0 oy
242 göst.
Diğer kategorisinde (1,432 puan) tarafından
Hanımlar verecek kimse olmayınca ayırdığımız paylar nolacak.  Memleketten uzaktayız tanıdık pek kimse yok olanların hepside kesmişti kurbanı. Kaç ay geçti eşime diyorum köyleree git muhtarlığa git sor soruştur vardır kesmeyen yok bi gitmiyor . İş yerinde sordukları da kesmiş.  Çok sinir oldum ya dinimizde 7 pay etmek lazım 2 anca verdik çok üzülüyorum ve kızıyorum eşime ben erkek olsam giderdim köylere kuran kurslarına.  Napayım sizce ya lütfen akıl verin.

15 Cevaplar

+1 oy
(922 puan) tarafından
Kur'an kursları varsa oraya hazır olarak 5 payı bırakabilirsiniz 
-Reklam-
+1 oy
(4,063 puan) tarafından
Öğrenci yurtları yok mu kalan 5 payı da oraya verin bütün çocuklar faydalansın
+1 oy
tarafından
Medrese varsa yakınımızda verebilirsiniz büyük hayır olurcanim
0 oy
(3,068 puan) tarafından
Verdiğin 2 kişiye fazla fazla verebilirdin Yada mahalle muhtarına sorsan o dağıtırdı canım 
(1,432 puan) tarafından
Ayy bunları eşim yapması lazım kaç kere dedim ya gerçekten söze gelince insan Müslümanım diyo ama bi çok şeyi layıkıyla yerine getiremiyoruz üzülüyorum bu durumada
(3,068 puan) tarafından
Canım sen gidip muhtara eti verseydin ihtiyaç sahibi aile kimse ara gelip alsın sizden deseydin zaten bu adamların ayak sürümesi ve bize yıkmaları her işi ömrümüzü yiyo
0 oy
(5,153 puan) tarafından
Hiç mi  çevrende durumu iyi olmayan kimse yok
(1,432 puan) tarafından
Memleket olsa buluruz. Memuruz çalışıyoruz ikimizde komşular sadece binamızda olanlar.  Onlarıda pek tanımıyoruz. Sitedekileri hiç bilmiyorum
(5,153 puan) tarafından
Tanıdığın bir komşun varsa ona sor olmada canım Kuran kursuna ver oradaki öğrenciler yaralanir
0 oy
(15,632 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Belli bir zamanı yok mu acaba bunun. Hani hemen vermek gerekir gibi geliyor bana. Muhtara sorup  ihtiyaç sahibi birilerini bulursunuz mutlaka. 
(3,068 puan) tarafından
Bende bayramda veriliyo diye biliyorum belki yanlışım vardır
(15,632 puan) tarafından
Benimde net bilgim yok ama acele edilmesi gerek derler hep. Hatta bayram bitmeden verilir genelde.
(3,081 puan) tarafından
Evet 4 günlük bayram içinde vermek lazım. Bide illa ki 7 kişiye vermek değil 3 de 1 i dağıtırsın kilosuna göre hesaplarsın. Kur an kursları vakıflar araştırıp arayabilirsin gelin alın ben gidemiyorum die
0 oy
(5,751 puan) tarafından
Canım kurban bayramı çıkmadan dagitman gerekirdi. Birdahaki kurbana inşallah bulursun verecek birilerini.
0 oy
(5,496 puan) tarafından
Canim sen git muhtara sor ,buraya getireyim mi verir misiniz falan de hatta. 
0 oy
(361 puan) tarafından
Canım yanlış anlamzsan bilgilendirmek isterim. 7 pay dediğin insanlara dağıtmak konusu değildir büyük baş hayvana en fazla 7 hisse girilebilir dağıtma konusunda istediğin kadar dağıtabilirsin yedide dağıtırsın onda dağıtırsın ikide dağıtırsın en eftali dağıtmaktır ama hiç dağıtmasan dahi kurbanin sahihtir kesmiş veya kesmemeiş olmalarına bakma kesseler bile en yakınlarına birer parça vermek güzel olanıdır onları düşündüğünü belli edip bağların kuvvetlenmesi açısından peygamberimiz önce yakınlara verilmesini önermiştir sonra ihtiyaç sahiplerine ulaşabiliyorsan verirsin ama yoksada ulaşabildiğin birileri illa vericem diye kendine dert edinme bayramda verilmesidir güzel olan ama şimdide versen olur eğer ihtiyaç sahibi birilerini bulursan ama kestiğin kurban allahın izniyle kabul olmuştur
0 oy
(13,094 puan) tarafından
Kurbanın üzerinden çok geçmedi mi ya. Bence payların tamamıyla kavurma yaptırıp bir Kuran okutun pilav ile ikram edin. Camiye bu konuda sorabilirsiniz
0 oy
(4,606 puan) tarafından
Biz de burada kimseyi tanimayiz.bilmedigimiz bi mahalleye gidip kapi kapi gezdik kesmeyenlere dagittik
0 oy
(4,091 puan) tarafından
Bizde de durum öyle bende tüm payı araştırıp kimsesiz birine verdim önceden de kurslara veriyordum
(1,432 puan) tarafından
Niyet olacak ya umursamaz olamamak lazım
0 oy
(6,083 puan) tarafından
Bizim muhtarın numarası var arıyoruz bize adres veriyor gidip adreslere bırakıyoruz vaktim yok dersen muhtarlığa bırakıyorsun o götürüp dağıtıyor eşini bekleme. Bulunduğun şehirde yardım kuruluşları varsa onlar bile adres veriyorlar geçen sene ben annemin kaynanamın ve kendi payımı komple dağıttım valla 
(1,432 puan) tarafından
Muhtarlık olabilir ama evde değilim.  Çalışıyorum zamanım da olmuyor bakalım biraz daha
(6,083 puan) tarafından
Muhtarın numarasını arayın sorun sabah işe giderken bırakabilirsini lütfen sizde bahane bulmayın herşeyi eşinizden beklemeye lüzum yokki
0 oy
(249 puan) tarafından
Bizim burda sadece ben kesmiyorum herkes kapısını kapatıp gizlice kesiyor biz asla dışarı çıkmıyoruz oğlum konuşuyor herşeyi biliyor anne biz niye kesmiyoruz diyor insanın zoruna gidiyor ondan hiç çıkmam ev sahibi veriyor sadece oda tabakla çok az yemek yapılmaz anca yemeğin içine katılır kurban bayramını sevmiyorum ondan dolayı 
(1,432 puan) tarafından
Ayy valla Bn de burda eşimin ailesinde gördüm benim ailem hep dağıtırdı bulurdu yani
(249 puan) tarafından
Dağıttın sana kalandır yedin değil dağıttıktan sonra tâbi yiyebilirler ne güzel ailen en güzelini yapıyor
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Kur'an kursuna yahut camiye vermeni tavsiye ederim eşim din görevlisi köyde herkes kesiyor camiye verirler esimdekasapda  satar camiye parasıyla birşey alır mikrofon temizlik malzemeleri kabloları yapdirirr.vs.vs
(1,432 puan) tarafından
Tamam canım çok sağol
(1,783 puan) tarafından
Yardımcı olabildiysem ne mutlu

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 1,598 göst.
24 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Bal oglum (856 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 52 göst.
21 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Hasret03 (346 puan) tarafından soruldu
0 oy