0 oy
306 göst.
Diğer kategorisinde (263 puan) tarafından
Kizlar eşim bir market tuttu ama çok küçük ve işlek çok yerde dgl yarın seni götürecem benimle bana yardım et diyor inşallah işlerimiz yoluna girer aylık tuttu kizlar ama devredenler içimde içki sstiyorlar tekel bayi var ve eşim onları satacak kizlar benim içim bı kötü oldu ama eşimde mecburum diyor satana kadar kizlar haram olur mu benim ona yardım etmem çok tedirginim nasıl olacak bilmiyorum hiç öyle çalışmadım yapmadım biraz tedirginim

5 Cevaplar

0 oy
(1,043 puan) tarafından
Yani günah boyutuna yorum yapamam, ama tekel bayiinde çalışmanıza razı olacak mı ki eşiniz? Nasıl bir ortam olduğu hakkında bir fikriniz var mı?
(1,043 puan) tarafından
Ben gördüm canım. Etrafında hep evler varmış, bu kadar olmayabilir sizinki. Ama birine, bir kere bile denk gelmek yeter bence. Ayrıca bildiğim kadarıyla haram şeyin satışı da günah.
(263 puan) tarafından
Anladım cnm eşimle konuşacam oda diyor bitsin satmicm zaten bizim cevremizde yanlış karşılanan bsy
(1,043 puan) tarafından
Neresinden tutsan yanlış canım. Hakkınızda hayırlısı olsun Allah güzel kapılar açsın
(263 puan) tarafından
Haklısın cnm amin inşallah eşimle mutlaka konuşacağım tabi sözümü dinlerse
(1,043 puan) tarafından
En azından sen gidip çalışma canım, benim arkadaşım çalışıyordu, yazanlar yürüyenler takip edenler...
-Reklam-
0 oy
(1,449 puan) tarafından
Ülkeye getirip sattiran günah değilde, işletmekmi günah ekmek parası içmediğim sürece haram olmaz sanmam
(263 puan) tarafından
Eşimde öyle diyor mecburum elimde kalacak diyor durumumuzda öyle çok iyi dgl bende dedim TM esime
(1,449 puan) tarafından
Doğru demiş enisteew
tarafından
Haram.
(263 puan) tarafından
Anladım cmm öyle zaten rabbim bizi uzak eylesin
0 oy
tarafından
Evet içki satışı haram 
(263 puan) tarafından
Anladım cnm saol
0 oy
(4,193 puan) tarafından

Ben bildiğimi buldum seninle de paylaşayım. 

Islâm, içkinin içilmesini yasakladığı gibi, müslümanlar arasında ticaretini de yasaklamıştır. Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Peygamber (s.a.s) içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir: Sıkan, kendisi için sıkılan, içen, taşıyan, kendisi için taşınan, içiren, satan, parasını yiyen, satın alan ve kendisi için satın alınan..." (Tirmizî, Büyû`, 59; Ibn Mâce, Eşribe, 6).

Mâide suresindeki kesin içki yasağı bildiren ayet geldikten sonra Allah Resulu uygulama ile ilgili olmak üzere şöyle buyurdu: "Şüphesiz Allah içkiyi haram kılmıştır. Bu ayeti haber alıp da yanında içki bulunan kimse, ondan içmesin ve satmasın..."

(263 puan) tarafından
Tm cnm çok saol Allah razı olsun
0 oy
(3,842 puan) tarafından
Satmakta dinimizde haram içene vesile olunuyor çünkü 
(263 puan) tarafından
Tm cnm saol

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 47 göst.
0 oy
9 cevap 419 göst.