Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_79ca64ec9ee621f9aa020d23a642cc36, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
Evin Benim Adıma Olursa Eşim Borcundan Dolayı El Konulma Riski Var mı?-Güzellik-Bakım
0 oy
188 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (473 puan) tarafından
Şuan ev esımın adına   bana sormadan anlatmadan gıtmıs bır arkadasına kefıl olmuş arkadasda ödememiş sanırım eşime kalırsa dıye korkuyorum yanı esımın de ödeyecek parası yok ayrıca bız nıye oduyoz elin pisliğini herneyse  evı garantıye almak istiyorum kızlar evı benım adıma yapsak   acaba yıne evımız rıskte olur mu yoksa suçun şahsılıgi ilkesı adı altında ev benım adıma olursa bsıy olmaz dımı  .. 

Fıkrı olan var mı. Ev benım adıma olcak dıyelım esımjn borcu var eve el koyulur mu 

3 Cevaplar

+1 oy
(792 puan) tarafından
Şansınızı denersiniz ama karşı tarafın avukatı farkederse işlemi iptal ettirip eve icra koydurabilir. Yaptığınız işlem Muvazaalı satışa girer. Satışın gerçek mi sahte mi olduğunun ispatı gerekir. Ödeme dekontu gibi. Ama sen eşi olduğun için mal kaçırmak için yaptığın çok net belli olur. Ama icra takibi başlamadan evi kacirirsaniz bir şansınız olabilir. Belki avukat farketmez. Ama inşallah kefil olurken evi ipotek ettirmemistir. Ama evi ipotek ettirmesi için eşin onayı gerekir. Siz onay vermediyseniz sıkıntı yok 
-Reklam-
0 oy
(946 puan) tarafından
kefil olduysa adam borcunu ödeyene kadar eşin kimsenin üstüne yapamaz 
(473 puan) tarafından
Yok henüz dava acılmadı şuan evı benım adıma yapabılme lüksü var. Arastırdık fakat benım adıma olursa  bsıy olur mu yınede yoksa suçun şahsiliği ilkesi mı geçerli benı bağlamaz mı
(946 puan) tarafından
snada yapsa evin yarısı eşinin
tarafından
Birsey olmuyor borç eşinin senin üstüne olan hicbirseye karisamazlar
Eşimin dahisi gilin milyon borçları var evlerini falan karıların üstüne verdiler
(473 puan) tarafından
Esma ya sen cıdden ıyıkı varsın doğru bilgiye ulastım  teşekkür ederim çok sevındım şuan doğru dımı
tarafından
Doğru canim :D
Onların şirketleri vardı battilar icralık olmadan önce mal varlıklarını hemen eşlerin üzerine verdiler olanları icra geliyor ama hicbrisey yapamıyor şahıs borcuna es için karismaiyorlar
Hatta bir tanesi boşanma aşamasına geldi sabah dedim tüh bütün malıda karıya kaptırdı:D
(946 puan) tarafından
bunu bilmiyorum bosanmada felan müşterek ya ondan dedim.o zaman yapsinsenin uzerine
tarafından
Müşterek ama adamın üstüne verince borca gidicek eee nolucak icraya gideceğine kadına kalsın diyorlar
(946 puan) tarafından
çok mantıklı valla .hayret ilk defa kadının düşünüldüğü bir yasa gördüm
tarafından
Yasa değil kız eşimin dayısı gil öyle düşünüyor:D çünkü boşanma şeysine geldiler eee ev kalsın arabayı versin yaptılar yine senin üstünde kalsın falan yaptılar yasa düşünürmü bunu kizz
(946 puan) tarafından
kız onu birakta ne yaptın borsayı
tarafından
Uzun zamandır çıktım borsadan hiç bakmıyorum hile
(946 puan) tarafından
bende beklemedeyim çünkü mahvettiler her seyden etkileniyor yoksa ne sirketler var hepsi hic oldu bugunku olayda sonra borsa kan ağlıyor düştükce dusuyor kimsenin el attigida yok
tarafından
Patek tavan yapmış smdi baktimda
(946 puan) tarafından
geneli çok kotu
0 oy
(1,034 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla aynı böyle adliyeye anlatıp eve satılmaması için şerh koydurabiliyorsunuz ev eşinizin üstüne de olsa satılamıyor aile evi olduğu için bi avukata danışın isterseniz geç olmadan 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 241 göst.
4 Kasım 2022 Diğer kategorisinde sazh (5,141 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 449 göst.
22 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde gozdekaracaa (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 195 göst.
4 Haziran 2021 Diğer kategorisinde K&S!.1 (651 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 584 göst.