+1 oy
598 göst.
Diğer kategorisinde (11,615 puan) tarafından

Kızlar eşim bu aralar sürekli 2.cocuk demeye başladı ama ben ne bedenen ne mental olarak hazır değilim kızım genel olarak sakin yaramaz değil sadece uyumaz onun dışında beni çok yoran ağlayan bir bebek değil ama 2.tam tersi olur diye düşünüyorum sizin ilk ve ikinci çocuk arasındaki farklar neler görsel de tam konuluk :D

image

33 Cevaplar

+2 oy
(770 puan) tarafından

Tek çocukla yerimi alayım ona göre 2.ye karar veririm yorum okumaya geldim :)

(11,615 puan) tarafından
Hahah:D
-Reklam-
+2 oy
(1,784 puan) tarafından
İki bebek arasında çaresizce yetişmeye çalışan ben surda bekliyeyim:)
(11,615 puan) tarafından
2 taneymis daha ne bekliyon ikisinin arasındaki farklar neler anlatta ona göre yapmayalım :D
(1,784 puan) tarafından
İkiside canavar iğne iglige döndüm ayağına sıkmak istiyorsan yapabilirsiniz
+2 oy
(288 puan) tarafından
Benim kızım 1 bucuk yaşında küçükken çok huysuzdu mız mızdı ama şimdi büyüdükçe akıllaniyo eskisi huyszlugu yok. Eşimde bende şuan da istemiyoruz kendi ihtiyaçları kendi görse bezden çıksa filan.

Bide yaşım ilerliyo sonra hamileliği kaldırmaz kafam çok zor geçiyor zaten sürekli bulantı kusma ay aklıma getirdin kiz ne günlerdi ya . Lavobada kusup kusup al sana cocuk iste daha istemezsin herhalde diyodum kendi kendime :)
(11,615 puan) tarafından
Bende öyleydim bacım ya ondan zoor geliyor bakmaktan ziyade gebelik zamanını tekrar yaşamak zor geliyor
(288 puan) tarafından
Valla cift korunuyorum napayim tek başımayım evde çocukla zor olur  hamileligim tekken gene bi şekilde oluyodu . Bide diyolar her hamilelik bir değil diye
+2 oy
(33 puan) tarafından
Balım benim oğluşum 19 aylıkken kızım doğdu ilk çocukta bilmediğin için acemi olduğun için biraz zorlanıyorsun ama ikincide ki kızım 32 günlük neden ağladığını anlayabiliyorsun o yüzden pek zorlanmıyorsun ama ilk çocuğun eğer yanlızsan biraz ihmal oluyor onuda babası yanında olursa o tamamlıyo yani aslında o kadar büyüttükleri gibi bi zorluğu yok bende eşimde çok istiyoduk olsun diye çok şükür nasip etti Rabbim elbette biraz zorlanıyorsun ama değiyor 
(11,615 puan) tarafından
Çocuk bakmak değilde gebelik bana zor geliyor zor geçmişti baya benimki
(33 puan) tarafından
Benim ilk çok kolaydı hiç bilmedim hamileliğini ama ikincide açlıktam ağladığımı ama yine de hiçbir şey yi yemediğimiz biliyorum hani diyolar ya her hamilelik bir değil diye doğruymuş kızım mahvetti beni
+2 oy
(3,983 puan) tarafından

İkinci çocuğum 1aylık şu an. İlkinden daha tecrübeli olduğun için sevmeye koklamaya daha çok vaktin oluyor:D İlki huysuzdu ikinci öyle değilmiş derken bu da biraz öyle olmaya başladı ama:D Genel olarak bi tık daha iyi. Şimdilik bu kadar. Asıl kendini 3-4 aylıkken gösterecek büyük ihtimal. Bakalım ne olacak:silly:

(11,615 puan) tarafından
Hayırlısı :)
+2 oy
(26 puan) tarafından
Daha ilk cocukta tovbe edenn benn:) allah erkek analafina sabır versin erkeklerin zorluğu doğuştan geliyormus vallaa :)))))
(11,615 puan) tarafından
Benim kızın uykusuzluğu ve gebelikteki zorluklarim tövbe ettirecek gibi
(26 puan) tarafından
Kiz cocuklari uslu olur diye aklima koymusum uykusuz yaramaz kiz cocugu diyincr bi şaşırıyorum:) allah yokluklarini göstermesin uykusuz da yaramaz da olsalarr
+2 oy
tarafından

