0 oy
156 göst.
Diğer kategorisinde (711 puan) tarafından
2 yaşında (26 aylık) kızım var. Yazdan beridir doğru düzgün yemiyor. Bi ara makarna çorba yerdi onu bıraktı. Bi ara 2 hafta boyunca full yoğurt yedi ekmekle falan. Onu da bıraktı. Ara aea çorba makarna yine yerdi ama genelde hep kavanoz mama isterdi. Hamileliğimin son ayları zorlu olduğu için basit diye onu verdim doğum oldu kendimi topladım mama almıyorum artık normal yemeye alışsın diyorum ama yok. Mama istemiyor ama yemek de yemiyor. Kaç çeşit şey denedim yok. Boş ekmek yiyor. Onu da vermiyorum başka şeyler teklif ediyorum yemiyor. Ben de bari karnı doysun diye ekmek veriyorum. Ekmek suyla çocuk mu doyar Allah aşkına ya. İyice zayıfladı yüzü kaşık kadar kaldı resmen. Bi de oğlumu emzirirken arada bakıyor öyle inanın içim cız ediyor ya. Acaba ne düşünerek bakıyor. Ordan süt geldiğini falan bilmez o emmedi çünkü ama ne bileyim küçüğünün karnını doyururken öylece bakıyor ama o yemek yemiyor. Napıcam bilmiyorum ya. Bi çocuk doktoruna götürsem mi acaba.? Yazın sağlık ocağındaki doktora sormuştum yazın genelde çocuklar yemez kilosu boyu iyi falan demişti 

11 Cevaplar

0 oy
(1,906 puan) tarafından
16 aylık bebeğim var oda böyle mama yemez oldu ben dış çıkarıyor diye ustelemiyorum 2 yaşındaki bir bebeğin dişleri tam cikmismidir bilmedigim için yorum yapamıyorum bende burda bekleyeyim benimkide ekmek yiyor baskabisey yemez oldu
(711 puan) tarafından
Dişleri çıktı ondan yana sıkıntı yok da niye yemiyor onu bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Istah açıcı neden almiyon
(711 puan) tarafından
İşte o yüzden dedi Bi doktora mı götürsem diye
0 oy
(5,296 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Üzerine gitmeyecen cnm gitsen hiç yemek  yemez ne zaman sofra kurarsan gelip sizle yesin onun dışında o açıksa kendi yer
(7,796 puan) tarafından
O taktik bizde işe yaramamisti aksine midesi küçüldü zayıfladı doktor bu çözüm değil iştahsız çocuk zorla yedirin demişti. Gelişimi gerilemeye başlamıştı artık. (Post sahibi değilim)
0 oy
(15,719 puan) tarafından
Benimki ekmek bile yemiyor sadece anne sütü aliyor. Artık 2 yaş kontrolünde gelişimi geri derlerse daha detaylı kontrole götüreceğim. Son zamanlarda karadut şurubu veriyorum o zaman acıktım diyor, çorba ver diyor. En azından biraz iştahı açiliyor yada acıktığını farkediyor. 
0 oy
(585 puan) tarafından
Benimki de aynı 30 aylık kavanoz mamayla besleniyor hâlâ 
(711 puan) tarafından
Ben 2haftaya yakındır vermiyorum yeter diyorum da yok normal yemek yemiyor
0 oy
(782 puan) tarafından
Bu iki yaş bebelerlerini ne yapacaz böyle yemek yemezler uslu durmazlar sürekli ağlarlar :)) analık zor  değişik şeyler yaparak sürekli farklı lezzetler deneyebilirsin benim oğlan hiç ağzını açmıyor dudağına bile değmeden elimi yitiyor yememek için 
(711 puan) tarafından
Aynısı valla ya daha tadına bakmadan itiyor
(782 puan) tarafından
Baktık ki yemek yemiyor herşeyi kaldırıyorum yerde bir tek o yedirmek istediğim şey kalıyor yavaş yavaş yanaşıyor az az yiyor etrafa dökerek iyi kötü midesine bişe giriyor ev kirlense de
0 oy
(163 puan) tarafından
Benim kızım şuan 19 aylık. İştahlı bir bebekti seçtiği şeyler olsada yiyordu. Taaakiiii 2 haftaya kadar artık hiçbirşey yemek istemiyor herşeye hayır diyor. Yediği şeyleri yememeye başladı. Sadece tavuklu pilav yoğurt makarna. Zorla yemek yediriyorum zorla. Sanırım yaşlarından dolayı reddediyorlar herşeyi. Sürekli bi ağlama var bide bu aralar bazen ne yapacağımı bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah çok zor.
0 oy
(4,391 puan) tarafından

Valla belki linç yerim ama biraz acımasız olacaksin vermeyeceksin benim oğlumda aynı abur cubur dolabını boşalttım buz dolabına bile çocuk kilidi takdim örnek vereyim akşam pilav verdim yemedi gece kalkti çekmece bos buzdolabı na gitti yumurta haşlarim hayalî ile dolani acamadi patates kızartması na takmış durumda onun kutusunu da boşalttım biraz miz mız yaptı baktı fayda etmiyor oturdu pilav yoğurt yedi 

(711 puan) tarafından
Ben de vermedim ama yine bana mısın demiyor. Sabahtan akşama kadar yemiyor akşam zorluyorum eşim zorlama aç olsa yer diyor ama nasıl aç olmasın hiç yemiyor ki
0 oy
(5,428 puan) tarafından
10 gundur oglum hasta ayni anda hem kizartma hem makarna hem corba yaptim yesin diye istahi yoktu yemedi babasi gelince bir kendi agzina atti bir oglana verdi o sekilde yedi biraz oyun oynatirken yedirdim o surecte araba oynarken agzina bir lokma atiyordum ben kendimde hastaydim kendime hayrim yoktu Allah var gucten dusmesin diye yesin diye cok ugrastim yesin diye beklersen yemez iki kasik yesede kar oyun oynarken al yanina tabagi agzina at oynamaya devam etsin o etrafinda dönucez mecbur 
(711 puan) tarafından
Yapmadığım şebeklik kalmıyor valla ya. Neler yapıyorum oyun kurdum Bi kez. Oyuncaklara yedirir gibi yapıp ona veriyordum iki kaşık yiyor bırakıyordu daha o bile yok
0 oy
(2,597 puan) tarafından
Bizimde ayniydi, şimdi oyun oynuyoruz aşçılık.  Beraber yemek yapip tadıyoruz. Begendiginden koyduruyor tabağa 
0 oy
(7,796 puan) tarafından
Ocean Multi vitamin portakallı vermeye başladım her gün kahvaltı sonrası. İyi yiyor diyemem ama iştahında açılma oldu. Buradan biri paylaşmıştı bende öyle vermeye başlamıştım Allah razı olsun ondan. İnşallah sizinki de yer. Yemeyen çocuk çok zor.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 134 göst.
0 oy
3 cevap 83 göst.
0 oy
4 cevap 102 göst.
8 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Melek12 (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 159 göst.
29 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde &Minikpanda& (874 puan) tarafından soruldu

409,902 soru

12,323,841 cevap

39,050 kullanıcı

Kategoriler

...