0 oy
380 göst.
Aile kategorisinde (1,359 puan) tarafından

Kızlar şimdi diyeceksiniz kaynana ve gorumce ile çok uğraşıyorsun bide hastasn bu kadr takma. Valla taktigimdan değil sadece sizinle de paylaşmak istedim :) kaynanam geçen diyor hilal evlendiği günden beri gün gormedi. İlk sene hamile kaldı geçen sene oğlum sürekli hataya goreve gitti bu sene hasta oldun bakalm seneye ne olacak. Bende oğlun bana hiç uğurlu gelmedi dedm. Gorumcem de diyor ki üzerine kuma getirmediği kaldi. Onuda yapar merak etmeyn erkek değil mi hepsi aynı yapmayan erkek gösterin beklerm yani dedm. Onuda korkudan yapamaz dio. Güya kayın babamin korkusundan. Kaynanam gil.boyle gelin oldum hep Bi laf sokmalar hasta oldum hala devam aman bu gelin hasta hassas olalım demezler..Bi kendilerini düşünürler. Kaynanam daha Bi günde kızım kendini yorma üzme takma buda gelir geçer diye teselli vermez. Oğlum var başı bozulmasn torunum var annesz kalmasn diye bilmiyorum ben hiç üzüldüğünü gormedm. Kızıma sadece yarım gun bakar oda ilac almaua Gittigmz gün. Daha Bi günde gelip gelin hasta evine yaedm edeym  yemek yapamıyorsa yemek göndereyim demez. Ama kızı 17 senelik evli hala kızına yemek yaptıkça ayırt eder gönderir. Ama emin olun damadı hasta olsaydi kızım dul kalacak diye kendini yer bitirirdi. Oğlunu seven gelinini sever bunu çok iyi anladm. Şimdi diyeceksinz ki çok takıyorsun ince düşünüyorsn hastasn yapma. Bu hastalık zamanından insan en yakınlarından bekliyor herseyi. Gorumcem yakin bana daha Bi günde evin işini yapamiyosa yemek yapamiyosa yaedm edeym demez. Gerçi kendi işini zor yapıyor eringeclikle. Diyorlar ki hayatında seni strese sokan herkesi sil. E gelde şimdi bunları sil nasl sileceksin :) ha herkesin imtihanı farklı ben böyle imtihan oluyorm iyilesirm atlatirim. E onların başına busey gelmeyecek mi sanki hiç imtihan olmayacak gibiler. Ha Allahim kimseye yaşatmasın çok zor ama.. paylaşmak istedim sizinle lütfen olumsuz yorumlarınızı kendinize saklayın:)) ya da kırıcı olmayn  :)

15 Cevaplar

+1 oy
(1,908 puan) tarafından
Oncelikle Allah acil sifalar versin, akrabam son evresinde ogrendi ama elhamdülillah turp gibi şimdi

Çok limon tuketti, propolis karışımları vs. Belki sana da fikir olur. Insan bu zamanlarda bekliyor tabi seni cok iyi anlıyorum. Ama onsanlar egoist artik, bencil. Laf mi ediyorlar, canını mı sıkıyorlar. Sende acik acik de, kendi derdim kendime yetiyor, boş lafla uğraşamam şu an de geç 
(1,359 puan) tarafından
Aman desen ne olacak anlamazlar. Sadece kızı ve kendi kaynanam in başka kimseyi düşünmezler
-Reklam-
0 oy
(11,311 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım neyin var
(11,311 puan) tarafından
Kimse yardım etmedi.bir kontrolüme dahi gelmedi eşim.nasil yorugunum oral kemoterapi alıyorum .bilirsin sende bu küçük kırmızıhap var ya.saclarim dökülüyor eşim konusuyor saç var her yerde diye.simdi iki tane var çocuğum ama o gün o kadar pişmanım ki o zaman biraksaydim keske
(1,359 puan) tarafından
Ah bacım yaa.. çok üzüldüm senin haline.. eşime şükür ettm suan.. Yani benimkinin dr bazen aklı gidiyor ama şükür iti yinede. Kaynanam gil olmasa daha iyi ama. Allahım sorsun hesabını onlara. Bosandn mi peki. Yoksa bosanma sürecinde misn
(11,311 puan) tarafından
Bitti canım çok önce.bana ilk zamanlar iğne de vurdurttular.yaklasik 2 sene iğne vuruldum .ilk zamanlar bir ay her gün .sonra haftada 1 sonra ayda bir vuruldum iki sene.
(1,359 puan) tarafından
Peki kaç çocuğun var canım. Kemoterapi aldin mi yani. Hani yanlış anlama Kemoterapi yumurtalık lari etkliyor ya ondan soruyorum
(11,311 puan) tarafından
Canım ben oral kemoterapi aldım.damardan değil.o zaman 1 tane çocuğum vardı zaten.benim ilk evdeydi ve ben 6 ayda tamamen temizlendim.
0 oy
(635 puan) tarafından
Anne babamı sildim yerı geldi de herkes silinir bu hayatta kımse sınırlarınıdı çiğneyemez sız izin vermedikçe

