0 oy
178 göst.
Aile kategorisinde (65 puan) tarafından
Kızlar yoğurdu nasıl mayaliyorsunuz ya benim biraz sulu oluyor ne yapsam olmuyor 

6 Cevaplar

0 oy
(7,042 puan) tarafından
Çok mu sıcak mayaliyorsun acaba
-Reklam-
0 oy
(414 puan) tarafından
Bence sütle ilgili bi durum sulanıp sulanmaması 

Ama sana şu tavsiyeyi verebilirim mayalarken çok yoğurt kullanma burda görüyorum 1 bardak diyen var çok şaşırıyorum,  ben  4 kilo süte bir buçuk tatlı kaşığı maya atıyorum yoğurdum 1 haftayıda geçse ekşimiyo
(65 puan) tarafından
Bende 4 litreye 1 buçuk yemek kaşığı kullanıyorum canım
0 oy
(830 puan) tarafından
Sütten çok fark ediyor ya ben normal inek sütünden mayalarken ne yapsam sulu oluyordu Jersey denedim taş gibi oluyor resmen hele 3.4. gün resmen kese yoğurdu gibi koyulaşıyor durdukça bulabilirseniz birde ondan deneyin bulamazsanız sütü kaynayınca bi 10 dk daha havalandırarak kaynatın çok sıcak mayalamamaya dikkat edin açınca üstten biriken su varsa onu süzün dolaba ağzı açık koyun bi tık daha koyulaşır 
(65 puan) tarafından
Jersey ilk defa duydum ya nasıl bisi ki
(830 puan) tarafından
İnek sütü o da ama ineğin cinsi farklı dünyadaki en sağlıklı inek sütü olarak geçiyor etrafınızda bulabilirseniz bir deneyim farkı görürsünüz çok yağlı ve güzel bir süt
(65 puan) tarafından
Eşim iş yerinden getiriyor sütü çok yağlı çok kaymak da tutuyor
0 oy
(7,590 puan) tarafından
Benim de aynı oluyordu.  Artık şöyle yapıyorum gayet güzel oluyor. Sütü mayaladiktan sonra 7 sn kadar parmağımı bekletiyorum artık yakmaya başlıyor ya o kısımda mayayı koyuyorum ve önceden isittigim 70 derece fırınna koyuyorum ağzı açık i 10 dk daha kapatmadan bekletiyorum ve sonra fırını kapatıyorum akşam yapıyorum bu arada. Sabaha kadar kalıyor sonra yine ağzı açık bir şekilde üzerine havlu serip buzdolabına koyuyorum 5 saat kadar da o şekilde kalıyor sonra kapaklarını kapatıyorum. Çok güzel oluyor. Ama kaliteli süt kullanırsan hiç bunlarada gerek kalmıyor jersey sütü direkt mayala soğuyunca koy dolaba aynı oluyor yani. 
(65 puan) tarafından
Jersey süt nasıl bisi normal inek sütü değil mi eşim sütü iş yerinden getiriyor çok güzel çok yağlı bi sut
(7,590 puan) tarafından
İnek cinsi adı jersey. Olgunlaşmış inek yani katkısız. Eşinin getirdiği de jersey olabilir baya yağlı oluyor çünkü çok güzel kaymak çıkıyor
(65 puan) tarafından
Evet kaymağı çok güzel oluyor hatta kaymağını toplayıp tereyağı mi yapsam dedim sonra dedim daha sen yogurt yapamiyon otur oturdun yerde dedim kendime:):)
0 oy
(734 puan) tarafından
Sutu en az 10 15dk kaynatmalisin
(65 puan) tarafından
Valla canım 45 dk kaynatim
0 oy
tarafından
Soguk mayalandiginda sulu olur yogurt sicakligi bir tik gazlayken mayalamayi deneyin birde maya miktarini azaltın
(65 puan) tarafından
4 litre sute 1 buçuk yemek kaşığı yogurt koyuyorum serçe parmağımı koyuyorum 8e kadar sayıyorum sıcaklıklar varsa mayaliyorum yine de olmuyor
tarafından
Bende ilk serce parmak yontemini kullaniyordum sulu oluyordu biraz parmaginiz yaksin ama cok hafif
(65 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 512 göst.
18 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selin&& (1,272 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 168 göst.
25 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Kibarhanim (273 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 226 göst.
28 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Beyza34 (278 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 237 göst.
29 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

406,230 soru

12,179,846 cevap

36,674 kullanıcı

...