0 oy
341 göst.
Aile kategorisinde (297 puan) tarafından
Şimdi yine beni suçlarsınız ama önce anlamanızı rica ediyorum. Arkadaşlar eşim üni de görevli ve telefonuna baktığımda Bayan hoca ve öğrencilerle daha fazla muhatap olduğunu gördüm. Belki dersiniz bunda ne var evet belki bunda birşey yok ama bir bayan öğrencisi var kulüp başkanı eşimde kulüp danışmanı sürekli hocam odanıza geleyim mi ya da eşim ona müsait olunca gel odama rapor hazırlayalım muhabbeti dönüyor. Ya da geçen gün bir konferans vardı hocalar arasında bir fotoğraf gördüm Bayan bir hocayla eşim dip dibeler resmen. Yer vardı kadraja da girmeye çalışma vs gibi durum yoktu. Sonra o hocaya eşimin su aldığını taşıdığını öğrendim. Belki evet bunda da ne var dersiniz ama yani sipariş verilince adamlar odaya kadar su taşıyorlar. Haa bu durum kişiye özgü değil eşimin huyu karakteri bu ama karşı cinse bu kadar yakın olması beni rahatsız ediyor. Belki dersiniz bunlar normal evet bazı şeyler normal olabilir ama bazı şeylerde karşı cins için normla değil. Mesela bende üni okudum çalışma imkanım vardı eşim kimseyle muhatap olma vs gibi şeyler deyip sıcak bakmadı çalışmama. Ayrıca benim bir karşı cinsle konuşmama gayet ters tepki verip gereksiz iletişim kurmamı istemeyen bir insan. Mesela dışarıdan yemek felan almak istediğimde sen muhatap olma ben sipariş veririm diyor. Eee bana böyle davranan kendisinin dikkat etmemesi rahatsız ediyor. Mesajlarını okuduğumda fotoğrafı gördüğümden eşimin haber yok. Söylesem telefonumu niye kurcalıyorsun deyip üste çıkacak. Ama kendisinin haberi olup istesem verir saklamaz telefonunu. Siz olsanız ne yapardınız 

12 Cevaplar

+1 oy
(778 puan) tarafından
Çünkü kişi kendinden bilir işi.Erkek kafasını biliyor ve herkesi de kendi gibi sanıyo o yüzden de seni kısıtlıyo
(297 puan) tarafından
Yaaa aslında eşim aksi düşünceyle yaptığını zannetmiyorum. Yazdığım gibi onun huyu suyu karakteri bu. Ama tabi dikkat etmesi gerekiyor. Daha önce bunu söylediğimde dikkat ediyorum vs dedi ama benim okuduğum gördüğüm öyle değil. Peki sizce ben ne yapmalıyım yaaa hamileyim ve kafayı yiyeceğim resmen
(778 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Şimdi şöyle bnm eşim geçmiştr yediği tüm haltları bana anlattığı için (bide çoğunu tanıyorum akrabamlar hatta) erkek kafasını iyi biliyorum ha şuan beni aldatmaz ama biri ısrarla üstüne düşerse yapar kendi de diyo zaten şeytana uyabilirmiş.Ama erkekler de şöyle bi durum var sevdiği aşık olduğu biride olsa aldatabiliyolar aldatsa da sevdiği kadın onun için yine önemli.Ben tavrımı net bi şekilde koydum bi b.k yerse bı daha bana dokunamaz bile.İki aydır yanında değilim kafasını sıfıra vurmuş kimse bakmasın diye.Benim bunlardan ziyade çok daha büyük problemlerim var ama şuanda öncelik bebeğimin bende hamileyim ve senin de öyle yapman lazım strese sokma kendini.Şuan kendi ve bebeğimin çıkarlarını düşünüyorum sonrasına sonra bakarım.Bence sende şu aşamada sadece bebeğini düşün
(1,835 puan) tarafından
++ kesinlikle arkadaşa katılıyorum.  Kendi gibi zannediyor karşısındaki insanı ondan dolayı sana kısıtlama yapıyor.  Eşinin huyu bu şekildeyse sen ona müdahale edemezsin . Yapmam etmem der yine yapar yapacak olan
(778 puan) tarafından
Evet bnm eşimde sürekli beni kısıtlamaya çalışıyo kuzenimle bile konuşsam trip atar ki normalde sarılırım abilerim kardeşlerim onlar.Ama o kafayı yiyo.Kuyumcuya gittik kuyumcu bileziği koluma taktı eli bileğime değdi diye çıldırdı yani kıskançlığın b.kunu çıkarır niye çünkü geçmişte nasılsa bütün erkekler de öyle sanıyo
-Reklam-
+1 oy
tarafından
O değil de defalarca "bunlar normal biliyorum" gibi laflarla kendinizi açıklama ihtiyacı hissetmenize takıldım ben. Hayır, şahsi olarak ben normal bulmuyorum.

