0 oy
840 göst.
Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından
Merhaba . 

Oğlum anaokuluna gidiyor bugün oğlumu almaya gittiğimde öğretmen bı hisimla yanıma geldi elinde de başka bı öğrenci, oğlunuz öğrencinin üzerini çizmiş onunla konuşun dedi . Sonrasında oglunuzun kağıdını karalamis oda onun üzerini çizmiş ben uyardım ama gülüyor ben uyarirken dedi.  Sonra oğlumda o anda ağlayarak bana bağırdı dedi ağlamaya başladı :( bende gülme sebebinin o an çaresiz kalmasıyla alakalı olabileceğini söyledim , olabilir dedi.  Sonrasında yanimda sert bı şekilde oğlumu uyardı ama ben kalakaldım hiç beklemedigim bi anda geldi başıma böyle birşey . Bide başka öğrenci ve veliler vardı rencide oldum baya sesimi çıkarmadım. Oğlum da çok içine kapanık bı çocuk aşırı çekingen sosyal bı çocuk değil sırf bu yüzden verdim anaokuluna biraz açılır sosyallesir özgüveni yerine gelir diye.  Eve geldiğimde babası da bende konuştuk asıl olay arkadaşı onun yaptığı etkinliği karaliyor sonrasında oğlumda arkadaşının kağıdını karalamak isterken üstü çiziliyor sonrasında arkadaşı öğretmene şikayet ediyor öğretmen de avazı ciktigi kadar bağırıyor ve oğlumun yaptığı etkinliği buruşturup çöpe atıyor :( böyle bı tepki karşısında oğlum ya ağlar caresizse de ağlamamak için güler çoğu anne anlamıştır beni o gülmenin sebebini . Tam o esnada ben almaya gidiyorum ve bizi herkesin yanında rencide ediyor.  Ben yarın öğretmenle konuşmayı düşünüyorum ama ne diyeyim tutumum nasıl olmali size de danışmak istedim :(

41 Cevaplar

0 oy
(9,830 puan) tarafından
Bu yılki anaokulu öğretmenleri olmamiş resmen bizde öğretmen yüzünde aldık çocuğu okuldan. Allah' iyi insanlar la.karşilaştirsin evlatlarımizi
-Reklam-
0 oy
(520 puan) tarafından
Öncelikle sebebini bilmiyorum ama her sınıfta karalama olayı var. Başkasının kağıdıyla ilgilenmeyin yapmayın vs diyorum ben. Bu durumda hiç bagirmadim .

Ayrıca veli ile herkesin içinde konuşulmaz tek konusulur
0 oy
(166 puan) tarafından

Bir de eğitimci olacak. Nasıl bir öğretmen bu ya aklım almadı :angry: oğlunuzun psikolojisini hiç mi düşünmüyor? Müdüre şikayet edin bence. Olmazsa başka anaokuluna yazdırın canım bu böyle olmaz

