0 oy
879 göst.
Diğer kategorisinde (18 puan) tarafından
Merhaba . 

Oğlum anaokuluna gidiyor bugün oğlumu almaya gittiğimde öğretmen bı hisimla yanıma geldi elinde de başka bı öğrenci, oğlunuz öğrencinin üzerini çizmiş onunla konuşun dedi . Sonrasında oglunuzun kağıdını karalamis oda onun üzerini çizmiş ben uyardım ama gülüyor ben uyarirken dedi.  Sonra oğlumda o anda ağlayarak bana bağırdı dedi ağlamaya başladı :( bende gülme sebebinin o an çaresiz kalmasıyla alakalı olabileceğini söyledim , olabilir dedi.  Sonrasında yanimda sert bı şekilde oğlumu uyardı ama ben kalakaldım hiç beklemedigim bi anda geldi başıma böyle birşey . Bide başka öğrenci ve veliler vardı rencide oldum baya sesimi çıkarmadım. Oğlum da çok içine kapanık bı çocuk aşırı çekingen sosyal bı çocuk değil sırf bu yüzden verdim anaokuluna biraz açılır sosyallesir özgüveni yerine gelir diye.  Eve geldiğimde babası da bende konuştuk asıl olay arkadaşı onun yaptığı etkinliği karaliyor sonrasında oğlumda arkadaşının kağıdını karalamak isterken üstü çiziliyor sonrasında arkadaşı öğretmene şikayet ediyor öğretmen de avazı ciktigi kadar bağırıyor ve oğlumun yaptığı etkinliği buruşturup çöpe atıyor :( böyle bı tepki karşısında oğlum ya ağlar caresizse de ağlamamak için güler çoğu anne anlamıştır beni o gülmenin sebebini . Tam o esnada ben almaya gidiyorum ve bizi herkesin yanında rencide ediyor.  Ben yarın öğretmenle konuşmayı düşünüyorum ama ne diyeyim tutumum nasıl olmali size de danışmak istedim :(

41 Cevaplar

+8 oy
(762 puan) tarafından
Bu ma.llar naisl öğretmen oluyor hayret.
-Reklam-
+3 oy
(1,057 puan) tarafından
Hakikaten üzücü bir durum evlâdınızın size belirttiği gibi öğretmene durumu izâh edin. Bir öğretmen olarak kağıdı buruşturup atmasının da çok yanlış bir tutum olduğunu ifade edin. 
(18 puan) tarafından
Bütün gün beynimde dolaşıp durdu hiç bı iş de yapamadım çocuk zaten çok içine kapanıp normalde eve gelir oyuncaklariyla kardeşiyle oynar hiç birşey yapmadı öylece oturdu bütün gün ve uyuya kaldı çok çaresiz hissediyorum kendimi sanki hep böyle şeylerle karşılaşacak gibi buraya döktüm içimi . Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için
+3 oy
(704 puan) tarafından
Direk şikayet et bu şekilde olmaz bi eğitimciye yakışmayan tavır hiç bi öğretmen çğrencisiyle ilgili başkasının yanında konuşmaz 
+1 oy
(4,495 puan) tarafından
Burada hem bağırması hem de etkinliği çöpe atması çok terbiyesizce ve çocuğu çok kıracak davranışlar. Siz de büyük hata yapmışsınız, öğretmen size öyle davrandığında bir saniye hanımefendi bir de oğlum anlatsın durumu demeniz gerekirdi. Öyle yapsaydınız çocuk olanı biteni anlatacaktı. Bağırdığını ve etkinliği çöpe atmak gibi kötü bir davranışı yaptığını herkes duyacaktı ve öğretmen herkesin içinde rencide olacaktı. Aileler de öğretmene karşı saygısını bir tık yitirecekti. Siz bu aşamayı atlayarak çocuğunuzun ezilmesine müsaade etmişsiniz. Zaman geçtikten sonra konuşulması bana kalırsa etkili olmuyor. 
