0 oy
334 göst.
Diğer kategorisinde (1,750 puan) tarafından
Gurbetteyim yanımda kimsem yok ailemden. 2 yıldır evliyim şimdiye kadar iyi kötü vaktini geçirdim ama şuan geçmiyor 7 haftalık hamileyim canım birşey yemek yapmak istemiyor eskiden hayatımı yemeğe göre şekillenirirdim kahvaltı bu akşam bu tatlısı bu. asıl vakit geçirdiğim yer mutfakmis fakat şimdi adım dahi atamıyorum buzdolabı fırın hatta ekmek bile kokuyor bana. iştah sıfır yiyemiyorum yanımda annem olsa yakın olsa gelir yedirirdi yemeğimi hazırlar gdierdi canım annem eşim nobetli çalışıyor en son dün sabah 5.5 da çıkmıştı evden bugün 12 de anca gelir onsuz daha bir zor oluyor inanın çok kötü bir durumdayım kapımı çalan kimse yok gel oturalım diyen 2 yıldır çok güzel arkadaşlarım vardı hep ben çağırır kahvaltı 5 çayı ikramlar hazırlayıp çağırırdim ama iki yıldır çağırdığım kızın kısırının tadını dahi bilmem baktım kimse beni cagirmiyor artık bende bıraktım enayi yerine koyuldugumu hissettim bu defa da ne çağıran var ne de ben kimseyi çağırıyorum hamilelikte de daha çok anlıyoruz böyle şeylerin önemini kimseye iyilik yaramaz bıraktım akışına 

13 Cevaplar

0 oy
(18,490 puan) tarafından
Tam olarak evlendiğini şimdi anlıyorsun. Hele çocuk doğunca hasta da olsan yorgunda olsan sen bile kendini düşünemiyorsun 
(1,750 puan) tarafından
Evet tam da öyle
-Reklam-
0 oy
(143 puan) tarafından
Öyle oluyor bende bir iki hafta buzdolabı açamadım herşey kokuyordu hala daha da geçmiş değil de ilaç yazdırdım öyle biraz azaldı
(1,750 puan) tarafından
İlaç koku hassasiyetine de iyi geliyor mu
(143 puan) tarafından
Valla bende buraya sordum bazısı işe yarıyor dedi bazısı yaramıyor diyordu yinede yazdırayım dedim öncekine göre çok iyiyim tabi komple kesmiyor bulantıyı ama en azından mutfağa girebilir hale geldim
0 oy
tarafından
Bbende oyleydim inanki hamilelikte ..hepannem olsa yedirirdi bana en sevdiğim yemekleri diyerek geçti hamileligim..en iyi ben anliyorum seni şu an ..hamilelikte ustelik insan asiei duygusal oluyor
(1,750 puan) tarafından
Evet farklı bir duygusallık oluşuyor insanda
0 oy
(135,471 puan) tarafından
sen bide gurbette bi basina dogum yapmayi gor bebek nasi tutulur bilmiyosun bebek aglar niye agliyo bilmiyodum bebek nasi yikanir bilmiyodum tek basima aglaya aglaya yikamistim 3 gunluk 3 kg bebegimi ve tek basima da buyuttum hastalandi atesi cikdi dis cikardi üsüttu kustu kolikdi neler cektim rabbim biliyo ama buyuttum hersey gelip geciyoda bazi seyler delip geciyo ama geciyo 
(1,750 puan) tarafından
Gelir ama fazla durabilecegini zannetmiyorum köyde hayvanları var 12 kadar onlara bakacak kimse yok ya ben onunla giderim ya da burda tek dururum bilmiyorum
(245 puan) tarafından
20 gün yanında kalsa yeterli sonrası zaten sen her şeyi kendin öğrenir yaparsın bebek biraz toparlayınca da memlekete gidersin bi de bakmışsın ki büyümüş ben de 40 günlükken gidip 1 buçuk ay kalmıştım döndüğümde bebeğim artık ele geliyordu
tarafından