Bana sorma canım ya hiç iyi şeyler diyemicem eltimde benimle aynı durumda :D

Birbirimizi gaza getirdik aynı zamanda doğurduk en büyük kötülüğü yaptık :)

Birde bebelerin arası 4 yaş ona rağmen zorlandık benim ikinci de oğlan onunda ikinci kız ama hepsi birbirinden kuduruk:angel:

(11,615 puan) tarafından
Benim kız iyi de uyumaz
+2 oy
(6,288 puan) tarafından
İlk çocuk şımarık 

2. Tövbe ettirdi en rahat çocuğum 3. Çocuğum inşallah o da ilerde benzemez onlara 
(11,615 puan) tarafından
İnşallah:)
+2 oy
(3,240 puan) tarafından

Çok şükür benimki bebekken zor değildi. Ben de hep bunu düşünürüm. Hayırlısı olsun çok konuşmayacağım konuştuğumla sınanmak vazgeçilmezimdir :D Seninki daha küçük değil mii sen kaç yaşındasın 

(11,615 puan) tarafından
Ben tek çocuk diyorum eşim hayır diyor şuan çocuk yapmak değilde 2.cocuga ikna etmeye çalışıyor diyebilirim
(3,240 puan) tarafından
Hii anladım cano. Valla ben de o konuda kararsızım tek olan tek güzel diyor çok olan kardeşi olması güzel diyor. Ben ilkokula başladıktan sonra düşünürüm gibi nasipte ne varsaa
+2 oy
(2,339 puan) tarafından
Kızın kaç yaşında eşimde çok istiyor ama ben istemiyorum
(11,615 puan) tarafından
9 aylık daha canım ben başka çocuk düşünmüyorum eşim ikna etmeye çalışıyor yapalım demiyor
(2,339 puan) tarafından
Ahahah çok küçük ztn ama 1 az bence kardeşi olmalı yaa bende 27 aylık oğlum var bazen diyorum baya büyüsün belki ikinci isterim bazen diyorum dğnyanın hali hal değil 1 yeter bende çok kararsızım kardeşi olsunda isterim bilmiyorum karmakarışık bir hal aldı
+1 oy
(2,210 puan) tarafından
Kiz yeminle aynı kafadayiz sjjs benim kızda sessiz yemeği sadece beni yoruyor gerisi gayet iyi 2.zitti olur diye yapasım yok uzun süre daha düşünmüyorum ztn :D
(11,615 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum 2. Zor olur gibime geliyor
+1 oy
(20,492 puan) tarafından
İlk çocuğum sakin uysal ikinci çocuğum kavgacı hırçın bağırık çağırık üçüncüde ortaya karışık :D
(11,615 puan) tarafından
Bu korkular bana ikinci çocuğu yaptırmıyor işte :))
+1 oy
(9,956 puan) tarafından

İlk çocuğun 2 yaşına kadar anamin bana verdiğin mamayı burnumdan getirdi.anne sütü almadimda:)a

Ama 2 yaşından sonra bambaşka bir çocuk oldu uslu söz dinleyen çok mülayim di.

İkinci ise 5 yaşında ne sen sor ne ben anlatayjm az önce banyo yaptırdım tüm komşular duyfu öyle ağladı.bana dedi ila sen bu evden gideceksin kapıyı açıp gitmemi istedi yapmadım diye dolabına tırmanıp kıyafetlerimi askıdan atmaya çalıştı ısırması dövmesini anlatmıyorum bile. 

