0 oy
128 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3 puan) tarafından
Kızlar 42 kilo ile hamile kaldım. 52 kilo ile doğum yaptım. Doğumdan sonra tabii haliyle bu kiloyu geri verdim. Diyetisyene gittim ama işe yaramadı. Emziriyorum da nasıl kilo alabilirim. 41 kiloyum şuanda. Aşırı derecede rahatsız oluyorum. Hiç iştahım yok. Zorla yemek yemeye çalışıyorum ama olmuyor. Lütfen destekk.

6 Cevaplar

+1 oy
(5,579 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

ayni dertlerden banada allahim nolur yarabbim. :) acliktan dislerim

gicirdiyor biseyler isirip

cignemek

istiyorum. farketmeden yanaklarimi

icine cekip yanaklarimi

isiriyorum bi anda canim aciyinca farkediyorum.  

ne guzel derdin var be baci ye gtsin gim gtsin onune ne gelirse. mutfaga gir cik ye. bol oeynirli kasayrli besamel

soslu makrnalar pizzalar hamburgerler  bandira bandira ayyy agzim

sulanio sulu yemeklere bandira bandira ye tatlilar pastalar ogff yemin ediyorum

boyle kilo alalmama

gibi bir luxe sahip olsam agzim bir saniye bos durmaz. bu yaziyi yazarken limon yemis gibi oldu agzim

sulu sulu tukuruklerime hakim

olamiyorum aklimdan gecen yiyecekler beni

benden aliyoooorre:)

