+2 oy
594 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,088 puan) tarafından
1 buçuk senedir evliyiz. Hala eşimden para isterken çekiniyorum utanıyorum. Normalde çalışıyordum. Eşim çalışmamı istemiyor. Şu an istesemde çalışamam hamileyim. Bir eksiğim olduğu zaman çekiniyorum. Ne zaman istesem verir ama bu utanma durumunu aşamadım. Kışlık bir şeyler almak istiyorum. Her şey pahalı haliyle 5 bin TL isteyeceğim. Bu durumu nasıl aşabilirim. 

37 Cevaplar

+5 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Vallah başından beri hiç çekinmedim cekinmiyorumda direk liste yapıyorum isteklerimi:D

(2,129 puan) tarafından
Liste :)))) kız çok merak ettim ne olur resmini attttt
tarafından
Bir dahaki yaptığımda söz atıcam
(2,129 puan) tarafından
olur cnmm  :)))
-Reklam-
+1 oy
(1,070 puan) tarafından
Hiiiiç utanmam para ver lan bana modundayım yüzsüzüm ben kocam degıl mı verecek tabı ne var asjsjsjsjsjsj
(1,088 puan) tarafından
İllahı kız :) Keşke ben de biraz öyle olabilsem
(1,070 puan) tarafından
Şaka bı yana tabıkı böyle demiyorum ama aşkııııım bana destek atsan azcık derım mani mani derim :D bugün dışarı çıkıcam çocuklarla derim ıyı bıtanem çıkın der önce bankaya uğramam lazım derim :D ne kadar istıyon der benım bankam o olduğundan asjsjsjsjjsjsjsj
Bu istemeler dışında maaş alır almazda hesabıma atar zaten sağolsun acıl bır ıhtıyacım olsa halleder hemen yok demez
(1,088 puan) tarafından
Ne güzel :)
tarafından
Esra kız sen bensin eve haftada bir gelir adam zaten hemen sıralarım o lazım bu gerek almazsan olmaz vs :)
0 oy
(7,076 puan) tarafından
6 yıllık evliyiz bir kere para istedim utana sıkıla sonrada istemedim zaten ☺️ 1 kere söylersen devamı gelir gibi 
(1,088 puan) tarafından
Ben genelde ay sonunda istiyorum. Ama kendi düşünüp alışveriş yapmam için para atmaz. Haftalık 300-400 verir.
(762 puan) tarafından
Çalışıyor musun?
(1,088 puan) tarafından
Hayır çalışmıyorum.
(7,076 puan) tarafından
Damla bana sorduysan hayır çalışmıyorum eşim maaş aldığında hesabıma atar ordan kullanırım kartının biride bende zaten
0 oy
(2,488 puan) tarafından
Para istemek gerçekten hiç hoş bir durum değil. Eşim bana her maaş aldığında verir ben istemem. Pazara giderken unutursa vermeyi isterim ama ben de sevmiyorum böyle şeyleri neyseki eşim ben demeden veriyor her ay
(1,088 puan) tarafından
Bana verdiği haftalık parsyı da eve harcıyorum ben. Kendime bir şey almıyorum kolay kolay. Aslında o parayı da istemiyorum ama kendisi çıkarıp veriyor.
(2,488 puan) tarafından
Niçin altın alıyor o da önemli ev veya araba için birikim yapıyorsa iyi ama sırf kendisi veya atıyorum annesi için yapıyorsa olmaz size haksızlık olur
(1,088 puan) tarafından
Araba almak için birikim yapıyor. Evimizi geçen sene aldık.
(2,488 puan) tarafından
Ne demek kendime birşey almıyorum senin hiç mi ihtiyacın olmuyor yada bebeğin için alırsın ihtiyaçlarını
(1,088 puan) tarafından
Ay sonunda istiyorum 1-2 bin veriyor. Yetmiyor doğruyu söylemek gerekirse. Şu an 35. Haftadsyım gebeliğin başından beri kendimr bir şey almadım. Gelecek ay kışlık bir şeyler almak istiyorum 5 bin isteyeceğim. Verir ama utanıyorum. Çalışsam böyle dertlerim olmayacaktı hiç. Çalışmamı da istemiyor
0 oy
(1,489 puan) tarafından
 başlarda çekiniyordum eşim de ben senin rahat bir hayat yaşaman için çalışıyorum bir daha böyle bir şey söyleme dedi sonra ben de utanmadim. Kredi kartı var bende beni hiç parasız bırakmaz bulunsun diye arada getirir cüzdanına biraz nakit koy der
0 oy
(2,129 puan) tarafından
Bende utandigim için direk alışverişe çıkalım diyorum istediklerimi alıyorum o oduyo zaten istememiş oluyorum jsnsjsjs
(1,088 puan) tarafından
Haklısın canım.
(2,129 puan) tarafından
Senin bir şeye ihtiyacın olduğunu bilmiyo sen soylersin diye sormuyordur
(1,088 puan) tarafından
Bana ihtiyacın olduğu zaman söyle diyor ama para alınca vicdanım rahat olmuyor. Hiç alışık değilim. Çocukluğumda bile kendi para mı kazamdım kimseye muhtaç kalmadım. Başkasknın parasını almak zoruma gidiyor
(2,129 puan) tarafından
Öyle şey mi olur cnm sen onun çocuklarının annesisin ama alış bence hem calisamiyorsun eşinde bunu biliyo ona göre aslında götürmesi lazm seni mağazaya
(1,088 puan) tarafından
Maalesef o kadar düşünemiyorum
0 oy
tarafından
Hiç istemedim, isteyemem de. Babamdan istememişim bu güne kadar halbuki babam da eşim de benim velim oluyor islamda. İsteme hakkım var ama isteyemem gibi.

