0 oy
122 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (43 puan) tarafından
Hanım'lar sürekli şu gibi oluyor mayaladığım yoğurt bir türlü anlamıyorum o kadar sıcak da mayalamıyorum bunun püf noktası nedir yani tam sıcaklığı ne olmalı bir termometre mi alsam

9 Cevaplar

0 oy
(553 puan) tarafından
Ben mayalamak için serçe parmağımı sokuyorum sütün içine 7 saniye tutuyorum elimi elim yanıyor bayağı ama dayanabiliyorum öyle mayalıyorum fırına koyuyorum 6 7 saate oluyor 
(43 puan) tarafından
Ben o kadar uzun saat durdurmadım belki ondan olmadı sağol asın
(553 puan) tarafından
Olabilir canım ben bazen sütün sıcaklığından emin olmayınca fırını sütü koymadan önce çok az ısıtıyorum ama sıcak değil fırının içini rahat elleyebileceğim sıcaklıkta yapıyorum sonra kavanozları koyup bekletiyorum
-Reklam-
0 oy
(2,585 puan) tarafından
Öncelikle mayan ve sütün iyi olmalı. Daha sonra sıcaklığı iyi ayarlamalısın
(2,585 puan) tarafından
5-6 saat üzerini güzelce sar beklet daha sonra direkt buzdolabına at ertesi gün aç yoğurdu
(43 puan) tarafından
O kadar uzun duruyor mu bende 4 saat oldu diye aldım hemen dolaba koydum geçen seferde hiç iyi olmadı o dereceyi bir türlü tutturamıyor um
(2,585 puan) tarafından
Duruyor canım :) süttünün filan da iyi olması lazım onlar da iyi olmayınca güzel tutmuyor
(43 puan) tarafından
Evet canım haklısın yoğurtta mayası taş gibiydi velhasıl ben beceremedim:)
0 oy
(1,477 puan) tarafından
Çok sıcak olmicak serçe parmağınla 7 saniye durabildigin yere kadar soğusun, sonra hazır market yogurdundan bir kaseye koy isitiigin süt ten biraz yoğurda katıp sulandirmis gibi ol sonra dök ağzıni kapat battaniye mendil ört 506 saat sonra ağzını açıp dolaba koyup 1 gün beklet taş gibi olur
(43 puan) tarafından
Sağol canım ben az bekletiyor muşum birde yani 7 saniye de yanması mı gerek parmağımın aslında kız kardeşi m köyde hep yapar ben bir türlü beceremedim
(1,477 puan) tarafından
Yok yok hafif yansa yeterli
(4,831 puan) tarafından
7.saniyede ısırması lazım söyle sıcaklığın. Bende boyle yaparım hazır gibi olur katı yani
0 oy
(1,366 puan) tarafından
Termometre bende işe yaramadi. Eşim Jersey süt alıyor 3 seferdir tutmuyor. Fırını 70 dereceye ayarlayıp çalışır şekilde 1 saat fırına atıyorum koyulasiyor ama peynirimsi birşey oluyor. Ben de bu tutmama olayını çözemedim. Arkadaşların yazdığı gibi serçe parmağın 7 sn dayanabiliyorsa sıcaklığa mayala. Biliyorum ama mayalayamiyorum :)
(43 puan) tarafından
Anladım canım olmayınca olmuyor demekki Benimkide öyle sulu oluyor:(
(1,477 puan) tarafından
Önce kaymağını al Jersey çok yağlı süt canım kaynat bir gece beklet kalın tabakalı kaymağı cikiyo sonra mayala
(43 puan) tarafından
Tm canım
0 oy
(11,102 puan) tarafından
ben termometre ile yapıyorum. benim sıcağa dayanıklı parmağım o yüzden parmak hesabı tutmuyor bende
(43 puan) tarafından
Anladım canım kaç derece oluyor peki öyle
(1,366 puan) tarafından
45 derece diye biliyorum
(11,102 puan) tarafından
40-45 derece arası
0 oy
(240 puan) tarafından
Canım kendim mayaladığım yoğurttan mayayı kullan bütün ılık olsun elini yakmasın bir çay kaşığı tuz bir çay kaşığı şeker koy iyice karıştır vallahi taş gibi çok güzel oluyor ama yoğurdu kendi mayaladığım yoğurttan koy yoksa böyle yapışkan bir şey oluyor normal yoğurt kullandığında
(43 puan) tarafından
Anladım canım tuzu ilk kez duydum
0 oy
(715 puan) tarafından
Yazmış arkadaşlar zaten artı olarak üstüne süzgeç koy ki buhar olup damlaları içine girip sulandırmasın
(43 puan) tarafından
Evet bu sefer süzgeç koydum yine işte beceremedim
0 oy
(252 puan) tarafından
Süt kaynadıktan sonra yarım saat kısık ateste kaynatmalısın kı sütun içerideki su kalmasın ve sütü aldığın yer çok onemlı  bazı süt satan yerler suyu çok ekler bazıları az ekler... Kendıne haftalık sana süt getirecek birini bul sütçüler çok su eklıyor. . 

Ve fırında mayalamanı onerırım 159 derece 8 dakika calıstır fırını kapat sütü mayala köy fırına agzı açık şekilde sütun agzını kapatma... Ve dolaba kaldırdıkyan sonra bir gün kırma bak bu yöntemıle yogurtun çok güzel olur bır gün kırmamamn vok önemli ve ozellıkle Ocak'ta kaynamalı fazla Buhârî ara ara akepe ile havasını al kı o buhar daha cabuk çıksın
(43 puan) tarafından
Canım benim fırın öyle derecesi düzgün değil telli olmaz yani sağolasın
(252 puan) tarafından
Kaynatmaya özen göster canım odada da mayalayabılırsın üstünü ört
(43 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
tarafından
Benim taş gibi yogurtlarim.olurdu tera ceririm akmazdi ama ne olduysa tutmuyor arık üzgünüm çömlek aldım.yine aynı kavanozlarsa güzel oluyor tekrar deneyeceğim kavanoz yoğurdu 
(43 puan) tarafından
Anladım canım inşallah beceririz
tarafından
İnşallah canım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 70 göst.
20 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde MinnieMouse (1,752 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 116 göst.
24 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Buket masal (2,476 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 58 göst.
5 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mizginhavin (895 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 117 göst.
5 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde tugceakyuz (33 puan) tarafından soruldu

403,974 soru

12,102,013 cevap

36,418 kullanıcı

...