0 oy
203 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (90 puan) tarafından
Selam kızlar Aralık ayında oğlan 3 buçuk olacak inşallah ama ön dişlerinin arası kahve rengi çürümeye başlıyor fırçalıyorum da neden bukadar erken başladı abur cubur bağımlısda değil napmm lazım varmı başına gelen 

5 Cevaplar

0 oy
(4,420 puan) tarafından
Çok mu süt içti canim
(90 puan) tarafından
Aaaaa onu bilmiyodum bak eee bizimki içmezse krize giriyo her sabah
(12,999 puan) tarafından
Süt bilinenin aksine öyle saglikli birsey degil canim
(90 puan) tarafından
Kızzzz benim adamda her sabah içiyo her sabah işe gitmeden kahvaltı yerine tahin pekmez ceviz süt içer
(4,420 puan) tarafından
Yetişkinlerde bilmiyorum ama bebeklerde çürümeye yol actiginj biliyorum canim. Gorumcemin oğlu fazla tuketiyordu nerdeyse tüm dişleri çürüdü cok fazla da ağrı cekiyordu anestezi verip ameliyatla tedavi uygulanmisti 8 dişine filan
(5,665 puan) tarafından
Sut yerine bi bardak ilik suya 1 tatli kasigi tahin ve biraz bal katin robotla falan iyice karistirin. Hem sut gibi oluyo hem de daha faydali.
-Reklam-
0 oy
(1,115 puan) tarafından
Antibiyotik demir ilacı ve buhar da yapıyor malesef
(1,115 puan) tarafından
O zaman bi doktora götürmekte fayda var canım yazık bi süre sonra tamamen çürük yaparsa ağrısını çeker
(90 puan) tarafından
Eşimle Bi konuşayım erkenden fayda var
(1,115 puan) tarafından
Bence de canım geçmiş olsun
(90 puan) tarafından
Allah razı olsun canım sağol ❤️hayırlı cumalar olsun
(1,115 puan) tarafından
Cümlemizden canım hayırlı cumalar ♥
0 oy
(5,300 puan) tarafından
Bebekken kullandığın demir ilacından, fazla süt içmesinde, şekerli gıdayı çok tüketmesinden, fazla ilaç kullanımından, düzenli fırçalamamadan vs hepsinden olur. Maalesef çözümü de yok. Yeğenimden biliyorum. Dişçiye de götürdü kuzenim ama düşmesini bekle başka bişey yapamayız dedi
(90 puan) tarafından
Daha yeni başlamış bu akşam fırçalarken fark ettim çok moralim bozuldu sevmediğim ne varsa hep başıma gelir varya offf
(5,300 puan) tarafından
Yapacak bişey yok maalesef
0 oy
(1,829 puan) tarafından
Önlemini al cnm sakın önemsememezlik etme geçer zaten Süt dişi düşecek deme. Biz neler çektik sürekli apse yaptı 12 çürük vardı kızımda 2 tane çekim dediler. Sürekli apse yapanı çektirdik 1 tanede dolgu oldu. diğeride öyle lekelendi sonra parçalanıp ufalanip döküldü şimdi dişin ucu bile gözükmüyo nasıl çekecekler bilmiyorum damağı yaracaklar mecbur. Daha 9 tane daha dolgu olacak hep lekeler var onlarda çürümeye donderiyo sonra 
(90 puan) tarafından
Ahhh yavrum ne canı acımıştır ama kaç yaşında daha o
tarafından
Devlette mi çektiriyorsunuz çocuk kaç yaşında özel hastane genel anestezi ile çok kolay kök diş çekimi yapıyorlar bende dişten çok çektim özele gittim en sonunda 9 tane kök diş çektirdim rahatladım
(90 puan) tarafından
Her devlet hastanesi için aynı şeyi söylemem ama özel daha iyi diğerleri pek ilgilenmiyolar
tarafından
Söz konusu diş ise özellikle çocuklarda devlete hiç gitmeyin derim özele gidin korkusu tranvası olmasın piskolojisi bozulmasın
(1,829 puan) tarafından
Yok valla acımadı doktor o kadar ilgiliydiki uyuşturdu elimde pratikti yaptı hemen. 5.5 yaşında ama bu diş lekelenme sorunu 3 yaşında başladı önemsemedim ama bilsem ilk lekeyi gördüğümde giderdim doktora. Doktor genellikle dlabur cuburdan  ve düzenli fircalanmadigi zaman olduğunu söyledi. Bu ikinci çekimde canı çok acır diye düşünüyorum çünkü dişi ucu bile gözükmüyo hep ufalandı döküldü. Damağı yarmadan alma imkanları yok