0 oy
(50,745 puan) tarafından
herkesi birak arkadaslrinin yaninda da rencide etmis manyak kari burusturup atacak ne var
0 oy
(4,115 puan) tarafından
Git direkt müdürle konus sonra da ogretmene konus ve deki dünkü tutumunuzla alakali mudurle konustum artik onunla muhattap olursunuz
0 oy
(8,830 puan) tarafından
Sen o an çocuğunun önünde çocuğuna bağırırken öğretmene gereken haddi vereydin oğlunun içe kapanikligi kalkardı belkide ,çünkü öğretmene haksız.
0 oy
(36 puan) tarafından
Canım seninde olay bittikten sonra cevap vermen saçma olur o orda seni ve çocuğunu rezil ettiyse sende onu edecektin bağırdıysa sende ona bağıracaktın aynı üslupta hep bütün suçu anne babaya yüklüyolar ya eğtim eğtim diye burda büyük çoğunluğu öğretmene düşüyo eğtimin ama anladığım kadarıyla öğretmen daha kendini eğitememiş ki küçük çocuğu eğitsin ağaç yaşken eğilir çocuğunu ezdirme kimseye
0 oy
(272 puan) tarafından
Müdüre şikayet edin muhatap almayın derim
0 oy
(680 puan) tarafından
Size aşırı gıcık oldum su an güya karşınızda eğitimci olduğunu sanan biri beliriyor öncesinden çocuğunuza sonra size ve tekrar oglunuza bağırıyor siz de süt dökmüş kedi misali bakıp burda napabilirim diyor ya senin çocuğunun psikolojisi gitmiş belki o anı ömrünce unutamayacak tramvasi olacak çocuğun yanında bağır çağır demiyorum tabii ama ne hakla bagirirsiniz size bu hakkı kim veriyor adınız öğretmen diye her haltı yapacağız mi saniyorsunuz kendinize gelin falan deseydin gerçekten pes.
(1 puan) tarafından
Ben genel olarak insanlarla karşılıklı tartisamiyorum yüz yüze . Böyle konularda çok cekingenim açıkçası korkaklık da var bende . Ama çocuğum için bunu yapmaliydim önce ben asmaliyim bu durumu benim pasifligim de çocuğuma geçmiş çok üzücü ama benimde elimde değil .
(680 puan) tarafından
Sizde haklısınız ama korkmayın çocuğunuzu savunacak kişi sizsiniz bir öneri olarak en son giderken bir laf soyleyin arkanızı dönüp gidin boyle böyle alisirsiniz kavga etmemek çok güzel ama bazen had bildirmek de gerekiyor
0 oy
(147 puan) tarafından
Kendisini çok sert bir dille uyar ve milli eğitime şikayet edeceğini altını çize çiZe söyle hiç bir şekilde o yaştaki çocuğa bu şekilde davranamaz pedegoji eğitiminizi bu şekilde mi kullanıyorsunuz diye de sor bakalım bi milli eğitime de gerçekten şikayet et cimer e de yazacağını belirt. Çocuğuna sana takar diye korkma o senden korksun . Benzer durum kardeşim de yaşadım öğretmen okul değiştirdi öğrenci ayrımı yapamaz heleki etkinliği çöpe hiç birşekilde atamaz çocuğunuzun beşkide okul hayatını ciddi seşkilee etkiledi tavrınız emin ve net şekilde verim 
0 oy
(1,088 puan) tarafından
Yırtarım :)kim olursa olsun bak mamayı gözü kapalı iciyo elimde tutuyorum kolay mı büyüyor çocuk dediğin ağzını yırtarım herşeyin haddi hududu var karşısında lise öğrencisi yok onun oda çocuk 
0 oy
(3,844 puan) tarafından
Ayni sekilde velilerin yaninda rencide ederdim. Bi daha boyle bisey olursa da mudure gidecegimi acik acik derdim.
0 oy
(2,045 puan) tarafından
Bence ogretmenle degil direk mudurle konus. Durumu anlat, bu jormal bir ogretmen davranisi olamaz, iletisime kapali bir ogretmenle degil sizinle.konusmayi tercoh ettim de. Cocuguma benim onumde boyle davranabiliyorsa kimbilir basbasa nasildir de, savun cocugunu. Uyarmanizi rica ediyirum, ben uyarirsam hos olmayan durumlar cikabilir. Bir daha boyle birseye sahit olursam MeB sikayet ederim de. Hic gerinadim atma
0 oy
(7,226 puan) tarafından

Bu tepki çok fazla asla Bir öğretmene yakışmıyor öğretmeni siz uyarın bence sert bir dille

0 oy
(2,710 puan) tarafından
Ogretmenle muhattap olma direk mudure git eger bu olay tekrarlanirsa millli egitim bakanina hatta cimere kadar gidecegini soyle arkasini aramamzlik kesinlikle yapma devami gelir cunku
0 oy
(225 puan) tarafından
Bu nasıl öğretmen çocuğun kağıdını buruşturup atamaz ne haddıne kım oluyor emek verdiği kagıdı çocuğu ezercesıne buruşturup atar ve o kadar ımsanın içinde bagırır... Kesınlıkle o çocuk tamamen özgüvenini kaybetmeden sınıfını degıstırmelısım o ogretmene de haddını bıldırmelısın
0 oy
(133 puan) tarafından
Bu nasi bi ögretmen ya gidin konuşun eğer haklı gösterirse kendini şikayet edin kağıdı çöpe atmak nedir karşındaki 4 yada 5 yaşında bir çocuk bazı malları böyle öğretmen yapıyorlar
0 oy
(3,794 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Oğlunuz hatalı yada değil orası için birsey diyemem ,ama öğretmen sanırım oto kontrolü sağlamada kendi durtulerini yönetmeye zorlanıyor. Çocuklar gun içinde 4-8saat arasi öğretmen iletisimi ile birlikte burada vakit geciriyor.Kendi kendilerine birseyler yapıp oynarken değil asıl birnkriz çıktığında durumu yönetmeye becerisi ile çocuklara iletişimi saygıyı paylaşmayı beklemeyi yada kendi ifade etmeyi öğrenir.Ortafa hiç birsey yokken uyum içinde bir arada durmanın keyfinin çıkarır kriz zamanlarında çözümü öğrenirler.Ogretmeniniz ile bu iletişim minvalinde konuşmanız dahabdogru olur.