Bir olayı birden çok kişinin yapıyor olması o olayı meşrulaştırmaz. Çoğunluğun yaptığı ideal sayılmamalı.

Evlilik birliği, adı üstünde BİRLİĞİ. Tarafların artık çift kişilik düşünüp bir bütün halinde hareket etmesini gerektiren olguya evlilik denir.

İslam kısmına gelirsek açıkça erkek kadın diyaloğu zaruriyet olmadıkça haramdır ki anlattıklarınıza bakarak çok da zaruri bir durumun olmadığını görebiliyorum.

Karı koca ilişkisini baz alırsak bu tür durumlar güven zedeler. Taraflardan biri (erkek), kendisinin sağlayamadığı güveni partnerinden zorla isteyemez. İstemeye yüzü olsun istiyorsa o zaman güvensizlik sağlamayacak.

Birinin sunmadığı şeyi karşısındakinden beklemesi apaçık bencilliktir. Güven de tek kullanımlıktır zaten.

Aşk, tonlarca ağırlığı kaldırır ama zerre şüpheye mahal vermez.

Sizin bunu eşinizle nezaketin en koyu haliyle konuşmanız gerekiyor, buradaki kimse size yardımcı olamaz malesef...
+1 oy
(11,136 puan) tarafından
Zaten eşin normal değil ki daha büyük sorunların üstünü kapatıyorsunuz bence bu onların yanında ufak bir sorun
0 oy
(12,145 puan) tarafından
Yani napacaksinki. Bumu burda kimsede cozemez. Esinle konusacaksin yani bunu anlarsa seni ki karakteri bu diyosun vazgecermi bilmem
(297 puan) tarafından
Evet karakteri huyu suyu bu sadece bayanlara değil erkek kadın yaşlı genç çocuk farketmez. Ama bu karşı cinse olunca rahatsız oluyorum. Söylesemde değişmiyor. Ben kızdığımda kalıyorum. Peki sizce yanlış anlaşılacak durum var mı bunlar da? Yani adamın huyu bu ise çokta sıkıntı etmemeli miyim
0 oy
(756 puan) tarafından
Bak işte eşin sana açıkça söylüyor sen yapma bakma konuşma diyerek normal olmadığını eşin seni kısıtlayıp.kendi rahat davranıyor sınırını baştan net cizmeliydin o da sende herkese mesafeli olmalıydı 
(297 puan) tarafından
Aslında ben eşime bu sınırı çizdim bende aynı şeyi ona söyledim bir ara dikkat etti ama son zamanlarda şu kulüp işi olunca ve bayan hocalarla muhatap olunca unuttu galiba. Yani ben de o sınırı çizdim benden bekliyorsan sen de muhatap olmayacaksın dedim tamam dedi. Ama sonradan unuttu
(756 puan) tarafından
İşte o anda tepki koyacaksın ileri gidemeyecek seni karşısına alamayacakti ona ders vermen gerekir ya onu dinleme git iş bul  sosyalles o delirdim ya da onunla iletişimini kopar ailene git ulasamasin bakalım peşine geliyor mu
0 oy
tarafından
Yani sorun kadinda desek birden fazla kadın var sorun bence esinde eşinle konuşup rahatsızlığını dile getirmelisin. Ama görevi gereği de mecbur kalabilir evlenirken mesleğini bilmiyor muydunuz?
(297 puan) tarafından
Evlenirken mesleğini biliyordum bunu da göze aldım. Fakat ben de üni okudum ve hocalarım oldu ama hiçbir hocamla ya da hocamlqrımın benimle böyle bir muhatabı olmadı. Bir olur iki olur ama sirkeli bu durum olunca rahatsız oldum. Yani eşimin bir bayanla aynı odada olmasını istemem ya da o kadar yer varken de bir bayanla omuz omuza değecek kadar yakın oturmalarını istemem.
tarafından
Eşinle konuşup çözebilirsiniz esin anlayacaktır seni.
0 oy
(1,551 puan) tarafından
Kuzu iş yerinde mecburi aynı ortama giriliyor. 

