0 oy
253 göst.
Diğer kategorisinde (116 puan) tarafından
Kızlar hayırlı geceler. Benim 4 yaşında bir oğlum var aşırı hareketli aşırı aktif ve gerçekten oyun oynamayı seven evin içinde koşturan bir çocuk. Ama dışarı çıktığımız zaman asla yürümüyor iki adım atıyor sonra hemen kucağımıza gelmek için ağlıyor disarda yürümeyi hiç sevmiyor. Parka götürdüğüm zaman parkta hiç durmadan oynuyor ama mesela gezmeye falan çıktığımız zaman asla yürümez hep babasının kucağında olmak ister. Doktora da götürdüm herseyine bakıldı bir şey çıkmadı doktorun dediği cümle şu " sizin onu kucağınıza alacağınızdan emin sizi kullanıyor" bu cevap beni tatmin etmedi ortopedik ayakkabı kullanıyordum zaten onun haricinde ne yapabilirim diye çok araştırdım bu oğlumun tamamen keyfi yaptığı bir şey mi sizce yani işine geldiği zaman yürüyüp işine gelmediği zaman yurumemesi gibi bir durum mu söz konusu acaba kalabalık fobisi mi var dedim ama parta falan gayet iyi koşup oynuyor ama gezmeye gittiğimizde dediğim gibi kucaktan asla inmiyor ne bir avm de ne de disarda bir yerde. Böyle durumla karşılaşan var mı acaba cevap verirseniz çok sevinirim 

13 Cevaplar

+1 oy
(19,497 puan) tarafından
Doktor haklı bence. Birkac sefer hasta olduğunuzu söyleyin. Taşımayın. Bak bakalım yururse numaradır 
(116 puan) tarafından
Söylüyorum canım babasında zaten fıtık var o kadar zorlanıyor ki aslında eşim taşırken gerçekten görüyor da babasının zorlandığını ama ilaç iç baba geçer diyor bir de  babası da hiç kıyamıyor söyle bir düşünüyorum da sanırım babasından yüz buluyor
(19,497 puan) tarafından
Vay fena agsgsgs. Aklı eriyo artık bak herşeye. Benim oğlum da 4 yaşında. Bazen o da tasitir kendini. Ama eşim yüz vermez her zaman. Yoksa bizimkini de hep kucaklasan yok demez heralde
(116 puan) tarafından
Hiç sorma canım valla öyle fena ki verdiği cevaplara karşılık veremiyoruz hahshshd. Evet canım maşallah çok akıllı gerçekten istese her şeyi yapar ama sanırım tembel işine geliyor bu durum ne diyim inşallah vazgeçerler bir an önce bu huylarındann :))
-Reklam-
0 oy
(2,056 puan) tarafından
Aynen öyle keyfi yapıyorlar. Benim kızımda da öyle. 28 aylık. Normal zamanda kıçının üstüne 5 dakika oturduğunu görmem. Ama ne zaman yürümeye zaman gelse hemen kucağıma gelir. Bir de bacaklarını belime sarar koala gibi dolaşırız. Ben mahallede olunca 3 tekerlekli bisikletine oturuyorum. Gezmeye gittiğimizde de baston bebek arabası var ona koyuyorum. 
(116 puan) tarafından
Cevabın için çok teşekkür ederim canım. Bende mahallede dediğin gibi bisikleti var ona bindiriyorum ama 11 aylik da bir bebeğim var bebek arabasıyla onu tasiyorum arabamız da olmadığı için sadece onun bebek arabasını alabiliyorum. Zaten artık 4 yaşında bebek arabası yaşı geçti yürümesi gerekiyor ama demek mi tembellik ediyor:)
0 oy
(2,125 puan) tarafından
Benim oğlumda aynen böyle 4 yaşında yoruldum diyo AVM tarzı yerlerde ama parkta o kadar çok kosuyo ki tık yok skıcı yerlerde yürümek istemiyo sadece onu fark ettim :))
(116 puan) tarafından
Ay cevabın içimi rahatlattı canım yalnız değilmişim demek ki ama keşke böyle yapıp bize de kendilerine de eziyet etmeselerr:))
0 oy
(1,704 puan) tarafından
Benim kizda yürümeyi sevmiyor. Bide biz esimle hizli yururuz o yuzden bende kiyamiyorum. Bebek arabasiyla takiliyoruz 
(116 puan) tarafından
Anladım canım benim bir tane daha bebisim olduğu için otobüsle gitmem gereken yerlere sadece onun bebek arabasını alabiliyorum mecburen ki zaten oğlum da artık bebek arabasına sığmıyor kendi mahallemde civarlarda bisikletine bindiriyorum idare etmeye çalışıyorum inşallah en kısa zamanda bizim de hu problemimiz çözülür ve ogluşum yürür disarda da gönlünce yeter ki o yürüsün ben kaplumbağa gibi yürümeye razıyım:)))
0 oy
(29,056 puan) tarafından