(3 puan) tarafından
İsme dikkat etmemiştim. Ama Casperinin yeme enerjisi mükemmel
(437 puan) tarafından
Kız hasta mısın yesene psikolojik biliyorsun değil mi zayifken bu zayıflama arzusu
(5,579 puan) tarafından
biliyorum ama zayif da degilimki oyle cop gibi olsam tamam zatifim da derdim ne derimde zayif degilim baliketliyim. ven manken zayifligini seviyorum omrum boyunca ugrasicam yani o seviyeye gelmeye:) oturunca mesela katlanmasin istiyorum gobek kide. deri olsun sadece yani tutulmasin minciklanmasin gobusum. yada bacagin yururken surtmesin ust ic bacaklar gibi gibi.
(5,579 puan) tarafından
bide hep diyet modundayim ya bi salinca hemen aliyirum . vuma cumartesi koyverdi
 . uc kilo almisim nasil oluyor anlam veremiyorum. persembe sabahki kilom ile pazar sabah yani bu sabahki kilom arasinda 3100 gram var resmen uc kilo almiskm
(50,614 puan) tarafından
canan ya ☺️
-Reklam-
+1 oy
(1,343 puan) tarafından
Canım hastalanmayan çocuk sayfasında bi kür var büyüklerde yiyebilir kilo aldırır diyor ayda 1 kilo alıyor çocuklar ama un gibi öğüt malzemeleri birde mutlaka tok karnına diyor benim kzıım reflü hastası gelişim geriliği başlamıştı kilosunda 1 ayda 600 gr aldı 
(3 puan) tarafından
Teşekkür ederim bakacağım ❤️
(696 puan) tarafından
Bende yaptim bunu 22 aylik oglum bir ayda 1kilo aldi eksiksiz her ogunden sonra verdim. Bence kesin denying kulak ardi etmeyin kesin bilgi
(1,343 puan) tarafından
Bende kızıma bu ay başladım cnm çok şükür o bile fark etti
0 oy
(618 puan) tarafından
Canım o süreci bende yaşadım eğer kan değerlerinde bı sıkıntın yoksa kronik bir rahatsızlıgin yoksa kalorisi yüksek gıdalar yemek gerekiyor. Mesela sabah kahvaltılarında kaşar ye. Kuruyemiş ye mesela birde fıstık fındık ezmesi ye
(3 puan) tarafından
Demirim çok düşüktü en son yarı yarıya
(618 puan) tarafından
Evet benimde kan degerlerim düşüktü alamiyordum ama birde iştahsızlık da vardı kansizliktan dolayı da yeme problemleriniz olabilir. Ben demir hapı kullanınca bira kilo almıştım çünkü çok yediriyordu 3 yıl sonra kilom biraz düzeldi
(3 puan) tarafından
Evet demir hapı kilo aldırıyor fakat hapı kullanmayı bırakınca maalesef ki geri kilo kaybettim.
(618 puan) tarafından
Ama sizin kan değerleriniz henüz duzelmediginden dolayı olabilir. Yani bir kansızlık durumu söz konusu ise 6 ay doktorlar kan takviyesi kullandıriyor. Yani öyle bir kutu içtim tamam demekle olmuyor belki siz çayı kahveyi de içtiniz belki emilim olmamıştır ozaman kan ilacının da etkisi olmaz değerlerinizi bilmiyorum ama ferritin değeriniz kaç onu yükseltmeniz lazım demir değil mesela benim demir değerim iyi ama ferrtinim düşük sabah akşam kullaniyorum hapı. 2 kutu kullanıyorum birde. Sonra tekrar duruma gore kan verdikten sonra tekrar kullanabiliriz demişti doktorum. Birde haftada bir kere dalak ciğer ve kırmızı et yemeniz gerekiyor yerken yanında süt ve süt ürünleri olmasın örneğin yoğurt olmasın
(618 puan) tarafından
Bu arada sırf kilo almak için de abur cubur da yeme sonra istenmeyen kan değerlerin artar.Once iştahının açılması ve sorunun neyden kaynaktlandigini bulman lazim iyi bir endokrin veya dahiliye doktoruna git. Bir de benim doktorum mesela bana kırmızı eti çok tüketmeye calis demişti hem kan yapar hem iştahını açar demişti
0 oy
(1,623 puan) tarafından
Güzel bir endokrin ve metabolizma hastalıkları doktoru bulup gitmelisin. Seni bir değerlendirsin sonra iştahını açması için düşük mg lı ve kısa tedavi olarak kortizon önerebilir. Ve bana doktorum glucerna select diye bir solusyon yazmıştı bu ikisini kullanarak 3 haftada 8 kilo aldım. Ben 38 kiloya düşmüştüm şuan 45 kiloyum 160 boyum var.
(3 puan) tarafından
Sivas on Altınyayla ilçesi
(1,623 puan) tarafından
Antalyada yaşıyor olsaydınız kendi doktorumu önerirdim. Doçent kendisi. Size faydası olacak giderseniz çünkü problem iştahı açmak öncelikle. Sonra mideyi büyütmek. Bu ikisi oldumu kilo alınıyor. Yoksa zorla sadece yaşamak için yiyen insanlara dönüşüyoruz.
(3 puan) tarafından
Kesinlikle şuanda bende öyleyim. Yemiş olmak için yemek yiyorum. Ve söylediğiniz gibi diyetisyen sorunun detayını öğrenmeden çıktı alıp bir ay sonra gel diyor. Yemek yiyebilecek iştahım olmuş olsaydı zaten gitmezdim. Endokrin bölümü şuanda çok mantıklı geldi bana.
(1,623 puan) tarafından
Bende diyetisyene gittim canım ama bir faydası olmadı aynı senin gibi problem zaten iştahsızlık şunu ye bunu ye diyor ama iştah olmadan nasıl yenilecek. Problem önce iştahsızlığı ortadan kaldırmak. Bahsettiğim uygulama sana uygulanırsa. Yemekten sonra bahsettiğim solusyonu içersen zaten ilk yerinden kalkamayacaksın acayip mide fesatı geçiriyorsun :D midem onunla genişliyordu. Kortizonda bir süre sonra deli gibi iştahımı açmıştı ve ben aslında yemiyormuşum dedim. Normalde günlük alınması gereken kalori 1500 kalori onun üzerine çıktığında kilo almaya başlıyorsun günde 3 öğün yiyip geri kalanı bu ilaçlarla ve kalorisi yüksek abur cuburlarla desteklersen benim gibi kilo alırsın. Bu arada ben günde 2 karam  ve şu çilekli rondo bisküvi çok tükettim. Ve tatlılar çünkü doktorum çok zayıfsın sağlıksızda olsa beslen ve kilo al demişti. Yemek ye 3 öğün meyvede kuru yemişte tüket ve abur cubur çikolata bisküvi  kalorisi yüksek olanlarından önemli olan yüksek kalorili şeyler tüketmek yemeklerden sonra.
(1,623 puan) tarafından
Ben şu çevizli muzlu ballı milkshake tarzı şeyleri ve cici bebe yiyebilicek bir yapıya sahip bir insan değilim mesela. Tüketemiyorum midem almıyor. Her gece içemem günlük tüketemem. Ama o solusyon bu konuda bana çok iyi gelmişti.
0 oy
(1,476 puan) tarafından
Zorla yemek yemeye çalışma daha çok tiksinirsin kalorisi bol ve sağlıklı yiyecekler yemelisin mesela bol patates kaşar sucuk 
(3 puan) tarafından
Sadece sindirimi kolay sebze yemekleri yiyebiliyorum
0 oy
(50,614 puan) tarafından
bebe biskuvisi ye cocuktan kalan mamalari ye bana yaradi topac gibi oldum ☺️

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 93 göst.
0 oy
3 cevap 67 göst.
0 oy
7 cevap 195 göst.
17 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde alfiaa (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 114 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Fatma1112 (363 puan) tarafından soruldu

402,449 soru

12,048,381 cevap

36,285 kullanıcı

...