0 oy
100 göst.
Diğer kategorisinde (178 puan) tarafından
Eğitim Bilimleri, ÖABT ve Genel Yetenek Kültür olmak üzere 3 oturum sınava gireceğim. 

KPSS puanı şöyle oluşturuluyor :

Eğitim puanının %20 si,

ÖABT %50 si

GYK %30 u.

Atanabilmem için Eğitim ve ÖABT full e yakın yapıp, GYK'den en azından Genel Kültür kısmını yine Full'e yakın yapmam lazım. 

1 yaşında bebeğim var ve maalesef zorlanıyorum. Günde 2 kez uyuyor. Birinde verimli çalışsam, diğer uykusunda mutlaka ev işi , yemek vs bir şey oluyor. Her ne kadar ev işini minimum yapmaya çalışsam da, çocuktan dolayı illa ki yemek vs hep olmak zorunda oluyor.

Eşimin desteği çok az maalesef. 

Eğitim bilimlerini bitirmek üzereyim. Temelim olduğu için hızlı geçtim. 3 ay kadar da ÖABT çalışacağım. Az da olsa orada da temelim var. Sonra geri kalan 4-5 ayda tarih, coğrafya ve vatandaşlık çalışıp diğer çalıştığım eğitim ve ÖABT'yi tekrar edeceğim. GYK temelim zayıf maalesef. Kısıtlı zamanımın olması , rakiplerimin uzunca çalışma fırsatı olması vs gözümü korkutuyor. Ama pes etmeyeceğim. Motivasyon cümlelerinize ihtiyacım var. 

Bana neler tavsiye edersiniz ? 

1 cevap

+1 oy
(273 puan) tarafından
Geçen sene bende 1 yaşında ki bebeğimle çalıştım sıfır destekle ama yapılabiliyormus artık bir süre sonra herşeyin saati belli oluyor bebeğim uyanıkken yemek ve ev temizliği yapıp uyuduğu an direk derse geçiyordum eğer ki gündüz zorsa da mecbur gece çalışacaksın ama ben gündüz halledebiliyordum. Gy gk sadece çalıştım ben şükür güzel bı puanda aldım kesinlikle pes etme biz anneler gerçekten çok güçlüyüz yeter ki işte yapamayacagin şey yok..hayat kpss calsimaktan daha zor gerçekten kpss çalışırken dinlendiğimi hissediyordum bu sene de klavye çalışıyorum yine bebeğim uyuyunca hemen klavye başına oturyorum adalet bakanlığı alımlarında hazırlanıyorum 
(178 puan) tarafından
Yorumun için çok teşekkür ederim. Açıkçası eğitim ve ÖABTde temelim olmasaydı, bu yola bu sene girmezdim ancak eğitim ve ÖABT kısımlarında temelim olduğu için denemeye karar verdim. Düşündüğüm gibi de eğitim bilimlerini hızlıca bitirmek üzereyim. ÖABT'de de çok zorlanacağımı sanmıyorum ama illaki 3-4 ay zaman alacak. Asıl korkum gyk kısmı. Sınava 4-5 ay kalmış olacak. O kadar zaman için tüm gyk bitirebileceğime inanmıyorum. Bu yüzden çok iyi şekilde genel kültür yapmayı hedefliyorum. Sence 4-5 ayda genel kültür yapabilir miyim ? Tarih ve vatandaşlıkta sıfırım. Coğrafya yıllar önce iyi yapıyordum şimdi hatırlamıyorum ama sıfır da değilimdir. Matematik yok, girişemem de. Türkçede sadece paragraf ve sözel mantık kısmını çalışmadan yapabilirim.

Sen tüm ev işlerini falan çocuk uyanıkken mi yapıyordun ? Yemeği günlük mü ayarlıyordun? Hem gündüz uykularında hem de gece uykusunda mı çalışıyordun ?
Gece uykusuna geçtiğinde mi çalışmak mantıklı yoksa çocukla birlikte uyuyup, ondan üç saat önce kalkıp çalışmak mı ?
Kesinlikle pes etmeyeceğim ama korkuyorum. İnşallah yapabilirim.
(273 puan) tarafından
Hayır korkma yaparsın kesinlikle kendine güven. Bak matematik temelin nasıl bilmiyorum Türkçe zaten paragraf işi ve ben evde 27 net yapıyordum bu sene Türkçe gerçekten saçmaydı 22 ancak yapabildim ama tarih belirleyici gerçekten ve sabır istiyor ben coook not çıkardım ramazan hocadan aydın Yüceden ve İsmail adıgüzelden 3 hocadan baştan sona dinledim notlar soru bankalari tarih nankör düello tekrar ve özellikle soru çöz . Coğrafya engin Eraydın ve bayram meral coğrafya halledilir vatandaşlık Esra hocadan dinledim ben vatandaslikta yaparsın tarih ve matematik belirleyici bana göre.
  Ben hep ilk fırsatta çalışıyordum çocuğu sallarken soru çözüyordum. Uyuduktan sonra yemek ve iş yaparsam ders calisamayacaktim güne erken başlıyordum işlerimi yemeğimi yapıyordum uyudugunda ders çalışıyordum. Gece uykusuna da 9 da geçiyordu zaten 12-1 e kdar da çalışıyordum inan ki çokta güzel yetiyor. Gece 3-4 gibi uyanmak bana göre değildi başım ağrıyor ben gece uykusunu almazsam ondan dolayı uyduukca çalışıyodum
(178 puan) tarafından
İnşallah bende sonunu hayırlısıyla getirebilirim. Toplamda 30'a yakın dersten sorumluyum.
Sen kaç puan aldın ? Düz memurluk için mi denemiştin şansını?
(273 puan) tarafından
Duz memurluk için denedim de o zor biraz katiplik filan denicem 81 aldım
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 416 göst.
0 oy
5 cevap 436 göst.
19 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 119 göst.
+1 oy