+1 oy
649 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,038 puan) tarafından

Bayılıyorum buna ya bilenler kendini belli etsin ben bayadir yapmıyordum 

image

22 Cevaplar

0 oy
(1,619 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Fasülye diblesi değil mi o
(1,038 puan) tarafından
Evet canım
(1,619 puan) tarafından
Karadenizli değilim ama bilirim :))
(1,038 puan) tarafından
Sen nerelisin nasıl bildin bakim
(1,619 puan) tarafından
Antepliyim ama ablam Karadeniz gelini :)
-Reklam-
+6 oy
(12,615 puan) tarafından

image

bazı karadeniz mutfağı sözleri:D
(7,936 puan) tarafından
Hahaha kesinlikle katılıyorum  :)
(12,615 puan) tarafından
osmaniyeliyim ben, adanada yaşıyorum  Gaziantep, hatay ve adana mutfağı karması bir mutfak kültürüyle büyüdüğüm için başka mutfakları beğenmiyorum :)
(2,020 puan) tarafından
☺️☺️☺️☺️☺️☺️
(1,038 puan) tarafından
Ama Gaziantep Hatay ve Adana mutfağı da ye beni diyor sakatatlar dışında hem dolu dolu oluyor hem ağır bi mutfak kültürü var gittin mi doymama şansın yok
(12,615 puan) tarafından
ben o kadar sakatat düşkünü değilim mumbar ve ciğer severim, eşin ise hayvanı baştan aşağı yer shdkajsmska:)
alışkanlık ve bölgede ne varsa o. doğuda daha yağlıdır çünkü hava soğuk yağ ile beslenilir. e karadenizde de hamsi var, egede ot var, iç Anadolu'da pide.

bizim bölge için et diye bakılır da doğu Akdenizin zeytinyağlı yemekleri de bence on numara:) hiç eksik olmaz evimizden

valla bu bölgede büyüdüğüm için kendimi çok şanslı görüyorum :)
+3 oy
(13,050 puan) tarafından
Kanka Karadeniz insanıyım doğuda yaşıyorum. 11 yıl oldu bak ben 26 yıl yemek yememişim öyle diyeyim :) şaka bir yana bizim mutfak her damağa uyacak bir yemek alt yapısına sahip değil
(1,038 puan) tarafından
Evet son cumlene katılıyorum esim iç Anadolulu ve bizim yemeklere alışamadı bi türlü hak veriyorum normal yani
+1 oy
(7,195 puan) tarafından
Trabzonluyum ama Karadeniz'in gerçekten yemek kültürü hiç yok. Karadeniz turuna çıktığımızda aç dolanmıştık resmen.
(1,038 puan) tarafından
Doğrudur damak farki
+1 oy
(4,375 puan) tarafından

image

ashdbdbdbdbben de karadenizliyim ama çok fanatik değil 

(4,375 puan) tarafından
Ahahaha valla hiç tadına dahi bakmadım pek iç açıcı durmuyordu
(4,140 puan) tarafından
Bende hiç yemedim:D görünce insanın kaçası geliyor
(1,038 puan) tarafından
Benim annem ananem ezmezdi görüntüsü böyle aşırı sulu olmaz yani ne bileyim
(4,140 puan) tarafından
Herkes farklı yapıyor olabilir kuzum
(2,165 puan) tarafından
Ay ısırgan çok severim ya Trabzonluyum bende evet ahım şahım bir yemek yok maalesef ama olanları seviyorum
+1 oy
(1,738 puan) tarafından
Kesinlikle saygısızlık değil karadenizi doğasını insanini çok severim Karadenizli komşum var çok seviyorum kendisini ama hep ot yiyorlar ya otları karistirip yemek yapıyorlar otları karistirip çorba yapıyorlar tabii ki şifa deposu onlar ama lezzet yok be şimdi Urfa'da yaşıyoruz kendisi de buranin yemeklerini yedikçe Karadeniz yemeklerini beğenmemeye başladı :)
(828 puan) tarafından
Urfa'da yaşayan olarak bende aynı şeyi yazdım:)
(7,464 puan) tarafından
Ya herkes bir değil.  Balik tavuk ve et eksik olmaz bizim sofradan  samsunluyum
+1 oy
(1,337 puan) tarafından

Eşim ve ben Karadenizliyiz ve Karadenizli olmak gerçekten bir sanat :D

(1,038 puan) tarafından
Esinin de karadenizli olmasi çok büyük bi nimet benimki iç Anadolulu ve begendiremiyorum hahajsks
(1,337 puan) tarafından
Aşırı büyük bir nimet hele memlekete gidince tekrar diyorum iyiki evlenmişim diye başkası olsa yabancılık çekerdi herşeyi ters anlardı falan
(1,038 puan) tarafından
Evet canim
+1 oy
(4,140 puan) tarafından

Adana'dan Giresun'a gelin gelen biri olarak ilk 1 sene aç yaşadım resmen sonra kaynana ile evi ayrınca dünya varmış dedim yani :D