0 oy
(2,813 puan) tarafından
Bir egitimcinin tutumu asla böyle olamaz bence kadını şikayet edin ne demek herkesin ortasında bağırıp etkinliğini çöpe atmak ya ha.yvaannnn ya nefret ederim
0 oy
(7,947 puan) tarafından
Valla saçını başını yolardım herhalde ne demek küçücük çocuğa bağırmak.Bak canım sen arkasında olmazsan çocuğunu çok ezerler ve pısırık bir şey olur bunu niye söylüyorum çünkü hemen hemen aynı şeyleri yaşayıp anneme anlatmamıştım ve bir çok öğretmenden dayak yedim ve eziklendim ta ki annem gelip bana vuran bir öğretmeni rezil edene kadar. Ondan sonra ağzını açamamıştı bana.
(7,947 puan) tarafından
Bazı öğretmenler gerçekten öğretmen sıfatını haketmiyorlar elimize sopayla vurmayı geçtim defalarca kez yüzüme tokat yediğimi bilirim.Sırf durumumuz yok diye kötü muamele görüyorduk durumu iyi olanlara asla böyle bir muamele yapmazlardı.O yüzden Rabbim benim hesabımı onlardan sorsun diyorum.
0 oy
(150 puan) tarafından
Ayy Allahım ya kiyamam ne olursa olsun onun kağıdını buruşturup atmamali onun aklimda hwp travma olarak kalacak malesef çocuklar yalan söylemeyi bilmez sız öğretmene  çocuğunuzun ne dediğini anlatin olay böyle böyle olmuş diyin ve o kağıdı buruşturup atmasının yanlış olduğunu da mutlaka belirtin 
0 oy
(7,719 puan) tarafından
Sizin yaptığınız gibi sert bir üslupla herkesin içinde rencide edecek şekilde konuşmamak için sakinleşmenizi bekledim... Durum böyleyken böyle siz hangi hakla benim bile sesimi yükseltmedigim çocuğuma sesinizi yükseltiyorsunuz ? Diye sorbailirsin canım. Kesinlikle s sessiz kalma bu duruma. Milli eğitime şikayet edeceğini söyle.
0 oy
(3,123 puan) tarafından
Öğretmenle konuşacak bir şey yok bence o tarafını belli etmiş iki ufak çocuğun arasını yapmak varken ergen gibi davranıp ara bozup şikayet etmiş küçük çocuklar rencide olduğu zaman ya gülerler yan vururlar öğretmenine vuramayacağına göre Gülerek tepki vermiş sonuçta ikiside  çocuk öğretmen onlardan daha çocuk bence başka sınıfa al çocuğunu yollama 
0 oy
tarafından
Epey bı sessiz kalmışsın canm bu kişi öğretmen diye sessiz kalacak deglsin ne demek ya ben çocuğuma benm yanımda sesini yükseltecek hee hem şikayet ederim hemde ağzım susmaaz benim yani kağıdı burusturpda atamaz ben olsam o hocaya çocuğumu emanet etmem sessizde kalmam bu durumda evladımida kendimi de ezdirmem kesinlikle çocuk bunlar kizacaksa ikisinede kizacaak tek taraflı olmaz mesela bazen kizm diyor öğretmenim kızdı dye ne için yavrum kızdı sana diyorum ben böyle yptm ondan diyor hemn sabah okula gttgmde hocaya soruyorum böyle böyle demişsiniz ben sadece disiplinli olsunlar diye diyorm yanls anlamayın sakın kötu niyetim yok deyip özurde diler ben hocadan memnunum ya ters bı hoca da degl erkek hoca bide nazik iyi yani 
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Öğretmenlik diplomasını kasaptan mı almış benim liselilere tavrim bile daha tatlı sert ki gerçekten çok zorba çocuklar da var 
0 oy
(1,342 puan) tarafından
Ben aile terbiyesi almış kültürlü bir insan olduğum için herkesin içinde saçınızı başınızı yolmak istemedim( bağırmak istemedim diye duzeltilebilir) bir daha benim çocuğuma bağırır onu rencide ederseniz aynı tutumu sergilemeyecegim bilginiz olsun. Bu çocuk bu sınıfta okumaya devam edecek ama sizin tavrınız bu çocuğa karşı değişmeyecek kavga ettiğiniz çocuk 5 yaşında size karşılık veremez canınız çok kavga istiyorsa ben yaşitınızim beni arayın gerekeni yaparım.... 
