0 oy
211 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,421 puan) tarafından
Siz cocuklarınızla gün içinde nekadar oynuyorsunuz ve ne oynuyorsunuz? Veya kendisi mi oynar çoğunlukla

Benim kızım 2 bucuķ yaşında hep benden oyun bekler, eskiden daha çok oynardım ama artık sanki yoruluyorum canım istemiyor kendi oynasın istiyorum o zaman da canı sıkılıyor sonra Üzülüyorum öyle bir döngü 

8 Cevaplar

0 oy
(441 puan) tarafından
Gün içinde 15 20 dk olmak üzere 3-4 kere oyun oynuyoruz. Etkinlik yapıyorum bazen. Onun dışında ben yemek yaparken bulaşıkları yerlestirirkwn bana yardım eder çamaşırları asarken uzatır gibi ev işlerinde yardim ediyor. Evi supururken o da supuruyor. Aynaları siliyorum bir bezde ona veriyorum o da siliyor. Aslında bu anlattıklarımdq etkinlik oyun. Ama oturup 7 24 oyun oynamıyorum 
(3,421 puan) tarafından
Benim kızım da eskiden yardım ederdi ama cocukcağız bile bıktım her gün aynı işi yapmaktan istemiyor  :D
-Reklam-
0 oy
(2,730 puan) tarafından
Ben de oyun oynarken çok fazla sıkılıyorum. Etkinlik yapmayı hiç sevmez ama oyuncaklarla oyun kurup oynamayı çok sever. 2 yaşında ama bende oyun kuramıyorum. Eşim 2 vardiya çalışıyor o yüzden akşamları olmuyor. Arkadaşlarıyla genelde vakit geçiriyor. Arkadaşları geliyor, biz onlara gidiyoruz. Hem yaşıtlarıyla vakit geçirmiş oluyor hem de konuşma bakımından bir birlerinden yeni şeyler öğreniyorlar. 2.5 yaşında kreşe vericem inşallah.
(3,421 puan) tarafından
Bizde arkadaşlarına gideriz onlar gelir vs ama her gün de olmuyor kreş en iyisi bende yazdırdım ama sonra kıyamadım vazgeçtim kendisi de istemiyor zorlamak istemedim daha küçük
(2,730 puan) tarafından
1 hafta oryantasyon sürecinden sonra düzelirdi aslında. Tabi ki tercih meselesi.  Geçen yazın başında bende verecektim gidip konuştum yaşıtları yoktu pek o yüzdem göndermedim. Bütün gün parktaydık :) iyi de oldu ama.
0 oy
(4,378 puan) tarafından
Biz öğlen dışarı çıkarıyoruz parka gidiyoruz sonra biraz geziyoruz, akşam arabalarla oynuyoruz biraz sonra top oynamak istiyor oynuyoruz öyle. İyice havalar soğudu mu etkinlik yaparız uzun sürmüyor ki 10 15 dakika sürüyor hep. 
(3,421 puan) tarafından
Bizde her gün cıkarız ama işte dediğin gibi uzun sürmüyor aslında oyunlar aklıma geliyor ama canım  istemiyor ya of
(4,378 puan) tarafından
Yoruluyoruz canim, bizim ki yerinde durmaz hoplar zıplar biraz oynar sıkilir :)
0 oy
(766 puan) tarafından
 Benim iki bebeğim var biri dört yaşı da biri iki ikisi bir oynuyorlar gün içinde iki saat kesinlikle etkinlik yapıyoruz özelikle dört yaşında olan için makas tutma çizgi çizme boyama yapıştırma tarzı şeyler gelişimi geridekalmasin die bulunduğum yerde malesef kreş ve bu yaş grubuna anaokulu yok evde telafi etmeye çalisiyorum  onun haricinde kendileri oynarlar seninki yanlız olduğu için senden medet umuyor canım heralde 
(3,421 puan) tarafından
Evet 2 küçük çocuk eminim ki zordur ama bu açıdan da çok güzel
Ne gibi etkinlikler yapıyorsunuz bizim oyunlar vs max 30 dk sürüyor
0 oy
tarafından
