+1 oy
200 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (665 puan) tarafından
Merhaba 7.5 aylık  bebeğim var şimdiye kadar hiç serum fizyolojik yapamadim korkuyorum.  Korkulacak seymi   yaoabilirmiyim.  Yoksa zararlimi.  Once kendimde deneyip sonrami yapsam.  Nasil yapilir edilir öğreten birileri çıkar mi 

11 Cevaplar

+1 oy
(817 puan) tarafından
Soğuk buhar zarar vermez diye düşünüyorum  ama bence eczanecinize sorun bence çok mu kötü bebeginiz burnu mu tıkalı neden kullanmak istediniz
(665 puan) tarafından
Şuan iyi şükür ama onumuz kış çogunlukla burnu tikaniyor.
-Reklam-
+1 oy
(8,063 puan) tarafından
Hahha bende youtubeden izledim .öyle yaptım 2 3 kere 
(665 puan) tarafından
Genzine kactimi hiç oksurdumu yaptiktan sonra
(8,063 puan) tarafından
Yok.  Bende korka korka yaptım
(665 puan) tarafından
Ya teşekkür ederim.  Bende denemek istiyorum.  Bu yöntem kendimizede fayda ediyor demi.   Bide şu normal serum suyundan yapsakta olur demi
(8,063 puan) tarafından
Izotonik su kullanıyorum ben . Aynı şey  galiba
(665 puan) tarafından
Anladim teşekkür ederim
+1 oy
(6,795 puan) tarafından
Bende korkuyorum kaç defa yaptım korka korka ama beceremedim de sanırım :) boşver okyanus suyu oluyor onu kullan. 
(8,063 puan) tarafından
7 aylik bebege kullanilirmi o
(6,795 puan) tarafından
Evet oluyor
+1 oy
(1,859 puan) tarafından
Yapma zaten zararlı
0 oy
(4,555 puan) tarafından
Şırıngaya çekiyorum daha sonra öne eğip iki burnuna da sıkıyorum sırtına pıt pıt yapıyorum peşine temizleniyor. Bende ilk korkardım 
(665 puan) tarafından
Hızlı mi sıkmamız lazim yoksa yavaş mı.
(4,555 puan) tarafından
Ben orta hızda sıkıyorum illa bir tarafından sıkınca öteki taraftan çıkmasına gerek yok
0 oy
(1,540 puan) tarafından
Instagramda bir doktor acısını doğru ayarlayamazsaniz tehlikeli olur dedi geçen de eşim kendine yaparken kulagi tıkandı 1 hafta kulak ağrısı çekti ben kendi bebeğime 2 kere yapmıştım ama bir daha yapamam herhalde. Bahsettiğim doktor tazyikli uygulamak yerine yastığa yatirip burun deliklerine 2 ml 2 ml damlatin yutsun dedi bana daha mantıklı geldi sonra kakayla cikar bir zararı da olmaz 
(665 puan) tarafından
Genzine kaçmazmı yutunca.
(1,540 puan) tarafından
Yutunca kaçmıyor yok yani benim bebegim yutuyor onda sorun olmadı ama siringayla yıkama yaparken ciğerlerine kaçtı duydum sesini resmen cigerlerinde
0 oy
tarafından
İlk dogdugundan beri yapıyorum ama tekniklerini bilmsn lazım 
(665 puan) tarafından
İşte bilmem lazım:)
0 oy
(1,058 puan) tarafından
Ben o zamanlarda da yan yatırıp yapıyordum hemşire o şekilde gostermisti yan yatırıp siringanin yarisini burnunun bir deliğine yarisini diğer deliğine sikiyordum sonra kucağıma alıp öne doğru eğip avucumun içiyle sırtına vuruyordum. Tam desteksiz oturmaya başladığında yatağa oturtup hafif öne eğip yapıyordum bir zararını görmedim doktora sordum hatta bir zarari yok sık sık yapabilirsin demişti burnu tıkandığı zamanlarda yapiyordum
(665 puan) tarafından
Bi denemem lazım yoksa cocugum zorlaniyor
0 oy
(1,545 puan) tarafından
Osman Gönülal videolarını izle takıl et geçer bende oleydim korkma
(665 puan) tarafından
Tesekkur ederim   yapmazsam cocuk boşu boşuna izdirap çekiyor tikandikca uyuamiyor.  Damla damlatoyorum ama tam çözüm degil
0 oy
tarafından
Sürekli yapilması zararli 

Bebegı sağ tarafına dogru yatirın sol burun deliginden sıkın sıkar sıkmaz bebegi dik bir sekilde kaldirıp sırtına vurun biraz hızlı sekilde 

Youtubede bircik video yanlış gösteriyo
(665 puan) tarafından
Tesekkur ederim
0 oy
(1,548 puan) tarafından

Benim bebeğim için doktora gittiğimizde doktor gözümün önünde öyle bir yaptı ki benim kalbime iniyordu. Bana evde yapacaksın dedi.

Dedim ki;  ayy ben nasıl yapayım çocuğun beynine su kaçmasın shsjsh 

Dedi ki; kaçmaz öyle bir ihtimal yok. 

Sonra öyle bir yapmaya başladım ki mecbur olunca çocuğum için yapıyorsun.

Şu şekilde açıklayacağım. 

Çocuğu kucağına al serumu şırıngaya çek çocuğun başını hafif öne gelecek şekilde tut. Buruna getir ve şırıngaya hızlıca bas. Sonra diğer burun. Bunu burun tıkandıkça tekrarla. Korkma hiçbir şey olmuyor :) 

(665 puan) tarafından
Önce ben kendimde deneyim nasıl oluyor.   Öğrettiğin için teşekkür ederim
(1,548 puan) tarafından
Kuzum korkma eşinde dene daha iyi kavrarsın
(665 puan) tarafından
Hsjaha o asla kendinde yaptırmaz benden beter korkak.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 322 göst.
0 oy
8 cevap 253 göst.
0 oy
5 cevap 220 göst.
1 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meltemmmm (1,022 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 196 göst.
6 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde muallime.hanim (299 puan) tarafından soruldu

410,340 soru

12,340,408 cevap

39,628 kullanıcı

Kategoriler

...