0 oy
(6,892 puan) tarafından
Kalkıp bı öğretmen çocuğa nasıl bunu yapabilir ya onun işi orda ortamı yumuşatmak güzelce izah etmek benim tepkimde ağır olurdu öğretmene gidin söyleyin sizin tepkiniz ne kadar doğru bı çocuğu rencide ederek kırarak ses yükselterek öğretmen mi olunuyormuş birde daha anaokulu bebesine 
0 oy
(243 puan) tarafından
Benim bildiğim eğitimciler yüksek sabır ve güzel yaklaşım örneği olması lazım. Kendi evladı mıydı acaba üzeri çizilen . Pis ahlaksız kadın çok snir oldum
0 oy
(796 puan) tarafından
Nasıl bı öğretmen bu ya ne olursa olsun bagirip çocuğun etkinliğini çöpe atamaz, mahcup bı sekilde yada ılımlı bı sekilde konuşmayın biraz sert durun ve uyarın bidaha aynı şekilde davranamasin oğluna.
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Ya nasıl bir öğretmen tutumudur bu. Aklım almıyor. Ya bak ben de öğretmenim. Çocuk bir hata yaptığında kizabilir insan. Bağıradabilir. Ama bu nedir arkadaş. Çocuğun hatası ailesine böyle mi söylenir. Hem de herkesin içinde. Hem de çocuğun yanında. Deli olcam ya. Kardeşimin öğretmeni de sınıfta herkesin içinde tüm çocukların özel durumlarini konuşurdu. Deli olurdum. Git bence yarın konus. Hocam dün sinirliydiniz heralde. Hoş olmayan bı konuşma geçti. Hem de hiç uygun olmayan bir ortamda diyerek söze basla. Bir öğrencinin durumu hatası konuşulurken bu böyle bir ortamda bu üslupta konuşulmaz. Ayıp valla sinirim tepeme çıktı bak . 
0 oy
(1,333 puan) tarafından
Okul müdürüne gider gerekli işlemleri yaptırır o öğretmeni o okuldan yollatırım net yollatmadan da bir eğitimci olarak işinizi düzgün yapamıyor çocuk psikolojisinden anlamıyorsanız tekrar eğitim alıp ilgili pskologlardan görüş alıp öyle mesleğe başlamanızı tavsiye ederim belli ki siz bu işi tek başınıza yapamıyorsunuz der giderim 
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Öğretmeninizin eğitimci vasfı yok malesef yazık çocuklara .Bir öğretmen hiçbir çocuğu diğer veliler ve öğrenciler yanında ailesine şikayet etmemeli . sorunlar bireysel olarak konuşulur gerekli olursa iki çocuğun ailesi ile birlikte görüşülür .çocuk gibi şikayet ederek değil .
0 oy
(605 puan) tarafından
Böyle durumlar ortalıkda mı konuşulur. Bizim öğretmen asla velilerin önünde konuşmam dedi en doğrusu bu. Ayrıca çocuğun etkinliğini çöpe atmak nedir kafayı mı yemiş
0 oy
(4,981 puan) tarafından
Bu kadar tahammülsüz insanlar neden öğretmen olmayı tercih ediyor hiç anlamış değilmişim  git masabaşı bir meslek seç kendine o zaman

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 1,308 göst.
19 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Nur ela (3,794 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 793 göst.
13 Eylül 2021 Diğer kategorisinde kimsebilmesin (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 865 göst.
12 Eylül 2021 Diğer kategorisinde kimsebilmesin (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 256 göst.