Ama senin eşin iş etiğine uymadan laubalilik yapıyorsa orda bir durması gerekir.

Açık açık rahatsız olduğundan bahs etmelisin.

Hata yaptığında seni kaybedeceğini bilmeli.

Ben eşime öyle diyorum sen kaybedersin ben bir şey kaybetmem diyorum her zaman.
(297 puan) tarafından
Bende diyorum onu ve birçok kez de eşime açık açık söyledim. Evet iş yerinde mecburi biliyorum. Ama bir sınırı olmalı bence. Aslında laubalilik yapmıyor aşırı iş düşünü mükemmelliyetçi ve her şeyi ben yapayım insanı. Bu Bayanlara özgü değil. Erkekte olsa aynı davranır ama yine de rahatsız oluyorum
0 oy
(2,267 puan) tarafından
Benim için sıkıntı olurdu . Kendim dikkat ediyorsam eşim de etmeli
0 oy
(728 puan) tarafından
Kişi kendinden bilir işi bacım. Kocan iyi gözle bakmıyor ki karşı cinse herkesi kendi gibi sanıyor.
0 oy
(16,850 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ben öğretmenim ergen öğrencilerim var bir sürü öğretmen arkadaşım var eşim ikm çalıştım ortamı biliyorum kadınlı erkekli beraber nöbet tuttukları bir ortam var ama kimsenin rahatsızlığı yok çünkü bilerek evlendik yani ne olacağı az çok belli oluyor baştan eşimden ekstra samimiyet yoksa sorun etmem. Çünkü karekteri gereği kimse ile çok samimi olmaz kadın çalışanlarla çok muhatap olmaz sizin uyarılarınıza rağmen dikkat etmiyor olması ve sizden kendinin dikkat etmediği şeyi beklemesi bence sıkıntılı 
0 oy
(4,929 puan) tarafından

Eşim için isteyeceğim en son meslek olurdu öğretim görevlisi olmak. Gerçekten o  kadar saçma sapan bi ortam ki eşine ne kadar güvenirsen güven mutlaka bi pislik çıkıyor işin içinden. Ve sen eşin işini değiştirmedigi sürece hep bu durumun içinde olacaksın. Allah kolaylık versin valla. 

Haaa ben senin yerinde olsam ne yaparım aynı okulda aynı ortamda çalışmak için elimden geleni yaparım eğer işin değiştirilme şansı yoksa.
0 oy
(4,564 puan) tarafından
Hiç sorun görmedim ben ama senin kendine gelmem gerekiyor eşini fotoğraflardan msjlardan takip etmekten ziyade işe girip calisman gerekiyor eşin birşey dediğinde sende çalışıyorsun sen kadınlara o gözle mi bakiyorsun da benim erkeklerin olduğu ortamda çalışmamı istemiyorsun dersin 

İlgili sorular

0 oy
53 cevap 1,762 göst.
22 Kasım 2024 Aile kategorisinde Leylaaaaaa (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 312 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 310 göst.
12 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Mevah (1,622 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 880 göst.