Bilemedim.
(1,088 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
(1,088 puan) tarafından
Hiçbir gelirim yok ama istemeyip ne yapacağım peki. Eşim çalışmama karşı. Böylede zor durumda kalıyorum
tarafından
İsteyebilirsin güzelim islamda serbest. Hatta islamda karının kocası üzerine olan haklarında "İhtiyaç duyarsa kocasıyla aylık nafaka miktarında anlaşabilirler, yetmezse de arttırmasını isteyebilir." Denmiştir. Açıkça bunu anlatabilirsin.

"Ben çok çekiniyorum ama sana izah etmem gereken bir mesele var. Benim şahsi olarak hiç param yok ve elde edebileceğim bir durum da yok. İslami olarak bana bakmakla sorumlu olan kişi sensin, bu sebeple senden aylık bir miktar para talep etme hakkım varmış birine sordum, bana ihtiyacım kadarını tahsis eder misin?" Minvalinde konuşabilirsin.
Hatta al bunu mesaj olarak at direkt, bazen bazı şeyleri tak tak söylemek gerek.
(1,088 puan) tarafından
Ayy çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.
(1,542 puan) tarafından
Kardeşim Rabbim iki cihanda senden razı olsun çoğu zaman yorumlarda senin adını arıyorum güzel düşünüp dinimiz üzerine cevaplar vermen o kadar hoşuma gidiyor ki Rabbim ufkunu açık etsin
0 oy
tarafından
Valla ilk baslarda utanirdim param bittiginde istemeye.. artık utanmiyorum hic:))
0 oy
(762 puan) tarafından
İstememe gerek kalmıyor zaten kartını bana bırakıyor eğer extra ihtiyacım olursa söylüyorum lazım diye atıyor utanmiyorum ihtiyaç sonuçta 
0 oy
(13,709 puan) tarafından
İlk zamanlar bende öyleydim bi gun sordu "sen çarşıya gidip geliyon neyle gidiyon paran var mı" diye. Ben de "ben senden para falan istemem verirsen harcarım" dedim o günden sonra hep çarşıya cikcam diyince bıraktı.

1 senedir koydeyiz eşim hayvancilik yapıyor haliyle para da evde şimdi istemiyorum lazım olunca alıyorum
0 oy
(1,027 puan) tarafından
ben çalışıyorum ona rağmen kendim için değil ama ailemden birine hediye alacağım zaman çekiniyorum. o da çekiniyor gerçi o durumlarda. ailesine hediye alırken o daçekinir.
0 oy
(1,580 puan) tarafından
Başta utanıyordum ama sonra aştım, Ben de evlenmeden önce 6 sene çalışmıştım haliyle O yüzden utanma oluyor hiç istemediğimiz için ama şimdi de sonuçta evde onun çocuğuna bakıyorum nakitin var mı diyorum ya da bana şu kadar para gönderir misin diyorum , oda vermek zorunda oldugunu bildigi icin hiç sorun olmuyor, oda mecbur oldugunun bilincindeyse hiç çekinme
(1,088 puan) tarafından
İstesem verir her türlü. Birinin bana para vermesine hiç alışık değilim. Belki de bu yüzden çekiniyorum istemekten
(1,580 puan) tarafından
O zaman sen kendi pskolojini kocam bana vermek zorunda diye telkin et, mecbur yani
0 oy
tarafından
Hiç de cekinmiyorum niye cekineyim soncda geçim kaynağım için ek gelirim yok vermek zorunda istemezsem vermezse ihtiyaçlarimi nsl alacam kışlık giyecek bseyim kalmadı diyorm kartı veriyor yada parayı eksiklerini al diyor kocam saolsun ya :))
0 oy
(14,668 puan) tarafından

Başlar da ben istemiyordum sonra düşündüm dedim artık bana aylık maaş vermelisin ben senden isteyemeyorum Sağolsun aylık bir miktar gönderiyor :)

0 oy
(3,058 puan) tarafından
Utanirsam ac kalirm 
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Hiç çekinmiyorum eşim kendi de veriyor zaten ama hiç o kadar birden istemedim
(1,088 puan) tarafından
Ben de ilk defa bu kadar isteyeceğim
0 oy
(4,619 puan) tarafından
Bende bir buçuk yıl evliyim bende hala eşimden bişey istersen utanırım 
0 oy
(590 puan) tarafından
Utanmıyorum bugün pazara gittim sabah çıkarken para bırak dedim bıraktı..günlük 200 TL bırakıyor zaten ekmek için çocuklar birsey ister diye 
0 oy
(2,847 puan) tarafından
İlk evlendiğimiz zaman bende utanıyordum ama şimdi rahatça istiyorum 
0 oy
(236 puan) tarafından
isteme değil de eşin bunu sürekli düşünüp sorması gerekir. sorumluluğu ve haklarından birtanesi çünkü. yedirmek, giydirmek vs. 

İlgili sorular

0 oy
42 cevap 570 göst.
5 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
49 cevap 1,167 göst.
19 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
55 cevap 1,107 göst.
28 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Deniz33 (45 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 663 göst.