Gelmiş geçmiş olsun
(1,359 puan) tarafından
Haklısınz o günde gelir elbet Bi iyileseym Allah in izniyle
(635 puan) tarafından
İyisin zaten üzme kendini kötu düşünme ;)
0 oy
(306 puan) tarafından
Ben olsam bu ikisyle asla iletişim kurmazdım .Konuşturdukça batan insanlar
(1,359 puan) tarafından
El mahkum desem. 1.5 ay sonra ameliyat olacagm. 3 4 gün hastanede yatarm. Sonrasında iyileşme süreci var. Her ne kadr gorumcem bana gelince anamın ayakları ağrıyor şunu yapamaz desede  kızıma bakmasina gonlü razi olmasada mecbur kaynanam bakacak çünkü annemde asla kalmaz. Zaten ameliyat olunca annem kalir yanımda
0 oy
(9,811 puan) tarafından
Askim fazla takmiyo musun bak ben sana sunu soyleyim bende onceden ay su bana aunu yapmadi ay bu bana soyle demedi der kendimi bitirirdim sonra dusubdum kimse kimseye yapmak zorunda degil ona yapmak icibden feliyosa ona yapsin bana gelmiyosa hic yapmasin ac otururum pis otururum kimseye minnet etmem hic kimseden en ufak veklentim yok inan esim 3 ay issiz kaldi ne kendi aileme ne esimin ailesine bizede bi ekmek alip gelmiyolsr diye dusunmedim beklentisiz yasamak mutlu ediyo insani ve bu cok guzel bisey aydinlanma gibi zaten rahatsizsin Allah'm esirgesin zor zamandan geciyosun bi de sacma sapan insanlar icin canini sikiyodun deger mi gercekten evini dusun cocugun esini dusun elindekilerle mutlu ol etrada pozitif bak gerisini de bosver onlarin soylediklerinde de bisey goremedim ben 
0 oy
(50,493 puan) tarafından
insan bekliyor ya en yakinindan bir tas corba yada birseye ihtiyacın var mi cumlesini duymayi 

gecmis olsun tekrardan 
(50,493 puan) tarafından
iste insan oyle diyorda dusunmeden de edemiyor benim kendi ailem lohusayken kirginlik çıkardılar o zaman cok ac kaldim.bir tas çorba bekledim alsinlar carsinin ortasinda oturuyorlar demisler
gecenlerde anneme soktum bu lafi icimde kalmadi
simdi yine küsler tasindim bir faydalari olmadi
senin gene kaynanan benim kendi ailem
(0 puan) tarafından
öyle Valla benimde ailem daha 15 günlükken yaptılar  boş yere eßim ve babam tartıstı 3 sene geçti konuşmuyolar doğum yaptım annem bı gün yanımda kalmadı onların hakkı ddiyo onların çocuğu diyip çıkıyo .ben kimin ćocuğuyum acaba .o kadar kötü hissetimki ve bunu eşime söylüyo annenin hakkı ve benmi gelip kalacam diyo.2. çocuğa doğum yaptım ondada aynısinı yaptı doğuma gittim haber vermedim diye ortalığı ayağa kaldırdı .bize nasıl haber vermezsiniz diye .ben anne değilmiyim diye .Valla hala çekiyorum laflarından bıktım . kaynanam bana daha iyi anne  yeni hamileyken çoo yardımı oldu yemek yapar getirirdi ben yiyemezdim kokuyo diye saolsun .daha neler neler
(50,493 puan) tarafından
dur senle sonra dertleselim bizim kavga yok kendi kendilerine kuserler huylari o
(0 puan) tarafından
Valla ben annemden daha olgunum .bişey deyincede küsüyo deprem zamanı 1 ay konuşmadık .ay bitmiyo gerçekten . Allah sabır versin biz kadınlara
(50,493 puan) tarafından
benimki de hemen küsüyo ve ben alttan alayım diye bekliyorlar bu sefer icim sogudu alamiyorum alttan
0 oy
(1,248 puan) tarafından

Bunları kafana takma az ötede ürüsunler sen hastasın kendine bak o gorumcende pislik destek olsun *** kafalı gorumceeee 