(3,084 puan) tarafından
Konyalı olarak Adana yemekleri banada çok ağır geldi . Yağ ve salçası maşallah baya torpilli oluyor. Karadeniz e gittik ordada aç kaldık sürekli kahvaltı yaptık :)) alışkanlık belkide mesela Urfa da yenilen acı heryerde yenilmez
(4,140 puan) tarafından
Bazıları abartı yağ salça kullanıyor evet ben yerine göre atarım dengeli olur:))
(8,010 puan) tarafından
Kuzenimin eşi adanalı, adanaya kuzenimin düğününe gittik ve yemekleri yiyen herkes yolda hastalandı servisle gittik ve sürekli durduk yolda kustular :D aşırı ağır geldi ben kuaförden gelince yemek kalmamıştı pide yedim sadece iyi ki kalmamış dedim :D biz de sinopluyuz düğüne gidenler :D
(3,084 puan) tarafından
Bizde aynn düğüne gittik Adana'ya . Görümcemin düğünü bide. Dedğiniz aynn bizdede oldu . Bide Ağustos ayıydı yemek yiyen yolda fenalaştı bütün çocuklar üsküfra ede ede eve döndü :)) bide sanırsam Adana nın sıcağıda çok çarpıyor alışkın olmayanı. Bide mangal yaktılar bize sağolsun lar hiç tavuk yoktu hep şiş et di ve yiyemedik onuda . Konyalı lar okadar bilmez et mangalı.geneli tavukçudur. Et ide düğün kavurması olarak yer yani yumuşacık hamur gibi olucak et öyle yer .yada furun kebabı olarak parçalanır et yerken.
(8,010 puan) tarafından
Aynen bizde de sizin gibi olur yemekler et yumuşacık olur dugunde keşkek filan yapilir. biz de eylülün ortasında gittik ama fena sıcaktı alışık değiliz öyle sıcağa gittiğimiz evde her odada klima vardı çok şaşırmıştım öyle sıcak ömrümde ilk orada gördüm :D
+1 oy
(828 puan) tarafından
Saygım var tabi ama Karadeniz mutfağı hiç benim merak ettiğim bir mutfak değil açıkçası hiçbir yemeği cezbetmiyor sizlere tabi saygım var afiyet yolsun
+1 oy
(5,748 puan) tarafından
Karadeniz geliniyim ama sizin yemeklerinizi hiç sevemedim. Afiyet bal şeker olsun sana.
(7,936 puan) tarafından
Ay ben de öyle 7 sene oldu yok anam bizim yemekler bir başka.
(5,748 puan) tarafından
Ben 20 senedir alışamadım;))) Evet ilk evlendigimde şok üstüne şok yaşıyordum şimdi alıştım yaparım ama yemem ben. Kendime ayrı yemek yaparım genelde.
(7,936 puan) tarafından
Oooo sen kıdemlisin sorma acayip değişik yemekleri var hele o ısırgan otu. Allah affetsin görünce midem bulanıyor.
(5,748 puan) tarafından
Hahahahah yemin ederim benimde o biliyor musun kaynanam yapar ye ye diye yalvarır. Nimet asla bişey demiyorum ama yemedim yemem.
(7,936 puan) tarafından
Ben normalde görüntüye çok aldırmayan bir insanım ama yine de bir deneyeceğim dedim. Kaşığı ağzıma sokmamla çıkarmam bir oldu. Daha da tövbeliyim :))
+1 oy
(5,499 puan) tarafından
Karadeniz yemegi degil ki. Doguda da yapilir. Bence ulke geneli bi yemek. 

Benim karadeniz deyince aklima ,tursu kavurmasi,misir ekmegi,misir corbasi ,hamsi, laz boregi gelir. 
(8,010 puan) tarafından
Şimdi mantıyı herkes yapıyor ama kayserinin ya hani öyle düşün bir yörenin olunca sadece o yöre yapmıyor yani ülke geneli yapıyor
+1 oy
(5,462 puan) tarafından

Üniversite oda arkadaşım Karadenizliydi. Onun nöbet günü aç kalıyorduk :) karalahana dolması yaptı meraktan bir tane aldım daha yiyemedim. konyalıyım güney doğu Anadolu mutfağının yerini hiçbir mutfak tutmuyor malesef. Akdeniz zeytinyağlıları da ayrı güzel tabii. Karadeniz mutfağı 7 bölgenin mutfak sıralamasın da en son gelir bana göre. Bu benim düşüncem 

+1 oy
(991 puan) tarafından
Karadeniz'de yaşıyorum ve yemek diye birşey yapmıyorlar :D yani çok saygı duyuyorum ama hiç mi şunu şöyle yapsak daha lezzetli olurdu dememişler şaşırıyorum vallahi
+1 oy
(1,432 puan) tarafından
Karadeniz gelini olmak bi aşktır....
+1 oy
(2,183 puan) tarafından
Karadenizli tanıdığım yok jssjjs doğuluyum doguluya gelin gittim 
+1 oy
(4,493 puan) tarafından
Pideler ve mısır ekmeği dışında sevemedim ben Karadeniz mutfağını. Sanırım genel olarak Türk mutfağı içerisinde en az tercih ettiğim Karadeniz. :/
+1 oy
(89 puan) tarafından
bu ne yemeği canım afiyet olsun eline sağlık
+1 oy
(129,442 puan) tarafından
fotodakini hic yemedim ama bu yaz karadenizli biri taze taze mısır ekmegi yapti verdi cok guzeldi bee
+1 oy
(2,165 puan) tarafından
Fasulye diblesi çok severimmm 

Isırgan falan hepsini severim
0 oy
(9,921 puan) tarafından
Afiyet olsun ama hiç bir mutfak doğunun mutfağı kdr mükemmel olamaz. Bizdeki yemek kültürü muazam:))

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 312 göst.
+1 oy
3 cevap 220 göst.
9 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde selin-97 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 286 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Hll (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 165 göst.
14 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde honki ponki toninok (12,615 puan) tarafından soruldu

408,435 soru

12,271,351 cevap

37,599 kullanıcı

Kategoriler

...