Her iki durumu da cocuklar senaryo yazmış olabilir doğru olabilir bu durumu degistirmez bir öğretmen tutum ve davrnis olarak beklediği olmasi gerektigini bildiği davranış şeklini kendi yansıtmali ki devam eden süreçte çocuklar bu sekilde ilerlesin.

Okul müdür yardımcı eşliğinde kendisi ile bir tamamiyle sakın iletişime açık sefaf bir konuşma yapabilirsiniz.

Olumsuz şeyleri kalabalık içinde konuşmaması gerektiğini baskı ile yapmak istediklerini baskilamak yerine ,hatalı olduğunu öğretip uzlaşmacı bir tavır benimsemek ve öğretmen veli arasında işbirlikçi bir tutum ile hiç bir sorunun kalmayacağını iletmeniz.Ama tam sakinlikle ve bu minvalde yukaridakininn disina çıkmadan size daha fazla fayda  getirir.Zaten dediğim gibi durtu bozukluğu varsa müdür yardımcısının yanında da ayyuka  çıkacaktır.Sizde tam olarak anlatmaya calistigim buydu  diyebilirsiniz.Empati yaptırmak istedim size 
Bu durumdan hoslanmadiniz ama dün aynısı yaparak oğlumun düzelmesini beklediniz anlatmaya çalıştığımda buydu.
Şimdi yeniden başlayalım ve işbirliği içinde tutarlı davranışlar ile ilerleyelim ne dersiniz dersiniz.
Sonrasi mi öğretmenin yaklaşımı belirler okulda kalıp kalmayacağı konusunda ...
0 oy
(2,267 puan) tarafından
Öğretmen kim olursa olsun susma. Onun yerinde olmak isteyen binlerce mezun var. Küçücük çocuğu böyle kötü etkilemeye hakkı yok. Bu durum senin oğlun da travma kalsa hep üzülse ne olacak. Yaptığı terbiyesizlik. Direk yüzüne söyle, oğluma bağırmaya hakkınız yok. Olayı tamamen bilmeden taraf tutup sadece oğluma bağırmaya hiç hiç hakkınız yok de. Bir daha oğlumu küçük düşürücü davranır, haddiniz değilken bağırırsanız durmam her yere şikayet ederim de. Git et derse de et. Milli eğitime git şikâyetçi ol. Çocuğunuzun ezilmesine müsade etmeyin. O çocuklar bizim.
0 oy
(110 puan) tarafından
Cok afedersin ama onun agzina s.... o kim ki benim gozumden sakindigim yavruma bagiriyor kagidi burusturup atiyo,ustune milletin icinde azar cekiyor.Uslubunu asla yumusak tutma yasadigimiz toplum nezaketi asla hak etmiyor ulkece zor seyler yasaniyor toplum yozlasmaya yuz tutmus bir evladin geleceginin temel taslarini atacak olan sozde egitimciler ve onlarin sozde egtimleri bunu yapiyorsa orda ona sen kimsin sen nesin diyeceksin.Ki hem cocugun guveni sarsilmasin hem de bir baskasina daha ayni muameleyi yapamasin.Cocuklar kendi aralarinda anlasamayabilir ama onun da gorevi onlari her bakimdan yetistrmek zaten.Git ve cumlelerinle haddini bildir bence :)

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 1,166 göst.
19 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Nur ela (3,794 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 698 göst.
13 Eylül 2021 Diğer kategorisinde kimsebilmesin (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 828 göst.
12 Eylül 2021 Diğer kategorisinde kimsebilmesin (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 233 göst.