(1,829 puan) tarafından
Önce araştırma diş hastanesine götürdüm cesaret edemediler. Sonra da ktü ye götürdüm
(90 puan) tarafından
Benim oğlumu sünnet yaptırdık  kan alamadılar stjer Bi kız almaya çalıştı alamadı bırak iğne almayı hastane kapısından içeri giremiyoruz iğne var orda diye ağlıyo tramva kaldı resmen
tarafından
Kök diş çekimi kolay değil onu genel anestezi aldırıp yaptırın bence her diş çekimi her dolguda aynı acıyı vermez yanı sorun yüzeyseldir sen doktor kibardı ya yorarsın sorun derindir doktor kabaydı dersin yaraya göre yani
(1,829 puan) tarafından
Özel klinigede götürdüm doktor çekecekti ama apsesi çok olduğu için kliniktede cesaret edemediler
tarafından
Yazık işte hayatı boyunca o tranvayı yaşayacak kendimden biliyorum niye çoğu 40 yaşında insanlar dişçiden korkuyor alt yapısı var beyinde
(90 puan) tarafından
Ama ne kadar zaman sonra oldu
tarafından
Ben 9 tane kök diş çektirmeden önce devlete gittim doğudan dökülmüş kırılmış hep dişlerim hâlâ dolgu yapılacak dedi şu çekilecek özele gittim acil çekime almalıyız senı aşırı apse var dedi çekim yaparken ilaç vererek çekecez dedi vs çektirdim kurtuldum
(90 puan) tarafından
Geçmiş olsun ya
(1,829 puan) tarafından
Canm zaten dediki istersen genel anestezi yapalım 2 çekim 10 dolum hepsi birkerede olsun diye. 10 bin dediler o an net bişey diyemediğim için doktor şimdilik bir çekim  1dolum yapalım dedi ücret vermedik. Genel anesteziye ücret istedi. Araştırmada da doktor genel anesteziyle hepsini yaparım dedi ama yaşı küçük 6 yaşında yapalım dedi ama bekleyemezdim çünkü sürekli apse oluyo dü 6 yaşına kadar ağzında diş bile kalmazdı belkide
tarafından
Sağol canım yani devlete kalsa hâlâ kökü iltihap dolu dişlerime dolgu yapacaktı çekim istiyorum dedim dinlemedi dolgu olacak dedi özelde çözüm buldum bende makul bir fiyat ödedim çıktım rahattım
tarafından
Diş çok zor ya geçmiş olsun sizede
(1,829 puan) tarafından
Sağol cnm sizede geçmiş olsun sen baştan önlemini almaya bak. Doktorumuz çok ilgiliydi kızım hiç korkmadı stikırlar yapıştırdı ellerine boyama kitabi verdi tatlı tatli konuşarak masal anlatır gibi yaptı çıktı sağolsun
(90 puan) tarafından
Bizim doktorda öyle ama Bi bakalım eşim ne diyecek özel diye para  işi ne olur bilmiyorum
(1,829 puan) tarafından
Çok bişey demezler bence çünkü sizinki henüz yeni lekelenmis hemde çocuk bide küçücük dişi var
(1,829 puan) tarafından
Pardon cnm seni diğer arkadaşla karıştırdım sizinkide mi dis
tarafından
Elbette maksimum bin yada 2000 gider en fazla oda ben bile 9 diş genel anestezi 20 bin ödedim.
(1,829 puan) tarafından
İnşallah halledersiniz bi an once
(90 puan) tarafından
İnşallah
(90 puan) tarafından
Evet diş maalesef
0 oy
(5,665 puan) tarafından
Canim sut iciriyosan icirme. Bilinenin aksine faydadan cok zarari var. Sekerli gida verme. Abur,cubur,paketli gida verme. Recel ,kahvaltilik surulebilir cikolata vs de verme. 

Sabah -aksam fircalayin. Digerleri olmaz umarim.
(90 puan) tarafından
Diğerlerinde yok ya ön üst dişlerde  var sadece
(5,665 puan) tarafından
İnsallah olmaz. Dikkat edin yine de
(90 puan) tarafından
Ederim canım tanıdık Bi özel doktorumuz var ona göteryim Bi temizlesin bari

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 35 göst.
0 oy
6 cevap 172 göst.
30 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu