+1 oy
219 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (20 puan) tarafından
Kızlar 2 buçuk yaş bir çocuğun zeka seviyesinin yüksek olduğunu düşünüyoruz bu konu ile ilgili bize mi öyle geliyor yoksa gerçekten öyle mi bunu öğrenmek için pedagok' a mi başvurmak gerekiyor 

7 Cevaplar

+2 oy
(40 puan) tarafından
Örnek verseydiniz keşke yardımcı olabilirdik 
-Reklam-
+1 oy
(606 puan) tarafından
4 yaşına gelince bazı testler yapilabiliyomus ben de 28 aylık kızımın IQ nün yüksek olduğunu düşünüyorum. İlerde eğitim hayatın da da belli olur zaten.pedogogluk bir durum yok sanırım.
(20 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ediyorum
+1 oy
(3,936 puan) tarafından
2.5 yaş için zeka testi değil de gelişim testleri var galiba. Mesela orda 2.5 değil de 4.5-5 yaş seviyesinde çıkabilir. Sizinki de öyle mi?

Çocuk gelişimciler yapıyor. 
(20 puan) tarafından
Evet o şekilde sordum çocuk gelisimci nerede hastanede mi xalisiyor hiç bilgim yok bu konuda ?
+1 oy
(1,725 puan) tarafından
Oğlum için pedagog demişti. 2.5 yaşında gitmiştik başka bir konu için ama uzman üstün zeka belirtileri de var 4 yaşını geçince test yapalım demişti. Dil ve konuşma becerisi çok ileri. Uzun ve anlamlı cümleler kuruyor. Yabancı dil de öğretiyoruz, iki dil kullanıyor. Karmaşık ilişki algısı yüksek, örneğin doktor babanın babasının eşinin oğlu kim demişti. Amcaaam dedi 2.5 yaşında. (Soru tam bu değildi ama benzer bir şeydi) Matematik algısı muazzam diyebilirim. Bana bunlar normal geliyordu çünkü eşim üstün zekalı. Kayınvalidem öyle. Eşimin bir yeğeni öyle. Bekliyordum ben de. Ama eşimde olmasa bizim ölçeceğimiz bir şey değildi. Genetik olarak üstün zeka varsa uzmanların görüp test edeceği bir şey. 
(1,400 puan) tarafından
Dr bize de genetik dedi. Ben oğlumu hiç farklı görmüyordum anlamamistim üstün zekalı çıktı şimdi bebeğim var farklı görünüyor. Dr genetikte varsa olabilir dedi
(1,725 puan) tarafından
Maalesef öyle. Ben normal biri olsun isterdim. Üstün zekalı olması sosyal zorluklar getiriyor...
(1,400 puan) tarafından
Evet maalesef birçok zorluğu var mesela evde bile öyle kafamıza göre davranamıyoruz bilinçli olmak zorundayız hataya yer yok anne baba olarak. Uyumak istemiyor mesela düşünmekten uyuyamıyorum diyor yastığa başıni koyunca bütün dünyayi geziyor
(1,725 puan) tarafından
Ah kuşum :) Sadece bu olsa keşke, yaşıtlarından hep farklı olacak ve bu anormal gelecek. Sosyal dengeyi kurmakta zorlanacak. Özel eğitim kurumlarına gidecek ki onun seviyesine göre eğitim alabilirsin. Eşimle ben de zorlanıyorum bazen anlaşmakta. Onu anlamadığımı düşünüyor. Haklı da. Çünkü ben onun seviyesine çıkamıyorum her zaman. Başka ufuklarda oluyor :D
(20 puan) tarafından
Yanınızdan anladığım kadarıyla bir pedagog bizi aydınlatabilir bu konuda :)
Allah kolaylık versin size , çocuğunuza da MaşaAllah
0 oy
(1,400 puan) tarafından
Çoğu çocuk doğuştan muazzam yetenekli doğuyor ama zeka geliştirilebilir veya körelen bir şey. Aile ilgisi, ekran maruziyeti, dengeli/ dengesiz uyaran varlığı gibi birçok nedenden artıp eksilebilir. Genetik evet önemli ama birçok çocuk heba olabiliyor tek başına yetmiyor. Siz öyle olduğunu düşünüyorsaniz araştırmalar yapın okumalar yapın doğru ilerleyin ki köreltmeden desteklemiş olun. Ha illa Bir yerden teyit almaya gerek yok bence daha erken birde bilmek çok iyi sonuçlar getirmeyebilir diye bize oğlumun IQ sunu bize söylemediler bilmeyin daha iyi dediler belli seviyenin üstünde olunca üstün zekalı diyorlar 
(20 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ediyorum
0 oy
(768 puan) tarafından
Neye göre zekasının yüksek olduğunu düşünüyorsunuz canım? Bebek bakımı bölümünde bir anne vardı, herkes çocuğunun üstün zekalı olduğunu düşünürken çocuğa otizm teşhisi konmuş. Hatta burda da bir anne aynı şeyden bahseden bir post açmış
(693 puan) tarafından
Ben de aynısıni yazacaktım. Birden farklı diller konuşması bunlar otizm belirtileri olabiliyor.
(20 puan) tarafından
Hadi ya öyle bir durumdan haberim yok. Çok şükür öyle bir durumu yok .Teşekkür ediyorum yorumunuz için
0 oy
(3,897 puan) tarafından
Çocukların hepsi merak ogrenme keşfetme vs istegi ve duyguları zeki doğuyor aslında, bizler gelişim basamakalrinda biraz eğilim gösterince orta çıkıyor.Onemli olan minnoslar buyudukce elimizi üstlerinden çekmeden (sen büyüdün artık vs ) oyunlarla ilgisini çekecek alanları gozlemleyerek geri besleme yapabilmemiz.Kitap okumak ,müzik,resim ,dans kültürler faaliyetler bol açıklamalı konusmali iletisimli zamanlar oyun saatleri yeni insanlar yeni duygular yeni durumlar gözlemlemelerini sağlayarak her bir deneyimde beyinlerinde yeni bir örüntü oluşturuyoruz.

Bence bir teste gerek yok, bunun için bir onaya ihtiyacınız yok madem cocugunuzde gelişim olarak ilerde oldugunu düşünüyor ve hissediyorsunuz gelişimine göre deneyimlemesi gereken alanları artırabilirsiniz.
(20 puan) tarafından
Evet doğru söylüyorsunuz,  o konuda zaten elimizden geleni yapıyoruz fakat onay almaktaki amacımız böyle bir durum gerçekten mevcutsa bu şekil cocuklarin daha özel ve daha profesyonel eğitime ihtiyaç duymaları. Bildiğimiz üzere bu gelişimlerine destek verilmediği takdirde körelmeye de meyillidir çocuklar

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 281 göst.
0 oy
8 cevap 113 göst.
0 oy
3 cevap 91 göst.
10 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Arife.. (44 puan) tarafından soruldu

405,978 soru

12,168,922 cevap

36,633 kullanıcı

...