Keyfi yapıyor gezmemek icin kolaya kaçıyor sıkıntı olsaydı parkta da evdede oynamaz haraket etmeyi sevmezdi 

(116 puan) tarafından
Cevabın için teşekkür ederim canım bende bu şekilde düşünüyorum ama insanın ister istemez aklına takılıyor farklı şeyler de. O yüzden sizlerden fikir almak istedim ♥️
0 oy
(252 puan) tarafından
Alacağınizdan emin olduğu için böyle yapiyo oğlum 3 yaşında Bi ara kapıdan çıksak hemen kucağa gelmek isterdi eşim almadi yürü yorulduysan eve gidelim dedi kapıdan yeni çıktığımız halde böyle böyle alıştı simdi uzun yol yürüsek bile gelmiyo çok nadir geliyo
(116 puan) tarafından
Anladım canım cevabın için çok teşekkür ederim sanırım bizim istikrarlı davranıp bu huyundan vazgecirmemiz gerekiyor
(252 puan) tarafından
Aynen öyle bebek arabası sürmek istanbulda zor kalabalık şehir her kaldırımda ağaç var bebek arabası çıkma rampası rampasinda arabalar park etmiş o yüzden 1 yaşındaki kızımı ana kucağına oğlumda elime alıyorum öyle cikiyoruz ara sıra kullanırız bebek arabası yürüyerek uzak yere giticeksek veya markete gidiceksek
0 oy
(4,308 puan) tarafından

Tamamen sizi kullanıyor benim oğlum öyleydi bebek arabası kullanıyorum ama daha cok yürütme taraftariyiz kucak için kendini yırtardi ağlardı kendini yerlere atarti eşim kıyamaz alirdi babasına naz yapardı kullanırdı onu en son eşime de patladım simdi aglasada almıyoruz oda kucağa gelmek istemiyor ki sizinki baya büyük artık benim daha 3=5 yaşında tam değil 