Ya bende gorumceyim benimde gorumcem var bacidan oteyiz vallaaabillaa
(1,359 puan) tarafından
Kız bende olacagm. 2 tane erkek kardeşm var ama böyle asla diyemem ya. Bacım yok. Bacım gibi görurm
0 oy
(568 puan) tarafından
Benimde görümcem öyle hep laf sokar hiç cevap vermem kaşınır pireli ** gibi kuduz daha çok sinirlenir insan yerine koymadığım için Rabbim şifa versin inşallah
(1,359 puan) tarafından
Cevap vermeyince de olmuyor ki  bazende vermek gerekiyor
0 oy
(292 puan) tarafından
Öncelikle eşinle ve seninle ilgili olumsuz yorum yapmalarına asla müsade etme. O senin eşin ailesine karşı bile onun yanında ol. Diğer yandan seninle ilgili de olumsuz eleştiri küçük düşürücü şeyler söylediklerinde sert tepki ver. Mesela kuma getirir gibi birşey demişler ya sen de onu da yapar demişsin yani bence benim kocam yapmaz öyle biri değil haa yaparsa da kendisi kaybrder ben kaybetmem deyip hem kendi hem eşinin değerini korumuş olurdun. Bence tabi... Diğer yandan sizin hasta olmanız onların umrunda bile değil ve olmayacakta emin olun. Benimle ilgilensinler diye bir beklentiniz olmasın bile. Ama onlarda hasta olduklarında siz de onlara ne yaptılarsa aynısını yapın. Kızıyla aynı kefede olmayı da beklemeyin. En iyi kv bile kızını geliniyle bir tutmaz. Siz de kendi annenizle kv tutmazsınız. Ayrıca kimseden de yardım beklemeyin cidden lazım değil. Böyle insanların yardımları bile zarardır. Bunlar benim fikirlerim. Benimde eşimin ailesiyle mesafem var ama onlardan birşey beklemiyorum lazım değil. 7 aylık hamileyim bir kere bile kv bir kap yemek getirmemiştir ki getirmesine zaten. Önceden kv hasta olurum çorba yapardım sonra ben oldum oğlu oldu umrunda bile olmadı. Şimdi ölse bir bardak su vermem. İyi olmakla a*****olmayı ayırmak gerekiyor. 
(1,359 puan) tarafından
Kiz oyle deme verirsin o Bi bardak suyu bizler onlar gibi olamayz. ALLAH için yaparz ne yaparsak
(292 puan) tarafından
İnan onlar gibi değilim ama yine de içimden gelmez. Önceden ilk başlarda çok yaptım ama ben ya da kendi oğlu hasta olunca bir telefonla yetindi şimdi bende bir telefon açarım olur biter. Onun dışında cidden 1 bardak su vermek bile içimden gelmez. Yaa oğlu 10 gün yoğun bakımda yattı 9 haftalık hamileydim ben yanında kaldım eşimin. Benim annem çorba yapıp getirir. Kv gezmede ve misafir ağırlama derdindeydi. Çok isterse kendi oğlu versin.
0 oy
(143 puan) tarafından
Bende var 2 tane gorumce  muhtap  opma yabancı gibi merhaba merhaba ben oyleyim gerek yok gorumcenin o lafına agizna bintane capardim
(1,359 puan) tarafından
Zaman la bende merhaba merhaba olacak merak etmeyn şu hastalık Bi gitsnde
(143 puan) tarafından
Bncde canım yabancı gibi davranin dışarıdan insanlara nasıl yabanciksykn
0 oy
(814 puan) tarafından
Kız sen delimisin birinin adı kaynayan tencere oburude  kaynayan demlik onlar kaynar durur senin yapman gereken onların suyunu evine sicratma  ben ne görümce ne kaynana ne eltitle konusmuyorum  uzak olsunlar yipratinca uzak dur hiç yakinipda kendi modunu düşürme değmez 
(1,359 puan) tarafından
Keşke uzak olsam valla ama iste. ALLAHIM BÜYÜK BAKALM
0 oy
(5,415 puan) tarafından

Koy çuvala vur duvara.. 

Ama sana tavsiyem bu hastalık sürecinde çok gorusmemen mesafeli durman çünkü asla senin hastalığını hastalık olarak görmeyecek kendi ve ailesi her zaman senden daha hasta gibi davranacak sen onun kızı değilsin dışardan tanımadığımız birine bile merhamet ederken kaynanalr gelinlere asla etmez .. eltimde kanser kaynanam gezmeye gidiyor diye ne kanseri hasta olan gezmeye mi gider dedi düşün iş yapmıyor diye tonla laf etti hasta kadın hasta dyoruz ama asla anlamıyor kendi çocuklarından biri olsaydı kıyamet kopardı halbuki oda bir ananın babanın kuzusu ne kadar üzülür ailesi diye düşünmezler vicdan yoksunlari kendi iyiliğin için uzak dur kendi tedavine odaklan canım ❤️ ❤️ 