Cocuklara kalsa tum gun oyun oynayalim diyolar ama tum gun oynayabilen varsa gelsin alnindan degil ayaginin altindan opeyim 1 saatlik oglen uykusunda hem ev isleri hem yemek yapabilen yigidin ayaginin alti opulur ben tum gun oynamiyorum valla ne yalan soyleyim simdi sabah kalkar kahvaltisi yediririm o arada bi kahve icerim sonra kalkar kusluk namazi falan kilar8m biraz kuran okurum o arada cizgi film izler 1 saat sursun hadi o da sonra mutfaga geceriz boyalarinin veririm resim yapar meyve sebze magnetleriyle oynar arabalarini surer bulasik makinadini bosaltmakta yardim eder ben o arada yemegi koyarim ocaga yapabilexegi bisey varsa ona da yardim ider mesela muthis fasulye ayiklar gibi gibi bu arsda odalarin camlarini acmis olurum ben mutfakta islerimi bitiresiye kadar havalanir yatak odasindan baslat camlarini kapatarak odalari toparlayarak giderim butun evi bitiririm o arada pesimde dolanır sonra meyve ogununu yer sonra yerleri girgirlayacaklar onu yaparim supurecekswm supururum oglen yemegini yer yatis yatarken yatarken soyledigimiz duayi okur bi tane masal anlatirim sonrasi sarilip uyuma o uyuyunca oglenle ikindi arasina denk geliyo ne yapabilirsem onu yaparim kuran okurum ilmihal calisirim artik siralamya gore ya da bebeyle uyurum kalkinca onunla oynariz top oynariz hsvuz kurar icine gireriz araba yarisi yapariz blok oynariz kule yapariz deviririz bebekleri awmye goturur jetonlu oyuncaklara bindirir bi de ustune hamburger yediririz oyunda pizza seti var bana pizza yapar ya da kitap okuruz o da olmadicocuk sarkilariyla oynarik komik hareketler yaparak salonun ortasibda doneriz aksam yemegini yer biraz daha cizgi film izler ben tekrar namaz kilarim sonra gece mamasi uyku tekrar uyku duasini okur tim bunlari bir gune sigdirmak cok zor 1 saat oynasam sukrederim cocukla kalan zamanlarda kendisi de oynar cok guzel 
0 oy
(967 puan) tarafından
Büyük 2 buçuk yaşında, küçük 8 aylık çocuklarım var. Şuan için arada beraber oynadıkları da oluyor ama küçük olan henüz ufak. Yağmur yağmadığı sürece soğuk sıcak fark etmez her gün dışarı çıkarıyorum. Ben yemek ve işleri akşam onlar uyuduktan sonra yaparım genel olarak. O yüzden gün içinde sadece onlarla oturup ilgileniyorum. Tüm saatler oyun oynamakla geçmiyor tabiki, yeri geliyor beraber de sıkılıyoruz. Her dakika, her saat etkinlikle geçmez. Gün içinde yaptığım rutin işlere dahil ediyorum mesela. Ve evde koşalım, yakalayıp, saklanalım türü oyunları çok seviyor.

Mesela odada beraber otururuz. Ona oyun kurmada yardımcı olurum, sonra sen devam et deyip kenara geçerim. Az az da olsa kendi kendine oynuyor. 
0 oy
(2,252 puan) tarafından
Ev işleri harici oyun oynarız yakalamaç saklanbaç legolarıyla diğer oyuncaklarıyla falan. Öyle saatlerce oynayamam tabiki bende. 
0 oy
(4,435 puan) tarafından
Ilk oglumla genelde oynardim. 4 yasindan sonra arkadaslari olunca beni istemedi :) oynarsa da kendi oynadi veya ev islerine dahil ettim onu da. Ikincisi 17 aylik onla da oynuyorum ama o daha bireysel oynayabiliyor. Bazi seylerde kaldirip gel oyna der mesela topla ama arabalarla kendi oynar.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 211 göst.
23 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Linkin (20,133 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 47 göst.
3 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 77 göst.
17 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Allizzwell11 (509 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 160 göst.
9 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,216 soru

12,377,842 cevap

42,972 kullanıcı

Kategoriler

...