standartlarımızi saglayabiliyoruz .Ama herkesin yaşamak anlayisı  farklı olunca sonuçta da biz memur kesim zengin görülüp birşeyler yapamamiz tuhaf geliyor çevreye .Gerçekten bu durum yoruyor beni bazen kendi ailem bile zor anlıyor .
(992 puan) tarafından
Öyle. Çünkü insanlar o kadar fakirlestirilmis ki eve et alıyorsan zengin sayiliyorsun artık. Biz olması gerekeni söyledikçe şükürsuz oluyoruz. Şükür et şükür et diye diye uyutuyolar insanları ve kimse gözünü açmadan altlarına Mercedesleri cekiyolar. Ama hala insanlar onlar din adamı onlar bakan onlar vekil diye diye beni delirtiyolar. Musab Bin umeyri överler ama hiç yolundan gitmezler. Gözü açıklarıda sevmezler. O yüzden koyun edasıyla takilmaktan başka bı care kalmıyor. Yakındır.
0 oy
(32 puan) tarafından
5 yıllık evliyim çok şükür hiç kirada oturmadım.Rabbim kiracılarin yardımcısı olsun
0 oy
(2,371 puan) tarafından
4 yıla giricez 4 yıldır kiradayim Allah yardimcimiz olsun 
(325 puan) tarafından
Amin inşallah benim bide 2 çocuk var
(2,371 puan) tarafından
Benim 1 tane tek var 3 yaşına giricek oda
0 oy
(12,748 puan) tarafından
5 yil oturdum kirada evlendikten sonra. 4.5 yil aslinda mayista evime tasindim bubay evlilik yil donumumuz. Şükür. Allah herkese nasip etsin insallah
0 oy
(1,888 puan) tarafından
Rabbim en yakin zamanda nasip eder inşallah 
0 oy
(561 puan) tarafından
Ben 4 yıllık evliyim bir yıl kaldım kirada sonra ev aldık çok şükür kendi evimizde duruyoruz Allah isteyenlere de yardımcı olsun
0 oy
(7,923 puan) tarafından
9 bucuk yıldır evliyim. Kaynanamla birlikte yaşıyoruz. Geçen gün ev bakmaya gittik 1 milyon fiyatı.  Evi beğenmedik 4.kat ti . Ev eskiydi çatı katiydi. Ev bulmak zor gerçekten. 
(1,710 puan) tarafından
1 milyona ev varmı ya hangi şehir orası
(7,923 puan) tarafından
Samsun terme . Ev eski biraz . Çatı kati .  ucuz o yuzden
0 oy
(2,582 puan) tarafından
Yedi yıllık evliyim yedi yıldır kiradayim ev filan da istemiyorum 
(323 puan) tarafından
Neden istemiyorsun merak ettim
(2,582 puan) tarafından
Yani başkası için yapılacak bir yatırım için sıkıntı çekmek istemiyorum
0 oy
(5,010 puan) tarafından
25 yıllık evliyim 25 yıldır kiradayim ev sahibine ödediğimiz paralarla 3 ev alırdık artık zor malesef iki çocuk okutuyorum 
(3,131 puan) tarafından
Yanlış anlamazsan sormak isterim neden 25 yılda alamadınız Konya'da eskiden okadar da pahalı değildi evler . Hani kooperatifi yada TOKİ si çok olur heleki 15 20 sene öncesi kooperatif hisseside az olurdu ödemesi. Annem kaynanam çevremde çoğu kişi kooperatifle aldı evlerini
0 oy
(2,055 puan) tarafından

7 yıllık evliyim.  Hemen hemen 6 yıl kirada kaldım.

Geçen sene ev aldım<3

Kiracılar Allah yardım etsin. Özellikle büyükşehir.

Kirası çok pahalı olan yerleri

0 oy
(6,756 puan) tarafından
7 yıldır kiradayım. Ev alabilecek durumumuz var ama bir türlü alamadık. 

Boşuna 7 yıldır kirada oturuyoruz
0 oy
(51,590 puan) tarafından
sekiz yildir ayni evde oturuyordum bes bindi gecen hafta tasindik 15 bin kira 

hep hayiflaniyordum ev alalim kızıma yatırım olsun diye depremden sonra herseyin bos herseyin nasip olduğunu anladim 
0 oy
(2,574 puan) tarafından

Elim ekmek tutalıdan beri kiracıyım, yani 2013:D Gönlüme okla saplanmış bir ev var ama çok pahalı, mucize falan olmalı alabilmemiz için :(

0 oy
(142 puan) tarafından
6 bucuk yıl kiracı değilim evmiz var şükür 
0 oy
tarafından
4.5 yıllık evliyim 4.5 yıldır kiradaydim şimdi eşimin babaannesinin evi bizim oldu suanda kira ödemiyoruz
0 oy
(1,907 puan) tarafından
4 yıllık evliyim 4 yıldır lojmanlarda yaşıyorum 
0 oy
tarafından
Kendimi bildim bileli bekarlığım evliligimiz hep kirada geçiyor 30 yıl var rahat 
(703 puan) tarafından
Sende ben gibi 34 yıldır kiracıyım
tarafından
Aynn ömrümüz kiracı geçecek sanırım sağlik olsun napalım öyle bir zamandayız ki bu ay erzak aldığımıza fatura kira, ödediğimize şükreder olduk
0 oy
(2,768 puan) tarafından

11 yıllık evliyim ilk 5 yıl kaynananın altın katında oturduk, SONRA 2 yılda  kirada oturduk şuan kendi evimiz çok şükür<3

0 oy
(2,844 puan) tarafından
6 yıldır evliyim 3 senedir kiradayım başta kaynanamla bir oturuyordum sonra kiraya çıktım 

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 648 göst.
13 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 514 göst.
8 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,024 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 437 göst.
17 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde eylul_ (1,855 puan) tarafından soruldu
0 oy
58 cevap 1,035 göst.