0 oy
253 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (300 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar. 4 yıllık evliyim. Çalışmıyorum ama babamdan yüklü bir miktar hesabım var. Eşimin maaşı yetiyor şükür. Evimin hbir şeyini eksik etmez fazlasıyla alır, dışarıda yemek yeriz harcamaları eşim karşılar bazen bana giysi felan alır bazen o öder bazense ben. Her hafta harçlığımı felan bırakır. Bebeğimiz olacak bazı harcamalar oluyor haliyle ben harçlıpımdan veriyorum bazense eşim alıyor. Bunlar detaylardı. Babam bir bahçe verdi bize ve bizde hobi bahçesi yaptırmak istedik. Büyük bölümün be verdim. Eşimde bahçeye ufak tefek şeyleri aldı yaptı alacakta. Bahçenin  aidatını eşim ödüyor. Bahçe için 30.000 tl harcamış onu benden istedi sonra birkaç birşey daha aldı onları da istedi. Normalde böyle birşey yapmazdı demezdi de. Çok şaşırıyorum. Eşime sordum ne bu durum hoş değil dedim eşimde alış veriş başka dostluk başka dedi. Bende biz dost değiliz karı kocayız dedim. Şimdi bu durum normal mi sizce çünkü eşim de bayağı harcıyor kredi borcumuz bir sürü şey alıyor vs yoksa bunun önüne geçmeli miyim? 

11 Cevaplar

+1 oy
(627 puan) tarafından
Karı koca arasında para hesabimi yapılır ya 
(300 puan) tarafından
İlk kez yapıyor bende şaşkınım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Eşine şok oldum herşey iyiydi ama onu duyunca bir kaldım bilemedim bence sen herşeyi kendin yap eşin sanki senin gelirin yokmuş gibi bilsin ya ben saçma buldum ya düşünceside aşırı derecede saçma geldi
(300 puan) tarafından
Aslında önceden böyle değildi ama harcamalar felan artınca böyle demeye başladı. Normalde bu düşüncede değildi
tarafından
Bu düşüncede olmamasi pek geçmedi içinde varmış sonuçta senin hiç bir gelirin olmayabilirdi. Sonuçta size ait bir yer
0 oy
(4,493 puan) tarafından
Deseydin keşke baştan söyleseydin seninle ortak işe girmezdim diye. Alışveriş başka dostluk başka ne demek? O zaman arsanın en az yarı ederini versin sana ya da sana kira ödesin mesela hobi bahçesi olarak kullanmak için. O zaman kullanım kirası ödemen lazım bana alışveriş başka dostluk başka de. 
(300 puan) tarafından
Yani açıkçası ben eşimle ortak iş yapmak için girişmedim ev mevzusuna. Zaten evin iç eşyalarını da eşim alacak alıyorda. Ama nedense bu kez istedi aşırı şaşkınım
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Kontrol altına almalısınız daha fazla sizi zorlamadan
(300 puan) tarafından
Evet kesinlikle kontrol altına almam gerekiyor. Aksi halde daha fazla sıkıntıya sebep olabilir. Bu kez gönderir dedim göndereceğim ama bir daha buna fırsat vermeyeceğim.
0 oy
(12,573 puan) tarafından
Yani bizim esimle aramizda asla senin benim yok. Olmazda. Esim calisiyo benim gelirim yok ama annem verir falan. Bide evlenirken ben calisiyodum birikmis param vardi mesela bayada yuklu ve tazminatimi aldim. Hep harcadik yani onu eve gitti falan. Simdide esimin maasini yiyorum. Bi gunde demezki benim param
(300 puan) tarafından
Eşimde benim olana benim demez zaten. İstemez de. Evimize harcar alır. Bizde de yoktu senin benim ama nedense bu kez böyle birşey dedi ve aşırı şaşkınım
tarafından
Bendede aynı oldu ev alırken kendi tazminatımla olan takılarımida verdim başka gelirim yok eşimin maaşını yiyorum bir gün benim param geri ver demedi
(300 puan) tarafından
Kendi evimiz için eşimde demedi tabiki de. Ama bahçe için dedi. Onu da eve harcadığı için yani evin iç eşyalarını ben alacağım aidatını ben ödeyeceğim dedi.
0 oy
(801 puan) tarafından
Belki de bahce senin diye oraya para harcamak istemiyodur
(300 puan) tarafından
Muhtemelen. Yani en azından evin kendisi için olan harcamayı istemiyor. Ama evin eşyalarını alacak ve kendisi karşılayacak
0 oy
(3,997 puan) tarafından
Herkes kendi param deyince huzursuzluk başlıyor illa ki. 
0 oy
(215 puan) tarafından
Bütçe dengesi zora girdiyse, seni de panikletmemek ya da üzmemek ya da cok acildiginizi belli etmemek için bu şekilde istemiş olabilir yoksa söyle de diyebilirdi belki "çok açılmışız kartı kapatamıyorum bu ay vs vs". Onun yerine bu şekilde parayı alıp kartı kapatacaktir bir ihtimal belki
0 oy
(4,595 puan) tarafından
Bahce babanin uzerine ise 

Ve kocanin akil hocalari varsa 

Ilerde birgun ne olacagi belli olmaz bosanirsin veya adam verin bahcemi geri diyebilir boyle bir muammaya para harcama diye kulagina fisildanmis olabilir
(300 puan) tarafından
Bahçe babamın üzerine ama alacalı yok adamın hatta tapuyu size vereceğim bile diyor. Ayrıca ailesinden kimse de bilmiyor eşim özellikle bilmelerini istemedi. Yani kimse akıl hocalığı yapmaz eşime
0 oy
(4,049 puan) tarafından
Ne kadar saçma eşiniz nasıl sizde parayı ister çok şaşırdım 
0 oy
(17,979 puan) tarafından
Eğer öyle ise orda gelip kaldığında kira versin karı koca hayatı başka iş başka de. 

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 452 göst.
0 oy
17 cevap 364 göst.
0 oy
36 cevap 947 göst.
20 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sudenaz (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,228 göst.
9 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,628 soru