Ahh bendede durum aynı.. şimdi okudumda sevdoş..geriye baktım ben ne kadar güçlü durmusum ve duruyorum..cocuk buyutmek hiç kolay degil..bende yalnızım basindan beri ..dogumda eşimden baska kimsem yoktu yanimda..cikista yalniz hissetmiyeyim diye eşim tanimadigim insanları cagirmisti gelebilirmisiniz diye ..ama genede yalnizim yalniz..
(135,471 puan) tarafından
valla ben 2 dogumdada yanlizdim hele simosda eve kendim geldim
tarafından
Sevinmiştim ama eşim öyle yapinca ..yanimdakilerin ailesi gelecekti ..onlara bakiyordum dusunuyordum benim esimden baska kimsem gelmiycek diye..hevessizce ciktim bir baktim millet var ..
0 oy
(245 puan) tarafından
Gurbetteyim ben de ilk çocuğumu büyüttüm bu yazdıklarını ve daha fazlasını da yaşayarak  şimdi ikinciye hamileyim kimseden hiçbir beklentim yok zaten fayda da olmadığını gördüm tek başıma çocukla evimi de temizledim yemeğimi de tiksine tiksine yaptım şimdi 18 haftalık oldu elhamdülillah bi şekilde alışıyor insan bebek gelince yalnızlığın kalmayacak en azından onunla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın geçiyor üzme kendini canım 
(1,750 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım inşallah daha kolay  bir şekilde atlatabilirim bu dönemi biliyorum zmaanla düzelecek ama hep böyle kalacak gibiyim
(245 puan) tarafından
Hamilelik psikolojisi canım bir de lohusalık psikolojisi zor ama inan ki sonrası daha kolay geçiyor şimdi kızımla evimde olmayı seviyorum mesela alıştım çevremdeki insanlar da iyiler Allah a hamdolsun ama ben gene de mesafe taraftarıyım maalesef kimseden kimseye fayda yok en güzeli iki elinin yapabildiği kadarıyla mutlu olabilmek
(1,750 puan) tarafından
Evet en güzeli mesafe yıpranıp aynısını karşıdan da beklemk insan için zulüm olmalı benim bildiğim komşuluk arkadaşlik karşılıklı olur öyle gördüğüm için hayal kırıklığıina uğrattı bazı insanlar
(245 puan) tarafından
En azından görmüşsün uzaklaşırsın yeni insanlar da girer hayatına dert etme bu tür insanlardan her yerde var maalesef 2 sene evime her gün saat 10 da gelip 4 de evine giden bi komşum vardı bıktırmıştı artık kaynanam için katlandım kadın yaşlıydı sıkılıyordu evliliğimin ilk zamanları da olsa idare ettim sonrasında kaynanam gitti ben de gezmeye çıktım sürekli komşu kadına da sana kahveye geliyorum dediğim zaman bi kere olsun aynı ilgiyi göremedim ya dışarda ya evde işi olurdu en son güzelce sildim hayatımdan gereği yok
0 oy
(13,385 puan) tarafından
Kolumda serum ile mutfağa girip çocuğa çorba yapmışlığım var. 5 yıldır hiçbir serumu hastanede bitirmedim. Taktılar eve geçtim eşim çıkardı. Bu dünyada tekiz annemiz de böyle büyüttü bizi. Üzme kendini zamanla o bulantı geçecektir. Güçlü olmak zorundayız
(1,750 puan) tarafından
Evet hamileliğin verdiği duygusalllakmi bilmiyorum ama sürekli ağlamak istiyorum ailemin yanında olmak istiyorum oysa ki ben kendi ailemi kurdum hsla neden bunu istiyorum eskiye karşı özlem oluştu içimde
(13,385 puan) tarafından
Geçecek demiyorum hep özleyeceksin eskiyi evladını çok seveceksin bak ama eşinle baş başa olduğun anları özleyeceksin rahatça gezdiğin zamanları da. Çünkü onlara ulaşmak şu an zor. Hormonlar biraz düzelsin rutinin oluşur zaten. Kendini yıpratma
0 oy
(4,588 puan) tarafından