(116 puan) tarafından
Evet canım tam olarak anlattığın gibi nazi babasına geçiyor ve daha çıkar çıkmaz hemen baba ayağım ağrıdı diyor babası da kıyamıyor alıyor almasa da kendini yerlere atıyor ve o an daha fazla üzülmesin diye kucaklıyor bende eşimle konuşup bu durumda istikrarlı davranmanız gerektiğini soylucem defalarca söyledim ama kıyamadığı için yine tekrar etti yapmaya
(4,308 puan) tarafından
Kıymanız gerekiyor bu şekilde çok ama çok zorlanırsınız inan sizin için diyorum siz biraz gec bile kalmışsınız ağlıyormu tamm ağlaya bilirsin de birak ağlasın
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Kız doktor ne dicek daha sana alıştırmışsınjz çocuğu çekeceksiniz yapacak bişey yok bunun nasıl bi sağlık sorunu olabilir de tatmin olmuyorsun bi kaç kere ağlasın almayın düzgünce anlatın artık büyüdün seni taşıyamayız yürümek zorundasın diye kararlı olun bak bidaha yapıyor mu
(116 puan) tarafından
Şöyle aslında büyüme ağrıları da vardı gece uyanıp ayağım çok ağrıyor diyordu hem onun için hemde bu yürüme sorunu için götürmüştük. Ben bu dediklerinizin hepsini yaptım kendini yerlere atıp ayağım ağrıyor diye ağlıyordu doktora götürmeden önce bir problem olabileceğini düşündüm şimdi içim rahat ama bu davranışı geçmediği için cevabi beni tatmin etmemişti. Ama bir çok anne de aynı durumdan muzdaripmiş bu zor bir durum olsa da bizim için biraz daha rahatladım yalnız olmadığıma. Ben kararlı davransam da babası kıyamıyor çok ağlayınca hemen alıyor kucağına istikrarlı davranamıyoruz sanırım bunu halledersek başarırız gibi :)
0 oy
(2,818 puan) tarafından
5 bucuk yasinda hala ayni 3 yasinda kardesi var her yere yurur kardesinin binecegi arabaya o biner 2 3 gun once evden ciktik kutuphaneye gidecektik 5 adim ya atti ya atmadi ben yoruldum dedi bende yorulduysam evde kal ben kardesinle gideyim dedim sadece bacaklarim yorgun dedi bana
(116 puan) tarafından
Benim oğlum da aynı canım vallahi yoruldum diyor ama daha yürümeden sırf kucağımıza alalım diye gerçekten çok fena bu çocuklar:)))
0 oy
tarafından
Oğlumda öyle dışarıda dahabevden çıkar çıkmaz ben yoruldum beni kucak akın diyip dururdu aşırı derecede nazlı benimki eşimde jucakta taşırdı sonrasında baktık bu şekilde nereye gidersek gidelim iki adım atıp kucak istiyor esiminde beki ağrıyordu oğlum babanın beki ağrıyor biraz yürü sonrasında eve gelmiş oluyoruz dedikte öyle öyle yürüdü ve zaten bebek arabası araçta oluyor çok yorulduğunu anladığımda kucakta taşıyoruz ama çok şükür geçti bu şekilde yürümeyi sevmeyip kolaya yonelmesin diye alıştırdm eşimle yürüme mesafesinde olan yerlere gönderdim babasıyla birlikte gitmeyi çok seviyor zaten alıştı şuan 5 yaşında kız  kardeşi var 2 yaşına girecek inşallah bebek arabasına onu koyuyorum oğlum cok yorukursa kardeşiyle oturtuyorum
(116 puan) tarafından
Çok iyi yapmışsın canım alışması çok iyi olmuş inşallah benim oğlum da alışır da bizde zorlamayız aracımız da olmadığı için ekstra zorlanıyoruz
tarafından
Valla almiycksnz başka yolu yok birde kardeşi varmış
0 oy
(1,855 puan) tarafından
Mesela benim eşim 2 adımlık yere arabayla gidiyor yürüdüğü zaman söyleniyor bacağım ağrıyor diye 

Dr dediği doğru sürekli kucağa aldığınız için dışarıda alışmış yoksa mantıklı düşünmek lazım evde oynayan zıplayan koşan çocuk neden dışarıda yürümesin.  Tamamen alışkanlık. Kullanıyor bu durumu 
(116 puan) tarafından
Kesinlikle öyle canım ama ben İnternetten biraz araştırdım acaba psikolojik olarak birseyden mi etkileniyo yani disarda insanlardan mi korkuyo kalabalıktan mi falan diye ama parkta oynayıp eğlendiği için bu düşünceden de kendimi kurtardım biraz evhamli bir yapım olduğu için kendimi tatmin etmek adına sizlere sormak istedim
0 oy
(5,751 puan) tarafından
4. 5 yaşında kızım 2 yaşından bu yana yürür hiç kucak istemez. Bence keyfi istiyor almayın.
(116 puan) tarafından
Çok haklısınız bir çok arkadas da ayni durumdan muzdarip bundan sonra daha istikrarlı davranmamiz gerekiyor
0 oy
(348 puan) tarafından
Kızım 4 yaş 5 aylık aynı oğlunuz gibi hiç eksiksiz kızımı anlatmışsınız, hiç bir şey yapmayıp yürümek canını sıkıyor normal yani eğlendiği zaman yorulmaz ama sebepsiz yürümek istemez, bende hamileyim artık kucağıma alamıyorum anlattım seni kaldıramam hastayım belim ağırıyor dedim artık benle yürüyor mecbur ama babası olunca kucağına al diye taşıttırır kendini asla yürümez zamanla geçer merak etmeyin.
(116 puan) tarafından
Ay gerçekten cevabınız bana yalnız olmadığımı hissettirdi be rahatlattı çok teşekkür ederim. Umarım bir an önce bu alışkanlıklarından vazgeçer miniklerimiz hem kendileri keyif alır hem de biz

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 103 göst.
23 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sulemhmt (763 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 314 göst.
26 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Eslemnida (37 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 58 göst.

408,406 soru

12,270,347 cevap

37,574 kullanıcı

Kategoriler

...