(1,359 puan) tarafından
Bi yerim ağrıyor diyemiyorum ki kaynanam başlıyor oram buram agriyor demeye :))) ne deym Allah büyük tek atlataym da varsın merhamet etmesn. Bana Rabbım merhamet etsn yeter
(5,415 puan) tarafından
Aynen öyle ♥ Rabbim tez zamanda şifa versin balim
0 oy
(2,925 puan) tarafından

Ne yapalım canım atsam atılmaz satsan satılmaz ama takma moralini bozma bu hastalıkta en önemli şey Moral moralin yüksek olursa daha hızlı iyileşirsin kimseye ihtiyacın yok emin ol sen kendine yetersin.

Bide o onu demiş bu bunu demiş cidden takma. Etme degmiyorlar çünkü üzülme ne 
(1,359 puan) tarafından
Elhamdülillah canim çok şükür yetiyorm. RABBIM hiç kimseye muhtaç etmesn
(2,925 puan) tarafından
Amin canım benimde annem son evredeydi bizede kimse destek çıkmadı o zmana eşim yoktu kardeşlerim açtı ben lise okuyordum bizde çok zor durumlardan geçtik ama geçiyor emin ol ki bu hastalıkta en önemli şey Moral moralin yüksek olursa daha hızlı iyileşirsin
(1,359 puan) tarafından
Onu bile kıskanıyorlar kaynanam ile gorumcem biliyo musn adım gibi eminim yani. Hilale bak biz olsak ölürdük hiç takiyo mu üzülüyor mu. Saçı kaşı gitti gram agliyo mu diyolar dr şimdi..
(2,925 puan) tarafından
Hiç önemseme sen güçlü dur emin ol geçiyor hepsi
0 oy
(16,134 puan) tarafından
Kaynanadan anne gelinden kız olmaz hiç bir zaman öyle bir beklentiniz olmasın. Onların işine gelmiyor gelini düşünmek niye bilmiyorum ama zorlarına gidiyor 
0 oy
(2,639 puan) tarafından
Sende sok lafı hazır cevap ol içinde kalıp dert olacağına onların içine otursun. Gecen kaynanam görümcem bana kahvaltıya geldiler pazar dı.eşimde mutfakta yardım ediyordu. Nys geldiler kaynatam salona geçti oturdu eşime bağırıyor gel otur şuraya die eşimde kızartma başındaydı

Yanına girdim elimde tabak taşıyorum sofraya.bana dediki oğlumu iyice kılıbık yapmışın mutfaktan çıkmıyor yanındada enişte oturuyor.

Bende dedim niye eniştede giriyor mutfaga ona hiç sesin çıkmıyor dedimm.eniştede gülmeye başladı . Ama kayınpeder gık sustu 

Sustukça tepene çıkarlar.
(1,359 puan) tarafından
Ya bende onu anlamıyorum damat kızına iyi davransa hoslarina gidiyor ama oğulları geline iyi davranırsa asla hoşlarına gitmiyor.  Bu ayrım neden yani neden aklim mantığım almıyor
(2,639 puan) tarafından
Canım canım kendi canım işte. Dünya böyle . Benim anamda yok kendi kızları gibi görmeleri lazım. 14 senelik evliyim ilk yıllar çok sessizdim her denileni yapar susardım . Ama yok artık baktım beni düşünen sadece benim.
Temizlikçi gibi kullandı kaynanam ilk yıllar beni. 200 mk evi vardı heryer uçtan uca halı döşeliydi en köşe odadan bi başlardım silmeye heryeri sildirirdi bana . Son 5 yıldır halıyı yıkamaya vermeye başladı baktı silen yok enayi. Ama ona göre dünyanın en iyi kaynanası o
Kızı doğum yaptı İzmir'de oturuyor kızı kargoyla börekler tatlılar Kuru sebzeler reçeller gönderdi . Sonra kendi giderkende yaptı birsürü loğusa olduğu için yemesi lazımmış
Ben doğum yaptım 1 tencere çorba yapıp getirmiş
Allah bunları elbet görüyor. Hiç yatmadım kalktım loğusalık kim ben kim die . Eşim sağolsun tek desteğim o oldu herzamn .
Son 5 yıldır elimi hep çektim ne gidiyorum ne yardım ediyorum eskiden arardım hal hatır sorardım şimdi onuda yapmıyorum. Eşimle akşam çayına gidiyoruz içip geliyoruz tmm .

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 260 göst.
27 Ocak 2022 Aile kategorisinde Zeynep hanim (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 225 göst.
26 Temmuz 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 65 göst.
26 Temmuz 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 298 göst.