(11,615 puan) tarafından
Kız sen neler diyorsun anam :)
(7,265 puan) tarafından
Allah yardım etsin sana ne diyim
(9,956 puan) tarafından
Teşekkürler kizlar :) bu özeti sadece :)
(11,615 puan) tarafından
Aslı nasıl acaba bu ozetse valla Allah yardımcın olsun bacım ❤️
(9,956 puan) tarafından
Teşekkürler canım var olsunlar sağlıklı olsunlar bu günlerde geçecek
+1 oy
(856 puan) tarafından

İlk oğlum ilk 6 ay hiç susmadan ağlardı kucakta bile sadece uyurken ağlamazdı o derece artık her sabah sabah oldu yine diye ağlardım çünkü sürekli ama sürekli ağlayan bir bebek 6 aydan sonra bir akıllandı şuan 5.5 yaşında hiçte üzmedi hep söz dinleyen uslu bir çocuktu hamd olsun hep böyle devam etsin inşallah 2. Oğlum 3.5 aylık olacak oda kucağa çok alışıktı ama kucakta susuyor en azından şimdi yavaştan kucağı da unutuyor ilk oğlum çok gazlıydı bu pek değil bundan sonra nasıl olur bilmiyorum ama eli ayağı hiç durmuyor inşallah Mert'im gibi akıllı olur ama Mert'in bebekliği ilk 6 ayı çok ama çok zordu sonrası bal hiç çocuk yetiştirdim diyemem çok akıllıydı halende öyle bakalım emire zaman ne gösterecek:) 

(11,615 puan) tarafından
Maşallah canım ❤️
+1 oy
(501 puan) tarafından
Çocuğunuzun yaşı kac
(11,615 puan) tarafından
Henüz çocuk düşünmüyorum hatta bir çocuktan Başka düşünmüyorum eşim ikna etmeye çalışıyor çocuk yapalım hemn demiyor
(501 puan) tarafından
Ya arkadaşım art arda yaptı ama sıkıntı yaşamadı ikinci çok sessiz sakindi ama onun bakıcısı da var bence şöyle bir iki yada 3 yaş arası olunca daha kolay oluyor sanki
+1 oy
(6,675 puan) tarafından

İlk çocuğumda aşırı sakın değildi ama iki onu solladı. 

İkincide tövbe etmiştim cidden ama 3. Sürpriz oldu☺❤
(11,615 puan) tarafından
Kız ben korkuyorum ya siz maşallah 2 3 iyi yapiyonuz
(6,675 puan) tarafından
2 yi yaptım 3. İstemeden oldu doğrusu. Ama iyiki iyiki iyiki oldu. Onsuz olmazmış :D
+1 oy
(4,394 puan) tarafından
İlk çocuğum erkek ve aşırı derecede usluydu seninki gibi sadece uykuyu çok sevmezdi ama hiç bir sikintisi yoktu bana. Prenses gibiydim. 5 sene sonra kızımı doğurdum. Böyle birşey olamaz aşırı hareketli yaramaz saftim kaydi
(11,615 puan) tarafından
Bazı kızlar fena bazı da erkekler
+1 oy
(888 puan) tarafından
Kim demişse doğru demiş benim ilkim oğlan ikincim kız anammm valla zehir edemiyor bana herşeyi 
(11,615 puan) tarafından
Ablam da tam tersi ilki fenaydı ikinci daha iyi maşallah
+1 oy
(5,749 puan) tarafından

5. Ye hamile olan ben hızla burdan kaçar :woot:

(11,615 puan) tarafından
Ne nasıl nerde :D maşallah bacım kaç yaşındasın
(5,749 puan) tarafından
37 denn 38 e doğru yol alıyorum. Benim çocuklar büyük. En büyük 18 en küçük 4.5 yaşında.
+1 oy
(2,606 puan) tarafından
Kızım, aşırı hareketli, mızmız bir çocuk. Biz ilkinden tövbe ettik o yüzden ikincisi bundan fena olur diye asla cesaretim yok
(11,615 puan) tarafından
Bende de o korku var işte
(2,606 puan) tarafından
Herkes bana 4-5 yaşına gelince yaparsın diyor ama insan artık rahatlayınca tekrar o telaşa girmek ister mi bilmiyorum

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 56 göst.
0 oy
4 cevap 60 göst.
0 oy
7 cevap 167 göst.
0 oy
3 cevap 31 göst.
3 Ocak 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir5 (270 puan) tarafından soruldu

408,619 soru

12,279,581 cevap

37,851 kullanıcı

Kategoriler

...