Yanlış anlamayın ama hayatı kendinize kendiniz zehir ediyorsunuz farkında değilsiniz ve bunu size özel yazmıyorum postalardada görüyorum aşırı derecede herkes her seye isyan ediyor neden böyle benim yerimde olsanız tımarhane ye yatırırlar sizleri buna inanıyorum artık 

(1,750 puan) tarafından
Allah herkese taşıyabilecegi yük verirmiş senin az gördüğün şeyler benim için bir dağ gibi görünebilir bu şekilde kıyaslamak doğru değil isyan etmiyorum haşa sadece buraya yazarak biraz rahatlamak istedim çünkü bunları soyelecek bile kimsem yok
(4,588 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun haklısın
(1,750 puan) tarafından
Rabbim seninre yardımcın olsun
0 oy
(72 puan) tarafından
Seni öyle iyi anlıyorum ki. Benim vardı çevremde 4 teyzem kaynanam da yine Allah razı olsun annem Hızır gibi yetişti her seferinde doğum yaptım annem vardı ama doğum sonrası o 1 hafta sonrası hastalıklar com zordu ikinci kez hamile kalınca hele sürekli bebeğimden ayrı kalıyordum hastasın mecbur herşeye kendin yetiştirmek zorundasın cidden çok zor bir durum
0 oy
(260 puan) tarafından
Canım gurbette olmak zor biliyorum bende gurbetteyim ama sana şöyle diyeyim ki eşinle mutluysan gerisi boş ben 7 aylık hamile olana kadar evimde geçirdim çok rahat birsekilde 7 aylık olunca ailemin yanına doğuma geldim doğumu yaptım 20 günlüktü evime döndüğümde ailem yanımdaydı ama en değerli eşim yanımda değildi her yerde gözüm onu aradı biliyon mu insanın kendi evi gibisi yok zorluklari varmı coook ama en rahatida kendi evin oğlumu kendi başıma büyütüyorum ve 1 aydır ailemin yanına geldim inan ki Cook yüz veriyorlar döküyor bilmem ne yapıyor kızma etme diyorlar ama evde öyle olmuyor küçüklükten eğitim vermeye çalışıyorum babam gil kızma benim oğluma diye soyleniyorlar babama anneme kız kardesime gider ben bir yere gideyim aramaz beni ama tek başına büyütmek en mantıklısı bence canım 
(1,750 puan) tarafından
Evet kesinlikle bende o düşüncedeyim kimseye belli etmeden geçirdim bu zmaana kadar olan süreci birde ben huyummudr nedir kimseye yük olmayı sevmiyorum herşeyi kendim yapmak istiyorum bu bazen yoruyyor ama olsun
(260 puan) tarafından
Canım en mantıklısı tabi kimse karismadi mı kendin daha bilgili oluyorsun her yonden
0 oy
(11 puan) tarafından
Kendim yazmış gibi hissettirdin bana aynı duyguları bende yaşıyorum keşke yakın olsakta bi bardak çayın başında dertleşsek :(
(1,750 puan) tarafından
Evettt ya benim neyseki şuan bulantılarım geçti 4.5 aylık olduk :) sen gel bana sana kral sofrası kurarım şimdi:D
(11 puan) tarafından
Post eskiymis ama benim duvarımda en üstte ydi :) sağlıkla kucağına al inşallah bende 4 buçuk aylık hamileyim
0 oy
(35 puan) tarafından
Bende gurbetteyim. Hamileligimde tektim sadece eşim vardı. Kayın validem hastaneye giderken yanımda olurdu sadece. Onun dışında kaç kere canım benim yapamayacağım şeyler çekti hiç birinde ertesi gün gelip yapanim olmadı haftalar sonra falan yaptilar o da her istedigimi değil. Doguma 2 gün kala annemler geldi, doğum yaptım babam rahatsızlandı 1 saat sonra annemler gitmek zorunda kaldı. Eşim ve kayınvalidem yanımda kaldı. 5. Gün bende gitmek zorunda kaldım babamın yanına çünkü durumu ağırdı sonra kaybettik zaten..
(1,750 puan) tarafından
Başın sağolsun canım bazen herşey üst üste geliyor ailenin de yapacak birşeyi yokmuş
0 oy
(485 puan) tarafından
Aynı kendi yasadigim şeyleri okudum canım. Seni çok iyi anlıyorum. Mide bulantılarım da çoktu mutfağa giremezdim. Eşimi beklerdim yemek bişey yapacak diye. Eşim gece nobetindeyken hele çile olurdu. Ama ben en son çareyi annemin yanına gitmekle buldum. Çünkü eşimde ben elimden geleni yapıyorum ama aklım sende kalıyor işteyken falan dedi bide haliyle annem daha iyi bakacağı için. Yaklaşık iki ay kaldım hatta. Öyle bir imkanın varsa bence sende git canım. 
(1,750 puan) tarafından
Postu Atalı baya oldu canım şimdi 4.5 aylık olduk çok şükür bulantılarım geçti ama annemin yanına da gitmedim çünkü onlar da kalabalık burda olduğum gibi rahat olacağımı zannetmezdim hiç birde bizimkiler aynı köyde kayinvalidemlere gitmesem sorun çıkarıralrdi ve bana iş yaptırırdi eminim
(485 puan) tarafından
Aaa pardon ya eski post yukarı çıkmış :D anladım canım Allah analı babalı büyütsün bu arada bebeğin maşallah büyümüş bile :))
0 oy
(5,148 puan) tarafından
Ah ah ne çok iyi anlıyorum eşim calisiyodu diye mecburluktan ona yemek yapardım ama ben aç susuz kalırdım kimse bir bardak su bile vermezdi eşimde dahil...yan komşumun suyunu canım çok isterdi birgün gittim kapısına dedim ki hamileyim bir bardaksu verirmisin canım Cook istiyo verdi içtim ama ondan sonra hiç demedi bu kadın hamiledir öyle bir bardak su götüreyim iki hamileligimdede Cook çektim gurbetlik zor be cnm 
(1,750 puan) tarafından
Onların suyu farklı mıydı:) ama cidden hamilelik farklı bir olay başkasında olan herşey tatlı gelir
(5,148 puan) tarafından
Sanki farklıydı:)))))işte hormonlar iste

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 600 göst.
27 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 454 göst.
0 oy
6 cevap 205 göst.
0 oy
11 cevap 478 göst.